• Latest
Κουκουλόπουλος

Π. Κουκουλόπουλος:  «Η αποποίηση ευθυνών, μοναδικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την ακρίβεια»

24 Μαΐου 2024
Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία

Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία

19 Νοεμβρίου 2025
φυσικο αεριο

Φλώρινα: Δόθηκε λύση για τη συνέχιση του προγράμματος φυσικού αερίου

18 Νοεμβρίου 2025
παιδι

Καστοριά: Νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα εκβιασμού και δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων

18 Νοεμβρίου 2025
Μίκης Θεοδωράκης

ΚΚΕ: Συναυλία στην Κοζάνη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη με τον Κώστα Τριανταφυλλίδη

18 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ της ΠΕ Κοζάνης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Αλέκου Φλαμπουράρη

18 Νοεμβρίου 2025
Νεάπολη: Εκδήλωση με θέμα  Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη από τη ΔΙΑΔΥΜΑ

Νεάπολη: Εκδήλωση με θέμα  Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη από τη ΔΙΑΔΥΜΑ

18 Νοεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Κοζάνη: Στον Άγιο Νικόλαο λείψανο του Αγίου Νεκταρίου

18 Νοεμβρίου 2025
Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»

Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»

18 Νοεμβρίου 2025
Μαζί για την Κοζάνη: «Kαι χθες μας θυμίσατε κ. Μαλούτα και ποιος είστε και τι δεν κάνατε!»

Δήμος Κοζάνης: Δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη για τη θέρμανση Δρεπάνου

18 Νοεμβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 21/11/2025

18 Νοεμβρίου 2025
Δυτική Μακεδονία: Στο «φουλ» οι μηχανές της Περιφέρειας για την ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων αμυντικού εξοπλισμού

Δυτική Μακεδονία: Στο «φουλ» οι μηχανές της Περιφέρειας για την ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων αμυντικού εξοπλισμού

18 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Συντονισμός φορέων για ασφαλή χειμερινή περίοδο.

Δήμος Γρεβενών: Συντονισμός φορέων για ασφαλή χειμερινή περίοδο.

18 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος:  «Η αποποίηση ευθυνών, μοναδικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την ακρίβεια»

sierafm by sierafm
24 Μαΐου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Κουκουλόπουλος
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Η Κυβέρνηση έχει δύο προτεραιότητες. Τα κέρδη των ολιγοπωλίων και τα συμφέροντα του 20% των πολιτών που τα “φέρνουν βόλτα” με σχετική άνεση. Για το υπόλοιπο 80% της κοινωνίας αδιαφορεί. Την 9η Ιουνίου θα λάβει την απάντηση», υπογράμμισε ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης περί δήθεν “προστασίας του καταναλωτή”.

Εκκινώντας από τα επίσημα στοιχεία, σημείωσε πως «η Ελλάδα, σύμφωνα με τη Eurostat, ως προς το μέσο εισόδημα βρίσκεται στη 18η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ως προς την αγοραστική δύναμη διολισθαίνει στην 26η. Αυτό αποδεικνύει την ύπαρξη ενδογενών γενεσιουργών αιτίων, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Ν.Δ. περί αποκλειστικά εισαγόμενου προβλήματος. Από το 2019 μέχρι το 2023, σύμφωνα με τα δεδομένα της AMECO (βάση δεδομένων της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.), όσον αφορά την προστιθέμενη αξία στο ΑΕΠ, ο συσχετισμός μισθών και κερδών, ενώ ήταν 59,3 προς 40,7, μετατράπηκε σε 54,9 προς 45,1, με απλά λόγια συρρικνώθηκε η συμμετοχή των μισθών στο ΑΕΠ».

Στη συνέχεια, προχώρησε σε μια αποκαλυπτική αναδρομή στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, αντιπαραβάλλοντας τις τεκμηριωμένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Υπενθύμισε ότι «ήδη από το 2021, η αείμνηστη Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά στη ΔΕΘ είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ακρίβεια και, πρωτίστως, στην ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών ελέγχου. Παίρνοντας τη “σκυτάλη” ο Νίκος Ανδρουλάκης, άμεσα μετά την εκλογή του, εστίασε στο πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος. Τότε, όμως, η Κυβέρνηση επαναπαυμένη, απολάμβανε τη δημοσιονομική χαλάρωση από πλευράς Ε.Ε.. Ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για “εισαγόμενη ακρίβεια που έχει όνομα Putin”, με τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης να επιδίδεται σε τηλεοπτικά shows με “ελέγχους” σε ζωντανή σύνδεση. Οι φιέστες των ελέγχων αποδομήθηκαν, όταν το Σεπτέμβρη του 2023 ο νυν Υπουργός προχώρησε σε εσπευσμένη προκήρυξη για άρον – άρον δεκάδες αποσπάσεις στη ΔΙΜΕΑ, η οποία είχε προθεσμία μόλις  τεσσάρων ημερών. Στις αρχές του 2023, ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε πως “τα χειρότερα ως προς τις τιμές στο ράφι, τα έχουμε δει”. Μετά τις εκλογές, κάτι ψέλλισε για μη αποκλειστικά εισαγόμενο χαρακτήρα και για τις πολυεθνικές, όμως χρειάστηκε τόσους μήνες, για να στείλει τελικά τώρα προεκλογικά ένα γράμμα στην Φον Ντερ Λάιεν, κίνηση αμιγώς επικοινωνιακή».

«Η Κυβέρνηση επιδίδεται συστηματικά σε μια προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών οπουδήποτε εκτός από την ίδια. Όταν όλη η Ευρώπη μιλούσε για “ουρανοκατέβατα” ενεργειακά κέρδη, η Ν.Δ. αρνούνταν επίμονα να τα φορολογήσει. Όταν εισηγηθήκαμε μείωση ΦΠΑ στα βασικά είδη όπως στις Χώρες της Ιβηρικής, πάλι αρνούνταν, άλλωστε την ένοιαζε η εξασφάλιση δωρεάν γονικών παροχών στους εκατομμυριούχους. Όταν αναδείξαμε το ρόλο των ολιγοπωλίων παντού, από την ενέργεια, τον καφέ, τις τηλεπικοινωνίες μέχρι τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, ούτε αυτό δεν το παραδεχόταν, τελικά το επιβεβαίωσε επίσημα η Τράπεζα της Ελλάδος. Η Κυβέρνηση αδυνατεί να διασφαλίσει τη διεξαγωγή ελέγχων. Έχω αναφερθεί ήδη στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στο ερώτημα που μας έρχεται από την αγορά, ότι ένα από τα “κλειδιά” βρίσκεται στις αθέμιτες ενδοομιλικές πρακτικές, ζήτημα που χρήζει έρευνας από εξειδικευμένες αρμόδιες Υπηρεσίες», τόνισε ο Π. Κουκουλόπουλος.

Τεκμηριώνοντας, τέλος, τον πολύπλευρο χαρακτήρα της ακρίβειας, διακριτές υπήρξαν οι εμφατικές αναφορές του αφενός μεν στη στεγαστική κρίση αφετέρου στο ενεργειακό κόστος, για το οποίο επισήμανε πως «το ΠΑΣΟΚ πρότεινε προ πολλού ένα διαφορετικό χρονοδιάγραμμα στη βίαιη απολιγνιτοποίηση, ώστε να είχε αποφευχθεί η εξάρτηση της Χώρας από το εισαγόμενο φυσικό αέριο, καθώς και την αναβάθμιση δικτύων και αποθήκευσης, προκειμένου να μην πετάμε ενέργεια όπως τώρα».

Αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε το video της ομιλίας εδώ: https://youtu.be/gWl17sLIKiI

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Εκδήλωση γνωριμίας και παρουσίασης ενός εκ των πρώτων λεωφορείων υδρογόνου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη ΖΕΠ Κοζάνης

Next Post

 Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης κλείνει τον κύκλο των χειμερινών, μουσικών του εκδηλώσεων την Δευτέρα 27/5

Next Post
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

 Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης κλείνει τον κύκλο των χειμερινών, μουσικών του εκδηλώσεων την Δευτέρα 27/5

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία
  • Φλώρινα: Δόθηκε λύση για τη συνέχιση του προγράμματος φυσικού αερίου
  • Καστοριά: Νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα εκβιασμού και δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων
  • ΚΚΕ: Συναυλία στην Κοζάνη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη με τον Κώστα Τριανταφυλλίδη
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ της ΠΕ Κοζάνης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Αλέκου Φλαμπουράρη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr