• Latest
ΔΕΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Πώς θα κατανεμηθεί το ειδικό τέλος στη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή

17 Αυγούστου 2021
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Στα λόγια η δέσμευση Χατζηδάκη – Ούτε μία διυπουργική σύσκεψη για τη Δυτική Μακεδονία»

7 Ιανουαρίου 2026
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

7ετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

7 Ιανουαρίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)

7 Ιανουαρίου 2026
Δηλώσεις συμμετοχής για τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2025

Ραγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών

7 Ιανουαρίου 2026
Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα.  Βίντεο

Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο

7 Ιανουαρίου 2026
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης Εκτέλεσης Έργου για τον Ηλεκτροφωτισμό Ι/Κ Πρεσπών

7 Ιανουαρίου 2026
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Πτολεμαΐδα: Απάτη με υποτιθέμενο εθελοντή γιατρό που προσφέρει βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Συρία

7 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα :Δελτίο Τύπου «Χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εν μέσω εορτών- Τραγική κυβερνητική ανικανότητα στην καταβολή του εποχικού επιδόματος ανεργίας»

7 Ιανουαρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Ανοιχτός διάλογος για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

7 Ιανουαρίου 2026
Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

6 Ιανουαρίου 2026
Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

6 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πώς θα κατανεμηθεί το ειδικό τέλος στη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή

sierafm by sierafm
17 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα κονδύλια που προκύπτουν από την επιβολή του τέλους λιγνίτη θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση έργων υποδομής, ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος στις περιφέρειες Φλώρινας, Κοζάνης και Αρκαδίας.

Καθορίστηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο τρόπος υπολογισμού και κατανομής του ειδικού τέλους δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης λιγνίτη, ύψους 1,40 ευρώ ανά μεγαβατώρα (€/MWh) παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, υπέρ των περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.

Τα κονδύλια, που προκύπτουν από την επιβολή του τέλους και θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση έργων υποδομής, ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος και έργων μετεγκατάστασης οικισμών, κατανέμονται στις περιφερειακές ενότητες Φλώρινας, Κοζάνης και Αρκαδίας, αναλογικά προς την παραχθείσα ηλεκτρική ενέργεια από τους θερμικούς λιγνιτικούς σταθμούς αυτών των περιοχών, ως εξής:

α) Για την περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας:

  • Ποσοστό 50% του συνολικού ποσού, που αντιστοιχεί στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, διατίθεται στην περιφέρεια Πελοποννήσου.
  • Ποσοστό 46% του συνολικού ποσού, που αντιστοιχεί στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας διατίθεται στον ενεργειακό δήμο του νομού Αρκαδίας, που είναι ο δήμος Μεγαλόπολης.
  • Ποσοστό 4% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, διατίθεται στον όμορο του ενεργειακού, μη ενεργειακό δήμο, που είναι ο δήμος Γορτυνίας.

β) Για την περιφερειακή ενότητα Κοζάνης:

  • Ποσοστό 50% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, διατίθεται στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.
  • Ποσοστό 39% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, διατίθεται στους ενεργειακούς δήμους της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, δηλαδή στους δήμους Κοζάνης και Εορδαίας.
  • Ποσοστό 11% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, διατίθεται στους όμορους των ενεργειακών, μη ενεργειακούς δήμους, Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου.

Η κατανομή του ποσού στους τρεις μη ενεργειακούς δήμους της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης θα γίνει με βάση τον πληθυσμό κάθε μη ενεργειακού δήμου με συντελεστή βαρύτητας 60% και την έκταση κάθε μη ενεργειακού δήμου με συντελεστή βαρύτητας 40%, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας διαθέσιμης απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

γ) Για την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας:

  • Ποσοστό 50% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, διατίθεται στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.
  • Ποσοστό 46% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας διατίθεται στους ενεργειακούς δήμους της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, δηλαδή στους δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου.
  • Ποσοστό 4% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, διατίθεται στον όμορο των ενεργειακών, μη ενεργειακό δήμο, που είναι ο δήμος Πρεσπών.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα κονδύλια του κάθε ειδικού λογαριασμού, που αναλογούν στους ενεργειακούς δήμους, η κατανομή θα γίνει ως εξής:

    α) Κατά ποσοστό 25% ισόποσα.

β) Κατά ποσοστό 25%, ανάλογα με την καθαρή παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια στα όρια εκάστου δήμου της οικείας περιφερειακής ενότητας. Τα στοιχεία της ανά έτος παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στα όρια κάθε δήμου δίνονται με ευθύνη των παραγωγών.

γ) Κατά ποσοστό 25%, ανάλογα με το εμβαδό των εκτάσεων, που βρίσκονται στα όρια κάθε Ο.Τ.Α και χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη της λειτουργίας των ορυχείων (ΔΕΗ και ιδιωτών) και για τις εγκαταστάσεις των λιγνιτικών σταθμών και οι οποίες προέρχονται από αναγκαστική απαλλοτρίωση, απευθείας αγορά ή παραχώρηση. Τα στοιχεία για το εμβαδό των ανωτέρω εκτάσεων επικαιροποιούνται στο τέλος κάθε έτους με ευθύνη των παραγωγών.

  δ) Κατά ποσοστό 25%, ανάλογα με τον πληθυσμό όλων των ενεργειακών δήμων κάθε περιφερειακής ενότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας διαθέσιμης απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Πηγή: imerisia.gr

Tags: ΔΕΗ
Previous Post

Πανελλήνιες 2021: Eως 27 Αυγούστου ανακοινώνονται οι επιτυχόντες και οι βάσεις εισαγωγής

Next Post

ΑΣΕΠ: Έτσι αποδεικνύεται η γλωσσομάθεια (έγγραφο)

Next Post
ασεπ

ΑΣΕΠ: Έτσι αποδεικνύεται η γλωσσομάθεια (έγγραφο)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Στα λόγια η δέσμευση Χατζηδάκη – Ούτε μία διυπουργική σύσκεψη για τη Δυτική Μακεδονία»
  • 7ετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου
  • Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)
  • Ραγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών
  • Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr