• Latest
ΔΕΗ

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για μειωμένο ρεύμα

30 Δεκεμβρίου 2023
Κέρδισε τις εντυπώσεις η «Ουτοπία» του Νίκου Κουρού στο 1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ελληνικού Κινηματογράφου και την Κινηματογραφική Λέσχη Κορινθίας

Κέρδισε τις εντυπώσεις η «Ουτοπία» του Νίκου Κουρού στο 1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ελληνικού Κινηματογράφου και την Κινηματογραφική Λέσχη Κορινθίας

20 Ιανουαρίου 2026
Χαρείτε, σωθήκαμε! Έρχεται το τρένο της Καλαμπάκας! …( Χρήστος Ι. Κολοβός)

Τα αιτήματα των αγροτών και οι “δημοσιονομικές δυνατότητες” της χώρας

20 Ιανουαρίου 2026
Ξηρολιμνη: Τροχαίο ατύχημα. Ι.Χ. με φορτηγό. Βίντεο

Ξηρολιμνη: Τροχαίο ατύχημα. Ι.Χ. με φορτηγό. Βίντεο

20 Ιανουαρίου 2026
Δύο σοβαρά ατυχήματα στην Καστοριά – 65χρονος και 11χρονος διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι στη Θεσσαλονίκη

Σοκ στην Κοζάνη-Νεκρός 20χρονος σε οικία

20 Ιανουαρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: Η αλήθεια για την Πτολεμαΐδα V δεν μπορεί να κρυφτεί

19 Ιανουαρίου 2026

Κοπή Βασιλόπιτας στα ΚΑΠΗ Νεάπολης και Εράτυρας

19 Ιανουαρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Με τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών στον Γ.Γ. Εμπορίου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Με τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών στον Γ.Γ. Εμπορίου

19 Ιανουαρίου 2026
Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων την Τρίτη 20 Ιανουαρίου

19 Ιανουαρίου 2026
Η αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Η αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

19 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Απαιτείται άμεση ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Μαμάτσειο για να δοθεί τέλος στην επιβάρυνση των αιμοκαθαιρόμενων και του προσωπικού

19 Ιανουαρίου 2026
Κορυφή Βοΐου – Στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου

Κορυφή Βοΐου – Στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου

19 Ιανουαρίου 2026
Γαλατινή: Τιμητική διάκριση από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στην Αθανασία Τζίμου

Γαλατινή: Τιμητική διάκριση από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στην Αθανασία Τζίμου

19 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για μειωμένο ρεύμα

sierafm by sierafm
30 Δεκεμβρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ
0
SHARES
40
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την 1η Φεβρουαρίου 2024 αναμένεται να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις ένταξης στη νέα κατηγορία Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ Γ) ηλεκτρικής ενέργειας για πολύτεκνες οικογένειες.

Για την ένταξη προβλέπονται διευρυμένα, εισοδηματικά κριτήρια, ενώ παράλληλα δεν λαμβάνονται υπόψη περιουσιακά κριτήρια.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου υπέγραψαν τη σχετική Υπουργική Απόφαση, με την οποία εισάγεται το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ΚΟΤ Γ – Ειδικό Τιμολόγιο Πολυτέκνων.

Στο πλαίσιο αυτού, παρέχεται στους δικαιούχους του -δηλαδή σε οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω- μειωμένη τιμή ρεύματος για οικιακή χρήση.

Ειδικότερα, πρόκειται για έκπτωση επί της χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ύψους 10 λεπτών/kWh που αφορά, αποκλειστικά, σε κύρια κατοικία.

Σε σχέση με τα διευρυμένα, εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο ΚΟΤ Γ, για οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα το ανώτατο, ετήσιο, εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται σε 50.000 ευρώ, ενώ για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο προστίθεται το ποσό των 2.500 ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των 70.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των εξαρτώμενων μελών της οικογένειας. Βάσει υπολογισμών, η συντριπτική πλειοψηφία των πολύτεκνων οικογενειών πρόκειται να καταστούν δικαιούχοι.

Το παραπάνω όριο αυξάνεται, κατά 8.000 ευρώ, για οικογένεια που στη σύνθεση της περιλαμβάνει άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω και κατά 15.000 ευρώ για οικογένεια που περιλαμβάνει άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του ΚΟΤ Γ εφαρμόζονται διευρυμένα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τη χορήγηση της έκπτωσης. Συγκεκριμένα, ξεκινούν από τις 2.000 kWh/τετράμηνο για τις οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα, ενώ για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο προστίθεται κατανάλωση 200 KWh, μέχρι του ανώτατου ορίου των 4.000 kWh, ανεξαρτήτως του αριθμού των εξαρτώμενων μελών της οικογένειας.

Το παραπάνω όριο αυξάνεται, περαιτέρω, κατά 300 ΚWh, για πολύτεκνη οικογένεια που περιλαμβάνει άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω και κατά 600 ΚWh για πολύτεκνη οικογένεια που περιλαμβάνει άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.

Επιπρόσθετη έκπτωση

Επιπλέον, σημειώνεται πως οι δικαιούχοι του νέου τιμολογίου πολυτέκνων επωφελούνται για την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνουν, συγκριτικά με το όριο της τετραμηνιαίας κατανάλωσής τους. Πρόκειται για μία επιπρόσθετη έκπτωση λόγω επίτευξης του στόχου εξοικονόμησης, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% της βασικής έκπτωσης, δηλαδή τα 12 λεπτά/kWh.

Τέλος, με την ίδια ΥΑ τροποποιείται το καθεστώς απαλλαγής των δικαιούχων ΚΟΤ από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις για τη χρήση του συστήματος (ΧΧΣ) και τη χρήση του δικτύου (ΧΧΔ). Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι ΚΟΤ Α και ΚΟΤ Γ απαλλάσσονται από το μεταβλητό σκέλος της Χρέωσης Χρήσης Συστήματος (ΧΧΣ) και της Χρέωσης Χρήσης Δικτύου (ΧΧΔ), που υπολογίζεται βάσει της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας εντός των ορίων τετραμηνιαίας κατανάλωσης, ενώ απαλλάσσονται πλήρως, από τα υπόλοιπα σκέλη των Χρεώσεων Χρήσης Συστήματος (ΧΧΣ) και των Χρεώσεων Χρήσης Δικτύου (ΧΧΔ).

Επιπλέον, οι δικαιούχοι ΚΟΤ Β απαλλάσσονται από το πάγιο και σταθερό σκέλος των Χρεώσεων Χρήσης Δικτύου (ΧΧΔ).

Η ένταξη στο ΚΟΤ Γ θα γίνεται μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ, όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 01.02.2024, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες, που θα επιτρέψουν τη διαλειτουργικότητα του ιστότοπου με αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.

Επίσης, οι αιτούντες, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι του ΚΟΤ Γ, θα υποχρεούνται να αναρτούν στην πλατφόρμα το πιστοποιητικό της οικογενειακής τους κατάστασης συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, ώστε να αποδεικνύεται η πολυτεκνική τους ιδιότητα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

Tags: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ
Previous Post

Νέο ΤΖΟΚΕΡ: Έπαθλα των 100.000 ευρώ σε 21 τυχερά 5άρια σε όλη την Ελλάδα – Ένα 5άρι και στην Κοζάνη

Next Post

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι πολίτες κινδυνεύουν με έξτρα φόρο 22%

Next Post
pos καρτα πιστωτικη

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι πολίτες κινδυνεύουν με έξτρα φόρο 22%

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κέρδισε τις εντυπώσεις η «Ουτοπία» του Νίκου Κουρού στο 1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ελληνικού Κινηματογράφου και την Κινηματογραφική Λέσχη Κορινθίας
  • Τα αιτήματα των αγροτών και οι “δημοσιονομικές δυνατότητες” της χώρας
  • Ξηρολιμνη: Τροχαίο ατύχημα. Ι.Χ. με φορτηγό. Βίντεο
  • Σοκ στην Κοζάνη-Νεκρός 20χρονος σε οικία
  • Π. Κουκουλόπουλος: Η αλήθεια για την Πτολεμαΐδα V δεν μπορεί να κρυφτεί

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr