Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Καρδιαγγειακή υγεία στην καθημερινότητα
bullying, βια, ξυλο, σχολειο
«Η μητέρα μου με βοήθησε να κάνω σεξ με 158 άνδρες σε 2 εβδομάδες – Μοίραζε προφυλακτικά» λέει μοντέλο του OnlyFans
Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Αντώνης Σαμαράς – «Θέτει εαυτόν εκτός κόμματος για δεύτερη φορά»
ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙΡΟΣ
χρημα
Ευχέλαιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου εξ αφορμής της ενάρξεως της Σαρακοστής των Χριστουγέννων
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5
Χρήστος Ζευκλής: Θα είμαι υποψήφιος για 5η φορά.  Βίντεο
Γιάννης Μητλιάγκας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο επισκέψεων σε επιχειρήσεις της περιοχής Βοΐου
Παναγιώτα Αλεξίου: Υποψήφια Σύμβουλος Επιμελητηρίου Κοζάνης

Πόνος στη δεξιά πλευρά της κοιλιάς: Τι μπορεί να σημαίνει;

Τον έχουμε νιώσει όλοι κάποια στιγμή. Πονάει, είναι έντονος και ξαφνικός, μπορεί να είναι ενοχλητικός ή να μας διπλώσει στα δύο. Τι μπορεί να συμβαίνει όταν πονάει η δεξιά πλευρά της κοιλιάς μας; Έχουμε μερικές από τις πιο συνηθισμένες αιτίες σε μια περιεκτική λίστα, που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα τι συμβαίνει – για να ξέρετε καλύτερα τι θα πείτε αν αποφασίσετε να μιλήσετε με τον γιατρό σας, σε περίπτωση που ο πόνος επιμένει.

Αρχικά, μην πανικοβάλλεστε. Ο ξαφνικός πόνος μπορεί να είναι πολύ τρομακτικός και να κάνει το μυαλό μας να φτιάξει τα χειρότερα δυνατά σενάρια, αλλά τις περισσότερες φορές είναι κάτι άκακο και προσωρινό, όπως ένας μυς που πιάστηκε, δυσπεψία, ακόμα και αέρια.

Αέρια, λοιπόν

Το στομάχι βρίσκεται πάνω από τον αφαλό μας, συνεπώς ο πόνος από τα αέρια συνήθως χτυπάει στα αριστερά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να πιάσει και την άλλη πλευρά. Αν καταναλώσατε πρόσφατα τροφές που προκαλούν αέρια (όπως μπρόκολο και φασόλια), μπορεί να φταίει αυτό. Αν… ηρεμήσετε με λίγο περπάτημα, θα έχετε λύσει την απορία σας.

Μπορεί να είναι δυσπεψία

Καούρα ψηλά στην κοιλιά, η οποία μπορεί να μεταφερθεί και στην δεξιά πλευρά. Η δυσπεψία δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, και μπορεί να συμβεί αν φάτε πολύ γρήγορα, αν πίνετε πολύ αλκοόλ ή καφέ, ακόμα και αν καταναλώνετε πολλές όξινες τροφές. Αν βιώνετε δυσπεψία σταθερά για δύο εβδομάδες, μιλήστε με τον γιατρό σας.

Μπορεί να είναι μυϊκός σπασμός

Αν κάνατε πολύ έντονη αερόβια γυμναστική, μπορεί να συμβεί, ειδικά αν δεν είχατε κάνει διατάσεις πριν, αν γυμναζόσασταν μετά από ένα μεγάλο γεύμα και αν κάνατε γυμναστική πιο έντονη απ’ ό,τι αντέχει η φυσική σας κατάσταση. Αν το να τεντώσετε ψηλά τα χέρια σας βοηθάει, μάλλον αυτό ήταν το πρόβλημα.

Μπορεί να είναι κήλη

Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί από την πολύ έντονη γυμναστική ή αν κάνετε κάποια πολύ απότομη κίνηση. Όταν υπάρχει κήλη, ένα όργανο ή ένας ιστός “βγαίνει” έξω από τους μυς που δρουν ως τοίχος.

Μπορεί να είναι σκωληκοειδίτιδα

Ο συνήθης ύποπτος για πόνους στην δεξιά πλευρά. Ο πόνος της σκωληκοειδίτιδας συνήθως ξεκινά από τον αφαλό και συνεχίζει δεξιά και χαμηλά. Θα αισθάνεστε άβολα όταν κάθεστε ή ξαπλώνετε. Η σκωληκοειδίτιδα συμβαίνει απροσδόκητα και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που θα την προκαλέσουν.

Μπορεί να είναι μια κύστη στην ωοθήκη

Μερικές φορές μπορεί να δημιουργηθούν κύστεις στις ωοθήκες, και τις περισσότερες φορές εξαφανίζονται μόνες τους χωρίς να έχουν δώσει σημάδι. Κάποιες φορές όμως είναι αρκετά μεγάλες για να προκαλέσουν έντονο πόνο. Αν παράλληλα έχετε πυρετό ή τάση για εμετό, μιλήστε με τον γιατρό σας.

Μπορεί να είναι πέτρα στο νεφρό

Ο πιο συνηθισμένος πόνος που σχετίζεται με πέτρα στο νεφρό είναι αυτός χαμηλά στη μέση, αλλά χτυπάει και χαμηλά στην κοιλιά. Επίσης, αν η πέτρα κινείται μέσα στον ουρητήρα, ο πόνος θα μετατοπίζεται αναλόγως.

Μπορεί να είναι πέτρα στη χολή

Αν ο πόνος βρίσκεται ψηλά στη δεξιά πλευρά της κοιλιάς σας, μπορεί να είναι λόγω πέτρας στην χοληδόχο κύστη. Οι πέτρες στην χολή σχηματίζονται όταν είναι ιδιαίτερα υψηλά τα επίπεδα λίπους στο αίμα ή αν είστε παχύσαρκοι. Ένα πολύ χαρακτηριστικό σημάδι ότι ο πόνος προέρχεται από αυτό είναι πως θα τον νιώσετε να ακτινοβολεί ανάμεσα στους ώμους σας, με περισσότερη ένταση στον δεξί ώμο.

Πηγή: iatronet.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako