• Latest
πονος αυτι

Πονοκέφαλος μετά τον ύπνο: Όλες οι πιθανές αιτίες για να τον αποτρέψετε

28 Απριλίου 2020
σχολειο

Μία ώρα αργότερα η έναρξη των σχολείων στον Δήμο Σερβίων την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026

11 Ιανουαρίου 2026
χιονια

Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου

11 Ιανουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Με το δεξί και τη νέα χρονιά οι πρωτοπόροι

11 Ιανουαρίου 2026

Γ’ Εθνική: Νίκη ψυχολογίας για τον Εορδαϊκό – Ανώτερη αλλά άτυχη στην Καρδίτσα η Κοζάνη

11 Ιανουαρίου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλαδικές 2026: Tο πρόγραμμα εξετάσεων – Όλες οι ημερομηνίες για ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ειδικά μαθήματα

11 Ιανουαρίου 2026
Λειτουργία σχολικών μονάδων του Δήμου Βοΐου για την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2025

Κλειστά σχολεία αύριο λόγω κακοκαιρίας

11 Ιανουαρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

11 Ιανουαρίου 2026
Η λειτουργία των τουριστικών δομών του Δήμου Καστοριάς για την εορταστική περίοδο 2025-2026

 Κλειστές οι τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς στις 12 & 13 Ιανουαρίου 2026  για λόγους  συντήρησης

11 Ιανουαρίου 2026
ένσημα ασφαλεια

Πλασματικά έτη: Πόσο κοστίζει η εξαγορά τους, ποιους συμφέρει

11 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 36 του ο Παναγιώτης

Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 36 του ο Παναγιώτης

11 Ιανουαρίου 2026
Επί ποδός τα συνεργεία του Δήμου Βοΐου για τον αποχιονισμό. Φωτογραφίες

Επί ποδός τα συνεργεία του Δήμου Βοΐου για τον αποχιονισμό. Φωτογραφίες

11 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου, μυθιστόρημα “Όσα χωράει ένα σεντούκι”

Σιάτιστα: Παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου, μυθιστόρημα “Όσα χωράει ένα σεντούκι”

11 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πονοκέφαλος μετά τον ύπνο: Όλες οι πιθανές αιτίες για να τον αποτρέψετε

sierafm by sierafm
28 Απριλίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
πονος αυτι
2
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Όπως με τα περισσότερα συμπτώματα, ένας πονοκέφαλος εξαρτάται από διάφορες αλλαγές που βιώνουμε στην διάρκεια της ημέρας. Δεν είναι πάντα η χρονική στιγμή που μας συμβαίνει κάτι, αλλά οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ή λίγο πριν εκδηλωθεί ένας πονοκέφαλος.

Ο πονοκέφαλος μετά τον ύπνο, είναι αρκετά συχνός σε πολλούς ανθρώπους. Μπορεί να συμβεί για όλους τους τύπους πονοκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων των ημικρανιών. Η κατανόηση του γιατί αυτό μπορεί να συμβαίνει σε εσάς και τι μπορείτε να κάνετε για να το αποτρέψετε στο μέλλον είναι σημαντικό, ώστε να περιορίσετε την λήψη αναλγητικών.

Ο ύπνος είναι, σε μεγάλο βαθμό, θεραπευτικός για πολλές παθήσεις, ιδίως για τις ημικρανίες. Είναι η περίοδος του 24ώρου που το σώμα αναπαύεται και ανανεώνεται σε κάποιο βαθμό. Ο ύπνος σας κάνει καλό, υπό την προϋπόθεση ότι δεν το… παρακάνετε, ακολουθείτε σταθερό ωράριο και κοιμάστε όσο χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους εκδηλώνεται πονοκέφαλος μετά τον ύπνο, είτε πρόκειται για σύντομο ύπνο το απόγευμα, ή για τον βραδινό ύπνο. Μερικοί από αυτούς τους παράγοντες μπορεί εύκολα να διορθωθούν με μερικά απλά διαιτητικά μέτρα, ή εύκολες αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Πονοκέφαλος μετά τον ύπνο: Αιτίες
Άβολες στάσεις ύπνου

Το να κοιμάστε σε περίεργη/δύσκολη στάση μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση των μυών και σπασμούς, οι οποίοι είναι από τις κύριες αιτίες των πονοκεφάλων τάσης. Σε τέτοια περίπτωση ο πονοκέφαλος μετά τον ύπνο συνοδεύεται από δυσκαμψία του αυχένα. Οι άβολες στάσεις ύπνου μπορεί επίσης να επιδεινώσουν προϋπάρχοντα μυοσκελετικά και νευρολογικά προβλήματα, όπως η συμπίεση των νευρικών ριζών, κάτι που επίσης προκαλεί πονοκεφάλους.

Διαταραχές του κύκλου ύπνου

Η υπνική άπνοια είναι μια από τις κύριες αιτίες συμπτωμάτων, όπως η πρωινή κόπωση και ο πονοκέφαλος μετά τον ύπνο. Ωστόσο, συχνά παραμένει αδιάγνωστη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην υπνική άπνοια, οι αεραγωγοί φράζουν (αποφρακτική άπνοια ύπνου) ή διαταράσσεται ο έλεγχος της αναπνοής (κεντρική άπνοια ύπνου). Αυτό προκαλεί επαναλαμβανόμενες διακοπές στον κύκλο του ύπνου και οδηγεί σε πονοκέφαλο όταν ξυπνάτε.

Αναπνευστικά προβλήματα

Αναπνευστικά προβλήματα, όπως η χρόνια βρογχίτιδα, το εμφύσημα και η πνευμονική φυματίωση, είναι μερικά από τα άλλα προβλήματα των αεραγωγών και των πνευμόνων, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την πρόσληψη αέρα και να διακόψουν τον ύπνο με συμπτώματα, όπως ο βήχας. Οι πονοκέφαλοι είναι ένα κοινό σύμπτωμα από προβλήματα ύπνου και μπορεί επίσης να συνδεθεί με ανωμαλίες στα επίπεδα του οξυγόνου που παρατηρούνται με κάποιες από αυτές τις παθήσεις. Μια δυσκολία στην αναπνοή μπορεί επίσης να σχετίζεται με κάποια πάθηση στην καρδιά.

Σφίξιμο και τρίξιμο των δοντιών

Ο βρουξισμός είναι μια κατάσταση κατά την οποία το άτομο σφίγγει και τρίζει τα δόντια του. Μπορεί να εμφανιστεί συνειδητά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ή ακόμα και ασυνείδητα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μπορεί να προκαλέσει σημαντική πίεση στους μύες που είναι υπεύθυνοι για το κλείσιμο της γνάθου και της κροταφογναθικής άρθρωσης. Ένας από αυτούς τους μύες είναι ο κροταφικός που εκτείνεται στα μηνίγγια. Ο σπασμός αυτού του μυός μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους.

Πτώση στο επίπεδο των “φυσικών παυσίπονων” του οργανισμού

Ο κιρκαδικός ρυθμός είναι επί της ουσίας το εσωτερικό ρολόι του σώματος. Διάφορες βιολογικές δραστηριότητες μέσα στην ημέρα εντείνονται ή χαλαρώνουν με βάση τον κιρκαδικό ρυθμό. Τις πρώτες πρωινές ώρες τα επίπεδα των φυσικών παυσίπονων και αντιφλεγμονωδών ουσιών του οργανισμού πέφτουν χαμηλά. Αυτό μπορεί να κάνει ένας ήδη προϋπάρχοντα πονοκέφαλο να μοιάζει πιο έντονος.

Μεταβολές στο επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα

Τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα (υπογλυκαιμία) είναι γνωστό ότι μερικές φορές οδηγούν σε πονοκεφάλους. Ένα άτομο που δεν έχει φάει αρκετά κατά την διάρκεια της ημέρας μπορεί να ξυπνήσει την επόμενη με πονοκέφαλο. Οι διαβητικοί ειδικότερα είναι επιρρεπείς σε ανωμαλίες στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, πέραν των φυσιολογικών ορίων. Ο πονοκέφαλος μετά τον ύπνο μπορεί να οφείλεται σε αυτή την πρωινή υπογλυκαιμία.

Πηγή: healthhype.com

Previous Post

Καθηγητής Χατζηχριστοδούλου: «Δεν κάνουμε κανένα πείραμα στα σχολεία» – Όλο το σκεπτικό της κρίσιμης απόφασης

Next Post

Προσοχή: Σημάδι διαβήτη τύπου 2 αν δείτε αυτό στα ούλα σας

Next Post

Προσοχή: Σημάδι διαβήτη τύπου 2 αν δείτε αυτό στα ούλα σας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μία ώρα αργότερα η έναρξη των σχολείων στον Δήμο Σερβίων την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026
  • Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Με το δεξί και τη νέα χρονιά οι πρωτοπόροι
  • Γ’ Εθνική: Νίκη ψυχολογίας για τον Εορδαϊκό – Ανώτερη αλλά άτυχη στην Καρδίτσα η Κοζάνη
  • Πανελλαδικές 2026: Tο πρόγραμμα εξετάσεων – Όλες οι ημερομηνίες για ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ειδικά μαθήματα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr