• Latest
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Πώς θα βάλετε ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό σας και θα φύγετε διακοπές

5 Ιουλίου 2021
χορευτικος ομιλος γυναικών

Ο Χορευτικός Όμιλος Γυναικών Σιάτιστας ξεκινάει τις πρόβες του

24 Σεπτεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση έχασε τον στόχο της ισχυρής Ελλάδας οικονομικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά»

24 Σεπτεμβρίου 2025

Δυτική Μακεδονία: Άνοιξε ο δρόμος για 4 υδατοδρόμια –Στόχος η διασύνδεση της Βόρειας Ελλάδας μέσω λιμνών

24 Σεπτεμβρίου 2025
Ημερίδα παρουσίασης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου: «Ανάδειξη των ιδιαιτέρων διατροφικών χαρακτηριστικών τοπικών γεωργικών προϊόντων  Η περίπτωση των ροδάκινων Βελβεντού»

Ημερίδα παρουσίασης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου: «Ανάδειξη των ιδιαιτέρων διατροφικών χαρακτηριστικών τοπικών γεωργικών προϊόντων Η περίπτωση των ροδάκινων Βελβεντού»

24 Σεπτεμβρίου 2025
Στην Αθήνα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας. Δηλώσεις συμμετοχής

Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας η Άρτεμις – Προσοχή: Μέτρα πρόληψης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και υποχρεώσεις των κυνηγών

24 Σεπτεμβρίου 2025
κτηνοτροφια προβατα

«Έφοδος 10 ημερών» για την ευλογιά: Οι πρώτες συλλήψεις κτηνοτρόφων στην Εορδαία για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων

24 Σεπτεμβρίου 2025

Oμόφωνο «ΟΧΙ» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην επέκταση έργων ΑΠΕ σε περιοχές Natura

24 Σεπτεμβρίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 33χρονος για κατοχή κοκαΐνης

Καστοριά: Συνελήφθη 33χρονος για κατοχή κοκαΐνης

24 Σεπτεμβρίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Μετά την παρέλευση 20ετίας παραγράφονται οι οφειλές προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης

24 Σεπτεμβρίου 2025
Η 23η Γιορτή Κρασιού στο Αγίασμα Δ.Δ. του Δήμου Βοΐου

Η 23η Γιορτή Κρασιού στο Αγίασμα Δ.Δ. του Δήμου Βοΐου

24 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Κάλεσμα Δήμου Κοζάνης για υποψήφιους λαμπαδηδρόμους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων – Ηλεκτρονική συμμετοχή έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025

24 Σεπτεμβρίου 2025
εργατικο κεντρο

ΕΚΝΚ: Συμμετέχουμε στην γενική απεργία την Τετάρτη 1/10/2025 

24 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πώς θα βάλετε ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό σας και θα φύγετε διακοπές

sierafm by sierafm
5 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δίνει τη λύση σε όσους θέλουν να έχουν στις καλοκαιρινές διακοπές τους το αυτοκίνητο για το οποίο είχαν καταθέσει ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας στο πρώτο δίμηνο του έτους.

Οι κάτοχοι των οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ στην άρση της ακινησίας του αυτοκινήτου τους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα ανάλογα με το διάστημα που θέλουν να το κυκλοφορήσουν έως το τέλος του έτους πληρώνοντας αναλογικά τέλη.

Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μια φορά εντός του έτους ενώ όσοι καθυστερήσουν να θέσουν ξανά σε ακινησία τα οχήματά τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου που ανέρχεται στο διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας.

Όσοι θέλουν να έχουν στις διακοπές τους το αυτοκίνητο για το οποίο κατέθεσαν ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας τους θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  1. Οι κάτοχοι δύνανται να άρουν την ακινησία αυτή άπαξ εντός του έτους 2021, καταβάλλοντας τα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης αυτής.
  2. Επομένως, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, κ.ο.κ..

Η ανωτέρω επιλογή χρονικού διαστήματος άρσης, εφόσον γίνει, είναι δεσμευτική και δεν παρέχεται η δυνατότητα εκ νέου, εντός του 2021, άρσης της ακινησίας και κυκλοφορίας του οχήματος με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με αναλογική καταβολή, δεδομένου ότι η δυνατότητα άρσης παρέχεται άπαξ εντός του έτους.

  1. Σε κάθε περίπτωση που ιδιοκτήτης ή κάτοχος επιλέξει να θέσει το όχημά του σε ακινησία πριν την συμπλήρωση του χρονικού διαστήματος για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, λόγω άρσης της ακινησίας, δεν παρέχεται δυνατότητα εκ νέου χρήσης του μέτρου της μερικής άρσης.
  2. Επισημαίνεται ότι, μόνη περίπτωση, για την εκ νέου άρση της ακινησίας είναι εφόσον καταβληθούν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας αφαιρουμένου του ποσού των τελών κυκλοφορίας που έχει αναλογικά ήδη καταβληθεί.
  3. Διάστημα άρσης ακινησίας μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται για αυτό ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  4. Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος που έχει κάνει χρήση του ως άνω δικαιώματος υποχρεούται να θέσει εκ νέου το όχημά του σε ηλεκτρονική ακινησία έως την τελευταία ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του, για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας κι εφόσον αυτή είναι μη εργάσιμη ή συμπίπτει με επίσημη αργία, η εν λόγω προθεσμία μετατίθεται έως την επόμενη εργάσιμη, για τη Φορολογική Διοίκηση, ημέρα.
  5. Για τα οχήματα των οποίων τα στοιχεία κυκλοφορίας είναι κατατεθειμένα στη Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος του ιδιοκτήτη ή κατόχου, η άρση ακινησίας πραγματοποιείται στη Δ.Ο.Υ., ενώ η εκ νέου θέση σε ακινησία πραγματοποιείται ηλεκτρονικά από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο του οχήματος.
  6. Ειδικά στην περίπτωση αποβιώσαντος ιδιοκτήτη/συνιδιοκτήτη ή κατόχου και μόνο εφόσον δεν έχει επέλθει μεταβίβαση του οχήματος στους κληρονόμους, η θέση ή η άρση της ακινησίας πραγματοποιείται αποκλειστικά στη Δ.Ο.Υ.
  7. Εάν η λήξη της περιόδου κυκλοφορίας του οχήματος συμπίπτει με το τέλος του έτους (2021) και έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας του επομένου έτους (2022), δεν υφίσταται υποχρέωση για την εκ νέου θέση του οχήματος σε ακινησία. Στην περίπτωση όμως που δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας του επόμενου έτους (2022) και ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος δεν θέσει το όχημα εμπρόθεσμα σε ακινησία, τότε για το 2021 επιβάλλεται το προβλεπόμενο αυτοτελές πρόστιμο μη θέσης σε ακινησία.
  8. Κατά τη θέση του οχήματος σε ακινησία, εφόσον έχει επέλθει μεταφορά του οχήματος σε διαφορετικό του αρχικού δηλωθέντος, σημείο, δηλώνεται εκ νέου το σημείο ακινητοποίησης.
  9. Η εκπρόθεσμη θέση σε ακινησία ή μη θέση σε ακινησία, επισύρει αυτοτελές πρόστιμο που ισούται με το διπλάσιο των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων δωδεκατημορίων αυτών.

Διευκρινίζεται ότι, εφόσον καταβληθεί το πρόστιμο λόγω εκπρόθεσμης θέσης ή μη θέσης σε ακινησία για το έτος 2021, ο φορολογούμενος:

  • Δεν καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2021
  • Δεν έχει υποχρέωση εκ νέου θέσης του οχήματος σε ακινησία.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ
Previous Post

Πήγε να ταξιδέψει για Ισραήλ ενώ ήταν θετικός στον κορoνοϊό – Πώς δικαιολογήθηκε για την πράξη του

Next Post

Προσλήψεις 2022: Βγήκε η Εγκύκλιος – Έως 16 Ιουλίου τα Αιτήματα

Next Post
ανεργια

Προσλήψεις 2022: Βγήκε η Εγκύκλιος - Έως 16 Ιουλίου τα Αιτήματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Χορευτικός Όμιλος Γυναικών Σιάτιστας ξεκινάει τις πρόβες του
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση έχασε τον στόχο της ισχυρής Ελλάδας οικονομικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά»
  • Δυτική Μακεδονία: Άνοιξε ο δρόμος για 4 υδατοδρόμια –Στόχος η διασύνδεση της Βόρειας Ελλάδας μέσω λιμνών
  • Ημερίδα παρουσίασης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου: «Ανάδειξη των ιδιαιτέρων διατροφικών χαρακτηριστικών τοπικών γεωργικών προϊόντων Η περίπτωση των ροδάκινων Βελβεντού»
  • Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας η Άρτεμις – Προσοχή: Μέτρα πρόληψης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και υποχρεώσεις των κυνηγών

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr