• Latest
γυμναστικη

Πώς βοηθά η άσκηση στη μείωση του άγχους;

12 Μαΐου 2020
Ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Το νέο διοικητικό συμβούλιο

8 Νοεμβρίου 2025
Επίδειξη Μόδας του Κ.Φ. Ασυνόδευτων Ανηλίκων  Πενταλόφου στη Θεσσαλονίκη

Επίδειξη Μόδας του Κ.Φ. Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου στη Θεσσαλονίκη

8 Νοεμβρίου 2025

Η Δυτική Μακεδονία σβήνει. Η συνέντευξη τύπου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Βίντεο

7 Νοεμβρίου 2025
Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

7 Νοεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

7 Νοεμβρίου 2025
Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

7 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».

7 Νοεμβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος για την Αιανή: «Το Νομοσχέδιο διορθώθηκε – Η κοινοβουλευτική προσπάθεια απέδωσε καρπούς»

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης στην Καστοριά

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΙΤΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ

7 fitness μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

7 Νοεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Κοζάνης 

7 Νοεμβρίου 2025

Έφτιαχνε πισίνα στο σπίτι του, βρήκε θησαυρό και τον κράτησε

7 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς βοηθά η άσκηση στη μείωση του άγχους;

sierafm by sierafm
12 Μαΐου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
γυμναστικη
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Καθημερινά αναζητούμε τρόπους να αποσπάσουμε τον εαυτό μας και να μειώσουμε το άγχος της καθημερινότητας. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην εκπλήρωση και των δύο αναγκών.

Μία από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στο Διαδίκτυο αυτές τις μέρες είναι πώς να πετύχετε μείωση του άγχους στην καθημερινότητά σας και ειδικά την εποχή του κορωνοϊού. Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να μαγειρεύουν, ξεκινούν μαθήματα ή μαθαίνουν ένα όργανο. Ωστόσο, υπάρχει μια επιλογή για τη μείωση του άγχους που ξεχωρίζει πάνω από τα υπόλοιπα: η άσκηση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανακαλύπτουμε πολλές ιδέες για το πώς να ασκηθούμε στο σπίτι σαν να ήμασταν στο γυμναστήριο. Αυτό συμβαίνει επειδή η σωματική άσκηση δεν είναι μόνο μια μορφή ψυχαγωγίας και απόσπασης της προσοχής, αλλά βοηθά επίσης στη μείωση του άγχους.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η σωματική άσκηση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του στρες. Οι εξηγήσεις για αυτό το φαινόμενο καλύπτουν βιολογικές, ψυχολογικές και κοινωνικές πτυχές. Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε τους λόγους για τους οποίους η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να είστε καλύτεροι και να σταματήσετε να αγχώνεστε τόσο καθημερινά.

Αλλαγές στο σώμα μετά την άσκηση

Μετά την άσκηση, το σώμα περνάει αλλαγές που επηρεάζουν θετικά τη διάθεσή μας. Ο εγκέφαλος απελευθερώνει ουσίες όπως η ντοπαμίνη, οι ενδορφίνες και η σεροτονίνη. Αυτές οι τρεις ουσίες προκαλούν συναισθήματα ευεξίας και χαλάρωσης, τα οποία μπορούν να διαρκέσουν αρκετές ώρες αφού τελειώσουμε με την προπόνηση. 

Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι η σωματική δραστηριότητα διατηρεί την απαραίτητη παροχή θρεπτικών ουσιών στον εγκέφαλο και βελτιστοποιεί τις γνωστικές διαδικασίες (προσοχή, μνήμη και αντίληψη). Γι ‘αυτό οι άνθρωποι αισθάνονται πιο δραστήριοι και ξύπνιοι μετά την άσκηση.

Οι αλλαγές στη μείωση του άγχους που εμφανίζονται στο σώμα μας δεν συμβαίνουν μόνο στον εγκέφαλο. Ορισμένες ασκήσεις όπως η γιόγκα και το πιλάτες επικεντρώνονται στον έλεγχο της αναπνοής, μια δράση που σχετίζεται στενά με το άγχος. Επομένως, εάν τροποποιήσετε τον τρόπο με τον οποίο αναπνέετε, καθιστώντας τον πιο αργό και βαθύτερο, μπορείτε να μειώσετε το άγχος και τη συναισθηματική δυσφορία.

Οι ψυχολογικοί λόγοι για τους οποίους η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους

Οι λόγοι για τους οποίους η σωματική άσκηση βοηθά στην καταπολέμηση αυτού του προβλήματος υπερβαίνει τις βιολογικές εξηγήσεις. Υπάρχουν ψυχολογικοί λόγοι για τους οποίους η άσκηση είναι ευεργετική για τη διάθεσή σας:

  • Καθιερώνει μια ρουτίνα. Ο διαχωρισμός μιας ώρας την ημέρα για άσκηση είναι μια ρουτίνα. Οι ρουτίνες μειώνουν την αβεβαιότητα και μας δίνουν την αίσθηση του ελέγχου της ημέρας μας. Η διαδικασία αυτή μας βοηθά επίσης να μην χάνουμε χρόνο και να μην ξοδεύουμε πολύ χρόνο χωρίς να κάνουμε τίποτα.
  • Σας βοηθά να κοιμηθείτε. Η σωματική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε καλύτερα. Όχι μόνο επειδή το σώμα σας απελευθερώνει ουσίες που προκαλούν χαλάρωση μετά την άσκηση, αλλά και επειδή όλη αυτή η ενεργειακή δαπάνη θα σας κάνει να νιώσετε την ανάγκη να ξεκουραστείτε τη νύχτα.
  • Αυξάνει την αίσθηση του επιτεύγματος. Κάνοντας μικρή πρόοδο και βλέποντας πώς βελτιώνεται η φυσική σας εμφάνιση, δημιουργεί ένα αίσθημα ευεξίας που δεν συμβαδίζει με το άγχος. Δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο για να ασκηθείτε σωστά, με τη δημιουργικότητα και τα καθημερινά αντικείμενα, μπορείτε να κάνετε μια απαιτητική ρουτίνα άσκησης.
  • Απελευθερώστε το μυαλό από αρνητικές σκέψεις. Ενώ κάνουμε σωματική άσκηση, το μυαλό μας μπορεί να επικεντρωθεί στις κινήσεις και όχι στις αρνητικές σκέψεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το άγχος προέρχεται από σκέψεις για το μέλλον και την αβεβαιότητα και όχι από την ίδια την κατάσταση. Επομένως, εάν μπορείτε να αποφύγετε αυτές τις σκέψεις, η διάθεσή σας θα είναι πιο θετική.
  • Είναι ένας τρόπος σύνδεσης με άλλους. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες φυσικής κατάστασης που προσφέρουν μαθήματα από απόσταση αυτές τις μέρες. Η αξιοποίηση αυτού του πόρου για άσκηση μπορεί να συμβάλει στη μείωση του αισθήματος της απομόνωσης και να μας κάνει να αισθανθούμε μέρος μιας διαδικτυακής κοινότητας.
Μείωση του άγχους με άσκηση

Η άσκηση είναι μια ιδανική δραστηριότητα για τη μείωση του στρες ανά πάσα στιγμή. Κατά τη διάρκεια και μετά τη σωματική δραστηριότητα, το σώμα περνάει αλλαγές που βελτιώνουν τη διάθεσή σας.

Επιπλέον, η σωματική άσκηση έχει ψυχολογικά αποτελέσματα που επηρεάζουν θετικά την ευημερία σας. Η φροντίδα του μυαλού σας κατά την καραντίνα είναι εξίσου σημαντική με τη φροντίδα του σώματός σας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα χρειαστείτε μια ώρα την ημέρα για άσκηση. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες και συνδυασμοί που μπορείτε να ακολουθήσετε. Από πιο ήρεμες ασκήσεις όπως η γιόγκα και το πιλάτες που βοηθούν στην επιβράδυνση της αναπνοής μας, σε πιο έντονες που απαιτούν πολλή ενέργεια και μας βοηθούν να κοιμηθούμε.

Πηγή:meygeia.gr

Tags: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Previous Post

Τραγωδία, 5χρονος βρήκε όπλο στο δάσος και σκότωσε τον 12χρονο αδελφό του

Next Post

Πόσο καιρό θα πάρει ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό;

Next Post
ΕΜΒΟΛΙΟ

Πόσο καιρό θα πάρει ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Το νέο διοικητικό συμβούλιο
  • Επίδειξη Μόδας του Κ.Φ. Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου στη Θεσσαλονίκη
  • Η Δυτική Μακεδονία σβήνει. Η συνέντευξη τύπου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Βίντεο
  • Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας
  • Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr