• Latest
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο και τις Επενδυτικές ευκαιρίες στη Δυτική Μακεδονία

26 Μαΐου 2022
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

29 Ιουνίου 2025
καιρός

Καιρός: Ανατροπή στο ξεκίνημα του Ιουλίου – Τέλος στον αφρικανικό αντικυκλώνα, έρχονται καταιγίδες

29 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ανησυχία για τη «σιωπηλή πνευμονία»: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα

29 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού – Σε απομόνωση γιατρός, ιχνηλατούνται οι επαφές της

29 Ιουνίου 2025
υπαλληλοι σφραγιδα

Πότε οι αλλαγές σε διαθήκες και κληρονομίες – Ανατροπή με τις ιδιόχειρες

29 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ποδήλατο – Στο νοσοκομείο 9χρονος

29 Ιουνίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο με τα… τσιφτετέλια μέσα στο αστυνομικό τμήμα

29 Ιουνίου 2025
Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

16χρονος χτύπησε και μαχαίρωσε μέσα σε αστικό λεωφορείο 15χρονο

29 Ιουνίου 2025
Αγνοείται ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. (Ο Τάκης ο Σουηδός)

Αγνοείται ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. (Ο Τάκης ο Σουηδός)

29 Ιουνίου 2025
Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!

Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!

28 Ιουνίου 2025
Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ

Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ

28 Ιουνίου 2025
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό

28 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο και τις Επενδυτικές ευκαιρίες στη Δυτική Μακεδονία

sierafm by sierafm
26 Μαΐου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ισχυρά κίνητρα  ανάπτυξης για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο- Στο επίκεντρο  ο ψηφιακός και τεχνολογικός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, η πράσινη μετάβαση και  η στήριξη καινοτόμων επενδύσεων.  

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε παρουσία του Υφυπουργού  Εσωτερικών  αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης  η Ημερίδα, την οποία συνδιοργάνωσαν  το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και η  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση των τοπικών φορέων, των υπηρεσιακών στελεχών και των επιχειρηματιών σχετικά με τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο και τις Επενδυτικές ευκαιρίες στη Δυτική Μακεδονία.

Ο νέος Νόμος προσφέρει την καινοτομία της ισόρροπης ανάπτυξης με συγκεκριμένα ποσά για κάθε θεματικό καθεστώς και με ιδιαίτερα ποσά για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία δεν μεταφέρονται σε άλλη Περιφέρεια δίνοντας έμφαση στην πλήρη απορρόφηση τους.

Στα πλαίσια της Δίκαιης Μετάβασης ο νέος Νόμος δίνει ισχυρά κίνητρα στην περιοχή καθώς οι επιδοτήσεις αγγίζουν το 70% . Σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο θα έχει για πρώτη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,  ώστε να έχει μια σταθερή πορεία για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Οι ενισχύσεις σε τομείς όπως η έρευνα και η καινοτομία, η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και οι κοινωνικού πρόσημου ενισχύσεις (πχ επαγγελματική κατάρτιση εργαζόμενων σε μειονεκτική θέση ή με αναπηρία), μπορούν πλέον να αποτελούν ολοκληρωμένα επενδυτικά σχέδια.

Παράλληλα ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος  προβλέπει    ειδική μέριμνα με ενισχυμένα ποσοστά για τις επενδύσεις που θα υλοποιηθούν στις περιοχές της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Επιδιώκει με στοχευόμενα κίνητρα την ενίσχυση της απασχόλησης με εξειδικευμένο προσωπικό, τη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και έντασης γνώσης.

Εισάγει ρυθμίσεις που στοχεύουν στη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, την επιτάχυνση και ευελιξία των προβλεπόμενων διοικητικών διαδικασιών.

Στα κίνητρα ενθάρρυνσης και στήριξης των επενδύσεων προβλέπονται πλέον: Η φορολογική απαλλαγή. Η επιχορήγηση. Η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης. Η επιδότηση της δημιουργούμενης απασχόλησης.

Στόχος της  Ημερίδας όπως σημείωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών  αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης είναι «Να αναλύσουμε τις διαδικασίες του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, να αναδείξουμε τις ευκαιρίες που ανοίγονται και να στηρίξουμε τον κόσμο της παραγωγής, των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης τόνισε χαρακτηριστικά «Θέλω να καλωσορίσω και να ευχαριστήσω τον αγαπητό φίλο και Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, που ξεκινά τις περιοδείες για την ενημέρωση του επενδυτικού κόσμου και των πολιτών της Μακεδονίας, εδώ από τη Δυτική Μακεδονία, για τα θέματα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Όπως είναι γνωστό, στη Δυτική Μακεδονία και τα κίνητρα αλλά και τα ποσά που διατίθενται είναι περισσότερα από κάθε άλλη εποχή αλλά και από κάθε άλλη Περιφέρεια όχι μόνο της χώρας αλλά και της Ευρώπης. Και είναι σημαντικό που το ενδιαφέρον αυτό της Κυβέρνησης σηματοδοτείται με την παρουσία του κυρίου Υπουργού, των υπηρεσιακών παραγόντων και άλλων τεχνοκρατών. Αν συνυπολογίσουμε τα προγράμματα της Δίκαιης Μετάβασης, του Ταμείου Ανάκαμψης, του Αναπτυξιακού Νόμου αλλά και των Στρατηγικών Επενδύσεων, η Δυτική Μακεδονία έχει στη διάθεσή της τα απαραίτητα κονδύλια αλλά και τα ισχυρά κίνητρα για να μπορέσει να διαμορφώσει ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, που θα καθορίσει το παραγωγικό μοντέλο για τα επόμενα χρόνια».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στην αίθουσα Κωνσταντίνος Καραμανλής στη ΖΕΠ.

 

 

Tags: ΗΜΕΡΙΔΑ
Previous Post

Αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης στο νότιο τμήμα της Κοζάνης, από την Οδό Ειρήνης και κάτω, για την αποκατάσταση διαρροής.   

Next Post

Σύλληψη δύο ατόμων στην Κοζάνη για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Σύλληψη δύο ατόμων στην Κοζάνη για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές
  • Καιρός: Ανατροπή στο ξεκίνημα του Ιουλίου – Τέλος στον αφρικανικό αντικυκλώνα, έρχονται καταιγίδες
  • Ανησυχία για τη «σιωπηλή πνευμονία»: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα
  • Νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού – Σε απομόνωση γιατρός, ιχνηλατούνται οι επαφές της
  • Πότε οι αλλαγές σε διαθήκες και κληρονομίες – Ανατροπή με τις ιδιόχειρες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr