• Latest

Πρόωρες εκλογές, νέα συγκυβέρνηση -Εξελίξεις ενόψει, μετά τις Πρέσπες

19 Ιουνίου 2018
Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια

Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια

19 Ιουλίου 2025
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Σε αρνητική τροχιά τρεις δήμαρχοι, σε θετική ο Ζευκλής(πίνακες)

19 Ιουλίου 2025
Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

19 Ιουλίου 2025
ΓΑΜΟΣ, ΝΥΦΗ

Η νύφη ανησυχούσε ότι η έγκυος φίλη της θα την επισκιάσει στον γάμο και έτσι ακύρωσε την πρόσκληση: «Έχω μείνει άφωνη»

19 Ιουλίου 2025
ΥΠΝΟΣ

Ύπνος: Η Νο1 συμβουλή από ειδικό για να κοιμάστε καλά εν μέσω καύσωνα – Αποτελεσματικές λύσεις για περισσότερη δροσιά το βράδυ

19 Ιουλίου 2025
εξετασεις, αιμοδοσια

Υψηλή χοληστερίνη: Το Νο1 φρούτο που πρέπει να αποφεύγουν όσοι λαμβάνουν στατίνες λόγω επικίνδυνης αλληλεπίδρασης, σύμφωνα με ειδικό

19 Ιουλίου 2025
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα επιστρέψουν χρήματα – Τι αλλάζει με τις φορολογικές δηλώσεις

19 Ιουλίου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Κυβερνητική παρέμβαση για τα ATM Τραπεζών: «Κανένα παράθυρο χρεώσεων δύο ταχυτήτων δεν πρόκειται να ισχύσει»

19 Ιουλίου 2025
Υγειονομική βόμβα η Ιατροδικαστική Πάτρας: Ξεχασμένα πτώματα και οστά – Ποντίκια έκοβαν βόλτες

Υγειονομική βόμβα η Ιατροδικαστική Πάτρας: Ξεχασμένα πτώματα και οστά – Ποντίκια έκοβαν βόλτες

19 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Με διαδικασίες εξπρές οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων – Ξεκινούν τον Αύγουστο

19 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Συνεργός στη ληστεία ο υπάλληλος του βενζινάδικου – Έδινε πληροφορίες στους δράστες

19 Ιουλίου 2025
Δικαστήριο δικη

Μητέρα καταδικάστηκε για επίθεση στην ανήλικη κόρη της επειδή έβλεπε πορνό

19 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πρόωρες εκλογές, νέα συγκυβέρνηση -Εξελίξεις ενόψει, μετά τις Πρέσπες

sierafm by sierafm
19 Ιουνίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών μπορεί να χαιρετίστηκε διεθνώς ως μια ιστορική στιγμή για τα Βαλκάνια, και ο Αλέξης Τσίπρας να επαινέθηκε από μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου τύπου ως βαλκάνιος ειρηνοποιός, εντούτοις η απόφαση εντός της Ελλάδας άρχισε να δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις.

Προς το παρόν, η μοναδική «απώλεια» σε κοινοβουλευτικό επίπεδο υπήρξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος διεγράφη από το κόμμα του επειδή στήριξε την πρόταση μομφής της ΝΔ. Ωστόσο, υπόγειες και παρασκηνιακές κινήσεις σε όλα τα κόμματα δείχνουν ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας.

Καταρχήν το ημερολόγιο: Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μιλώντας στη βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που είχε καταθέσει η ΝΔ, επανέλαβε ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα καταψηφίσουν την συμφωνία όταν έρθει προς κύρωση στη βουλή.

Και πότε θα έρθει στην ελληνική βουλή προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών; Περί τα τέλη του χρόνου. Συγκεκριμένα, το πρώτο άρθρο της Συμφωνίας αναφέρει ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να κυρώσει στο Κοινοβούλιό της τη Συμφωνία, να κάνει δημοψήφισμα επ’ αυτής και να ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες συνταγματικές τροποποιήσεις «έως το τέλος του 2018» (Αρθρο 1§4ε). Μόλις γίνουν αυτά, η Ελλάδα «θα κυρώσει χωρίς καθυστέρηση τη Συμφωνία» (Αρθρο 1§4ζ).

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όπως έχουμε δημόσια δεσμευτεί, θα είναι αρνητική όχι μόνο με την ψήφο, αλλά και με οποιονδήποτε τρόπο μπορέσουμε, ώστε αυτήν τη συμφωνία να μην την επικυρώσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο», είπε ο κ. Καμμένος στη βουλή και αυτό σημαίνει ότι στα τέλη του 2018 οι ΑΝΕΛ ή θα επιχειρήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση πριν κυρώσει την συμφωνία με τα Σκόπια ή θα καταψηφίσουν και θα πέσει η κυβέρνηση.

Ενα υπαρκτό σενάριο είναι, κατά συνέπεια, η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές εξαιτίας της συμφωνίας με τα Σκόπια. Ενδεχόμενο παραμένει, ωστόσο, το γεγονός να υπερψηφίσει την συμφωνία το Ποτάμι, όπως εξάλλου δηλώνει ο επικεφαλής της Σταύρος Θεοδωράκης. Σήμερα, ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι έχουν αθροιστικά 151 βουλευτές. Αν επομένως οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν την συμφωνία και προκαλέσουν κυβερνητική κρίση, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δύο επιλογές: ή να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές ή να αναζητήσει νέες κυβερνητικές συμμαχίες στην κεντροαριστερά και στο Ποτάμι.

«Στους μήνες που θα έρθουν, θα είμαστε δυναμικά παρόντες στη μάχη για να υπάρξει η πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα. Αλλά σε αυτόν τον αγώνα, δεν θα είμαστε βολικοί για κανέναν», είπε, σε μια αποστροφή του λόγου του στη βουλή, κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής, ο Σταύρος Θεοδωράκης, προαναγγέλοντας, ουσιαστικά, τις πολιτικές εξελίξεις που θα προκληθούν ως τα τέλη του 2018 ή το αργότερο στις αρχές του 2019, αρκετούς μήνες πριν τις ευρωκλογές του Μαίου 2019, οι οποίες δεν αποκλείεται να συμπέσουν με τις εθνικές εκλογές.

Θα συνεργαστεί ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον ΣΥΡΙΖΑ; Θα παραμείνουν όλοι οι βουλευτές στο Ποτάμι για να υπάρξει η πλειοψηφία των 151 βουλευτών; Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και οι εξελίξεις των επόμενων μηνών προμηνύονται καυτές.

Αγνωστο αν θα πάει ο Καμμένος στο ΝΑΤΟ

Από το βράδυ του Σαββάτου το κόμμα των ΑΝΕΛ βρίσκεται σε δίνη. Ηδη ένας βουλευτής διεγράφη γιατί ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής, ενώ στελέχη του κόμματος παραιτούνται καταλογίζοντας οπισθοχώρηση στον Πάνο Καμμένο για το θέμα Σκιοπίων.

Την ίδια στιγμή, ενδιαφέρον έχει αν ο Πάνος Καμμένος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ για την πρόσκληση της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ή αν θα είναι απών και στη θέση του θα πάει ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης που χαρακτήρισε τη συμφωνία ιδιαιτέρως θετική.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΑΕΦ
Previous Post

Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό

Next Post

ΠΓΔΜ: Αρχίζει σήμερα η συζήτηση για τη συμφωνία στη Βουλή των Σκοπίων

Next Post

ΠΓΔΜ: Αρχίζει σήμερα η συζήτηση για τη συμφωνία στη Βουλή των Σκοπίων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Σε αρνητική τροχιά τρεις δήμαρχοι, σε θετική ο Ζευκλής(πίνακες)
  • Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»
  • Η νύφη ανησυχούσε ότι η έγκυος φίλη της θα την επισκιάσει στον γάμο και έτσι ακύρωσε την πρόσκληση: «Έχω μείνει άφωνη»
  • Ύπνος: Η Νο1 συμβουλή από ειδικό για να κοιμάστε καλά εν μέσω καύσωνα – Αποτελεσματικές λύσεις για περισσότερη δροσιά το βράδυ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr