• Latest

Πτολεμαΐδα: Απαράδεκτες συνθήκες για τα 250 ζώα στο κυνοκομείο

5 Αυγούστου 2018
αστυνομια, ασθενοφορο

Θανατηφόρα συνεύρεση: Ζευγάρι έπεσε σε γκρεμό την ώρα που έκανε σεξ στο αυτοκίνητο

10 Αυγούστου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Άγριος ξυλοδαρμός 23χρονου – Δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα σε κεφάλι και αυχένα

10 Αυγούστου 2025
καταστήματα

Τέλος στην αυθαιρεσία των τραπεζοκαθισμάτων: Καταγγελίες πολιτών με ένα κλικ

10 Αυγούστου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Δωρεάν αναλήψεις μετρητών για όλους – Οι αλλαγές που έρχονται σε 48 ώρες

10 Αυγούστου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι του εφάπαξ επιδόματος των 810 ευρώ

10 Αυγούστου 2025
ΧΡΕΗ

Οι ΟΤΑ μεταξύ των μεγαλύτερων οφειλετών του Δημοσίου

10 Αυγούστου 2025
Πόσες θερμίδες έχουν τα καλοκαιρινά φρούτα

Πόσες θερμίδες έχουν τα καλοκαιρινά φρούτα

10 Αυγούστου 2025
Εράτυρα: Χαμός στο πάρτι Νεολαίας.  Βίντεο και φωτογραφίες

Εράτυρα: Χαμός στο πάρτι Νεολαίας. Βίντεο και φωτογραφίες

9 Αυγούστου 2025
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Εξαίρεση υποχρέωσης ΑΤΑΚ για αγροτεμάχια της Εορδαίας

9 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Φλώρινα: Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός. Είχε καταδίκη 8 χρόνια για ναρκωτικά

9 Αυγούστου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Γρεβενά: Απατεώνες άρπαξαν 5.400 ευρώ. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση

9 Αυγούστου 2025
Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου Καστοριανού – Έκκληση για πληροφορίες

Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου Καστοριανού – Έκκληση για πληροφορίες

9 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πτολεμαΐδα: Απαράδεκτες συνθήκες για τα 250 ζώα στο κυνοκομείο

sierafm by sierafm
5 Αυγούστου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των εθελοντριών για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο δημοτικό κυνοκομείο του Δήμου Εορδαίας, που βρίσκεται έξω από την πόλη της Πτολεμαΐδας, στο οποίο φιλοξενούνται επί μακρόν 250 ζώα. Κι αυτό, παρά τις διακηρύξεις ότι έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα των εθελοντριών για παρεμβάσεις που έχουν ζητήσει να γίνουν στο κυνοκομείο.

Μπορεί λοιπόν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας – κατά τη συζήτηση μετεγκατάστασης του καταυλισμού των Ρομά Πτολεμαΐδας, σε δημοτική έκταση κοντά στο δημοτικό κυνοκομείο, ο Δήμαρχος να απέκρουσε τις κατηγορίες των εθελοντριών ότι η δημοτική αρχή έχει παρατήσει τη λειτουργία του στο έλεος του Θεού και των εθελοντριών, λέγοντας πως «όσα ζήτησαν οι εθελόντριες έχουν γίνει», ωστόσο οι διαμαρτυρίες των εθελοντριών συνεχίζονται.

Εξακολουθούν να καταλογίζουν «αδιαφορία στη δημοτική αρχή για τη λειτουργία του κυνοκομείου»,  κατηγορώντας τους αρμοδίους -και δη τον αρμόδιο αντιδήμαρχο- ότι «δεν έρχονται καν να δουν τι γίνεται.». Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» μια από τις τέσσερις εθελόντριες που φροντίζουν από το 2011 τα ζώα του κυνοκομείου, η κ. Ζωή Βαμβακά: «Δεν είναι καν εξασφαλισμένη η ύδρευση, αφού συχνά δεν υπάρχει νερό γιατί ποτίζει ο κόσμος τα χωράφια του.» Γι’ αυτό άλλωστε, πρόσθεσε, έχουν εγκατασταθεί δεξαμενές συγκέντρωσης νερού ώστε να μπορούν να καθαρίζουν τα κλουβιά των ζώων.  Αν και όπως σημείωσε, «το τελευταίο διάστημα –ίσως και λόγω βροχών- το θέμα έχει λυθεί, είναι ελάχιστες οι ώρες που μπορεί να μην έχει νερό.»

«Το σοβαρότερο πρόβλημα ωστόσο είναι οι αποχετεύσεις», τόνισε. «Οι σωλήνες είναι μικροί και δεν μπορούν να φύγουν τα νερά και πέφτουν τρίχες στα αυλάκια που βρίσκονται έξω από τα κλουβιά και το νερό λιμνάζει και γεμίζει σκουλήκια και τα σκουλήκια μπαίνουν μέσα στα δοχεία που τρώνε τα ζώα. Έχουμε δύο βόθρους και είναι γεμάτοι και οι δύο, έχει γίνει ένα έλος εκεί πέρα.» Πρόσθεσε ότι «το τελευταίο διάστημα- μετά τη διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο, άρχισαν να έρχονται κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου και να γίνονται κάποιες παρεμβάσεις. Πριν λίγες μόλις μέρες ήρθε το αποφρακτικό και ξεβούλωσε κάποια και πέρασαν σχάρες σε κάποια αυλάκια, αλλά σε δύο κτήρια δεν μπόρεσαν να τις περάσουν γιατί είναι έλος.»

Υπογράμμισε όμως ότι «περιμένουμε να δούμε να γίνονται περισσότερες και πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις, γιατί είναι κρίμα να ζουν 250 ζώα σε τέτοιες συνθήκες. Φωνάζουμε για να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες, να διευκολυνθεί και το δικό μας έργο, που παρέχεται σε καθαρά εθελοντική βάση, αλλά και για να μπορέσει να πάρει άδεια λειτουργίας το κυνοκομείο.»

Στο ερώτημα αν υπάρχει επαρκής τροφή για τα ζώα, η απάντηση ήταν η εξής: «Στο μόνο που είναι συνεπής ο δήμος είναι στο να πηγαίνει τροφές για τα ζώα στο κυνοκομείο, ενώ τις μέρες αυτές ήρθαν και φάρμακα για τον εμβολιασμό και την αποπαρασίτωση των ζώων.» Η κ. Βαμβακά μετέφερε επίσης το παράπονο του Φιλοζωικού Σωματείου Πτολεμαΐδας για το γεγονός ότι «το κυνοκομείο είναι υπερπλήρες, καθώς υπάρχουν διπλάσια από τα προβλεπόμενα ζώα» και κάλεσε τον κόσμο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της διήμερης εθελοντικής υιοθεσίας ( Κυριακή 5 Αυγούστου), λέγοντας: «Είναι κρίμα να μένουν φυλακισμένα για χρόνια τόσα ζώα, ενώ ο νόμος λέει ότι αφού εμβολιαστούν,  αποπαρασιτωθούν, στειρωθούν και τσιπαριστούν, πρέπει να επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Δυστύχημα είναι και ότι κάθε φορά που φωνάζει ο κόσμος για τα αδέσποτα ο Δήμος τα μαζεύει και τα πάει στην ΑΕΒΑΛ, σε ένα ακατάλληλο χώρο. Είχε γίνει πέρσι ένας χώρος, τον κλείσανε με τολ αλλά τα άτομα που τα φρόντιζαν έφυγαν και δεν πήγαινε κανένας και άρχισαν τα ζώα να φαγώνονται μεταξύ τους. Βρέθηκε κατάλληλος χώρος, τον καθάρισαν, αλλά μάθαμε μετά ότι ο Δήμος τον νοίκιασε σε μια εταιρεία.»

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: κυνοκομείο
Previous Post

4 θανατηφόρα ατυχήματα: Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Next Post

Πώς να καθαρίσετε τις κεραμικές εστίες

Next Post
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Πώς να καθαρίσετε τις κεραμικές εστίες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Θανατηφόρα συνεύρεση: Ζευγάρι έπεσε σε γκρεμό την ώρα που έκανε σεξ στο αυτοκίνητο
  • Άγριος ξυλοδαρμός 23χρονου – Δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα σε κεφάλι και αυχένα
  • Τέλος στην αυθαιρεσία των τραπεζοκαθισμάτων: Καταγγελίες πολιτών με ένα κλικ
  • Δωρεάν αναλήψεις μετρητών για όλους – Οι αλλαγές που έρχονται σε 48 ώρες
  • ΔΥΠΑ: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι του εφάπαξ επιδόματος των 810 ευρώ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr