• Latest
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

Πώς δεν θα φορολογούνται τα ανείσπρακτα ενοίκια

10 Μαρτίου 2021
Τσοτύλι: Η Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το Συνέδριο για την Ανάπτυξη στο Βόιο. Βίντεο

Τσοτύλι: Η Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το Συνέδριο για την Ανάπτυξη στο Βόιο. Βίντεο

24 Αυγούστου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Το Βόιο και η Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης με 3+1 απλά παραδείγματα»

24 Αυγούστου 2025
43α Λασσάνεια. Το πρόγραμμα

43α Λασσάνεια: «Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα» την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2025 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης. (Βίντεο)

24 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Φωτιά τώρα στο Μακροχώρι Καστοριάς

24 Αυγούστου 2025
Δυναμική παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Ρόδο

Κυριάκος Ταταρίδης: «Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο της παραπληροφόρησης»

24 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα

Κοζάνη: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα

24 Αυγούστου 2025
ηλικια, ομορφια

Τα 4 παράξενα σημάδια ότι γερνάμε

24 Αυγούστου 2025
αστυνομια, συλληψη

Κανένα ίχνος μεταμέλειας από τον γυναικοκτόνο στον Βόλο: Τη σκότωσε, άλλαξε τα ρούχα του και κρύφτηκε σε οικόπεδο

24 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Μητέρα «κόπηκε» σε απαγορευμένο τεστ γονεϊκής επάρκειας και πήραν το μωρό της μία ώρα μετά τη γέννα

24 Αυγούστου 2025
Τραυματισμός 13χρονου σε θαλάσσια παιδική χαρά στη Θάσο

Τραυματισμός 9χρονου σε θαλάσσιο πάρκο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

24 Αυγούστου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

24 Αυγούστου 2025
καιρός

Πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές στα ορεινά

24 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πώς δεν θα φορολογούνται τα ανείσπρακτα ενοίκια

sierafm by sierafm
10 Μαρτίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σχέδιο απλούστευσης των διαδικασιών για την αποφυγή της επιβάρυνσης από τα ανείσπρακτα ενοίκια επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Σε μια προσπάθεια ειδικά για φέτος οι ιδιοκτήτες να αποφύγουν την ταλαιπωρία, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο με μία απλή εξώδικη δήλωση η οποία θα κοινοποιείται στους ενοικιαστές, οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μπορούν να γλιτώσουν τη φορολόγηση των ενοικίων που δεν εισέπραξαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών μελετά σοβαρά την πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για την απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος των ανείσπρακτων ενοικίων χωρίς να χρειάζεται να έχουν προηγηθεί νομικές ενέργειες κατά των ενοικιαστών, όπως η άσκηση αγωγής αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων, η έκδοση διαταγής πληρωμής ή διαταγής απόδοσης χρήσης μίσθιου κ.λπ.

Το θέμα όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς αφορά εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν εισέπραξαν ενοίκια το 2020 και κινδυνεύουν τώρα να φορολογηθούν για αυτά καθώς λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων αδυνατούν να ασκήσουν αγωγές σε δικαστήρια ή να υποβάλλουν τις δηλώσεις αναβολής ενοικίων στις Δ.Ο.Υ. πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Για το λόγο αυτό, η ΠΟΜΙΔΑ προτείνει ειδικά για το 2020 η αναβολή φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων να επιτυγχάνεται με την κοινοποίηση εξώδικης δήλωσης προς τον ενοικιαστή με δικαστικό επιμελητή.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη θα αφορά το σύνολο των ιδιοκτητών που οι ενοικιαστές τους εντάσσονται στα μέτρα στήριξης από την πανδημία. Αυτό σημαίνει ότι θα προστατεύει τους ιδιοκτήτες είτε δεν έλαβαν από τους ενοικιαστές τους το σύνολο των ενοικίων, είτε οι ενοικιαστές ήταν ενταγμένοι στις ρυθμίσεις και τελικά άφησαν απλήρωτο το 60% του συνολικού ενοικίου.

Για την πλήρη απαλλαγή των ιδιοκτητών από το φόρο εισοδήματος για τα ανείσπρακτα ενοίκια θα αρκεί η ηλεκτρονική υποβολή της σχετικής δήλωσης μέσω της σχετικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να γλιτώσει χιλιάδες ιδιοκτήτες από τον γραφειοκρατικό κυκεώνα, καθώς σύμφωνα με όσα ισχύουν, για να μην φορολογηθούν τα ανείσπρακτα ενοίκια θα πρέπει έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, να έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων. Τα εν λόγω εισοδήματα φορολογούνται στο έτος και κατά το ποσό που αποδεδειγμένα εισπράχθηκαν. Τα μη εισπραχθέντα εισοδήματα δηλώνονται σε ειδικό κωδικό ανείσπρακτων εισοδημάτων από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Την ίδια ώρα, μείωση ενοικίου κατά 40% για τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο δικαιούνται και οι «νέες» επιχειρήσεις, όσες δηλαδή λειτούργησαν μετά τις 20 Μαρτίου του 2020. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου σύμφωνα με την οποία δικαιούνται τη μείωση του ενοικίου και οι επιχειρήσεις που δεν είχαν ενεργό ΚΑΔ στις 20 Μαρτίου 2020 και ξεκίνησαν λειτουργία μετά από αυτή την ημερομηνία.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Previous Post

Από την απαξίωση, την στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση στην ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Next Post

Κορονοϊός: Εννέα ερωτήσεις – απαντήσεις για το εμβόλιο και το μέλλον της πανδημίας

Next Post
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κορονοϊός: Εννέα ερωτήσεις – απαντήσεις για το εμβόλιο και το μέλλον της πανδημίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τσοτύλι: Η Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το Συνέδριο για την Ανάπτυξη στο Βόιο. Βίντεο
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Το Βόιο και η Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης με 3+1 απλά παραδείγματα»
  • 43α Λασσάνεια: «Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα» την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2025 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης. (Βίντεο)
  • Φωτιά τώρα στο Μακροχώρι Καστοριάς
  • Κυριάκος Ταταρίδης: «Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο της παραπληροφόρησης»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
  5. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr