• Latest
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Προνόμια εμβολιασμένων: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη στις 12 μμ – Ποιες αποφάσεις έχουν κλειδώσει

28 Ιουνίου 2021
Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 18-7, διακοπή υδροδότησης στην Αιανή για την αποκατάσταση διαρροής

18 Ιουλίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Δήμος Βοΐου: Κλειστή οδός στην περιοχή του Μπούνου από τη Δευτέρα 21/7 έως την Τετάρτη 23/7

18 Ιουλίου 2025
Συναντήσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ και τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

Συναντήσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ και τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

18 Ιουλίου 2025
Εμποροπανήγυρη Αγίας Μαρίνας στο Τσοτύλι

Εμποροπανήγυρη Αγίας Μαρίνας στο Τσοτύλι

18 Ιουλίου 2025
Στον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος πυγμαχίας στην Μπάνια Λούκα η Καρπόζηλου Δήμητρα

Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Τζώνου: Αποτελέσματα Proficiency Μαΐου 2025

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Έκρηξη σε ταβέρνα – Δύο άτομα στο νοσοκομείο

18 Ιουλίου 2025
ΚΑΡΔΙΑ

Τι πρέπει να προσέχουν οι καρδιοπαθείς το καλοκαίρι; Ο γιατρός δίνει οδηγίες

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Αυτόφωρη σύλληψη αντιδημάρχου, μετά από καταγγελία στον εισαγγελέα για τις συνθήκες διαβίωσης στο καταφύγιο ζώων

18 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Έστελναν ψεύτικα αποδεικτικά τραπεζικών καταθέσεων και έκαναν «πανάκριβες αγορές»

18 Ιουλίου 2025
απατη

Απάτη με κάρτα Paysafe: «Πελάτης» έκλεψε 100 ευρώ χωρίς να πληρώσει – Φωτογράφισε τον κωδικό, καρέ-καρέ η δράση του

18 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Εφιάλτης για 43χρονη: Την καταδίωξε με το αυτοκίνητο, της είχε βάλει gps και την παρακολουθούσε με…drone

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Προνόμια εμβολιασμένων: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη στις 12 μμ – Ποιες αποφάσεις έχουν κλειδώσει

sierafm by sierafm
28 Ιουνίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά τα γκάζια στην επιχείρηση «Ελευθερία»,  η κυβέρνηση βάζει «πέμπτη ταχύτητα» και στα προνόμια για τους εμβολιασμένους από αυτή την εβδομάδα κιόλας.

Ειδικότερα τα προνόμια για τους εμβολιασμένους θα παρουσιαστούν από τον πρωθυπουργό στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην παρουσίαση θα μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη θα συζητηθούν αφενός τα προνόμια που βρίσκονται στο προσχέδιο της κυβέρνησης, αφετέρου τεχνικά θέματα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και εντός της ημέρας.

Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν σε πρώτη φάση θα είναι στοχευμένα, χωρίς να τίθεται θέμα συνταγματικότητας, ενώ βασικό μήνυμα θα είναι πως ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση προκειμένου να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Συγκεκριμένα τα μέτρα σε πρώτη φάση θα αφορούν τις επιχειρήσεις αλλά και συγκεκριμένους χώρους διασκέδασης.

Προνόμια στους εμβολιασμένους: Οι επιλογές που εξετάζονται – Σύσκεψη στο Μαξίμου

Το σκεπτικό είναι ουσιαστικά οι εμβολιασμένοι να έχουν «ελεύθερη είσοδο» και στα μαγαζιά που λειτουργούν σε κλειστούς χώρους απλά και μόνο με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο όμως θα ελέγχεται από τον καταστηματάρχη μέσω του barcode του, το οποίο οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στο κινητό τους.

Μάλιστα ο έλεγχος στους εμβολιασμένους θα γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής η οποία θα ελέγχει τη γνησιότητα του κωδικού (QR) του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού και την οποία επεξεργάζεται το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Επίσης πρόθεση είναι τα μαγαζιά που θα επιλέγουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους να έχουν 100% πληρότητα και να μην υπάρχουν αποστάσεις, μάσκες και όριο στα τραπέζια.

Αντιθέτως αυτά τα υγειονομικά μέτρα δεν θα πάψουν να υπάρχουν για όσους δεν εμβολιαστούν, οι οποίοι θα πρέπει να επιδεικνύουν και αρνητικό self test κατά την είσοδό τους.

Στο προσχέδιο της κυβέρνησης πάντως δεν είναι μόνο η εστίαση, καθώς αναμένεται να συζητηθεί και η «ελεύθερη είσοδος«» των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών, χωρίς μάσκες, σε κινηματογράφους, θέατρα, συναυλιακούς χώρους, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις, εστιατόρια, μπαρ κλπ.

Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούν και οι αποφάσεις για τα γήπεδα και τις αθλητικές εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται πως ήδη ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι θα εκδίδει εισιτήρια μόνο για όσους είναι εμβολιασμένοι.

Μάλιστα στόχος είναι τα προνόμια να εφαρμοστούν εντός του καλοκαιριού και συγκεκριμένα από τον επόμενο μήνα, ώστε από φθινόπωρο να συνεχιστεί η εφαρμογή τους και σε περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται πως τα πρώτα προνόμια για τους εμβολιασμένους έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση μάσκας στα γυμναστήρια, ενώ από σήμερα δεν απαιτείται να κάνουν self test για την είσοδο τους στο χώρο εργασίας.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στην Ευρώπη, ενώ όπως «λένε» τα μαθηματικά τους μοντέλα σε περίπτωση που έρθει ένα τέταρτο κύμα στη χώρα μας στα τέλη Αυγούστου, τότε η συντριπτική του πλειοψηφία των κρουσμάτων θα είναι ανεμβολίαστοι.

Ταχύτερο και επιθετικότερο το στέλεχος «Δέλτα» – Τι λένε οι ειδικοί

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την μετάλλαξη Δέλτα. Ο γιατρός, ερευνητής κ. Γιώργος Παυλάκης μίλησε για την επικινδυνότητα του νέου στελέχους στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Καλύτερα να τρομάξουμε παρά να την πάθουμε σαν αγράμματοι», ήταν το πρώτο σχόλιο του γιατρού ερευνητή ενδεικτικό της σοβαρότητας της νέας μετάλλαξης του κοροναϊού. Όπως ανέφερε πρόκειται για έναν νέο ιό με διαφορετικές ιδιότητες και ως προς τα συμπτώματα αλλά κυρίως ως προς τη μεταδοτικότητα.

«Βγάζει περισσότερο ιικό φορτίο, πολλαπλασιάζεται πολύ πιο γρήγορα και ψηλά στο ανθρώπινο σώμα, κάνει χειρότερη ασθένεια και επεκτείνεται στα παιδιά», σημείωσε και στάθηκε στο παράδειγμα της Αγγλίας στην οποία έχει επικρατήσει το νέο στέλεχος.

«Ο ιός Δέλτα έχει καταφέρει να αποφεύγει ορισμένα από τα αντισώματα που ο οργανισμός έχει βγάλει από τα εμβόλια ή προηγούμενη νόσηση. Υπάρχει και το Δέλτα + που αποφεύγει περισσότερα αντισώματα των εμβολίων», υπογράμμισε.

«Οι εμβολιασμένοι δεν έχουν τελειώσει. Υπάρχουν κάποιοι που και με το νέο ιό θα έχουν ελαφρή νόσηση, κι άλλοι που θα διασωληνωθούν. Στην Αγγλία υπάρχουν αρκετοί θάνατοι εμβολιασμένων που πέθαναν από τη μετάλλαξη Δέλτα. Το πρόβλημα με τον κοροναϊό είναι ότι βγαίνουν νέα στελέχη. Και στην γρίπη το έχουμε δει. Κάνουμε κάθε χρόνο νέο εμβόλιο. Το ίδιο θα συμβεί και με τον κοροναϊό», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα τα πάνε καλά με τη μετάλλαξη Δέλτα όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί. Είναι πρόωρο το σήμα που δόθηκε να πετάξουμε τη μάσκα. Ο κόσμος παίρνει το σήμα ότι τελειώσαμε. Δεν τελείωσαμε. Με το Δέλτα μπορεί να βρεθούμε σε νέο επιδημικό κύμα. Πρέπει να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και να επιβραδυνθεί ο ιός με τα μέτρα προστασίας. Είναι και τα δύο το ίδιο σημαντικά», σημείωσε.

«Το Δέλτα είναι στην Ελλάδα και επεκτείνεται. Τις επόμενες ημέρες όσοι λένε να περιμένουμε και να δούμε  θα εκπλαγούν.», τόνισε.

«Υπάρχει 10% πιθανότητα να κινδυνέψει κάποιος που έχει εμβολιαστεί. Θα ξεφύγουμε όταν καταλάβουμε ότι πρέπει να καταπιέσουμε τον ιό σε επίπεδα “0”. Τώρα πρέπει να χτυπήσουμε τον ιό στο κεφάλι. Τον Σεπτέμβρη ίσως και το καλοκαίρι ο νέος ιός μπορεί να μας οδηγήσει σε νέα μέτρα. Ένας νέος ιός τόσο επιθετικός όπως αυτός μπορεί να κάνει κύμα και το καλοκαίρι», υπογράμμισε.

Λινού για μετάλλαξη Δέλτα: «Βιώνουμε κάτι που μοιάζει με νέα πανδημία»

Στην ανησυχητική κατάσταση που διαμορφώνεται με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα αναφέρθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον Antenna, λέγοντας ότι αυτό που βιώνουμε μοιάζει με νέα πανδημία. Πρόσθεσε όμως ότι αυτή τη φορά έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι το εμβόλιο.

Η κυρία Λινού, τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής με συνέπεια και πάνω από όλα να εμβολιαστούμε.

Σε ότι αφορά την κάλυψη που παρέχουν τα εμβόλια από τη μετάλλαξη Δέλτα, η κυρία Λινού είπε ότι το AstraZeneca προσφέρει σε όσους έχουν κάνει και τις 2 δόσεις κάλυψη άνω του 65%, ενώ πάνω από 80% είναι η κάλυψη για όσους έχουν κάνει και τις 2 δόσεις των εμβολίων, Pfizer και Moderna. Επίσης μεγάλη κάλυψη προσφέρει και το μοσνοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ένα 15% θα νοσήσει με ελαφρά συμπτώματα, από τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία όμως φαίνεται να στέλνει με μεγαλύτερη συχνότητα τους ανεμβολίαστους σε νοσοκομεία.

Η κυρία Λινού, χτύπησε «καμπανάκι» για τον προσεχή Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να ετοιμάζεται για μεγάλο πρόβλημα και θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κάποια μέτρα για τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τέλος ερωτηθείσα σχετικά και μεταξύ άλλων, η κυρία Λινού είπε ότι η απόφαση για να βγάλουμε τις μάσκες είναι σωστή, αλλά είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να την ξαναδούμε στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: tanea.gr

Tags: εμβολιασμενοι
Previous Post

Μέσω ΚΕΠ Δήμων και gov.gr το «Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας»

Next Post

Μεταβίβαση ακινήτου σε μόλις 15 λεπτά – Τι αλλάζει στις αγοραπωλησίες από αύριο

Next Post
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Μεταβίβαση ακινήτου σε μόλις 15 λεπτά - Τι αλλάζει στις αγοραπωλησίες από αύριο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης
  • ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 18-7, διακοπή υδροδότησης στην Αιανή για την αποκατάσταση διαρροής
  • Δήμος Βοΐου: Κλειστή οδός στην περιοχή του Μπούνου από τη Δευτέρα 21/7 έως την Τετάρτη 23/7
  • Συναντήσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ και τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου
  • Εμποροπανήγυρη Αγίας Μαρίνας στο Τσοτύλι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr