• Latest
εξετασεις σχολειο

Πώς να βοηθήσετε το παιδί την περίοδο των εξετάσεων

4 Ιουνίου 2018
Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας, από τον Ατρόμητο

Ο Μακεδονικός Σιάτιστας υπέταξε τα Κοίλα. Αποτελέσματα του Σαββάτου

7 Μαρτίου 2026
Πένθος

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Συνδυασμού «Μαζί για την Κοζάνη» για την απώλεια του Νίκου Κοκκαλιάρη, πατέρα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη

7 Μαρτίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός στους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας

7 Μαρτίου 2026
Έναρξη σεζόν για την χορωδία δωματίου Κοζάνης

Η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης αποχαιρετά το Νίκο Κοκκαλιάρη

7 Μαρτίου 2026
ΜΑΧΑΙΡΙ, ΕΠΙΘΕΣΗ,

Πτολεμαΐδα: 54χρονος, επιτέθηκε με μαχαίρι στον 49χρονο αδερφό του!!

7 Μαρτίου 2026
Βόιο: Σιωπηλά χωριά, πέτρινα γεφύρια και δάση βελανιδιάς

Βόιο: Σιωπηλά χωριά, πέτρινα γεφύρια και δάση βελανιδιάς

7 Μαρτίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Συνελήφθη 36χρονος για ναρκωτικά

7 Μαρτίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια για το θάνατο του πατέρα του Δημάρχου Κοζάνης, Νίκου Κοκκαλιάρη

7 Μαρτίου 2026
Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Μία κοινωνία με τη γυναίκα σε ισχυρή θέση, είναι μία ισχυρή κοινωνία – 8 Μαρτίου: Ημέρα της γυναίκας

7 Μαρτίου 2026
Περιφέρεια: Σύσκεψη για την αξιοποίηση του Τυροκομείου Νεάπολης

Περιφέρεια: Σύσκεψη για την αξιοποίηση του Τυροκομείου Νεάπολης

7 Μαρτίου 2026
Δήλωση του νέου Προέδρου ΟΝΝΕΔ Κοζάνης, Στέργιου Μπαϊραχτάρη  «Ώρα των Νέων – Ώρα της Δράσης»

Δήλωση του νέου Προέδρου ΟΝΝΕΔ Κοζάνης, Στέργιου Μπαϊραχτάρη «Ώρα των Νέων – Ώρα της Δράσης»

7 Μαρτίου 2026
Σιάτιστα: Υποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου εκ των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων την Κυριακή 8 Μαρτίου

Σιάτιστα: Υποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου εκ των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων την Κυριακή 8 Μαρτίου

6 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 8 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς να βοηθήσετε το παιδί την περίοδο των εξετάσεων

sierafm by sierafm
4 Ιουνίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
εξετασεις σχολειο
1
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κατ’ αρχάς, ας είμαστε ειλικρινείς: οι εξετάσεις είναι του παιδιού, όχι δικές μας. Εκείνο εξετάζεται, εκείνο κρίνεται, εκείνο πρέπει να διαβάσει και δική του θα είναι η επιτυχία ή η αποτυχία. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι ο ρόλος μας δεν μπορεί να είναι υποστηρικτικός και, μάλιστα, με τρόπο ουσιαστικό.

Εάν, λοιπόν, αυτές τις μέρες το παιδί βρίσκεται στον πυρετό των εξετάσεων (είτε αυτές είναι για μια ξένη γλώσσα, είτε εισαγωγικές για το Πανεπιστήμιο, είτε ενδοσχολικές) υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να το βοηθήσετε χωρίς να αυξήσετε το άγχος του!

Το παν είναι ο σωστός προγραμματισμός

Αν το παιδί δεν έχει μάθει να οργανώνει τον χρόνο του με την αυστηρότητα που απαιτείται την περίοδο των εξετάσεων και καλείται πρώτη φορά να το κάνει, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χρειάζεται τη (διακριτική) βοήθειά σας. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε πρακτικά;

-Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο όπου με έντονα γράμματα θα επισημάνετε τις ημέρες που εξετάζεται το κάθε μάθημα.

-Συζητήστε παρέα για τον όγκο της ύλης κάθε μαθήματος και χωρίστε το διάβασμα σε ημέρες και ώρες. Το πρόγραμμα των εξετάσεων είναι πια πολύ πιεστικό και ενδέχεται το παιδί να γράφει καθημερινά κι από ένα μάθημα. Γι’ αυτό αξίζει να επενδύσετε χρόνο στην οργάνωση του διαβάσματος.

-Χρησιμοποιήστε ένα χρώμα post it για κάθε μάθημα και σημειώστε σε κάθε μέρα τι θα διαβαστεί και για πόση ώρα.

-Προσοχή: έχει μεγάλη σημασία να προγραμματίσετε τακτικά, μικρά διαλείμματα –να είστε βέβαιοι ότι έτσι η απόδοση του παιδιού θα αυξηθεί.

Βοηθήστε το, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβάσματος

Υπάρχουν τρεις παράγοντες ιδιαίτερα καθοριστικοί για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της μελέτης: ο χρόνος, ο τόπος και το περιβάλλον.

Χρόνος: Ενθαρρύνετε το παιδί να διαβάζει το πρωί, που το μυαλό είναι παραγωγικότερο. Αντί για κηρύγματα και «πρέπει» που θα «φουντώσουν» και το άγχος και την αντιδραστικότητά του, ενισχύστε την προσπάθειά του με την παρουσία σας (κανείς δεν θέλει να διαβάζει όσο οι άλλοι κοιμούνται) και τη βοήθειά σας. Φτιάξτε του ένα ωραίο, θρεπτικό πρωινό και εξασφαλίστε στοιχειώδη ησυχία για εκείνες τις ώρες.

Τόπος: βοηθήστε το παιδί να συγκεντρωθεί, οργανώνοντας το γραφείο του, πετώντας ή κρύβοντας για λίγο, αντικείμενα που του αποσπούν την προσοχή και τακτοποιώντας στοιχειωδώς τον χώρο στον οποίο διαβάζει.

Συνθήκες: Αν υπάρχει ένα μικρό αδερφάκι που κλαίει γιατί βγάζει δόντια ίσως πρέπει να επιστρατευτεί η γιαγιά για να το φροντίσει. Αν έχετε κανονίσει καφέ με τις φίλες σας ίσως πρέπει να αναβληθεί. Η ησυχία και η ηρεμία θα βοηθήσουν ουσιαστικά τον μαθητή να συγκεντρωθεί απερίσπαστος και είναι απ’ τα λίγα πράγματα που μπορούμε ως γονείς να προσφέρουμε την περίοδο των εξετάσεων.

Φροντίστε τη διατροφή του

Η αθάνατη Ελληνίδα μανούλα, έχει κάθε διάθεση να επενδύσει όλον τον χρόνο του κόσμου στα γεύματα και τα σνακ του μικρού της, που μπορεί να μεγάλωσε μεν, αλλά εξακολουθεί να την έχει ανάγκη δε. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε;

Φτιάξτε του ένα πολύ καλό πρωινό: φροντίστε να τρώει το παιδί ένα γερό, θρεπτικό πρωινό που θα του αρέσει, για να ξεκινήσει η μέρα του καλά! Μια ελαφριά ομελέτα, ένα τοστάκι, ένα αβγό βραστό, ένα μπολ δημητριακά συνοδευμένα από ένα ρόφημα στιγμής με κακάο, είναι κάποιες θρεπτικές και νόστιμες λύσεις.
Τροφές που ενισχύουν τη μνήμη: Οι βιταμίνες C και E (που θα βρείτε σε πορτοκάλια, μπρόκολο, κουνουπίδι, ξηρούς καρπούς, σπανάκι, αβγά, δημητριακά κ.α.), το συνένζυμο Q10 (που υπάρχει σε σαρδέλες, μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό, φρούτα, σπανάκι κ.α.), ο σίδηρος και το μαγνήσιο (συκώτι, θαλασσινά, φρούτα, όσπρια κ.α.) αλλά και οι βιταμίνες του συμπλέγματος B (καρύδια, τυρί, ψάρια κ.α.) είναι ουσίες που ενισχύουν την μνήμη.

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική: Φροντίστε το παιδί να ενυδατώνεται επαρκώς και να μην περιμένει να διψάσει για να πιει νερό. Αποφύγετε οτιδήποτε περιλαμβάνει καφεΐνη, γιατί θα προκαλέσει αναταραχή, αϋπνία και ταχυκαρδίες.

Το βραδινό πρέπει να είναι ελαφρύ: Ένα βαρύ βραδινό ίσως επηρεάσει αρνητικά την ξεκούραση και, κατά συνέπεια, την απόδοση του παιδιού. Επιλέξτε κάτι αλμυρό, όπως μια μικρή σαλάτα ή μια μικρή μερίδα πρωτεΐνης ή κάτι γλυκό, που θα του φτιάξει το κέφι. Μπορείτε να φτιάξετε ένα τοστάκι με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, που θα το συνοδεύσετε με ένα ποτήρι γάλα με HEMO, προσφέροντας έτσι στο παιδί το 1/3 των απαραίτητων βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων που χρειάζεται σε καθημερινή βάση.

Οι απαιτήσεις σας ίσως μπαίνουν εμπόδιο…

Μην περιμένετε να δείτε το παιδί ήρεμο και συγκεντρωμένο, αν εσείς είστε γεμάτοι άγχος για τις επιδόσεις του! Γίνετε το πρότυπο νηφαλιότητας και προγραμματισμού που το παιδί χρειάζεται.

Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να θυμίσουμε τα -ενδεχομένως- αυτονόητα: οι βαθμοί είναι ίσως ενδεικτικοί της προσπάθειας που κατέβαλε όλη την χρονιά το παιδί. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι η πύλη που οδηγεί στην ευτυχία και ότι δεν εξαργυρώνουν τον σεβασμό και την εκτίμησή σας απέναντί του. Καλώς να έρθει το 20άρι, αλλά μην ξεχνιόμαστε: δεν είναι αυτοσκοπός.

Πηγή:mama365.gr

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας Έχασαν 2,5 εκ € απ’ το Ταμείο για τους άπορους και άλλα 2,6 εκ € οι δικαιούχοι τα περιμένουν 2,5 χρόνια!

Next Post

«Εκρήξεις» στην εφηβεία. Τα «πρέπει» και τα «μη» στη συμπεριφορά των γονιών!

Next Post
ΠΑΙΔΙ ΕΦΗΒΟΙ

«Εκρήξεις» στην εφηβεία. Τα «πρέπει» και τα «μη» στη συμπεριφορά των γονιών!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Μακεδονικός Σιάτιστας υπέταξε τα Κοίλα. Αποτελέσματα του Σαββάτου
  • Συλλυπητήριο Μήνυμα του Συνδυασμού «Μαζί για την Κοζάνη» για την απώλεια του Νίκου Κοκκαλιάρη, πατέρα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη
  • Π. Κουκουλόπουλος: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός στους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας
  • Η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης αποχαιρετά το Νίκο Κοκκαλιάρη
  • Πτολεμαΐδα: 54χρονος, επιτέθηκε με μαχαίρι στον 49χρονο αδερφό του!!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr