• Latest
Κουκουλόπουλος

Π. Κουκουλόπουλος:  «Στο χείλος της καταστροφής η Δυτική Μακεδονία από τη …”δίκαιη” μετάβαση»

20 Δεκεμβρίου 2023
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
Δυναμικό ΤΕΕ ΤΔΜ

Κοινή επιστολή των παρατάξεων “Δυναμικό ΤΕΕ” και “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

18 Ιουλίου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 18-7, διακοπή υδροδότησης στην Αιανή για την αποκατάσταση διαρροής

18 Ιουλίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Δήμος Βοΐου: Κλειστή οδός στην περιοχή του Μπούνου από τη Δευτέρα 21/7 έως την Τετάρτη 23/7

18 Ιουλίου 2025
Συναντήσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ και τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

Συναντήσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ και τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος:  «Στο χείλος της καταστροφής η Δυτική Μακεδονία από τη …”δίκαιη” μετάβαση»

sierafm by sierafm
20 Δεκεμβρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Κουκουλόπουλος
0
SHARES
47
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την ειδοποιό διαφορά της Ελλάδας από τις υπόλοιπες Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι η καχεξία των αυτοδιοικητικών και αποκεντρωμένων θεσμών, ανέδειξε ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών και Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, στο πλαίσιο ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών.

«Επιμένετε στο συγκεντρωτικό μοντέλο, ενισχύετε ένα μοντέλο αποτυχημένο και χρεωκοπημένο, ενώ η υπόλοιπη Ε.Ε. κινείται στον “αστερισμό” των πόλεων και των περιφερειών» υπογράμμισε, εκκινώντας την τοποθέτησή του με δριμεία κριτική στην Τροπολογία για την “Ανάπλαση Α.Ε.”.

Κάνοντας λόγο για «”οσμή” αποφυγής ελέγχου, καθόλου δημοκρατική και εκσυγχρονιστική», τη χαρακτήρισε «προσβολή του Δημάρχου Χάρη Δούκα και των Δημοτικών Συμβούλων, πρωτίστως δε καθολική προσβολή των Αθηναίων και συνολικά των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως ποιον ψήφισαν, καθώς ουσιαστικά αμφισβητείται το δικαίωμά τους να επιλέγουν Δημοτικές Αρχές».

Ξεχωριστή έμφαση έδωσε στο ότι «δεν πρόκειται απλά για ψαλίδισμα αρμοδιοτήτων ενός Δήμου. Η επέκταση της Α.Ε. σε όλη την Ελλάδα με έργα κεντρικά ελεγχόμενα, υπηρετεί τον ίδιο σκοπό με τις υπερ-ΔΕΥΑ που ετοιμάζεται να φέρει το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Στοχεύει σε υπερσυγκέντρωση πολλών έργων και ενιαία δημοπράτησή τους, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν μόνο λίγες ισχυρές εταιρείες. Παράλληλα, η Κυβέρνηση “ροκανίζει” το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο σε πέντε χρόνια θα είναι μόνο δόσεις αποπληρωμής έργων ΣΔΙΤ, έργων που –σε αντίθεση με την πάγια πρακτική- δεν μπορούν να αποπληρώνονται από έσοδα κάθε έργου».

«Πρόκειται για ένα ενιαίο σχέδιο, που εντοπίσαμε και στο φορολογικό Νομοσχέδιο, με στόχο τον εξοβελισμό μιας μεγάλης μερίδας της μεσαίας τάξης, υπέρ ολίγων. Τρία μεγάλα θύματα προκύπτουν από αυτήν την κυβερνητική επιλογή. Το νόημα των λέξεων, όπως “επιτελικό Κράτος” και “πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός”. Οι μικρομεσαίοι, στους οποίους ήδη αναφέρθηκα. Η Χώρα στο σύνολό της, γιατί το συγκεντρωτικό μοντέλο είναι συνώνυμο της αναποτελεσματικότητας», επισήμανε.

Ο Βουλευτής Κοζάνης τεκμηρίωσε ότι «μεγαλύτερη απόδειξη των ανωτέρω, είναι όσα κρύβονται πίσω από τον τίτλο περί “δίκαιης μετάβασης”. Το ίδιο συγκεντρωτικό μοντέλο ελέγχου επιβλήθηκε στη Δυτική Μακεδονία, με αποτέλεσμα η Π.Ε. Κοζάνης να απωλέσει το 54% του τοπικού ΑΕΠ. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας δεν έχουν αιφνιδιαστεί από τη διαδικασία μετάβασης. Το ΠΑΣΟΚ μίλησε σε ανύποπτο χρόνο για πράσινη μετάβαση, λοιδορούμενο πριν πολλά χρόνια. Στη Δυτική Μακεδονία μιλάμε για μεταλιγνιτική περίοδο εδώ και χρόνια, είχαμε καθιερώσει μάλιστα τοπικό πόρο ανάπτυξης, το τέλος λιγνίτη».

Στη συνέχεια, επανέλαβε σχέδιο προτάσεων, που περιλαμβάνει σε τίτλους: Σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων, με ταχεία διείσδυση ΑΠΕ και αποθήκευσης. Ενεργειακή Δημοκρατία. Ρήτρα απολιγνιτοποίησης σε όλα τα νομοθετήματα, όπου χρειάζεται. Προτεραιοποίηση βασικών υποδομών. Αποκατάσταση εδαφών. Αποκεντρωμένο μοντέλο διοίκησης.

«Αντί αυτών, η Κυβέρνηση επεφύλαξε έναν βίαιο χαρακτήρα μετάβασης, που όμοιός του δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Οργάνωσε την “απόδραση” της ΔΕΗ από τη συνταγματική υποχρέωση αποκατάστασης εδαφών. Επέβαλε ποινική ρήτρα, αντί ρήτρας απολιγνιτοποίησης, ανέφερα στην Επιτροπή παραδείγματα για το πως τιμώρησε τον πρωτογενή τομέα και το Πανεπιστήμιό μας. Οδήγησε σε μεγάλο πρόβλημα και χρηματοδοτικό κενό τις τηλεθερμάνσεις. Ο αναπτυξιακός νόμος και οι επενδυτές αγνοούνται, ενώ μόνη επένδυση που υλοποιείται αφορά την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών από μεγάλους ομίλους, με κορυφαία την Κοινοπραξία ΔΕΗ – RWE όπου έδωσαν προκλητική δανειοδότηση. Ο κ. Μητσοτάκης επέβαλε ένα υπερσυγκεντρωτικό μοντέλο, που έχει οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής τη Δυτική Μακεδονία», τόνισε ο Π. Κουκουλόπουλος.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ομιλία εδώ: https://collab.parliament.gr/~d8sOQ

Tags: ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Επίδομα θέρμανσης: Καταβάλλεται αύριο η πρώτη δόση

Next Post

Ήττα της Καστοριάς 0-1 από τον Εορδαϊκό (αποτελέσματα – βαθμολογία)

Next Post
ποδοσφαιρο

Ήττα της Καστοριάς 0-1 από τον Εορδαϊκό (αποτελέσματα – βαθμολογία)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»
  • Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25
  • Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr