• Latest
ΕΟΠΥΥ

Ποιοι γλιτώνουν το χαράτσι 3 ευρώ στις διαγνωστικές εξετάσεις

18 Απριλίου 2024
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

30 Ιουνίου 2025
ΚΚΕ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για να στελεχωθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό το Γενικό Νοσοκομείο “Μποδοσάκειο”

30 Ιουνίου 2025
Olympus Marathon: Στο βάθρο ο Δημήτρης Σελέτης. Βίντεο

Olympus Marathon: Στο βάθρο ο Δημήτρης Σελέτης. Βίντεο

30 Ιουνίου 2025
Αγώνας ποδοσφαίρου Γυναικών στο δημοτικό στάδιο Σιάτιστας

Συνάντηση για το τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο Μακεδονικός Σιάτιστας

30 Ιουνίου 2025
ΔΙΑΔΥΜΑ

Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη στη Λιθιά Καστοριάς

30 Ιουνίου 2025
Εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης με Λυκειακές τάξεις

Εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης με Λυκειακές τάξεις

30 Ιουνίου 2025
Εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Καταστήματος και Ιατρείου στα Ίμερα Σερβίων

Εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Καταστήματος και Ιατρείου στα Ίμερα Σερβίων

30 Ιουνίου 2025
18η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

18η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

30 Ιουνίου 2025
Ένα Πλατινένιο και δύο χρυσά Βραβεία για τη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης στα Water Awards 2025

Ένα Πλατινένιο και δύο χρυσά Βραβεία για τη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης στα Water Awards 2025

30 Ιουνίου 2025
Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

30 Ιουνίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «”Δύο μέτρα και δύο σταθμά” για τον αποκλεισμό καλλιεργειών από το Μέτρο 23»

30 Ιουνίου 2025
Χρυσή η Δήμητρα Καρπόζηλου από το Τσοτύλι στο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας «Ευπατωριάδα Boxing Cup». Βίντεο

Γυμνασιο με Λ.Τ. Τσοτυλίου: Συγχαρητήρια στην Καρπόζηλου Δήμητρα

30 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ποιοι γλιτώνουν το χαράτσι 3 ευρώ στις διαγνωστικές εξετάσεις

sierafm by sierafm
18 Απριλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΟΠΥΥ
0
SHARES
15
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε ισχύ από αρχές Απριλίου είναι το χαράτσι 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Δεκτή έγινε η παρέμβαση – διεκδίκηση της ΕΣΑμεΑ στο άρθρο 25 του νεοψηφισθέντος νόμου για την Υγεία υπ΄ αριθμ. 5102/24 «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και άλλες διατάξεις», που αφορά στην καταβολή από την 1η.5.2024 στα συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και στους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς ένα (1) ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υλικών και τρία (3) ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση απεικονιστικών ελέγχων. Σύμφωνα με το άρθρο:

«Εξαιρούνται από την εφαρμογή του δεύτερου εδαφίου, οι κάτωθι: Πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική νόσο, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που είναι σε θεραπεία υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, οι πάσχοντες από κυστική ίνωση, οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, οι ακρωτηριασμένοι που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα με ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, όπως και όσοι έχουν πιστοποιημένη αναπηρία από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω, για οποιαδήποτε πάθηση».

Η συγκεκριμένη εξαίρεση αποτελούσε αίτημα της ΕΣΑμεΑ για το οποίο τοποθετήθηκε και στη συνεδρίαση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η ΕΣΑμεΑ εξακολουθεί να ζητά την επέκταση της προαναφερθείσας προτεινόμενης διάταξης σε όλα τα άτομα με αναπηρία ή/και με χρόνια πάθηση με ποσοστό αναπηρίας από 50% και άνω, προκειμένου να ισχύσει η εξαίρεση από τα προβλεπόμενα ποσά και σε αυτούς.

Επίσης, με το Άρθρο 15 «Συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και από τον ιδιώτη προσωπικό ιατρό για τους εγγεγραμμένους ασθενείς του – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 33 ν. 4368/2016» πέρασε ακόμη μία διεκδίκηση του αναπηρικού κινήματος, η συνταγογράφηση και από ιδιώτη προσωπικό γιατρό σε ανασφάλιστους πολίτες με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, για αποφυγή συνωστισμού νεφροπαθών, καρκινοπαθών στις δημόσιες δομές, ή λόγω θεμάτων παιδιών με αναπηρία (νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down κ.α.) τα οποία έχουν χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τον θεράπων ιατρό που τα παρακολουθεί κλπ.

Με το Άρθρο 16 λύνεται έστω και για 3 χρόνια το μεγάλο πρόβλημα με τις ηπαρίνες- η ΕΣΑμεΑ συνεχίζει να διεκδικεί μόνιμη και οριστική λύση.

Δεν έγινε δεκτή στο Άρθρο 47 η πρόταση της ΕΣΑμεΑ να εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από την καταβολή 5 ευρώ στους φαρμακοποιούς για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού COVID-19.

Θετικά κρίνεται η διάταξη 1.α του Άρθρου 50 σύμφωνα με την οποία παρατείνεται μέχρι την 30ή.6.2024 η δυνατότητα σε ανασφάλιστους νεφροπαθείς να προβαίνουν σε αιμοκάθαρση και σε ιδιωτικούς φορείς, παραμένει το αίτημα αυτή η δυνατότητα να αποκτήσει χαρακτήρα μόνιμο, καθώς δεν επαρκούν οι θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Παράλληλα στον ίδιο νόμο στο Άρθρο 51 «Παράταση συμβάσεων εργασίας επικουρικού προσωπικού προνοιακών φορέων – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 35 ν. 4578/2018», έγινε δεκτή η πρόταση της ΕΣΑμεΑ «Οι συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου του έκτακτου προσωπικού των φορέων του άρθρου 34, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, παρατείνονται από τη λήξη τους μέχρι τη δημοσίευση του διορισμού των επιτυχόντων των οριστικών πινάκων διοριστέων της υπ’ αρ. 7Κ/2019 Προκήρυξης του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ 42) και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31ης.12.2024».

Επρόκειτο για πάγιο αίτημα της ΕΣΑμεΑ, ωστόσο ετήσια παράταση θα πρέπει να δοθεί και στις συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού σε προνοιακούς φορείς για την αντιμετώπιση του covid-19, οι οποίες λήγουν 30.06.2024, ώστε να συνεχίσουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας να παρέχουν με ασφάλεια και επάρκεια τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες τους στα άτομα με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις που περιθάλπονται σε αυτά, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσφορά τους είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δομών των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

Το μόνιμο προσωπικό δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την κάλυψη των αναγκών των Κ.Κ.Π. και η αποχώρηση του επικουρικού προσωπικού θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποστελέχωση των συγκεκριμένων δομών.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: διαγνωστικές εξετάσειςΕΟΠΥΥΧαρατσι
Previous Post

Έρχεται το τέλος του Taxis – Οι ειδήσεις για τον «διάδοχο»

Next Post

Υπόθεση κακοποίησης παιδιών στη Νίσυρο: Η καταγγελία για βιασμό 10χρονου που «άνοιξε» τα στόματα

Next Post
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Υπόθεση κακοποίησης παιδιών στη Νίσυρο: Η καταγγελία για βιασμό 10χρονου που «άνοιξε» τα στόματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ
  • Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για να στελεχωθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό το Γενικό Νοσοκομείο “Μποδοσάκειο”
  • Olympus Marathon: Στο βάθρο ο Δημήτρης Σελέτης. Βίντεο
  • Συνάντηση για το τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο Μακεδονικός Σιάτιστας
  • Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη στη Λιθιά Καστοριάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr