• Latest
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Π. Κουκουλόπουλος:  «Επικίνδυνες καθυστερήσεις στην ασφάλεια των δημόσιων υποδομών»

12 Οκτωβρίου 2023
αστυνομια

Δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι: «Με κακολογούσε» – Τι ισχυρίστηκε ο 28χρονος δράστης

19 Αυγούστου 2025
ΔΥΠΑ

Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων σε δήμους και περιφέρειες

19 Αυγούστου 2025
υπολογιστης

Άνοιξαν οι αιτήσεις για ηλικιωμένους και ΑμεΑ για το πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης

19 Αυγούστου 2025
Μεγάλες καθυστερήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού στη Σιάτιστα

Ασφυξία στην Εγνατία Οδό: Ατελείωτες ουρές και απόγνωση στα διόδια της Σιάτιστας

19 Αυγούστου 2025
Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

Λεωφορείο έπεσε πάνω σε σπίτι

19 Αυγούστου 2025
ασθενοφορο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Στο μισό χιλιόμετρο από τα διόδια είχαν σταματήσει τα δυο Ι.Χ. στα οποία έπεσε το φορτηγό

19 Αυγούστου 2025
ΔΥΠΑ

Πρόλαβε το επίδομα των 750€ – Αν έχεις λάβει ΚΑΥΑΣ, δες τι πρέπει να κάνεις άμεσα

19 Αυγούστου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι ένας άνδρας – πιθανόν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και υποθέσεις ναρκωτικών.

18 Αυγούστου 2025
Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις 26, 27 και 28 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν  στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και ποιμενικών σκύλων

18 Αυγούστου 2025
ΑΣΠΑΙΤΕ

Διακοπή λειτουργίας της ιστοσελίδας aspete.gr

18 Αυγούστου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συναγερμός στην Καστοριά: Βαρυποινίτης διέφυγε από νοσοκομείο που φρουρούνταν

18 Αυγούστου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2025

18 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος:  «Επικίνδυνες καθυστερήσεις στην ασφάλεια των δημόσιων υποδομών»

sierafm by sierafm
12 Οκτωβρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επικίνδυνη κατάσταση εγκατάλειψης στην οποία έχουν περιέλθει δημόσιες υποδομές ανά την επικράτεια, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Στην Ερώτηση & A.K.E. που κατέθεσε στη Βουλή, μαζί με άλλους είκοσι τέσσερεις Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επισημαίνει ότι «τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν τα περιστατικά στις υποδομές δημόσιας χρήσης με τεκμηριωμένα προβλήματα στατικότητας, ενώ άκρως ανησυχητική είναι και η καταγραφή μεμονωμένων καταρρεύσεων. Υπογραμμίζεται ότι περιπτώσεις καταρρεύσεων και προβλημάτων στατικότητας των υποδομών συνέβησαν σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας και όχι λόγω φορτίσεων σεισμού ή άλλων ειδικών καταστάσεων (πλημμυρών κλπ). Ως εκ τούτου, καθίσταται φανερό ότι η Χώρα μας έχει εισέλθει σε μια περίοδο όπου η παλαιότητα των υποδομών ή και η έλλειψη περιοδικού ελέγχου συντήρησης, έχει επιπτώσεις στη στατικότητά τους».

Επιπροσθέτως, προς τεκμηρίωση παραθέτει σειρά παραδειγμάτων, μεταξύ των οποίων πρωταγωνιστεί «το πρόβλημα επάρκειας στη Γέφυρα Σερβίων στην Π.Ε. Κοζάνης, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας τον Μάρτιο του 2023». Επιπλέον στα ενδεικτικά παραδείγματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το «πρόβλημα επάρκειας σε δύο γέφυρες της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στον ποταμό Αξιό και Στρυμόνα με περιορισμό της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη για αρκετά χρόνια», οι «σοβαρές ελλείψεις συντήρησης στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα την αναστολή της αδειοδότησής του», καθώς και η πρόσφατη «αναστολή λειτουργίας του ΟΑΚΑ και του ποδηλατοδρόμιου στην Αθήνα, λόγω προβλημάτων στη στατικότητά τους».

«Αν αναλογιστούμε και τις επιπρόσθετες επιβαρυντικές παραμέτρους της σεισμικότητας του ελλαδικού χώρου, όπως και τις επιπτώσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι εμφανές πως η Ελλάδα χρειάζεται μια θεσμική δομή ελέγχου και συντήρησης των υποδομών», σημειώνεται στην Ερώτηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Π. Κουκουλόπουλος, μαζί με τους συνυπογράφοντες Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών ξεκάθαρες απαντήσεις για τα εξής κρίσιμα δεδομένα:

Ι) Δεν έχει συγκροτηθεί η «Διοικητική Αρχή Γεφυρών» (Δ.Α.Γ.), η οποία θεσμοθετήθηκε νομοθετικά από το 2020 με συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

ΙΙ) Δεν έχει εισαχθεί και εφαρμοσθεί ένα θεσμικό πλαίσιο ελέγχου και συντήρησης των γεφυρών και δημιουργίας Μητρώου Γεφυρών, το οποίο από το 2021 βρίσκεται σε διαβούλευση, ενώ ερωτήματα ανακύπτουν για την οργάνωση, στελέχωση και χρηματοδότηση του συστήματος με το οποίο  θα λειτουργήσουν οι αντίστοιχες δομές ελέγχου και συντήρησης των γεφυρών.

IΙΙ) Έχει καθυστερήσει η υλοποίηση του Εθνικού Μητρώου Υποδομών, πάγιου αιτήματος του τεχνικού κόσμου, που θεσπίστηκε το 2020 και στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποδομές και τα κτίρια που ανήκουν ή βρίσκονται υπό τη διαχείριση φορέων του Δημόσιου Τομέα, ώστε από αυτό το Μητρώο να παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τα στάδια περιοδικής συντήρησης ή και την έγκαιρη λήψη μέτρων σε θέματα στατικότητας. Η Κυβέρνηση καλείται να απαντήσει σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται η συγκεκριμένη δέσμευση, γιατί έχει καθυστερήσει και σε τι ποσοστό έχει προχωρήσει η συλλογή των στοιχείων για την απαραίτητη βάση δεδομένων.

  1. IV) Εκκρεμεί η αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων που θεσπίστηκαν τον Μάιο 2023, συγκεκριμένα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής αποτελεσμάτων πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου κτιρίων και του ηλεκτρονικού Μητρώου Μηχανικών Προσεισμικού Ελέγχου.
Tags: ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Βασίλης Ώττας: Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας, Μαζί συνεχίζουμε

Next Post

Γραφείο τελετών δωροδοκούσε τραυματιοφορείς για να μαθαίνει ποιοι ασθενείς πεθαίνουν – Δύο συλλήψεις

Next Post
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Γραφείο τελετών δωροδοκούσε τραυματιοφορείς για να μαθαίνει ποιοι ασθενείς πεθαίνουν – Δύο συλλήψεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι: «Με κακολογούσε» – Τι ισχυρίστηκε ο 28χρονος δράστης
  • Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων σε δήμους και περιφέρειες
  • Άνοιξαν οι αιτήσεις για ηλικιωμένους και ΑμεΑ για το πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης
  • Ασφυξία στην Εγνατία Οδό: Ατελείωτες ουρές και απόγνωση στα διόδια της Σιάτιστας
  • Λεωφορείο έπεσε πάνω σε σπίτι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr