• Latest
ΔΕΗ

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για μειωμένο ρεύμα

30 Δεκεμβρίου 2023
Φλώρινα: Συνέλαβαν δύο απατεώνες

Φλώρινα: Συνέλαβαν δύο απατεώνες

23 Αυγούστου 2025
Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Η Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού 23 και 24 Αυγούστου στους Ι.Ν. Προφήτη Ηλία και Αγίου Δημητρίου

23 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Γρεβενά: Τον συνέλαβαν για κάνναβη

23 Αυγούστου 2025
Το πλέον ώριμο project καύσης σκουπιδιών στην Ελλάδα η νέα μονάδα της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία

Π. Κουκουλόπουλος: «Ξεκάθαρο ΟΧΙ χωρίς αστερίσκους στο σχέδιο της Κυβέρνησης για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων»

23 Αυγούστου 2025
ποδοσφαιρο

Άρης – Βόλος: Η επιστροφή του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου

23 Αυγούστου 2025
ΚΑΡΔΙΑ

Καρδιακή ανεπάρκεια: Το Νο1 σύμπτωμα που μπορεί να εμφανιστεί στους αστραγάλους, σύμφωνα με ειδικούς

23 Αυγούστου 2025
κυνηγι καραμπινα

Αδελφός πυροβόλησε αδελφό για κτηματικές διαφορές – Τα σκάγια χτύπησαν δύο ακόμη άτομα

23 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη φωτια

50χρονος έβαλε φωτιά σε καφετέρια επειδή τελείωσε…η μαγιονέζα

23 Αυγούστου 2025
φεγγαρι

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2025: Έρχεται το ματωμένο φεγγάρι

23 Αυγούστου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Κοζάνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στην εκδήλωση για την Παλαιστίνη

23 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Βάλια Κάλντα

23 Αυγούστου 2025
ΚΑΛΟΓΡΙΑ, ΜΟΝΑΧΗ

Παρίστανε την καλόγρια και μάζευε λεφτά δήθεν για παιδάκια με καρκίνο

23 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για μειωμένο ρεύμα

sierafm by sierafm
30 Δεκεμβρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ
0
SHARES
40
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την 1η Φεβρουαρίου 2024 αναμένεται να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις ένταξης στη νέα κατηγορία Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ Γ) ηλεκτρικής ενέργειας για πολύτεκνες οικογένειες.

Για την ένταξη προβλέπονται διευρυμένα, εισοδηματικά κριτήρια, ενώ παράλληλα δεν λαμβάνονται υπόψη περιουσιακά κριτήρια.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου υπέγραψαν τη σχετική Υπουργική Απόφαση, με την οποία εισάγεται το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ΚΟΤ Γ – Ειδικό Τιμολόγιο Πολυτέκνων.

Στο πλαίσιο αυτού, παρέχεται στους δικαιούχους του -δηλαδή σε οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω- μειωμένη τιμή ρεύματος για οικιακή χρήση.

Ειδικότερα, πρόκειται για έκπτωση επί της χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ύψους 10 λεπτών/kWh που αφορά, αποκλειστικά, σε κύρια κατοικία.

Σε σχέση με τα διευρυμένα, εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο ΚΟΤ Γ, για οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα το ανώτατο, ετήσιο, εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται σε 50.000 ευρώ, ενώ για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο προστίθεται το ποσό των 2.500 ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των 70.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των εξαρτώμενων μελών της οικογένειας. Βάσει υπολογισμών, η συντριπτική πλειοψηφία των πολύτεκνων οικογενειών πρόκειται να καταστούν δικαιούχοι.

Το παραπάνω όριο αυξάνεται, κατά 8.000 ευρώ, για οικογένεια που στη σύνθεση της περιλαμβάνει άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω και κατά 15.000 ευρώ για οικογένεια που περιλαμβάνει άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του ΚΟΤ Γ εφαρμόζονται διευρυμένα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τη χορήγηση της έκπτωσης. Συγκεκριμένα, ξεκινούν από τις 2.000 kWh/τετράμηνο για τις οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα, ενώ για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο προστίθεται κατανάλωση 200 KWh, μέχρι του ανώτατου ορίου των 4.000 kWh, ανεξαρτήτως του αριθμού των εξαρτώμενων μελών της οικογένειας.

Το παραπάνω όριο αυξάνεται, περαιτέρω, κατά 300 ΚWh, για πολύτεκνη οικογένεια που περιλαμβάνει άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω και κατά 600 ΚWh για πολύτεκνη οικογένεια που περιλαμβάνει άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.

Επιπρόσθετη έκπτωση

Επιπλέον, σημειώνεται πως οι δικαιούχοι του νέου τιμολογίου πολυτέκνων επωφελούνται για την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνουν, συγκριτικά με το όριο της τετραμηνιαίας κατανάλωσής τους. Πρόκειται για μία επιπρόσθετη έκπτωση λόγω επίτευξης του στόχου εξοικονόμησης, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% της βασικής έκπτωσης, δηλαδή τα 12 λεπτά/kWh.

Τέλος, με την ίδια ΥΑ τροποποιείται το καθεστώς απαλλαγής των δικαιούχων ΚΟΤ από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις για τη χρήση του συστήματος (ΧΧΣ) και τη χρήση του δικτύου (ΧΧΔ). Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι ΚΟΤ Α και ΚΟΤ Γ απαλλάσσονται από το μεταβλητό σκέλος της Χρέωσης Χρήσης Συστήματος (ΧΧΣ) και της Χρέωσης Χρήσης Δικτύου (ΧΧΔ), που υπολογίζεται βάσει της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας εντός των ορίων τετραμηνιαίας κατανάλωσης, ενώ απαλλάσσονται πλήρως, από τα υπόλοιπα σκέλη των Χρεώσεων Χρήσης Συστήματος (ΧΧΣ) και των Χρεώσεων Χρήσης Δικτύου (ΧΧΔ).

Επιπλέον, οι δικαιούχοι ΚΟΤ Β απαλλάσσονται από το πάγιο και σταθερό σκέλος των Χρεώσεων Χρήσης Δικτύου (ΧΧΔ).

Η ένταξη στο ΚΟΤ Γ θα γίνεται μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ, όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 01.02.2024, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες, που θα επιτρέψουν τη διαλειτουργικότητα του ιστότοπου με αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.

Επίσης, οι αιτούντες, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι του ΚΟΤ Γ, θα υποχρεούνται να αναρτούν στην πλατφόρμα το πιστοποιητικό της οικογενειακής τους κατάστασης συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, ώστε να αποδεικνύεται η πολυτεκνική τους ιδιότητα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

Tags: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟμειωμένο ρεύμα
Previous Post

Νέο ΤΖΟΚΕΡ: Έπαθλα των 100.000 ευρώ σε 21 τυχερά 5άρια σε όλη την Ελλάδα – Ένα 5άρι και στην Κοζάνη

Next Post

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι πολίτες κινδυνεύουν με έξτρα φόρο 22%

Next Post
pos καρτα πιστωτικη

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι πολίτες κινδυνεύουν με έξτρα φόρο 22%

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φλώρινα: Συνέλαβαν δύο απατεώνες
  • Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού 23 και 24 Αυγούστου στους Ι.Ν. Προφήτη Ηλία και Αγίου Δημητρίου
  • Γρεβενά: Τον συνέλαβαν για κάνναβη
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ξεκάθαρο ΟΧΙ χωρίς αστερίσκους στο σχέδιο της Κυβέρνησης για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων»
  • Άρης – Βόλος: Η επιστροφή του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
  2. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  4. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  5. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr