• Latest
βιοαποβλητα

Σέρβια: Εκδήλωση για τα βιοαπόβλητα

27 Νοεμβρίου 2023
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 08-03-2026

6 Μαρτίου 2026
Γιάννης Κοκκαλιάρης: Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας έναντι των πολιτών για το αύριο της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, υλοποιώντας με ευθύνη, σχέδιο και συνέπεια όλα τα έργα που χρειάζονται και απαιτούνται

Γιάννης Κοκκαλιάρης: Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας έναντι των πολιτών για το αύριο της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, υλοποιώντας με ευθύνη, σχέδιο και συνέπεια όλα τα έργα που χρειάζονται και απαιτούνται

6 Μαρτίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Είναι κοινωνικά και αναπτυξιακά δίκαιο οι επωφελείς εθνικά συμφωνίες για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές της χώρας, να χρηματοδοτήσουν την επόμενη ημέρα της Δίκαιης Μετάβασης». (βίντεο)

6 Μαρτίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Δυτική Μακεδονία: Όραμα για τον τόπο ή θυσία στον βωμό συμφερόντων. ( Με αφορμή την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου)

6 Μαρτίου 2026
Φλώρινα: Τρεις απατεώνες στα χέρια της αστυνομίας, ο ένας ανήλικος!!

Φλώρινα: Τρεις απατεώνες στα χέρια της αστυνομίας, ο ένας ανήλικος!!

6 Μαρτίου 2026
ΔΕΥΑΒ, Κληροδοτήματα, Αγροβόιο, Γαλατινή και ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Βίντεο

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 10 Μαρτίου 2026

6 Μαρτίου 2026
Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Σερβίων: Αφιέρωμα στη Γυναίκα μέσα από το ελληνικό τραγούδι

Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Σερβίων: Αφιέρωμα στη Γυναίκα μέσα από το ελληνικό τραγούδι

6 Μαρτίου 2026
πυροσβεστικη

Πανελλήνιες 2026: Για λίγες μέρες η αίτηση για την Πυροσβεστική

6 Μαρτίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Δήλωση συμμετοχής στον Εργαστήριο Γυναικών με τίτλο “Ακούγοντας τη φωνή της”, η ιστορία που δεν ακούστηκε. 

6 Μαρτίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά, στην πόλη της Φλώρινας

6 Μαρτίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη Δράση : «Δράσεις στήριξης υφιστάμενων / νέων κοινωνικών επιχειρήσεων Κ.Αλ.Ο.», στην Καστοριά και στην Κοζάνη

6 Μαρτίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών είναι μάχη όλων των ανθρώπων που αμφισβητούν έμπρακτα την καταπίεση και την εκμετάλλευση σε κάθε τομέα της ζωής»

6 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σέρβια: Εκδήλωση για τα βιοαπόβλητα

sierafm by sierafm
27 Νοεμβρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
βιοαποβλητα
0
SHARES
39
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ΔΙΑΔΥΜΑ και ο Δήμος Σερβίων σας προσκαλούν την Πέμπτη 30.11.2023 και ώρα 10:00-11:00πμ, στην Πλατεία Ελευθερίας (σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Πολιτιστικό Κέντρο) στην έναρξη εφαρμογής του καινοτόμου προγράμματος χωριστής συλλογής και ορθής διαχείρισης των Επικίνδυνων Οικιακών Αποβλήτων (ΕΟΑ), που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE – Circular Greece. Τα Επικίνδυνα Οικιακά Απόβλητα (ΕΟΑ) είναι μικρές ποσότητες αποβλήτων που παράγονται στα νοικοκυριά και συνήθως καταλήγουν στους κοινούς (πράσινους) κάδους των σύμμεικτων απορριμμάτων, δυσχεραίνοντας σημαντικά την περαιτέρω διαδικασία της αξιοποίησή τους και μειώνοντας την αξία των ανακτώμενων υλικών από τα κοινά απορρίμματα.

Τα οικιακής προέλευσης απόβλητα, που εντάσσονται στην κατηγορία των ΕΟΑ είναι: i) υλικά με χημικές ουσίες, όπως προϊόντα ατομικής περιποίησης (ασετόν, βερνίκια νυχιών), απορρυπαντικά (ρούχων, πιάτων κλπ), αποφρακτικά, χρώματα, κόλλες, βερνίκια, εντομοκτόνα/φυτοφάρμακα, αεροζόλ/σπρέυ, ii) ληγμένα φάρμακα, iii) μολυσματικά απόβλητα (βελόνες, γάζες, καθετήρες κλπ), iv) θερμόμετρα υδραργύρου, v) μπαταρίες, vi) μελάνια και toner εκτυπωτών, vii) λαμπτήρες και απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ).

Ειδικά για τα οικιακής προέλευσης επικίνδυνα απόβλητα με περιεχόμενες χημικές ουσίες, της πρώτης κατηγορίας (i), η ΔΙΑΔΥΜΑ σε συνεργασία με τους Δήμους της ΠΔΜ, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE ΙΡ, θα τοποθετήσουν περίπου 30 ειδικούς κάδους συλλογής στα αστικά κέντρα και στις εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ (Τοπικές Μονάδες Διαχείρισης Απορριμμάτων). Στους ειδικούς αυτούς κάδους, ανακυκλώνουμε μόνο τις συσκευασίες Επικίνδυνων Οικιακών Αποβλήτων που έχουν περιεχόμενο. Οι κενές συσκευασίες (χωρίς περιεχόμενο) θα τοποθετούνται στους συμβατικούς κάδους ανακύκλωσης των Δήμων, ανάλογα με το είδος τους (πλαστικό, μέταλλο, γυαλί, χαρτί).

Διευκρινίζεται ότι: για τις Οικιακές Μπαταρίες, τους Λαμπτήρες, τις μικρές Ηλεκτρικές & Ηλεκτρονικές Συσκευές και τα Ληγμένα Φάρμακα, που ήδη εφαρμόζονται προγράμματα χωριστής συλλογής τους, οι πολίτες θα πρέπει να αναζητούν τους ειδικούς κάδους σε καταστήματα, υπηρεσίες και στις εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ (πληροφορίες στο diadyma.gr ή στα social media της ΔΙΑΔΥΜΑ). Περισσότερες πληροφορίες για τα Επικίνδυνα Οικιακά Απόβλητα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://eoa.diadyma.gr/.

Το πρόγραμμα χωριστής συλλογή ΕΟΑ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE (LIFE18 IPE/GR/000013) και αφορά ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πανελλαδικά, με συντονιστή το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Εταίροι του έργου εκτός της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. είναι οι εξής: Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), Πράσινο Ταμείο, Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), Δ. Αθηναίων, Δ. Θεσσαλονίκης, Δ. Αλονήσσου, Δ. Πάρου, Δ. Αντίπαρου, Δ. Τήνου, Δ. Θήρας, Δ. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Δ. Ναυπακτίας, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ΔΑΦΝΗ: Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου, TERRA NOVA ΕΠΕ, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας/Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης και η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΚΑΘ).

Χωριστή συλλογή των Τηγανελαίων

Εκτός των Επικίνδυνων Οικιακών Αποβλήτων στην ενημερωτική εκδήλωση θα παρουσιαστεί ένα νέο, καινοτόμο, σύστημα χωριστής συλλογής τηγανελαίων από νοικοκυριά, όπου θα δοθούν οδηγίες για τη λειτουργία του νέου συστήματος. Τα τηγανέλαια αποτελούν ένα εξαιρετικά ρυπογόνο οικιακό απόβλητο και ευθύνονται για πληθώρα προβλημάτων στο έδαφος, τα υδάτινα οικοσυστήματα, τα συστήματα αποχετεύσεων και τους βιολογικούς καθαρισμούς. Η περιβαλλοντικά ορθή διαχείρισή τους επιτάσσει την ξεχωριστή συλλογή τους και την παράδοσή τους σε αδειοδοτημένες επιχειρήσεις για την προώθησή τους προς αξιοποίηση. Η συλλογή των τηγανελαίων θα γίνεται από τους πολίτες σε ειδικά πράσινα δοχεία που θα διαμοιραστούν στους δημότες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα οποία στη συνέχεια θα συγκεντρώνονται στο ειδικό πράσινο ΑΤΜ. Επίσης, μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα επιβράβευσης συλλογής τηγανελαίων και να ενημερωθούν για τα ειδικά αυτοκόλλητα barcode με τον μοναδικό κωδικό χρήστη (https://cookingoils.diadyma.gr/).

Τσάντες πολλαπλών χρήσεων και προτάσεις πρόληψης παραγωγής αποβλήτων

Παράλληλα, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυση της ΔΙΑΔΥΜΑ και των 5 χρόνων λειτουργίας της ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) Δυτικής Μακεδονίας από την ΕΠΑΔΥΜ, οι πολίτες θα ενημερωθούν για θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων, θα τους προταθούν τρόποι για την πρόληψη δημιουργίας τους και θα παραλάβουν μία τσάντα πολλαπλών χρήσεων ως ενθύμιο.

Tags: ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΑΔΙΑΔΥΜΑ
Previous Post

Ἑορτὴ Ἁγίου Ἀνδρέα στὸν Ι.Ν. Δώδεκα Ἀποστόλων Σιατίστης

Next Post

Άτομο  με αναπηρία δεν σημαίνει «ανάπηρη σεξουαλικότητα» – Με πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε Διεθνές Συνέδριο

Next Post
Άτομο  με αναπηρία δεν σημαίνει «ανάπηρη σεξουαλικότητα» – Με πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε Διεθνές Συνέδριο

Άτομο  με αναπηρία δεν σημαίνει «ανάπηρη σεξουαλικότητα» - Με πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε Διεθνές Συνέδριο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 08-03-2026
  • Γιάννης Κοκκαλιάρης: Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας έναντι των πολιτών για το αύριο της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, υλοποιώντας με ευθύνη, σχέδιο και συνέπεια όλα τα έργα που χρειάζονται και απαιτούνται
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Είναι κοινωνικά και αναπτυξιακά δίκαιο οι επωφελείς εθνικά συμφωνίες για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές της χώρας, να χρηματοδοτήσουν την επόμενη ημέρα της Δίκαιης Μετάβασης». (βίντεο)
  • Δυτική Μακεδονία: Όραμα για τον τόπο ή θυσία στον βωμό συμφερόντων. ( Με αφορμή την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου)
  • Φλώρινα: Τρεις απατεώνες στα χέρια της αστυνομίας, ο ένας ανήλικος!!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr