• Latest
ΓΙΑΤΡΟΣ

Προσωπικός γιατρός: Αντικίνητρο επιπλέον συμμετοχής 10% σε φάρμακα, εξετάσεις, νοσήλια σε όσους δεν εγγραφούν

17 Ιουνίου 2022
Σύλλογος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Κοζάνης

Σύλλογος Αριστοτέλης Έναρξη δραστηριοτήτων

13 Οκτωβρίου 2025
Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων Θεόφιλο Φώτη

Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων Θεόφιλο Φώτη

13 Οκτωβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο  των επετειακών εκδηλώσεων με τίτλο  «30 Χρόνια μετά τον Σεισμό “Μνήμη – Αποκατάσταση – Θωράκιση”

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο  των επετειακών εκδηλώσεων με τίτλο «30 Χρόνια μετά τον Σεισμό “Μνήμη – Αποκατάσταση – Θωράκιση”

13 Οκτωβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους ». Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής πραγματοποιήθηκαν -433- τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

13 Οκτωβρίου 2025
Ανεπανάληπτες στιγμές στο Student Welcome Festival Kastoria!

Ανεπανάληπτες στιγμές στο Student Welcome Festival Kastoria!

13 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Λαμπρός εορτασμός για τα 113α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης των Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: Λαμπρός εορτασμός για τα 113α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης των Γρεβενών

13 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κλειστή η πισίνα του Λιάπειου λόγω έκτακτης τεχνικής βλάβης

Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το Λιάπειο για τις ώρες κοινού από 20:30 με 22:30 την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου λόγω επίσκεψης κλιμακίου της ΚΟΕ

13 Οκτωβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Να παρέμβει η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας για την παραμονή του καταστήματος της Εθνικής στα Σέρβια»

13 Οκτωβρίου 2025
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

13 Οκτωβρίου 2025
Ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα εποχή στην πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του μαστού διοργανώνει το Διαγνωστικό Κέντρο «Ιπποκράτης»

Ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα εποχή στην πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του μαστού διοργανώνει το Διαγνωστικό Κέντρο «Ιπποκράτης»

13 Οκτωβρίου 2025
νερο

Νερό, καφές, τσάι: Ο καθημερινός συνδυασμός που φέρνει μακροζωία

13 Οκτωβρίου 2025
Σταθμοί απολύμανσης για την ευλογιά των προβάτων και αιγών σε Φλώρινα και Καστοριά

Σταθμοί απολύμανσης για την ευλογιά των προβάτων και αιγών σε Φλώρινα και Καστοριά

13 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Προσωπικός γιατρός: Αντικίνητρο επιπλέον συμμετοχής 10% σε φάρμακα, εξετάσεις, νοσήλια σε όσους δεν εγγραφούν

sierafm by sierafm
17 Ιουνίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΓΙΑΤΡΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπεται στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε – Σύμφωνα με το ΦΕΚ, από 1η Οκτωβρίου 2022 προβλέπεται πρόσθετη συμμετοχή 10% στη φαρμακευτική δαπάνη για όσους δεν εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό

Με νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ καθορίζεται και εξειδικεύεται το σύστημα κινήτρων για την ενθάρρυνση εγγραφής των πολιτών σε προσωπικό ιατρό και την τήρηση της διαδικασίας του συστήματος παραπομπών, όπως και τα «αντικίνητρα» για τη μη εγγραφή των πολιτών.

Όσοι εγγραφούν θα έχουν προτεραιότητα από 01-01-2023, κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Οι μη εγγεγραμμένοι σε προσωπικό ιατρό, από την 01-10-2022 θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, κατά ποσοστό 10% επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους.

Από την 01-10-2022 πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, κατά ποσοστό 10% επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους.

Από την 01-01-2023 τα ανωτέρω προβλεπόμενα προσαυξάνονται κατά ποσοστό 10%, επιπλέον της άνω πρόσθετης συμμετοχής επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του στην φαρμακευτική δαπάνη και στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, όπως αυτές περιγράφονται στον ΕΚΠΥ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. του πολίτη, ανερχόμενα σε ποσοστό 20% επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του.

Επίσης στην υπουργική απόφαση αναφέρεται: για τον καθορισμό και την εξειδίκευση του συστήματος κινήτρων για την τήρηση της διαδικασίας του συστήματος παραπομπών από τον προσωπικό ιατρό συνιστάμενο στην χορήγηση από την 01-09-2023 προτεραιότητας στους τηρούντες τη διαδικασία των παραπομπών πολίτες, κατά την παραπομπή τους στους ιατρούς ειδικοτήτων των Κέντρων Υγείας, τις δημόσιες δομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τους συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρόχους υπηρεσιών υγείας. Τον καθορισμό και την εξειδίκευση του συστήματος συνεπειών «αντικινήτρων» για τη μη τήρηση της διαδικασίας του συστήματος παραπομπών από τον προσωπικό ιατρό από την 01-09-2023 συνιστάμενο στην εξυπηρέτηση από τις μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας μόνο των έκτακτων περιστατικών. Εάν ο πολίτης δεν τηρεί το σύστημα των παραπομπών και δεν είναι εγγεγραμμένος σε προσωπικό ιατρό, τότε συντρέχουν στο πρόσωπό του σωρευτικά οι συνέπειες «αντικίνητρα» των παραπάνω.

Αποζημίωση γιατρών

Ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ.: επιπλέον των μηνιαίων αποδοχών τους, οι οποίες καλύπτουν αριθμό εγγεγραμμένων πολιτών μέχρι 1.500 άτομα και για εγγεγραμμένους πολίτες από 1.501 μέχρι 2.000 άτομα, αποζημιώνονται «κατά κεφαλήν», βάσει ποσών ανά ηλικιακή ομάδα, τα οποία ορίζονται ως ακολούθως: Από 16 (συμπληρωμένα σύμφωνα με την ημεροχρονολογία γεννήσεώς τους) έως 49 ετών το ποσό ετήσιας αποζημίωσης ορίζεται στα 20 ευρώ. Από 50-69 ετών, στα 23 ευρώ και από 70 ετών και άνω στα 25 ευρώ.

Η πρόσθετη μηνιαία αποζημίωση για πληθυσμό εγγεγραμμένων από 1.501 έως 2.000 άτομα υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το πλήθος των εγγεγραμμένων ανά ηλικιακή ομάδα με το ετήσιο ποσό αποζημίωσης που αντιστοιχεί στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα. σύμφωνα με τα παραπάνω, αναγόμενο και καταβαλλόμενο σε μηνιαία βάση.

Συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιατροί: Για εγγεγραμμένους πολίτες έως 2.000 άτομα, αποζημιώνονται «κατά κεφαλήν» βάσει ποσών ανά ηλικιακή ομάδα, τα οποία ορίζονται ως ακολούθως: Από 16 (συμπληρωμένα σύμφωνα με την ημεροχρονολογία γεννήσεώς τους) έως 49 ετών το ποσό ετήσιας αποζημίωσης ορίζεται στα 20 ευρώ. Από 50- 69 ετών, στα 30 ευρώ και από 70 ετών και άνω στα 45 ευρώ.

Η μηνιαία αποζημίωση υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το πλήθος των εγγεγραμμένων ανά ηλικιακή ομάδα με το ετήσιο ποσό αποζημίωσης που αντιστοιχεί στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα σύμφωνα με τα παραπάνω, αναγόμενο και καταβαλλόμενο σε μηνιαία βάση.

Για τους ιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ. που υπηρετούν σε υγειονομικές μονάδες σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως προβληματικές και άγονες, θα προσδιοριστεί το ύψος και ο τρόπος αποζημίωσής τους με νέα απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΦΕΚ ΕΔΩ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΓΙΑΤΡΟΣ
Previous Post

4 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν χωρίσετε

Next Post

Πρόσκληση συμμετοχής αδειούχων κινητής καντίνας και φορητής έψησης σε πολιτιστικές εκδηλώσεις   

Next Post
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Πρόσκληση συμμετοχής αδειούχων κινητής καντίνας και φορητής έψησης σε πολιτιστικές εκδηλώσεις   

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σύλλογος Αριστοτέλης Έναρξη δραστηριοτήτων
  • Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων Θεόφιλο Φώτη
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο  των επετειακών εκδηλώσεων με τίτλο «30 Χρόνια μετά τον Σεισμό “Μνήμη – Αποκατάσταση – Θωράκιση”
  • «Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους ». Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής πραγματοποιήθηκαν -433- τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
  • Ανεπανάληπτες στιγμές στο Student Welcome Festival Kastoria!

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr