• Latest
Κουκουλόπουλος

Π. Κουκουλόπουλος: «Οι ευρωεκλογές σφραγίζουν την ανατροπή»

19 Φεβρουαρίου 2024
Τρελό κέφι στο καρναβάλι της Νεάπολης. Πολλές φωτογραφίες

Τρελό κέφι στο καρναβάλι της Νεάπολης. Πολλές φωτογραφίες

22 Φεβρουαρίου 2026
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση «Σάκης Πάσχος» στο Δήμο Σερβίων. Πολλές φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση «Σάκης Πάσχος» στο Δήμο Σερβίων. Πολλές φωτογραφίες

22 Φεβρουαρίου 2026
ποδοσφαιρο

ΕΠΣ Κοζάνης: Εξάρα ο Μακεδονικός Σιάτιστας

22 Φεβρουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Η Κοζάνη έχασε, ο Εορδαϊκός κέρδισε. Αποτελέσματα και βαθμολογία στη Γ Εθνική

22 Φεβρουαρίου 2026
Κοζάνη: Βούλιαξε η πλατεία στο πάρτι Νεολαίας. Βίντεο

Κοζάνη: Βούλιαξε η πλατεία στο πάρτι Νεολαίας. Βίντεο

22 Φεβρουαρίου 2026
Καθαρά Δευτέρα στον Πεντάλοφο του Δήμου Βοΐου, ο ουρανός γεμίζει με πολύχρωμα αερόστατα.

Καθαρά Δευτέρα στον Δήμο Βοΐου. Τι πρόγραμμα

22 Φεβρουαρίου 2026
Συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτ. Μακεδονίας

Συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτ. Μακεδονίας

22 Φεβρουαρίου 2026
Το ζεϊμπέκικο της Άννας Διαμαντοπούλου στην Κοζάνη.  Βίντεο

Το ζεϊμπέκικο της Άννας Διαμαντοπούλου στην Κοζάνη. Βίντεο

22 Φεβρουαρίου 2026
Πένθος

ΣΟΚ στην Καστοριά 47χρονος έφυγε από την ζωή

22 Φεβρουαρίου 2026
Youth Pass

Youth Pass 2026: Τα 5 SOS που πρέπει να γνωρίζετε για τα ποσά, τους δικαιούχους και τις αιτήσεις

22 Φεβρουαρίου 2026
Πυροσβεστική

Πυροσβεστική: Μόνιμοι διορισμοί 1.021 ατόμων – Η κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα

22 Φεβρουαρίου 2026
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΞΥΛΟ ΒΙΑ

Άγριος ξυλοδαρμός άνδρα στα δικαστήρια από συγγενείς της πρώην συζύγου του

22 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Οι ευρωεκλογές σφραγίζουν την ανατροπή»

sierafm by sierafm
19 Φεβρουαρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Κουκουλόπουλος
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνέντευξη του Βουλευτή Κοζάνης και Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρι Κουκουλόπουλου, στην Εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής»:

– Το προηγούμενο διάστημα έγινε μεγάλη συζήτηση για την εκδήλωση στην οποία μίλησαν οι Τεμπονέρας, Χριστοδουλάκης και Αχτσιόγλου. Ορθώς; Ο κ. Ανδρουλάκης έχει προαναγγείλει την ανάληψη πρωτοβουλιών για την Κεντροαριστερά μετά τις ευρωεκλογές. Με ποιους όρους πρέπει να ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση; Το προσκλητήριο διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ ποιους αφορά και ποιους όχι;

Δήλωσα, από την 1η στιγμή, ότι και εγώ εάν καλούμουν ως ομιλητής, θα πήγαινα. Διαχρονικά πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτα να χάσει, το αντίθετο μάλιστα, από την ανάδειξη των αξιών και θέσεων του, ανεξαρτήτως του χώρου, των παρισταμένων ή της αφορμής που αυτές προβάλλονται. Από το μικρό καφενείο του χωριού μέχρι μια προβεβλημένη εκδήλωση, μόνο ωφέλιμο είναι να ακούγεται το ένα, συλλογικό και “κρυστάλλινο” μήνυμά μας,  όπως ακριβώς πρώτος το έχει διατυπώσει ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης. Με ισχυρή εντολή στην κάλπη των ευρωεκλογών, η Παράταξή μας μπορεί να εγγυηθεί την ανάληψη όλων των αναγκαίων πρωτοβουλιών, ώστε να γίνουμε ξανά πλειοψηφικό νικηφόρο ρεύμα μέσα στην κοινωνία. Ο δικός μας αγώνας δεν στηρίζεται ούτε σε συγκολλήσεις κομμάτων ούτε σε συμφωνίες κορυφής, δεν είναι μοίρασμα “καρεκλών” ή οφιτσίων. Δίνεται μέσα στην κοινωνία, στους χώρους εργασίας, στην ύπαιθρο, στο πλευρό των συμπολιτών μας που αγωνιούν. Είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε δημοκρατικό προοδευτικό πολίτη, που δεν συμβιβάζεται με την αναξιοπρέπεια και την αναξιοκρατία, αλλά επιμένει ακόμα να ονειρεύεται και να αγωνίζεται για μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών και ανοιχτών οριζόντων.

–  Ποιους στόχους θέτει η Χαριλάου Τρικούπη για τις ευρωεκλογές και με τι ποσοστό θα είστε ικανοποιημένοι; Με ποιο αφήγημα θα οδηγηθείτε στις ευρωκάλπες;

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κάλπη των ευρωεκλογών μπορεί να σφραγίσει και επίσημα την ανατροπή στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα να αποτελέσει εφαλτήριο νίκης για την κυβερνητική ανατροπή στις εθνικές εκλογές. Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη πετύχαμε να αυξήσουμε κατά 50% την εκλογική μας δύναμη στις πρόσφατες εκλογές, ενώ οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις που πρόσκεινται ιδεολογικά στο χώρο μας κατέγραψαν σημαντικές νίκες και αποτελούν πανελλαδικά την “Αξιωματική Αντιπολίτευση” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η δεύτερη θέση και μάλιστα με ενίσχυση των ποσοστών μας στις ευρωεκλογές, αποτελεί το πρώτο βήμα για να “φυσήξει αέρας” αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό, που θα κατατάξει στο παρελθόν την αδιαφανή και ελιτίστικη διακυβέρνηση υπέρ των ολιγοπωλίων και των ισχυρών. Στο χέρι μας είναι να πείσουμε κάθε πολίτη ότι υπάρχει ο άλλος δρόμος της ευημερίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της ενεργειακής δημοκρατίας, της φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, του σεβασμού στο Κράτος Δικαίου και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ιστορία του ΠΑΣΟΚ μας έχει διδάξει πως με σκληρή δουλειά, με συνέπεια και ειλικρίνεια, με ένα καινοτόμο ρεαλιστικό σχέδιο προοδευτικής διακυβέρνησης, η Αλλαγή μπορεί να γίνει ξανά δυνατή.

– Στο πρόσφατο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είδαμε συναδέλφους σας από το ΠΑΣΟΚ να καταψηφίζουν με το κόμμα να βγάζει την εικόνα μιας διαιρεμένης ΚΟ. Πως το σχολιάζετε;

Το ΠΑΣΟΚ, η Παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, τίμησε -για ακόμα μία φορά- τις ιδρυτικές αρχές και αξίες του, βάζοντας “πλάτη” σε ένα ταυτοτικό για εμάς ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι η ισότητα στο οικογενειακό δίκαιο ανεξαρτήτως φύλου. Πως αλλιώς, για έναν πολιτικό χώρο που ήδη από το 1981 και έπειτα, τόλμησε τις πιο ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις κοινωνικής απελευθέρωσης, με τη δεξιά απέναντί μας να μας “λιθοβολεί”. Καμιά διαφοροποίηση δεν αλλάζει το πλαίσιο αρχών και αξιών που υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Όλοι μας, πρωτίστως εμείς οι πολιτικοί, τα κόμματα και στη συνέχεια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, χρειάζεται να κάνουμε έναν απολογισμό. Για ένα ζήτημα που δίνει αξιοπρέπεια, αποστιγματίζοντας συμπολίτες μας, δόθηκε πολύς χώρος και χρόνος. Εάν πράτταμε το ίδιο για την ενδοοικογειακή βία, τις γυναικοκτονίες, την αυξανόμενη βία ανηλίκων, θα είχαμε συμβάλει πολύ περισσότερο στην κοινωνική συνοχή που όλοι επιδιώκουμε.

–  Σε ό,τι αφορά την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων το ΠΑΣΟΚ θέτει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου. Τι θα κάνετε όμως στη Βουλή; Θα υπερψηφίσετε ή θα καταψηφίσετε;

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να επιβάλει άρον – άρον και συγκρουσιακά ένα Νομοσχέδιο, αφού προηγουμένως επί πέντε σχεδόν χρόνια συστηματικά απαξίωσε τη Δημόσια Παιδεία συνολικά και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ειδικότερα. Ο τραγέλαφος της αγνοούμενης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ιδίως δε το μόλις 0,7% του ΑΕΠ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είναι αποκαλυπτικά.

Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που τόλμησε να οργανώσει δημόσιο διάλογο για το θέμα, όπου δόθηκε βήμα σε όλο το φάσμα των απόψεων.

Πιστεύουμε στην ανάγκη ενίσχυσης του Δημόσιου Πανεπιστημίου, με ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με γνώμονα και την περιφερειακή ανάπτυξη. Προτείνουμε την επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, μια ισχυρή θεσμικά και πραγματικά ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, έναν νέο ακαδημαϊκό χάρτη για τα ΑΕΙ, που θα συνοδεύεται από ένα λιτό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους, καθώς και μια ισχυρή μετα-δευτεροβάθμια τεχνική και τεχνολογική επαγγελματική εκπαίδευση.

Δεν στεκόμαστε εμπόδιο στη λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων υψηλής ποιότητας, με πολύ αυστηρές προδιαγραφές, με υψηλό επίπεδο σπουδών και έρευνας, με γεωγραφικά κριτήρια διασφάλισης της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης, στην κατεύθυνση του σκανδιναβικού μοντέλου.

Μέχρι τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στη Βουλή, έχουμε αρκετό δρόμο. Το Νομοσχέδιο πάντως που έχει αναρτήσει η Κυβέρνηση, με το μέχρι στιγμής περιεχόμενό του, δεν πληροί τις πιο πάνω προϋποθέσεις.

–  Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα των Ελλήνων όπως αποτυπώνεται και στις έρευνες. Η κυβέρνηση διατείνεται πως αναλαμβάνει πρωτοβουλίες όσο το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπάρξει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Το ΠΑΣΟΚ σηκώνει ψηλά τους τόνους. Τι διαφορετικό θα κάνατε εσείς;

Σύμφωνα με τη Eurostat, το 26% των Ελλήνων ζει στα όρια της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού, τρίτη υψηλότερη θέση στην Ε.Ε. μετά μόνο τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Οι μη προνομιούχοι συνθλίβονται υπό το βάρος του “φόρου πληθωρισμού” και την ακραία άδικη σχέση άμεσων – έμμεσων φόρων. Δεν είναι μόνο οι ανελαστικές δαπάνες που “τραβούν την ανηφόρα”, αλλά και οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας, παιδείας, στέγασης. Η Κυβέρνηση κυνικά αδιαφορεί, εργαλειοποιώντας το δυσθεώρητο κόστος ζωής σε πεδίο άσκησης μικροκομματικών τακτικισμών, τύπου κουπονιών και εφήμερων “ξεροκόμματων”. Έχουμε προ πολλού καταθέσει πολύπλευρη δέσμη προτάσεων. Από το πλαφόν στις τιμές λιανικής στην ενέργεια και τη μείωση έμμεσων φόρων, μέχρι τους εντατικούς ελέγχους ενάντια στις ολιγοπωλιακές πρακτικές και στη φοροδιαφυγή, αλλά και την αναγέννηση του Ε.Σ.Υ., την ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας, την ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους, το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας. Όσο για τον κατώτατο μισθό και το “ξεπάγωμα” των τριετιών, τεκμηριώσαμε πως ο μονομερής τρόπος που διάλεξε η Κυβέρνηση, ερήμην των κοινωνικών εταίρων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, είναι ατελέσφορος.

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Νήματα του Φλεβάρη «Παραμύθια σε …κλωστή» του Συλλόγου ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

ΔΕΥΑΒ: Πιθανή αρρυθμία στην υδροδότηση του συνόλου των οικισμών λόγω βλάβης

Next Post
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Πιθανή αρρυθμία στην υδροδότηση του συνόλου των οικισμών λόγω βλάβης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τρελό κέφι στο καρναβάλι της Νεάπολης. Πολλές φωτογραφίες
  • Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση «Σάκης Πάσχος» στο Δήμο Σερβίων. Πολλές φωτογραφίες
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Εξάρα ο Μακεδονικός Σιάτιστας
  • Η Κοζάνη έχασε, ο Εορδαϊκός κέρδισε. Αποτελέσματα και βαθμολογία στη Γ Εθνική
  • Κοζάνη: Βούλιαξε η πλατεία στο πάρτι Νεολαίας. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr