• Latest
Πρόληψη και Δικαίωμα στη Λήθη τα μηνύματα που βγήκαν από την εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού στο «Κοβεντάρειο»

Πρόληψη και Δικαίωμα στη Λήθη τα μηνύματα που βγήκαν από την εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού στο «Κοβεντάρειο»

29 Οκτωβρίου 2024
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ροζ τροχαίο δημάρχου με την ερωμένη και οι απειλές από την απατημένη σύζυγο

3 Ιουνίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εξετάσεων: Σε ισχύ για 60 ημέρες

3 Ιουνίου 2025
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών: Ποιοι θα πάρουν πίσω χρήματα

3 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Απορρίφθηκε η ένσταση για τη λύση συνεργασίας σε υπάλληλο της ΔΕΥΑΒ που είχαν καταθέσει μέλη του Δ.Σ.

3 Ιουνίου 2025
εργατικο κεντρο

Ενημέρωση μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο που αμείβεται η Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025, ημέρα του Αγίου Πνεύματος

3 Ιουνίου 2025
Τροχαία

Εφτά συλλήψεις σε Κοζάνη και Φλώρινα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

3 Ιουνίου 2025
Δήμος Γρεβενών – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: “ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ”

Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου

3 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Αρρυθμία – διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ Γαλατινής

3 Ιουνίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Έναρξη της υποχρέωσης υποβολής ηλεκτρονικού τιμολογίου από τους οικονομικούς φορείς

3 Ιουνίου 2025
Εγκαίνια της έκθεσης γλυπτών στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας την Τετάρτη 4/6

Εγκαίνια της έκθεσης γλυπτών στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας την Τετάρτη 4/6

3 Ιουνίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Πέμπτη 5 Ιουνίου, λόγω διακοπής ρεύματος Αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης στις Τ.Κ. Αργίλου & Ν. Κλείτου (08.00- 14.30).

3 Ιουνίου 2025
Προετοιμασμένοι για «πόλεμο»: Εντοπίστηκαν 49 βόμβες μολότοφ σε υπόγειο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ

Υποτροφίες και ευκαιρίες επιμόρφωσης στο Συμπόσιο και Θερινό Σχολείο Τεχνητής Νοημοσύνης ‘AIDA AICET2025’, 14-18 Ιουλίου 2025, ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη.

3 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόληψη και Δικαίωμα στη Λήθη τα μηνύματα που βγήκαν από την εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού στο «Κοβεντάρειο»

sierafm by sierafm
29 Οκτωβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Πρόληψη και Δικαίωμα στη Λήθη τα μηνύματα που βγήκαν από την εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού στο «Κοβεντάρειο»
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Δικαίωμα στη Λήθη και η αντιμετώπιση του «στίγματος» που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, καθώς και η σημασία της πρόληψης που συνδέεται άμεσα με τη συνέπεια στις τακτικές εξετάσεις, ήταν τα βασικά θέματα που τέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2024, κατά την εκδήλωση του Διαγνωστικού Κέντρου «Ιπποκράτης» και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κοζάνης. Για άλλη μια χρονιά, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, ο «Ιπποκράτης» στήριξε τις δράσεις της συγκεκριμένης ημέρας που χρόνια τώρα διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών.

Καλεσμένη φέτος ήταν η Πρόεδρος της Europa Donna Hellas και Ευρωβουλεύτρια Έλενα Κουντουρά, η οποία μετέφερε στο κοινό τις προσπάθειες της οργάνωσης για να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει την κοινή γνώμη σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, να κινητοποιήσει και να υποστηρίξει τις Ευρωπαίες γυναίκες στις διεκδικήσεις τους, για άριστη εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας, κατάλληλο πληθυσμιακό έλεγχο, ποιοτικό και τακτικό έλεγχο του ιατρικού εξοπλισμού, βέλτιστη θεραπεία και περίθαλψη, καθώς επίσης και για αυξανόμενους πόρους για την έρευνα για τον καρκίνο του μαστού και ισότιμη εργασιακή επανένταξη.

Ένα από τα σημαντικά θέματα που έθεσε η κ. Κουντουρά ήταν οι προσπάθειες που γίνονται και από το Ευρωκοινοβούλιο για το Δικαίωμα στη Λήθη, που αφορά το δικαίωμα κάθε ατόμου με εμπειρία καρκίνου να προχωρήσει τη ζωή του, χωρίς διακρίσεις, έχοντας πρόσβαση σε ασφαλιστικές καλύψεις και χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις.

Ο Ειδικός Χειρουργός (MD, PhD) Αθανάσιος Κοκολάκης μετέφερε τα αισιόδοξα μηνύματα της επιστήμης, που λένε πως ο καρκίνος του μαστού είναι στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ιάσιμος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να δείχνουν τη συνέπειά τους στις διαγνωστικές εξετάσεις που προβλέπονται από τα ιατρικά πρωτόκολλα.

Στη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης στάθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κοζάνης Φανή Δινοπούλου, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει «στάση ζωής», μιας και το ποσοστό των γυναικών που μπορεί να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού έχει αυξηθεί.

Τη συζήτηση συντόνισε η Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε του Α.Π.Θ. Ιωάννα Κωσταρέλλα.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη… ροζ πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία της «Συνωμοσίας των Κρουστών» που για άλλη μια χρονιά γέμισαν με τις νότες τους την πόλη. Για την ημέρα αυτή, τόσο το Δημαρχείο Κοζάνης, όσο και το καμπαναριό του Μητροπολιτικού Ναού, «ντύθηκαν» στα ροζ.

Στη διοργάνωση συνέβαλε για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Κοζάνης, η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία.

 

 

Tags: εκδηλωσση
Previous Post

Π. Κουκουλόπουλος: «Ως πότε θα παραμένει χωρίς ΜΕΘ Παίδων και ΜΕΝ Νεογνών η Δυτική Μακεδονία;»

Next Post

Έρχεται έκτακτη ενίσχυση για τα ευάλωτα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα -Πότε ψηφίζεται, οι κατηγορίες δικαιούχων

Next Post
επιδομα παιδιου χρημα

Έρχεται έκτακτη ενίσχυση για τα ευάλωτα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα -Πότε ψηφίζεται, οι κατηγορίες δικαιούχων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ροζ τροχαίο δημάρχου με την ερωμένη και οι απειλές από την απατημένη σύζυγο
  • Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εξετάσεων: Σε ισχύ για 60 ημέρες
  • Τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών: Ποιοι θα πάρουν πίσω χρήματα
  • Απορρίφθηκε η ένσταση για τη λύση συνεργασίας σε υπάλληλο της ΔΕΥΑΒ που είχαν καταθέσει μέλη του Δ.Σ.
  • Ενημέρωση μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο που αμείβεται η Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025, ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  2. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  3. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  4. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
  5. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr