Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η εκπαιδευτική κοινότητα του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης σας προσκαλούν στις παρουσιάσεις κινηματογραφικών και θεατρικών έργων την Πέμπτη, 15 Μαΐου 2025 στις 7:30 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή του Δη.Πε.Θε Κοζάνης.
Αρχικά θα παρουσιαστούν τα κινηματογραφικά έργα
Χαμένα παιδικά χρόνια από την Α’ Γυμνασίου.
Μια βόλτα στην ομίχλη ξυπνάει μνήμες. Οι αναμνήσεις σβήνουν μέσα στον αντικατοπτρισμό της νιότης στο νερό.
Καθηγητής κινηματογράφου: Χρήστος Μητσιάνης
Διελκυστίνδα από την Β’ Γυμνασίου
Ένα απλό παιχνίδι που μας διδάσκει πολλά… Θα καταφέρει η ομάδα Β να συντονιστεί και να νικήσει;
Καθηγητής κινηματογράφου: Χρήστος Μητσιάνης
1+1=3 από την Γ’ Γυμνασίου
Το βίντεο που θα σας κάνει να αμφισβητήσετε τα πάντα.
Social media, ειδήσεις, σχολείο… Τι είναι πραγματικά αλήθεια και τι όχι; 1+1=2 ή 1+1=3? Τι μας κρύβουν;
Βραβεύσεις ταινίας:
2ο βραβείο στον διαγωνισμό SHAZAAM – Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ
3ο βραβείο στον διαγωνισμό «Νέοι CINE-φιλόσοφοι» – Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Καθηγητής κινηματογράφου: Χρήστος Μητσιάνης
Απόσπασμα… από την Α’ Λυκείου
Απόσπασμα από την ανθολογία ποιημάτων “Από εδώ, από αυτήν εδώ την άδικη άκρη του κόσμου”, του ποιητή Αντώνη Κάλφα.
Καθηγητής κινηματογράφου: Χρήστος Μητσιάνης
Η στάση που έκλεβε από την Β’ Λυκείου
Μια στάση στη μέση του πουθενά κάνει τους περαστικούς να κοιμούνται. Τι ήταν όνειρο και τι αλήθεια;
Καθηγήτρια κινηματογράφου: Ήρα Ντίκα
στην συνέχεια θα παρουσιαστούν τα θεατρικά έργα
Ο κύκλος με την κιμωλία από την Α’ Γυμνασίου
Η γνωστή ιστορία του δίκαιου βασιλιά Σολομώντα, μεταφερμένη στην εποχή μας, όπου αντί για παιδί, το αντικείμενο διεκδίκησης είναι μια κούκλα. Ο Γ. Καλατζόπουλος, εκτός του κύριου ερωτήματος του έργου «σε ποιόν ανήκουν τα πράγματα», θέτει πολύ πετυχημένα παράλληλα ερωτήματα, όπως «πόλεμος-ειρήνη», «δικαιοσύνη-αδικία», ανθρωπιά-απανθρωπιά».
Συγγραφέας: Μπέρτολντ Μπρεχτ, Διασκευή: Γ. Καλατζόπουλος
Καθηγητής θεάτρου: Χάρης Αμανατίδης
Εκείνος κι εκείνος από την Β’ Λυκείου
Το θέατρο του παραλόγου, που εκείνα τα χρόνια της δεκαετίας του ΄70, αναστάτωνε τα μυαλά των ανθρώπων. Προσέξτε τη διαφορά: πριν πενήντα χρόνια άδειαζαν οι δρόμοι και οι πολίτες στέκονταν μπροστά στις μικρές οθόνες να παρακολουθήσουν θέατρο του παραλόγου, ένα θέατρο που εξέφραζε την αντίδρασή τους στη δικτατορία.
Συγγραφέας: Κώστας Μουρσελάς
Καθηγητής θεάτρου: Χάρης Αμανατίδης
Από εδώ, από αυτήν εδώ την άδικη άκρη του κόσμου από την Α’ Λυκείου
Ένα ποιητικό κείμενο του Κατερινιώτη -με καταγωγή από την περιοχή της Κοζάνης- ποιητή, φιλόλογου και συγγραφέα Αντώνη Κάλφα, που μιλά για όσα έγιναν στο πολύ μακρινό παρελθόν, για τα τωρινά και τα μελλούμενα σε έναν κόσμο που «έγινε μια τεράστια πλάνη, γεμάτη δαιμονισμένες φωνές στα κρεματόρια, γενοκτονίες προσφύγων, νομάδες και λιθοβολημένες γυναίκες, πλανόδιους μικροπωλητές και ξεριζωμένους αφρικανούς …». Οι νεαροί μας ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας ως εκφραστικά μέσα τα συναισθήματά τους, τις φωνές τους και τα σώματά τους, δημιουργούν όμορφες εικόνες, μετατρέποντας τη δυστοπία σε ουτοπία.
Συγγραφέας: Αντώνης Κάλφας
Καθηγητής θεάτρου: Χάρης Αμανατίδης
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι με ελεύθερη είσοδο.
Με τιμή
Κουρούς Ιωάννης