• Latest
ΡΕΥΜΑ ΔΕΗ

Ρεύμα: 1,9 δισ. ευρώ η επιδότηση τον Σεπτέμβριο – Τα μέτρα και οι δικαιούχοι

23 Αυγούστου 2022
Βόιο: Σταθερά τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Μείωση ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση.  Βίντεο

Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο

22 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Fiesta Voio 2025 – Θριαμβευτικό φινάλε με Βασίλη Παπακωνσταντίνου Arthur Squwaks, Social Waste και Danny Alpha

Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία

22 Αυγούστου 2025
Στα 37.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Βοΐου το 2025

Ζευκλής: Οι ενεργειακές κοινότητες και τα έργα του Αερίου θα αφήσουν το αποτύπωμα της Δημοτικής Αρχής για τα επόμενα χρόνια. Βίντεο

22 Αυγούστου 2025

Γαλατινή: Έκλεψαν το παγκάρι της Αγίας Παρασκευής

22 Αυγούστου 2025
πορτοφολι, χρημα

«Πλησιάζει» το επίδομα των 250 ευρώ- Ποιοι θα το πάρουν

22 Αυγούστου 2025
φεγγαρι

Μαύρο φεγγάρι: Έρχεται στις 23 Αυγούστου η νύχτα του απόλυτου σκοταδιού

22 Αυγούστου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Δυτική Μακεδονία: Στην Αθήνα εκ νέου οι 13 Δήμαρχοι της Περιφέρειας – Συναντήσεις με Υπουργούς

22 Αυγούστου 2025
Γρεβενά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μεσολούρι

Γρεβενά: Μαίνεται η πυρκαγιά στον πυρήνα της Βάλια Κάλντα – Περιορίστηκε σε δύσβατη πλαγιά

22 Αυγούστου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η 40η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

22 Αυγούστου 2025
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση και την επισκευή δώματος του 2ου Λυκείου και 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης 

Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση και την επισκευή δώματος του 2ου Λυκείου και 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης 

22 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Ως Μαρτυρικό Χωριό χαρακτηρίστηκε ο Πολύλακκος Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Ως Μαρτυρικό Χωριό χαρακτηρίστηκε ο Πολύλακκος Βοΐου

22 Αυγούστου 2025
Συνάντηση συνεργασίας του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη

Συνάντηση συνεργασίας του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη

22 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ρεύμα: 1,9 δισ. ευρώ η επιδότηση τον Σεπτέμβριο – Τα μέτρα και οι δικαιούχοι

sierafm by sierafm
23 Αυγούστου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΡΕΥΜΑ ΔΕΗ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στα 1,9 δισ. ευρώ θα ανέλθει η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Στα οικιακά τιμολόγια η απορρόφηση φτάνει στο το 94% της αύξησης με την επιδότηση να ανέρχεται τα 639 ευρώ/MWh. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως και τον Σεπτέμβριο η τιμή που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές θα είναι στα επίπεδα του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις:

  • Στα οικιακά τιμολόγια: Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου. Αφορά σε περίπου έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές. Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο απορροφούμε το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά με την επιδότηση να φθάνει τα 639 ευρώ/MWh. Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ ανέρχεται στα 677 ευρώ τον Σεπτέμβριο απορροφώντας σχεδόν το 100% της αύξησης. Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Σεπτέμβριο, ανέρχεται στα 748 εκατ. ευρώ.
  • Στα μη οικιακά τιμολόγια: Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση ορίζεται για τον Σεπτέμβριο στα 604 ευρώ/MWh απορροφώντας το 89% της αύξησης. Το μέτρο αυτό αφορά σε 1.250.000 επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιία κλπ και υπολογίζεται στα 401 εκατ. ευρώ για τον Σεπτέμβριο. Για όλες τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές με ισχύ > 35kVA η επιδότηση ανέρχεται στα 342 ευρώ/MWh.
  • Για το Αγροτικό Τιμολόγιο η επιδότηση προσδιορίζεται στα 639 ευρώ/MWh απορροφώντας το 90% της αύξησης.

«Η απλή ανάγνωση των αριθμών καταδεικνύει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, η οποία εξαντλεί κάθε οικονομική δυνατότητα, προκειμένου να συγκρατήσει το ενεργειακό κόστος και να προστατεύσει το εισόδημα των πολιτών, απέναντι σε μια πρωτοφανή σε μέγεθος και άγνωστη σε διάρκεια ενεργειακή κρίση που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική θωράκισης των καταναλωτών, η οποία καθίσταται δυνατή χάρη στη συνετή και αποτελεσματική οικονομική πολιτική που ακολουθούμε και τον μηχανισμό στήριξης των πολιτών που έχουμε θέσει σε λειτουργία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.

«Οι τρεις άξονες για τη στήριξη νοικοκυριών και επαγγελματιών»

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας είχε αναφέρει για το τοπίο που δημιουργείται εν όψει και του χειμώνα αλλά και τις κινήσεις που έχει κάνει η χώρα μας: «Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα που διαμορφώνονται σήμερα στο γεωπολιτικό και οικονομικό πεδίο πρόκειται να έχουμε ένα χειμώνα γεμάτο προκλήσεις και δυσκολίες σε ό,τι αφορά στην επάρκεια εφοδιασμού και τις τιμές της ενέργειας. Οι αλλεπάλληλες δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών και τα μέτρα που λαμβάνονται σε όλη την Ευρώπη, με κορυφαία παραδείγματα τα όσα συμβαίνουν στη Γερμανία και στη Γαλλία, δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος επιδεινώνει δραματικά την ενεργειακή κρίση και οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Gazprom ότι θα σταματήσει εντελώς τη ροή φυσικού αερίου για τρεις ημέρες λόγω συντήρησης, από τις 31 Αυούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, επιτείνουν περαιτέρω το πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι τιμές του φυσικού αερίου χθες να κινηθούν πάνω από τα 270 ευρώ/MWh.

Στην Ελλάδα, σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, προνοήσαμε έγκαιρα και αποτελεσματικά, κινούμενοι σε δύο κατευθύνσεις. Εξασφαλίζοντας την επάρκεια εφοδιασμού σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια και δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ενεργειών για την έμπρακτη στήριξη των νοικοκυριών και των επαγγελματιών απέναντι στην τροφοδοτούμενη ενεργειακή ακρίβεια. Αυτά τα επιτυγχάνουμε, κινούμενοι σε τρεις άξονες:

  1. Θέτοντας σε ισχύ νέα ρυθμιστικά μέτρα, όπως το μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων από την ηλεκτροπαραγωγή, τη διαφάνεια στις τιμές που ανακοινώνονται από τους προμηθευτές και τη διευκόλυνση των καταναλωτών στην αλλαγή παρόχου αζημίως.
  2. Προωθώντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα υποδομών και δράσεων, όπως η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, ο νέος πλωτός τερματικός σταθμός αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, η αλματώδης αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ο διπλασιασμός της λιγνιτικής παραγωγής.
  3. Δημιουργώντας το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, προκειμένου να λαμβάνουμε μέτρα οικονομικής στήριξης όλων των νοικοκυριών και των επαγγελματιών σε μηνιαία βάση.

Ήδη κατά τις πρώτες 41 ημέρες λειτουργίας του Νέου Μηχανισμού ανάκτησης των υπερεσόδων από τις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εισπράξαμε 1 δισ., 21 εκατ. ευρώ τα οποία κατευθύνθηκαν στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για την ενίσχυση των επιδοτήσεων στους καταναλωτές.

Παράλληλα, δημιουργούμε από το Σεπτέμβριο, ένα μόνιμο μηχανισμό αντιστάθμισης κινδύνου, ο οποίος θα τροφοδοτείται από ένα νέο αποθεματικό λογαριασμό. Σε αυτόν θα κατευθύνεται μια εισφορά η οποία θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ΥΚΩ και δεν θα ξεπερνά το 1 λεπτό/KWh για τους οικιακούς καταναλωτές. Με αυτό το εργαλείο αντιστάθμισης κινδύνου, θωρακίζουμε και προστατεύουμε τους Έλληνες από μελλοντικές επώδυνες ενεργειακές κρίσεις. Ταυτόχρονα όμως προχωρούμε και σε εξορθολογισμό των χρεώσεων ΥΚΩ, καθώς μειώνουμε έως 70% την επιβάρυνση σε οικιακά τιμολόγια που έχουν αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή -για παράδειγμα- έχουν αντικαταστήσει το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο με ρεύμα, για τη θέρμανσή τους. Θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί ότι με την ολοκλήρωση της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης, θα μειωθούν οι χρεώσεις ΥΚΩ.

Είναι αντιληπτό ότι διανύουμε μια περίοδο διεθνούς κρίσης που έχει εκτινάξει τις τιμές ενέργειας σε όλη την Ευρώπη σε πρωτόγνωρα επίπεδα, με αποτέλεσμα να απειλείται η κοινωνική συνοχή των ευρωπαϊκών κρατών, συνεπώς και της χώρας μας. Για αυτό, η δέσμευση της Κυβέρνησής μας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα δίχτυ προστασίας που θα βοηθήσει τους Έλληνες καταναλωτές να αντιμετωπίσουν αυτές τις εξαιρετικές καταστάσεις, συνεχίζεται και τον μήνα Σεπτέμβριο».

Πηγή: Reader.gr

Tags: επιδοτηση
Previous Post

Εξαπάτησε ηλικιωμένη και της πήρε 30.000 ευρώ – Είχε ήδη προλάβει να ξοδέψει περίπου 9.500 ευρώ

Next Post

Τζόκερ: Σήμερα η κλήρωση για τα 10 εκατ. ευρώ – Μέχρι πότε η κατάθεση δελτίων

Next Post
ΤΖΟΚΕΡ

Τζόκερ: Σήμερα η κλήρωση για τα 10 εκατ. ευρώ - Μέχρι πότε η κατάθεση δελτίων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  • Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
  • Ζευκλής: Οι ενεργειακές κοινότητες και τα έργα του Αερίου θα αφήσουν το αποτύπωμα της Δημοτικής Αρχής για τα επόμενα χρόνια. Βίντεο
  • Γαλατινή: Έκλεψαν το παγκάρι της Αγίας Παρασκευής
  • «Πλησιάζει» το επίδομα των 250 ευρώ- Ποιοι θα το πάρουν

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
  2. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  4. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  5. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr