• Latest
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Π. Κουκουλόπουλος:  «Κοινωνικά άδικος, αναπτυξιακά ανεπαρκής και με άγνοια κινδύνου ο Προϋπολογισμός 2024» 

19 Οκτωβρίου 2023
Δήμος Κοζάνης: Κλειστή η πισίνα του Λιάπειου λόγω έκτακτης τεχνικής βλάβης

Δήμος Κοζάνης: Το Λιάπειο Κολυμβητήριο ανήκει σε όλους και δεν είναι τσιφλίκι κανενός

3 Σεπτεμβρίου 2025
Μια νίκη και μια ήττα για τον ΑΓΣ Η Σιάτιστα

Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος “Η Σιάτιστα”. Οι εγγραφές ξεκίνησαν

3 Σεπτεμβρίου 2025
 Στα Γρεβενά σήμερα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα και την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Ευθυμίου ο Γιώργος Αμανατίδης. Βίντεο

 Στα Γρεβενά σήμερα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα και την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Ευθυμίου ο Γιώργος Αμανατίδης. Βίντεο

3 Σεπτεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού

Μακεδονικός Σιάτιστας- Εορδαϊκός για το κύπελλο Ελλάδος

3 Σεπτεμβρίου 2025
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ με καινοτόμες δράσεις και εκθέματα

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ με καινοτόμες δράσεις και εκθέματα

3 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Οι ακροδεξιές κυβερνητικές θέσεις δεν λύνουν καμία πτυχή του μεταναστευτικού ζητήματος, αντιθέτως εκθέτουν την χώρα και ναρκοθετούν τη νομιμότητα

3 Σεπτεμβρίου 2025

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για την καύση σκουπιδιών

3 Σεπτεμβρίου 2025
Επισκέψεις κυβερνητικών κλιμακίων στη Δυτική Μακεδονία ενόψει ΔΕΘ

Συμμετοχή Επιχειρήσεων – μελών του επιμελητηρίου Κοζάνης στην 89η ΔΕΘ

3 Σεπτεμβρίου 2025
Τελετή Βράβευσης Διακριθέντων Αθλητών/Αθλητριών/Συλλόγων και Προπονητών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Τελετή Βράβευσης Διακριθέντων Αθλητών/Αθλητριών/Συλλόγων και Προπονητών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

3 Σεπτεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για ηρωίνη, κοκαΐνη και χάπια

3 Σεπτεμβρίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για τις συναντήσεις στην Αθήνα

3 Σεπτεμβρίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 «Στην καρδιά της πόλης» – Δεύτερο μέρος

Φιλοπρόοδος: Αναβολή εκδήλωσης

3 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος:  «Κοινωνικά άδικος, αναπτυξιακά ανεπαρκής και με άγνοια κινδύνου ο Προϋπολογισμός 2024» 

sierafm by sierafm
19 Οκτωβρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
0
SHARES
23
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Γενικός Εισηγητής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024, ήταν σήμερα ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Στο πλαίσιο της αναλυτικής ομιλίας του, τεκμηρίωσε εκτενώς τις παραμέτρους κριτικής, δομώντας την επιχειρηματολογία του σε τρεις θεματικούς άξονες που ανέδειξαν πως ο προϋπολογισμός είναι «κοινωνικά άδικος, αναπτυξιακά ανεπαρκής και χαρακτηρίζεται από ένα έλλειμμα πρόβλεψης συγκεκριμένων ρίσκων ως προς το διεθνές περιβάλλον».

Ειδικότερα, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής περιέγραψε πως «ο προϋπολογισμός είναι κοινωνικά άδικος διότι: 1) Διατηρεί σε απαράδεκτα πρωτοφανή υψηλά επίπεδα τη σχέση άμεσων – έμμεσων φόρων, που αποτελεί πηγή ανισοτήτων. 2) Ο πληθωρισμός ναι μεν οδηγεί σε σοβαρή αύξηση των εσόδων, αλλά πλήττει τα φτωχότερα στρώματα. 3) Κανένα μέτρο, άμεσα ή έμμεσα, δεν σχετίζεται με την ακρίβεια που είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, το βαρύτερο και πιο άδικο φορολογικό μέτρο, τη στιγμή που η Ελλάδα είναι στη 18η θέση ως προς το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ε.Ε., αλλά ως προς την αγοραστική δύναμη διολισθαίνει στην 26η θέση».

Εστιάζοντας στον αναπτυξιακά ανεπαρκή χαρακτήρα του προϋπολογισμού, ο Π. Κουκουλόπουλος παρουσίασε πως «1) δεν αλλάζει το μείγμα “ανάπτυξης” που βασίζεται μόνο στον τουρισμό, στις καταναλωτικές δαπάνες, στη “χρυσή βίζα” και στο real estate, ενώ η “χρυσή βίζα” και το real estate αποτελούν σήμα κινδύνου αφελληνισμού της ελληνικής οικονομίας, 2) διαπιστώνεται πλήρης απουσία κεντρικής στόχευσης ως προς την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, όπως διεξοδικά παρουσιάσαμε κατά τη σχετική χθεσινή συνεδρίαση, συνεπώς το επενδυτικό κενό παραμένει, χωρίς καμία μνεία για το πως θα καλυφθεί».

Όσον αφορά το έλλειμμα πρόβλεψης ρίσκου σε σχέση με τις σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις, ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών παρέθεσε σειρά παραδειγμάτων, όπως «τις δραματικές εξελίξεις στη Γάζα, τις δημοσιονομικές εξελίξεις σε άλλες Χώρες της  Ε.Ε., την ασυμφωνία στην Ε.Ε. για το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο, αλλά και το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται κανένα “μαξιλάρι” για το ενεργειακό».

Επιπλέον, άσκησε αυστηρή κριτική στην Κυβέρνηση, καθώς «τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια σπατάλησε επιπόλαια πολύτιμο χρόνο και δημοσιονομικό χώρο. Με συνεχείς παρατάσεις στη διασύνδεση των pos με την ΑΑΔΕ,  με τον περιορισμό της συζήτησης περί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής μόνο στο Φ.Π.Α., με την προκλητική αποφορολόγηση στη μεταβίβαση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, με τη μη φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια για την οποία ακόμα εκκρεμεί η έκδοση Κ.Υ.Α., με την άρνηση αποδοχής της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την ενέργεια την ώρα που η επιδότηση του ρεύματος κόστισε 8 δις». Υπογράμμισε δε πως «η μεγαλύτερη έλλειψη του π/υ είναι ότι αγνοεί πως η Χώρα μέχρι το 2032 έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που οφείλει στο κατασυκοφαντημένο PSI, έχει χαμηλή εξυπηρέτηση χρέους μέχρι τα τέλη του 2032, συνεπώς χρειαζόμαστε σοβαρές προβλέψεις μεσομακροπρόθεσμα».

«Το δίλημμα οικονομία ή κοινωνία δεν υφίσταται. Το κεντρικό ζητούμενο είναι να θωρακίσουμε και την οικονομία και την κοινωνία παράλληλα, χωρίς καμία καθυστέρηση. Η επενδυτική βαθμίδα, για την οποία η Παράταξή μας ιστορικά διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος, σημαίνει σοβαρή συζήτηση για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και το ορθό “ξεπάγωμα” των τριετιών (όχι όπως το έφερε η Κυβέρνηση), για την καταπολέμηση των ανισοτήτων, το τέλος της προσωπικής διαφοράς και το νέο ΕΚΑΣ, για την ολοκληρωμένη πρότασή μας αναφορικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ανάπτυξη», επισήμανε ο Π. Κουκουλόπουλος, συμπυκνώνοντας σειρά προγραμματικών προτεραιοτήτων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Δεν παρέλειψε, τέλος, να υπογραμμίσει πως «οι πρωτοβουλίες είναι αναγκαίο να λαμβάνονται στην ώρα που πρέπει», σημειώνοντας ως παράδειγμα την ανάγκη «εξαίρεσης των αμυντικών δαπανών από το έλλειμμα και το χρέος, ενός μέρους τους τουλάχιστον, ζήτημα που προσφάτως ανέφερε ο Υπουργός, αλλά το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει επανειλημμένως στη Βουλή όλα τα τελευταία χρόνια, ψηφίζοντας βεβαίως πάντοτε τις αμυντικές δαπάνες».

Tags: ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Κοζάνη: Η σειρά συναυλιών «30 καρέκλες» φιλοξενεί το σχήμα After Midnght Trio από τη Θεσσαλονίκη

Next Post

Έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Βρεττάκου με τίτλο «Μια κιβωτός για το μέλλον» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Next Post
βιβλιοθήκη κοζάνης

Έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Βρεττάκου με τίτλο «Μια κιβωτός για το μέλλον» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Το Λιάπειο Κολυμβητήριο ανήκει σε όλους και δεν είναι τσιφλίκι κανενός
  • Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος “Η Σιάτιστα”. Οι εγγραφές ξεκίνησαν
  •  Στα Γρεβενά σήμερα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα και την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Ευθυμίου ο Γιώργος Αμανατίδης. Βίντεο
  • Μακεδονικός Σιάτιστας- Εορδαϊκός για το κύπελλο Ελλάδος
  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ με καινοτόμες δράσεις και εκθέματα

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr