• Latest
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Π. Κουκουλόπουλος: «Τα Κέντρα Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας να υπαχθούν στην Α’ κατηγορία της ΚΥΑ οικονομικών κινήτρων προσέλκυσης ιατρών»  

1 Οκτωβρίου 2024
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΣΥ: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» – «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»

16 Νοεμβρίου 2025
Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες

16 Νοεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

16 Νοεμβρίου 2025
Ευχέλαιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου εξ αφορμής της ενάρξεως της Σαρακοστής των Χριστουγέννων

Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

16 Νοεμβρίου 2025
ΤΡΑΠΕΖΑ

Εθνική Τράπεζα: Βάζει «λουκέτο» σε ένα ακόμα κατάστημα στη Δυτική Μακεδονία

16 Νοεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Πώς να μπλοκάρετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις μία για πάντα – Ποιος δικαιούται αποζημίωση 10.000 ευρώ

16 Νοεμβρίου 2025
ταξιδι διακοπες

Πώς θα δείτε αν είστε στους νέους δικαιούχους στο «Τουρισμός για Όλους»

16 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Καιρός: Πότε αλλάζει από την άνοιξη στα πρώτα δείγματα χειμώνα

16 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας- Έγιναν 45 συλλήψεις

16 Νοεμβρίου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Όσα αλλάζουν για e-shops και καταναλωτές με το κλείσιμο του «παραθύρου» για τα αφορολόγητα μικροδέματα από τις αρχές του 2026

16 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Τα Κέντρα Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας να υπαχθούν στην Α’ κατηγορία της ΚΥΑ οικονομικών κινήτρων προσέλκυσης ιατρών»  

sierafm by sierafm
1 Οκτωβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
0
SHARES
28
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, διεκδικώντας να τροποποιηθεί η Απόφαση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία τα Κέντρα Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας περιλαμβάνονται στη Β’ κατηγορία «προβληματικών και άγονων περιοχών», όσον αφορά τη χορήγηση οικονομικών κινήτρων για την παραμονή και προσέλκυση ιατρών.

Στην Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, καλεί την Κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ραγδαίες ανατροπές που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια συνολικά στο νόμο μας και να αλλάξει την Απόφασή της, κατατάσσοντας συνολικά την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης στην Α’ κατηγορία.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Προβληματισμός επικρατεί στην Π.Ε. Κοζάνης για το γεγονός ότι τα Κέντρα Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας περιλαμβάνονται στη Β΄ κατηγορία «προβληματικών και άγονων περιοχών», όπως ορίστηκαν στην αριθμ. Γα4/οικ.46490/2024 (ΦΕ.Κ. Β’ 5075/5.9.2024) Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, με θέμα «Καθορισμός των προβληματικών και άγονων περιοχών της περ.Ε της παρ.11 του άρθρου 54 του ν.4999/2022 και των κατηγοριών τους για τη χορήγηση οικονομικού κινήτρου προσέλκυσης και παραμονής σε αυτές ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), του ύψους, των επιμέρους δικαιούχων, καθώς και των προϋποθέσεων χορήγησής του».

Αναλυτικότερα, στην παρ.1 του άρθρου 5 της Κ.Υ.Α. ορίζεται ότι «ως προβληματικές και άγονες καθορίζονται εκείνες οι περιοχές, στις οποίες οι συνθήκες που επικρατούν, ιδίως οι γεωγραφικές, κοινωνικές, συγκοινωνιακές ή οικιστικές, συνιστούν αντικίνητρο για την κατάληψη θέσεων ιατρών/οδοντιάτρων κλάδου ΕΣΥ στις υγειονομικές δομές που βρίσκονται σε αυτές». Σύμφωνα με την παρ.4, «οι άγονες και προβληματικές περιοχές διακρίνονται σε Α’ και Β’ κατηγορίας. Στην κατηγορία Α’ εντάσσονται οι περιοχές, στις οποίες οι συνθήκες της παρ.1 που αποτελούν κριτήριο για τον χαρακτηρισμό τους ως προβληματικών και άγονων παρουσιάζονται ιδιαίτερα οξυμένες».

Ειδικά όσον αφορά την Π.Ε. Κοζάνης, στον Πίνακα της παρ.5 του ίδιου άρθρου, ως «προβληματικές και άγονες περιοχές Α’ κατηγορίας» καθορίζονται: «Κοζάνη, Τσοτύλι, Πτολεμαΐδα». Στον Πίνακα της παρ.6, «ως προβληματικές και άγονες περιοχές Β’ κατηγορίας» καθορίζονται: «Σέρβια, Σιάτιστα».

Υπενθυμίζεται ότι στο άρθρο 1 του π.δ. 131/1987 «Χαρακτηρισμός ως προβληματικών και άγονων πόλεων ή κωμοπόλεων και ιατρικών ειδικοτήτων, διάκρισή τους σε κατηγορίες και θέσπιση κινήτρων ιατρών», ως έχει διαδοχικά τροποποιηθεί, όσον αφορά το νομό Κοζάνης, στις «άγονες και προβληματικές Β` κατηγορίας» είχαν αντιστοίχως ενταχθεί «Σέρβια, Σιάτιστα».

H κατάσταση στην Π.Ε. Κοζάνης, όμως, έχει ραγδαία ανατραπεί τα τελευταία χρόνια και δεν έχει καμία σχέση με την εποχή έκδοσης του π.δ. το 1987. Κατακόρυφη πτώση του ΑΕΠ, πληθυσμιακή συρρίκνωση και μαρασμός της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, φυγή των νέων επιστημόνων στα μεγάλα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό, αποτελούν τη νέα δυσμενή πραγματικότητα που διαμόρφωσε η βίαιη απολιγνιτοποίηση, όπως η Κυβέρνηση της Ν.Δ. επέλεξε να την επιβάλει, αγνοώντας την ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για Ενεργειακή Δημοκρατία.

Οι συνθήκες, λοιπόν, συνολικά στο νομό μας είναι, όχι απλώς «ιδιαίτερα οξυμένες» κατά την ορολογία της Κ.Υ.Α., αλλά πραγματικά ακραία οξυμένες. Ως εκ τούτου, η ένταξη και των Κέντρων Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας στην Α’ κατηγορία είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να εκπληρωθεί ο σκοπός της Κ.Υ.Α. που είναι αφενός μεν η διατήρηση του υφιστάμενου ιατρικού προσωπικού, αφετέρου η προσέλκυση νέων επιστημόνων στις δημόσιες δομές υγείας περιοχών με μείζονες δυσχέρειες.

Η υπαγωγή των Σερβίων και της Σιάτιστας στην Α’ κατηγορία άλλωστε καθίσταται επιτακτική, λαμβάνοντας υπόψη την υποστελέχωση που -σύμφωνα με περιγραφές- ταλανίζει τα εν λόγω δύο Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία που υπάγονται σε αυτά.

Δεδομένου ότι η προσέλκυση προσωπικού για την πλήρη στελέχωση των Κέντρων Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας, καθώς και των Περιφερειακών Ιατρείων που υπάγονται σε αυτά,  είναι καθοριστικής σημασίας για τους κατοίκους, δύναται μάλιστα να επιφέρει πολλαπλάσια θετικά αποτελέσματα για την τοπική -κοινωνική και οικονομική- ζωή.

Δεδομένης της ευρύτερης δέσμης προτάσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για αναγέννηση του ΕΣΥ και πολύπλευρη ενίσχυση της περιφέρειας.

Δεδομένου ότι η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την εφαρμογή της ρήτρας δίκαιης μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία, ήτοι για τη λήψη κατά προτεραιότητα ειδικών θετικών μέτρων προς όφελος των κατοίκων, διυπουργικά σε όλες τις κυβερνητικές δράσεις.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Για ποιους λόγους τα Κέντρα Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας δεν εντάχθηκαν στις «προβληματικές και άγονες περιοχές Α’ κατηγορίας» της ανωτέρω Κ.Υ.Α., παρά τις «ιδιαίτερα οξυμένες συνθήκες» που πλέον επικρατούν;
  • Σκοπεύετε να τροποποιήσετε την K.Y.A., με υπαγωγή του συνόλου της Π.Ε. Κοζάνης στην Α’ κατηγορία;
  • Μέχρι πότε δεσμεύεστε ότι θα έχει δημοσιευθεί σε Φ.Ε.Κ. η τροποποιητική Κ.Υ.Α.;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις)

Previous Post

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε σε βάρος 46χρονης σε περιοχή της Κοζάνης

Next Post

Δωρεά της αρχειακής συλλογής του Θεοφάνη Πάμπα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Next Post
Δωρεά της αρχειακής συλλογής του Θεοφάνη Πάμπα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Δωρεά της αρχειακής συλλογής του Θεοφάνη Πάμπα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • ΑΡΣΥ: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» – «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»
  • Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»
  • Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες
  • Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr