• Latest
Κουκουλόπουλος

Π. Κουκουλόπουλος:  «Τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια, “θυσία” στην εξυπηρέτηση συμφερόντων»

8 Μαρτίου 2024
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Πτολεμαΐδα: 22χρονος έκλεψε από εξωτερικό ψυγείο 10 μπουκάλια με ποτά!!

9 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Καλλιεργούσε και πουλούσε κάνναβη!!

Κοζάνη: Καλλιεργούσε και πουλούσε κάνναβη!!

9 Ιουνίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Παρίστανε το λογιστή και άρπαξε 6.000 ευρώ. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση

9 Ιουνίου 2025
Η Νεάπολη γιόρτασε το Άγιο Πνεύμα

Η Νεάπολη γιόρτασε το Άγιο Πνεύμα

9 Ιουνίου 2025
3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι.  Βίντεο

3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο

8 Ιουνίου 2025
ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ αιμοδοσια

Η Γέφυρα Ζωής για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

8 Ιουνίου 2025
Σιάτιστα, ένα κομμάτι του πολιτισμού που χάθηκε

Σιάτιστα, ένα κομμάτι του πολιτισμού που χάθηκε

8 Ιουνίου 2025
Δήμος Βοΐου: Πραγματοποιήθηκε το 1ο χορωδιακό αντάμωμα στη Νεάπολη. Φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Πραγματοποιήθηκε το 1ο χορωδιακό αντάμωμα στη Νεάπολη. Φωτογραφίες

8 Ιουνίου 2025
2ος στο Metsovo Race 2025 ο Δημήτρης Σελέτης αν και τραυματισμένος

2ος στο Metsovo Race 2025 ο Δημήτρης Σελέτης αν και τραυματισμένος

8 Ιουνίου 2025
Ζώνη Βοΐου: Ασυνείδητος έκοψε το καλώδιο ρεύματος φωτισμού της κοινότητας. Φωτογραφίες

Ζώνη Βοΐου: Ασυνείδητος έκοψε το καλώδιο ρεύματος φωτισμού της κοινότητας. Φωτογραφίες

8 Ιουνίου 2025
ηλιος

Πώς θα καταλάβετε αν τα γυαλιά ηλίου σας προστατεύουν όντως τα μάτια σας – Έτσι θα επιλέξετε τα καλύτερα

8 Ιουνίου 2025
ΒΙΑΣΜΟΣ

Nάρκωνε και βίαζε τη σύζυγό του επί τουλάχιστον 15 χρόνια – Ανέβαζε βίντεο στο διαδίκτυο

8 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος:  «Τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια, “θυσία” στην εξυπηρέτηση συμφερόντων»

sierafm by sierafm
8 Μαρτίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Κουκουλόπουλος
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Ο μεγάλος χαμένος αυτού του Νομοσχεδίου είναι τα περιφερειακά πανεπιστήμια που γίνονται “θυσία” στην εξυπηρέτηση συμφερόντων. Για εμάς, η κατάρρευση της περιφέρειας αποτελεί αυτοτελές εθνικό ζήτημα και δεν μπορεί να μπαίνει ως δευτερεύον θέμα στη συζήτηση για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Αν καταρρεύσουν και τα περιφερειακά πανεπιστήμια, τότε θα έχουμε κυριολεκτικά μια χώρα χωρίς ενδοχώρα, αυτό και μόνο αποτελεί ικανό λόγο για να καταψηφίσουμε το Νομοσχέδιο», υπογράμμισε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, στην Ολομέλεια της Βουλής, τοποθετούμενος επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Εισαγωγικά, σημείωσε ότι «η Παιδεία είναι ο πυρήνας της συλλογικής και ατομικής μας ευημερίας, η ουσιαστικότερη συμβολή στο μέλλον για την προοπτική της Χώρας. Συνεπώς, φέρει βαρύνουσα σημασία το ερώτημα τι ακριβώς επιδιώκεται να ρυθμιστεί με αυτό το Νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τον τίτλο του, βασική επιδίωξη είναι η αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων. Αναζητώντας, όμως, να βρει κανείς την αναβάθμιση στο κείμενο, δυσκολεύεται πάρα πολύ».

Εστιάζοντας ιδίως στο κριτήριο της ευρωπαϊκής σύγκλισης που σταθερά θέτει το ΠΑΣΟΚ, καυτηρίασε ότι «απέχουμε πάρα πολύ από την αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου», παραθέτοντας στοιχεία για την κατακόρυφη μείωση τόσο των κονδυλίων όσο και του διδακτικού προσωπικού.

Επιπλέον, ανέπτυξε το «μεταρρυθμιστικό έλλειμα» της νομοθετικής παρέμβασης, στην απουσία τομών στο αυτοδιοίκητο και στη δημοσιονομική λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, στηλιτεύοντας ότι «είναι κενό γράμμα να συζητάμε για αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς ταυτόχρονη μέριμνα για αναβάθμιση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη στιγμή που η αξιοπιστία του Λυκείου καταρρέει».

«Υπάρχουν δύο δρόμοι που έχουν υποδείξει οι συνταγματολόγοι:

– Ο ένας, ο ασφαλής δρόμος, της τροποποίησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, όπως προτείνουμε και εμείς ως ΠΑΣΟΚ.

– Ο άλλος δεν έχει σχέση με αυτό που κάνετε εσείς. Μιλά για ευθέως ρύθμιση ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων και μάλιστα χωρίς να αποκλείεται ελληνικό ενδιαφέρον. Αντιθέτως, εσείς στερείτε τη δυνατότητα από Ιδρύματα όπως του Νιάρχου, Μποδοσάκη, Ωνάση, λησμονώντας ότι μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες στο παρελθόν βρίσκονται πίσω από το ξεκίνημα του Μετσόβιου, του Αριστοτέλειου, του Πάντειου Πανεπιστημίου, τα οποία εδώ και δεκαετίες είναι δημόσια.

Όποιο δρόμο από τους δυο και εάν ακολουθούσατε, θα είχατε πολύ λιγότερα προβλήματα στα δικαστήρια από αυτά που φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσετε με την παρούσα ρύθμιση. Γι’ αυτό, λοιπόν, πάψτε να επικαλείστε τον τ. Πρόεδρό μας, Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλους έγκριτους συνταγματολόγους, γιατί αυτοί έδειξαν άλλο δρόμο, όχι αυτόν που ακολουθείτε.

Σταματήστε, επίσης, να επικαλείστε την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ως Υπουργός Παιδείας για τον ν.4009/2011 έκανε μια διαδικασία διαβούλευσης πρότυπο για την Γ’ Ελληνική Δημοκρατία, που διήρκεσε 18 μήνες, καλώντας πριν απ’ όλους τον Υπουργό Παιδείας που είχε διαδεχθεί. Εσείς δεν ξέρω καν αν συνεργαστήκατε με την προκάτοχό σας, την κα Κεραμέως, όχι με Υπουργούς προηγούμενων Κυβερνήσεων», τόνισε με έμφαση.

Καταλογίζοντας στην Κυβέρνηση έλλειψη αξιοπιστίας και προσπάθεια εξυπηρέτησης συμφερόντων, επισήμανε πως «τελικά το μόνο που επιτυγχάνετε, είναι η απαξίωση των περιφερειακών πανεπιστημίων. Η πρώτη Σχολή που θα πληγεί από την ίδρυση κι άλλης Ιατρικής Σχολής στην Αθήνα, θα είναι Ιατρική Σχολή της Αλεξανδρούπολης, το “διαμάντι” του Πανεπιστημίου της Θράκης που υποτίθεται ότι δήθεν εσείς αναβαθμίζετε. Άραγε, η Ελλάδα έχει ανάγκη από επιπλέον Ιατρικές Σχολές; Έχουμε 7 Ιατρικές Σχολές και 28.000 γιατρούς στο εξωτερικό. Εδώ ακριβώς απαντά το σκανδιναβικό μοντέλο που προτείνουμε, το οποίο ειρωνεύεστε συνεχώς, με την ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή αξιολόγησης και των δημόσιων και των μη κρατικών πανεπιστημίων, η οποία να ορίζει χωροταξικά και θεματικά ποιες Σχολές ιδρύονται».

Εν κατακλείδι, ο Π. Κουκουλόπουλος συμπύκνωσε την πρόταση του  ΠΑΣΟΚ στη «στέρεη τροποποίηση του άρθρου 16 του Συντάγματος με συναίνεση, που μας δίνει ικανό χρόνο για τη ριζική αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των περιφερειακών πανεπιστημίων», καταθέτοντας δέσμη παρεμβάσεων για ενίσχυση των πανεπιστημίων στην περιφέρεια.

Tags: ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣμη κρατικά πανεπιστήμια
Previous Post

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας την Δευτέρα 11/03/2024

Next Post

Διπλή αγωνιστική δραστηριότητα για τα τμήματα του Γυμναστικού το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαρτίου

Next Post
Μπάσκετ: Έχασε ο Γυμναστικός από τον Ηρακλή Κοζάνης

Διπλή αγωνιστική δραστηριότητα για τα τμήματα του Γυμναστικού το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαρτίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Πτολεμαΐδα: 22χρονος έκλεψε από εξωτερικό ψυγείο 10 μπουκάλια με ποτά!!
  • Κοζάνη: Καλλιεργούσε και πουλούσε κάνναβη!!
  • Κοζάνη: Παρίστανε το λογιστή και άρπαξε 6.000 ευρώ. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση
  • Η Νεάπολη γιόρτασε το Άγιο Πνεύμα
  • 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr