Στον στενό επαγγελματικό και φιλικό κύκλο της οικογένειας του 58χρονου κατηγορουμένου για τη διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων της τράπεζας του Ψυχικού κινούνται οι έρευνες των Αρχών, που αναζητούν ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων ατόμων στην «κλοπή-μαμούθ», με λεία 8.000.000 ευρώ.
Τέσσερα «πρόσωπα-κλειδιά» έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο στο πλαίσιο των ερευνών και έχουν καταθέσει ενώπιον των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ανάμεσά τους και γνωστός κοσμηματοπώλης της Αθήνας.
Τα κλεμμένα χρήματα και αντικείμενα αξίας ψάχνουν οι Αρχές, που θα προχωρήσουν σε άρση απορρήτου για να φανούν οι κινήσεις του 58χρονου το επίμαχο διάστημα των διαρρήξεων. Να… αποδομήσουν το ενοχοποιητικό ίχνος DNA θα επιχειρήσουν οι συνήγοροι του κατηγορουμένου, που έχουν ζητήσει από τον ανακριτή να οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας-γενετιστής που θα εξετάσει το ίχνος από πούδρα δέρματος που βρέθηκε μέσα στην παραβιασμένη θυρίδα.
Ακόμα και κλοπιμαία αναζήτησαν στην κατοχή των τεσσάρων ατόμων οι αστυνομικοί, που συνεχίζουν στο πλαίσιο των ερευνών να εξετάζουν κι άλλα πρόσωπα, για να αποκλείσουν την εμπλοκή τους. Ο 58χρονος φέρεται να κρίθηκε ύποπτος, καθώς η θυρίδα του βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε μία από αυτές που έχουν παραβιαστεί, ενώ τα σημεία των κλειδαριών σχεδόν εφάπτονται. Η θέση της θυρίδας που κατείχε, μάλιστα, θα μπορούσε να δίνει τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο να βρίσκεται για ώρα μπροστά στο μπλοκ αυτών που είχαν παραβιαστεί και με αυτόν τον τρόπο να μην κινεί υποψίες.
Σήμερα αναμένεται να εξεταστεί το αίτημα που υπέβαλαν στον ανακριτή οι δικηγόροι του προφυλακισμένου 58χρονου, για να οριστεί δικαστικός πραγματογνώμονας- γενετιστής ο οποίος εκτιμούν ότι θα μπορέσει επιστημονικά να επιβεβαιώσει τη θέση τους ότι το DNA του κατηγορουμένου έχει μεταφερθεί από διαφορετικό πρόσωπο μέσα στην παραβιασμένη θυρίδα. Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση ύπαρξης κρυψώνας-«τρύπας» με κλοπιμαία, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ίχνος από τα εξαφανισμένα αντικείμενα αξίας σε ανταλλακτήρια και κλεπταποδόχους. Οι λίστες με τα κλοπιμαία έχουν σταλεί και στην Interpol, για να εξεταστεί αν έχουν με κάποιον τρόπο «περάσει» τα σύνορα μέσα από κάποιο δίκτυο κλεπταποδόχων του εξωτερικού.
Πηγή: eleftherostypos.gr