• Latest
ημερίδα

Πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική ημερίδα στην Κοζάνη για το πρόγραμμα «Αγροκυκλικότητα: Εφαρμογές στη Γεωργία» στη Δυτική Μακεδονία

4 Απριλίου 2022
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Η συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025

26 Ιουνίου 2025
ΕΠΑΛ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΕΠΑΛ Σιάτιστας: 18.940 μόρια η Μπούρτσου Άννα- Αγγελική. Συγχαρητήρια από τη διεύθυνση

26 Ιουνίου 2025
Εκδόσεις της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης σε ηλεκτρονική μορφή

Βιβλιόραμα Αναστάσιου Ζ. Μπέλλου Απάνθισμα δρώμενων εκκλησιαστικών εις την Ιεράν Μητρόπολιν Σερβίων και Κοζάνης

26 Ιουνίου 2025
Η τελετή αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών της Γ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Η τελετή αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών της Γ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

26 Ιουνίου 2025
Το Φροντιστήριο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ανακοινώνει τους βαθμούς των μαθητών του με την υψηλότερη βαθμολογία. Συγχαρητήρια!!

Το Φροντιστήριο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ανακοινώνει τους βαθμούς των μαθητών του με την υψηλότερη βαθμολογία. Συγχαρητήρια!!

26 Ιουνίου 2025
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑ

Το φροντιστήριο Μ.Ε. «Κουκουλιάτα Θεοδώρα», Συγχαίρει τους μαθητές και μαθήτριές του για τις υψηλές επιδόσεις

26 Ιουνίου 2025
To Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» χαιρετίζει τη συμμετοχή του λαού

To Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» χαιρετίζει τη συμμετοχή του λαού

26 Ιουνίου 2025
Φεστιβάλ STRANAFEST: 4 και 5 Ιουλίου στο φράγμα Περδίκκα

Φεστιβάλ STRANAFEST: 4 και 5 Ιουλίου στο φράγμα Περδίκκα

26 Ιουνίου 2025
ΠΡΟΟΔΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Οι κορυφαίοι βαθμοί από το φροντιστήριο Μ.Ε. “Πρόοδος”

26 Ιουνίου 2025
Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

26 Ιουνίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Δέκα ερωτήματα από τον Π. Κουκουλόπουλο στη Βουλή για το έργο «Πολιτιστική Εγνατία Οδός» του Ταμείου Ανάκαμψης

26 Ιουνίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Η 10η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων τη Δευτέρα 30 Ιουνίου

26 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική ημερίδα στην Κοζάνη για το πρόγραμμα «Αγροκυκλικότητα: Εφαρμογές στη Γεωργία» στη Δυτική Μακεδονία

sierafm by sierafm
4 Απριλίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ημερίδα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Γεωπονίας και Ινστιτούτο Αειφορικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων-ΠΕΚ ΤΗΜΕΝΟΣ-ΠΔΜ), η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τo Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE), και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers (ΗΠΑ) διοργάνωσαν την Παρασκευή 01 Απριλίου 2022, στην Κοζάνη ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Towards a circular economy in the agricultural sector».

Η ημερίδα, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του δωρεάν προγράμματος κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Αγροκυκλικότητα: Εφαρμογές στη Γεωργία», είχε σκοπό να ενημερώσει το κοινό για τις εξελίξεις στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, εστιάζοντας στον κλάδο της αγροδιατροφής.

Την εκδήλωσε άνοιξε με χαιρετισμό ο κ. Βασίλειος Άμπας, Διευθυντής ΑΟΚ, ΠΕ Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.  Χαιρετισμοί ακολούθησαν από τους κυρίους Φωκίωνα Παπαθανασίου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Robert Goodman, Executive Dean Emeritus Professor, Πανεπιστήμιο Rutgers, Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλο, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Νικόλαο Ντάβο, συνιδρυτή και διαχειριστή του CluBE.

Το πρώτο μέρος της ημερίδας επικεντρώθηκε στις ευκαιρίες και στις προκλήσεις που προκύπτουν από τις συνέργειες μεταξύ της αγροδιατροφής και των ενεργειακών τομέων, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Gal Hochman, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Rutgers, Rutgers Climate Institute. Στη συνέχεια, κατά το δεύτερο μέρος της ημερίδας, ο κ. Serpil Guran, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rutgers, Director Rutgers Ecocomplex μίλησε για την επαναχρησιμοποίηση οργανικών αποβλήτων για την επίτευξη κυκλικής οικονομίας άνθρακα, με αναφορά στις πρώτες ύλες και στις νέες τεχνολογίες. Τέλος, το τρίτο μέρος της ημερίδας εστίασε στις ευκαιρίες για τη βελτίωση της υγείας του εδάφους και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, με ομιλία της κυρίας Stephanie Murphy, Director Soil Testing Laboratory, Πανεπιστήμιο Rutgers, New Jersey Agricultural Experiment Station.

Ακολούθησε πάνελ συζήτησης, με τη συμμετοχή των κυρίων Δημήτρη Βολουδάκη, Capacity Building Director, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, Φωκίωνος Παπαθανασίου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Νικόλαου Ντάβου, συνιδρυτή και διαχειριστή του CluBE, Βασίλειου Άμπα, Διευθυντή ΑΟΚ, ΠΕ Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της ενδιαφέρουσας συζήτησης που έλαβε χώρα αποτυπώθηκε η κατάσταση και οι προκλήσεις που έχουν δημιουργηθεί στον τομέα της κυκλικής οικονομίας τόσο από την πανδημία, όσο και από την πρόσφατη κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι τo πρόγραμμα κατάρτισης «Αγροκυκλικότητα: Εφαρμογές στη Γεωργία» εντάσσεται στον 4ο κύκλο δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» υλοποιεί σε σύμπραξη με πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής. Συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Tags: Ενημερωτική ημερίδα
Previous Post

Υπογραφή Ένταξης Πράξης «Ενεργειακή Αναβάθμιση δημοτικού οδοφωτισμού περιοχής ΕΣΣΒΑΑ πόλης Καστοριάς» 

Next Post

1143 μόνιμοι διορισμοί στους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιχειρήσεις τους. Διορισμοί και στον δήμο Βοΐου.

Next Post
ανεργια

1143 μόνιμοι διορισμοί στους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιχειρήσεις τους. Διορισμοί και στον δήμο Βοΐου.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Η συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025
  • ΕΠΑΛ Σιάτιστας: 18.940 μόρια η Μπούρτσου Άννα- Αγγελική. Συγχαρητήρια από τη διεύθυνση
  • Βιβλιόραμα Αναστάσιου Ζ. Μπέλλου Απάνθισμα δρώμενων εκκλησιαστικών εις την Ιεράν Μητρόπολιν Σερβίων και Κοζάνης
  • Η τελετή αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών της Γ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας
  • Το Φροντιστήριο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ανακοινώνει τους βαθμούς των μαθητών του με την υψηλότερη βαθμολογία. Συγχαρητήρια!!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr