• Latest
Ζεμπιλιάδου ελπιδα

Που την είδατε την Πράσινη Ανάπτυξη και τη Δίκαιη Μετάβαση κύριε Πρωθυπουργέ;

10 Απριλίου 2022
Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

28 Ιουνίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο καιρού: Από τον καύσωνα σε μπουρίνια, πτώση θερμοκρασίας και ανέμους 9 μποφόρ

28 Ιουνίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Πήγαν για κατάθεση, έστησαν γλέντι και χόρευαν τσιφτετέλι μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας – video

28 Ιουνίου 2025
βια, κακοποιηση

Άγριος καβγάς ζευγαριού με κατηγορίες για ομόφυλη σχέση – Πέταξε γλάστρες και χαλιά από το μπαλκόνι

28 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Πέθανε 70χρονος από αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας – Κονγκό στην Ελασσόνα

28 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Ανεύρυσμα ανέπτυξε η 18χρονη που κατέρρευσε σε γυμναστήριο στη Λάρισα – Προετοιμαζόταν για να εξεταστεί στα αθλήματα στις Πανελλήνιες

28 Ιουνίου 2025
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

27 Ιουνίου 2025
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη

27 Ιουνίου 2025
Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

27 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας

Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας

27 Ιουνίου 2025
Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

27 Ιουνίου 2025
Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

27 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Που την είδατε την Πράσινη Ανάπτυξη και τη Δίκαιη Μετάβαση κύριε Πρωθυπουργέ;

sierafm by sierafm
10 Απριλίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ζεμπιλιάδου ελπιδα
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αν δεχθούμε ότι σε αυτή τη Χώρα το Σύνταγμα εξακολουθεί να ισχύει και ότι δεν επιτρέπεται να παραβιάζεται η βασική αρχή του, ότι δηλαδή «….το φυσικό, οικιστικό και πολιτιστικό περιβάλλον αποτελεί συνταγματικά προστατευόμενη αξία, από την οποία άμεσα εξαρτάται η ποιότητα ζωής και η υγεία των κατοίκων των πόλεων και των οικισμών…», τότε κύριε Πρωθυπουργέ οφείλετε να απαντήσετε πώς εννοείτε την Πράσινη και πώς την Δίκαιη Μετάβαση.

 Να απαντήσετε …

…… στους ανθρώπους που ζουν σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα ορυχεία, στις ΠΕ Φλώρινας και Κοζάνης, δίπλα δηλαδή από κρατήρες που εναλλάσσονται με αποθέσεις στείρων, σε χρωματισμούς του γκρι – μαύρου, που  η ιπτάμενη τέφρα ακόμη και με ένα ήπιο αεράκι τους κατακλύζει και το χειρότερο, εκεί που  ο επιφανειακός λιγνίτης αυταναφλέγεται και σιγοκαίει, δημιουργώντας εφιαλτικές συνθήκες, που θα εξελίσσονται μέχρι την καύση του επιφανειακού λιγνίτη σε έκταση χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στους κατοίκους των οικισμών γύρω από τα ορυχεία, τους πλέον αδύναμους και ευάλωτους της τοπικής κοινωνίας, που μετά την απόφαση σας για απαλλαγή της ΔΕΗ από την υποχρέωση αποκατάστασης των εδαφών,  θα ζουν δίπλα στα ορυχεία. Αγρότες και κτηνοτρόφοι, με περιορισμένη ικανότητα επαγγελματικής ευελιξίας,  που τους έπληξε η βίαιη λιγνιτοποίηση και τώρα πλήττει, εξίσου βίαια και η απολιγνιτοποίηση με την αποστέρηση δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων γόνιμης γης, από Φωτοβολταϊκά που από τα κέρδη τους θα ωφελούνται οι Γερμανοί μεγαλομέτοχοι της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε και σίγουρα όχι οι ίδιοι.

……στους κατοίκους της Γαλατινής Βοΐου, που ενώ  εσείς χαρακτηρίσατε μεγάλο το Φωτοβολταϊκό των 204 MW των ΕΛΠΕ στα Λιβερά, στη Γαλατινή Βοίου, νομοθετικοί ακροβατισμοί “βάφτισαν” «Μικρό» το Φωτοβολταικό των 190MW, για να μην αποδώσουν  καν τα τέλη των ~600.000€ τον χρόνο που θα δικαιούνταν ο Δήμος. Την ίδια στιγμή ο Δανός ιδιοκτήτης του Φ/Β Πάρκου θα εισπράττει ~20εκ€ τον χρόνο για 25 και πλέον χρόνια. Αυτός θα εισπράττει και το Βόιο θα χάνει εκτός από τα Τέλη και το 16% των βοσκοτόπων του, που στηρίζουν την βόσκηση ~20.000  μονάδων ζωικού κεφαλαίου. Πως το κατάφερε αυτό ο Δανός επενδυτής; Μα κύριε Πρωθυπουργέ και οι πέτρες ξέρουν στη Δυτική Μακεδονία ότι επιτήδειοι «επενδυτές» σπάνε τα Φ/Β Πάρκα σε πολλά μικρά < 20MW (19,9 MW συνήθως) και έτσι απαλλάσσονται από τα ανταποδοτικά Τέλη. Δυστυχώς καμία Δημόσια Αρχή δεν σταματά την προφανή καταστρατήγηση του Νόμου, μέσω της σαλαμοποίησης! Δεν ξέρω αν γι αυτό σας ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης που γενικά αναφέρεται συχνά στον επικείμενο κίνδυνο της επισιτιστικής κρίσης. Από την χαλαρότητα της συνάντησης σας όμως καταλαβαίνουμε ότι κάτι τέτοιο μάλλον δεν έγινε…

…… στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Σιάτιστας όπου αναπτύσσονται συνολικά 640 MW Φωτοβολταϊκών και Ανεμογεννητριών σε πάνω από 9.000 στρ. χωρίς ποτέ να εξετασθούν συνολικά οι επιπτώσεις που θα έχουν στην υγεία των κατοίκων και στο μικροκλίμα της περιοχής, όπου είναι πιθανόν να κινδυνεύουν οι αμπελοκαλλιέργειες των φημισμένων Σιατιστινών Κρασιών. Οι Δανοί και λοιποί ξένοι επενδυτές θα κερδίζουν και οι παραγωγοί μας, κτηνοτρόφοι, γεωργοί και Αμπελουργοί, θα χάνουν Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης και αγροτική παραγωγή, σε μια περίοδο μάλιστα που και ο κλάδος της Γούνας συρρικνώνεται δραματικά και άλλες επιλογές ανάπτυξης για την περιοχή δεν υπάρχουν. Η προσφυγή του Δήμου Βοίου στο ΣτΕ για το έγκλημα που συντελείται ίσως είναι η τελευταία ελπίδα μιας περιοχής που αφανίζεται κυριολεκτικά.

….. στους πολίτες στην Κιβωτό Γρεβενών που βλέπουν Φωτοβολταϊκά μέσα στον αναδασμό του αρδευτικού της Κιβωτού, της παραλίμνιας περιοχής της Βεγορίτιδας που αν και περιοχή Natura κατακλύζεται από Φωτοβολταϊκά, της  Μεσιανής, του Ροδίτη, της Κοιλάδας, της Οινόης, των Λευκάρων, του Βελβεντού και των Σερβίων όπου τα Φωτοβολταϊκά «φυτρώνουν» μέσα στην εύφορη γη που θα  αναπτυχθεί το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου, και σε δεκάδες άλλες περιοχές που μετατρέπουν την Περιφέρεια σε  «έρημο Νεβάδα»  (https://www.tovima.gr/2020/07/13/opinions/erimos-nevada-kozani-ptolemaida-florina/)

….. στους πολίτες όλης της Περιφέρειας που επισκεφθήκατε δυο φορές μέσα σε δυο μήνες, και δεν παρουσιάσατε, ούτε καν ένα ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ και καμία συγκεκριμένη επένδυση, που να δίνουν μόνιμες δουλειές και όχι ασπιρίνες από προγράμματα του ΟΑΕΔ και “φωτοβολίδες” για 5.000 θέσεις εργασίας. Αρκεστήκατε πάλι σε μια χαλαρή παρουσία, δυσανάλογη των προβλημάτων της περιοχής, που βιώνει την τρομακτική απώλεια του ΑΕΠ και πρωτοφανή ανεργία. Στους ανθρώπους που βλέπουν τους ξένους επενδυτές των Φωτοβολταϊκών να κερδίζουν, αλλά αυτοί ακόμη περιμένουν να εγκριθεί ο νέος Χάρτης Ενισχύσεων και το Πρόγραμμα Μετάβασης.

….στους πολίτες της Καστοριάς και των Γρεβενών που ενώ χώρεσαν στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης τα νησιά στο Αιγαίο και στη Κρήτη αυτοί εξαιρούνται. Ειδικά για την Καστοριά και την Σιάτιστα θα περιμέναμε να παρουσιάσετε ένα συγκεκριμένο Σχέδιο ενίσχυσης τους μετά το πλήγμα που δέχεται ο τομέας της Γουνοποιίας.

…… στους Δυτικομακεδόνες  που βλέπουν να παραβιάζεται το ισχύον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο, με χρήσεις ληστρικής εκμετάλλευσης των Φυσικών μας Πόρων, χωρίς καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση. Που βλέπουν να καταστρατηγείται το Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ που ξεκάθαρα στο άρθρο 17 λέει ότι τα Φ/Β πρέπει να αναπτύσσονται σε άγονα, απομακρυσμένα και μη ορατά εδάφη.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Χαιρόμαστε που ήρθατε στα λόγια πολλών από εμάς στη Δυτική Μακεδονία και όχι μόνο και αντιληφθήκατε την ανάγκη της παράτασης της απεξάρτησης από τον λιγνίτη για λόγους Εθνικής Ασφάλειας και Ενεργειακής Επάρκειας.

Ελπίζουμε οι λόγοι αυτοί, μαζί με την ανάγκη αντιμετώπισης της Ενεργειακής Φτώχειας που πλήττει τη Χώρα μας, να σας οδηγήσουν να αλλάξετε την απόφαση σας για την απόλυτη εξάρτηση της Χώρας από το εισαγόμενο και πανάκριβο Φυσικό Αέριο και να πάμε με ασφάλεια στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, στην αποθήκευση της Ενέργειας και στην Απολιγνιτοποίηση, όπως όλη η Ευρώπη το 2050.

Γιατί αυτό που συντελείται σήμερα στη Δυτική Μακεδονία και στη Χώρα, είναι μια ληστρική και άναρχη διαχείριση του πλούτου του τόπου μας, που «καίει» κυριολεκτικά κάθε εναλλακτική δυνατότητα ανάπτυξης για τη μετά λιγνίτη εποχή.

Και αυτό ούτε Δίκαιο και ούτε Ανάπτυξη είναι.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος Δ.Μ.

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Tags: συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ
Previous Post

Δικαιοσύνη ώρα “0” σε Κοζάνη… του Γιάννη Θεοφύλακτου Δ. Μακεδονία

Next Post

ΟΑΕΔ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται μπόνους 300 ευρώ

Next Post
οαεδ εργασια ανεργια

ΟΑΕΔ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται μπόνους 300 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)
  • Έκτακτο δελτίο καιρού: Από τον καύσωνα σε μπουρίνια, πτώση θερμοκρασίας και ανέμους 9 μποφόρ
  • Πήγαν για κατάθεση, έστησαν γλέντι και χόρευαν τσιφτετέλι μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας – video
  • Άγριος καβγάς ζευγαριού με κατηγορίες για ομόφυλη σχέση – Πέταξε γλάστρες και χαλιά από το μπαλκόνι
  • Πέθανε 70χρονος από αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας – Κονγκό στην Ελασσόνα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr