Το ίντερνετ είναι πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όπου και να βρισκόμαστε είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο. Στο σπίτι, στο γραφείο, στο δρόμο, παντού. Όταν βρισκόμαστε στο σπίτι μας έχουμε στα χέρια μας ένα smartphone, ένα tablet ή ένα laptop.
Όμως πολλές είναι οι φορές που η ταχύτητα του ίντερνετ μας προβληματίζει. Τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε πως κάποιος μας κλέβει το Wi-Fi, καθώς ακόμα και αν έχουμε κωδικό, είναι εύκολο κάποιος να το «σπάσει», ειδικά αν ο κωδικός είναι ο προκαθορισμένος του router. Όμως τις περισσότερες φορές το λάθος είναι δικό μας καθώς δεν έχουμε τοποθετήσει το router στο σωστό σημείο.
Ακόμα και να είναι στο σωστό σημείο, το σήμα του Wi-Fi δεν είναι αρκετά ισχυρό και χρειάζεται ενίσχυση. Το μόνο που χρειάζεστε για να το «δυναμώσετε» είναι ένα ρολό από αλουμινόχαρτο. Τα φύλλα αλουμινίου έχουν συνδεθεί με πολλά κόλπα οφθαλμαπάτης και έτσι η θεωρία πως μπορεί να συμβάλουν στο να αποκτήσετε ταχύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο, ακουγόταν σαν προϊόν φαντασίας μέχρι το 2017, μέχρι που μια ομάδα επιστημόνων αποφάσισε να το τεστάρει.
Οι ερευνητές μάλιστα όχι μόνο απέδειξαν ότι λειτουργεί, αλλά βρήκαν έναν τρόπο να το προσαρμόσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.
Ανάμεσα στα πολλά περίεργα που είχαμε συναντήσει στο διαδίκτυο ήταν οι συμβουλές όσων είχαν αυξήσει την ταχύτητα του WiFi βάζοντας έναν μεταλλικό δίσκο ή ακόμη και ένα αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού πίσω από το ρούτερ. Το σήμα Wi-Fi είναι ένας ιδιαίτερος τύπος ραδιοκυμάτων, που κωδικοποιούν τα όσα διαβάζει ο υπολογιστής σας στο διαδίκτυο. Το σήμα μεταδίδεται από το ρούτερ προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά έχει τα όρια του. Δεν μπορεί να υπερβεί σε ακτίνα τα 45 μέτρα και εμποδίζεται ή απορροφάται από οικοδομικά υλικά, όπως μέταλλο και σκυρόδεμα.
Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Ντάρμουθ πειραματίστηκε με τα φύλλα αλουμινίου. Χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο τροφοδότησαν δεδομένα σχετικά με τη διάταξη των κτιρίων και ποιους χώρους το σήμα θα έπρεπε να διαπερνά ή όχι τα εμπόδια. Αυτό βοήθησε στο να δημιουργήσουν σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή έναν ανακλαστήρα που αποτελείται μόνο από πλαστικό και ένα λεπτό φύλλο αλουμινίου, το οποίο ενίσχυσε το Wi-Fi εκεί όπου ήθελαν ή το θωράκιζαν εκεί που χρειαζόταν.
Αυτό το δημιούργημα τους κόστισε μόλις 35 δολάρια, δηλαδή τίποτα σε σχέση με τις πανάκριβες εξειδικευμένες κεραίες Wi-Fi. Η ομάδα δεν έχει ακόμη κάνει το λογισμικό διαθέσιμο στο κοινό, οπότε θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να βγει το προϊόν που θα είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στο χώρο σας.
Πηγή: Pagenews