• Latest
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

Σε εισπρακτικές εταιρείες τα χρέη (49,29 δισ. ευρώ) προς ΕΦΚΑ

2 Απριλίου 2025
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».

12 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Σύλληψη 31χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

12 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Έγκυος η μητέρα της δίχρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έκανε όπισθεν ο πατέρας χωρίς να την δει

12 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

12 Ιουλίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Ο αγώνας για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία απέδωσε – Απαιτείται άμεση στελέχωση και έναρξη ισχύος»

12 Ιουλίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το ένα ρεύμα της οδού Γεωργίου Σαραντάρη λόγω εργασιών του «Cut and Cover» – Παράκαμψη από την οδό Γιάννη Ψυχάρη – Προσοχή στη σήμανση

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 14 και 15 Ιουλίου 2025

12 Ιουλίου 2025
Γιάννης Κοκκαλιάρης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Η Ενεργειακή Δημοκρατία πρέπει να φτάνει μέχρι το τελευταίο χωριό” – Βίντεο

Μαζί για την Κοζάνη: Αρκετά, κ. Μαλούτα. Όσο και να προσπαθείτε να σώσετε το προσωπικό σας αφήγημα, θα είμαστε εδώ να σας υπενθυμίζουμε τι κάνατε και κυρίως τι δεν κάνατε

12 Ιουλίου 2025
ΒΕΝΖΙΝΗ

«Λουκέτο» σε τρία πρατήρια βενζίνης για δυο χρόνια

12 Ιουλίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Νέες ειδικότητες στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας με αμοιβή μέχρι 624 ευρώ μηνιαίως

12 Ιουλίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Υπ. Υγείας: Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία από τον Σεπτέμβριο

12 Ιουλίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Οδηγός φορτηγού χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι συνάδελφό του για το ποιος θα ξεφορτώσει πρώτος

12 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Γάλλος τουρίστας κατήγγειλε ότι τον βίασε 24χρονος Έλληνας

12 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε εισπρακτικές εταιρείες τα χρέη (49,29 δισ. ευρώ) προς ΕΦΚΑ

sierafm by sierafm
2 Απριλίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή
0
SHARES
23
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στόχος του ΕΦΚΑ να εισπράξει το ποσό των 49,29 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών. Θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την υποβολή προσφορών από εταιρείες για την ανάληψη του έργου και εφόσον μία δικηγορική εταιρεία ή εισπρακτική τα καταφέρει θα πάρει το έργο.

Σε ιδιώτες αναθέτει ο ΕΦΚΑ τη διαχείριση των οφειλών προκειμένου να εισπράξει το ποσό των 49,29 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Αυτό αναφέρει σχετική διάταξη στο ν/σ του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας «Ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις». Ειδικότερα ο ΕΦΚΑ μετά τη ψήφιση της διάταξης θα προχωρήσει σε σχετικό διαγωνισμό όπου θα μπορούν να συμμετέχουν Νομικά Πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, δικηγορικό γραφεία, εισπρακτικές εταιρείες και γενικότερα εταιρείες που έχουν τις προϋποθέσεις.

Έτσι μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης, θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την υποβολή προσφορών από εταιρείες για την ανάληψη του έργου και εφόσον μία δικηγορική εταιρεία ή εισπρακτική τα καταφέρει θα πάρει το έργο.

Σύμφωνα με διάταξη που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς, προβλέπεται πως με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του Συντονιστή του ΚΕΑΟ, ο e-ΕΦΚΑ μπορεί να προβαίνει σύμφωνα σε ανάθεση εκτέλεσης υπηρεσιών, υποστηρικτικής φύσεως, σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου σχετικά με τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, το μητρώο οφειλετών, τον σχεδιασμό και την εκτέλεση δράσεων για την επίτευξη των σκοπών του ΚΕΑΟ.

Στις υπηρεσίες των ιδιωτικών εταιρειών δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στον e-ΕΦΚΑ, καθώς και η λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΕΦΚΑ Αλ. Βαρβέρη στόχος της ένταξης ιδιωτικών εταιρειών στη διαχείριση των οφειλών του ΚΕΑΟ είναι να γίνει πιο αποδοτική η είσπραξή τους. «Είναι απαραίτητο να αποδίδονται οι ασφαλιστικές εισφορές που εισπράττονται, ώστε να υπάρχει ανταπόδοση στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους», επισημαίνει ο κ. Βαρβέρης.

Ακόμη σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα η διάταξη αναφέρει: «Τα πρόσωπα, κατά την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων, ενεργούν ως εκτελούντες την επεξεργασία, ως προς τα προσωπικά δεδομένα που περιέρχονται σε γνώση τους στο πλαίσιο των συμβατικών τους υποχρεώσεων έναντι του e-ΕΦΚΑ και υπέχουν τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 28 του ΓΚΠΔ. Αναλυτικοί όροι για την προστασία των προσωπικών δεδομένων συμπεριλαμβάνονται στη σύμβαση μεταξύ του e-ΕΦΚΑ, ως υπευθύνου επεξεργασίας, και των νομικών προσώπων ως εκτελούντων την επεξεργασία».

Οφειλές

Αποκαλυπτική είναι η εικόνα των οφειλών-οφειλετών του ΚΕΑΟ που δημοσιεύθηκε από τον ΕΦΚΑ για το δ’ τρίμηνο του 2024. Μάλιστα το ΚΕΑΟ εντός του τετάρτου τριμήνου του 2024 εστάλησαν 255.812 ατομικές ειδοποιήσεις για αποπληρωμή ή ρύθμιση των οφειλών ενώ προχωράει και στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Σύμφωνα με την 4η Τριμηνιαία Έκθεση Προόδου έτους 2024 του ΚΕΑΟ (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2024) στο τέλος Δεκεμβρίου 2024, το συνολικό χρέος στο ΚΕΑΟ είναι 49.286.787.961 ευρώ.

Στο τέλος του Δεκεμβρίου 2024 το συνολικό ποσό των 32.236.856.228 ευρώ σε οφειλές που έχουν ενταχθεί στο Κ.Ε.Α.Ο., διαμορφώθηκε στα 49.286.787.961 ευρώ (τρέχον υπόλοιπο).

Το τρέχον υπόλοιπο μεταβάλλεται καθημερινά. Οι μεταβολές στο συνολικό χρέος διαμορφώνονται από τα εξής:

  • Νέες εντάξεις οφειλετών, οι οποίοι εντάσσονται για πρώτη φορά στο Κ.Ε.Α.Ο. με το σύνολο των οφειλών τους για όλα τα έτη.
  • Διαβίβαση νέων οφειλών και πρόσθετα τέλη για τους οφειλέτες που είναι ήδη ενταγμένοι στο Κ.Ε.Α.Ο.
  • Καταβολές ποσών από τους οφειλέτες (δόσεις ρύθμισης, έναντι καταβολή, εξόφληση)
  • Διαγραφές, μειώσεις, συμψηφισμοί οφειλών και εκπτώσεις προσαυξήσεων λόγω ρυθμίσεων.

Το συνολικό χρέος στο Κ.Ε.Α.Ο. στις 30/9/2024 ήταν 48.842.561.296 ευρώ και μέσα στο επόμενο τρίμηνο το χρέος αυξήθηκε κατά 444.226.665 ευρώ. Η μεταβολή αφορούσε αύξηση κατά 400.739.264 ευρώ στα πρόσθετα τέλη.

Από τα στοιχεία διακρίνεται ότι:

  • υπάρχει συγκέντρωση πλήθους οφειλετών στις χαμηλότερες κλίμακες οφειλών με 1.575.353 οφειλέτες (73,44% των οφειλετών) να έχουν οφειλή έως 15.000 ευρώ ο καθένας
  • το 88,03% των οφειλετών (1.888.365 οφειλέτες) έχουν οφειλή έως 30.000 ευρώ ο καθένας
  • μεγάλο μέρος του υπολοίπου οφειλών αφορά 313.012 οφειλέτες με οφειλή από 15.000 – 30.000 ευρώ ο καθένας (13,75% του τρέχοντος υπολοίπου).
  • αντίστοιχα μεγάλο μέρος του υπολοίπου οφειλών συγκεντρώνουν 96.237 οφειλέτες που έχουν οφειλή από 50.000 – 100.000 ευρώ (13,74% του τρέχοντος υπολοίπου)
  • το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αφορά λίγους μεγαλο-οφειλέτες με οφειλές άνω του 1εκ. ευρώ (2.776 οφειλέτες συγκεντρώνουν το 24,06% του υπόλοιπου οφειλών).
  • Από την ανάλυση προκύπτει ότι για τις οφειλές ύψους 49.286.787.961 ευρώ, το 35,26% (ποσό 17.380.561.292 ευρώ) του συνολικού χρέους δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά από το 2010 και μετά, ενώ το 64,74% (ποσό 31.906.226.669 ευρώ) δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά το 2009 ή παλαιότερα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως προκύπτει από αναλύσεις του Κ.Ε.Α.Ο., από τα 48,8 δις ευρώ που είναι σήμερα στο χαρτοφυλάκιο περίπου τα 9,8 δις ευρώ είναι οφειλές πολύ χαμηλής εισπραξιμότητας. Οι οφειλές των 9,8 δις ευρώ αφορούν εργοδότες πτωχευμένους, εργοδότες σε καθεστώς εκκαθάρισης, εργοδότες με οφειλές πριν από την εφαρμογή του συστήματος ασφάλισης μέσω ΑΠΔ, που δεν έχουν ποτέ υποβάλει ΑΠΔ και που δεν έχουν ποτέ καταβάλει ποσά στο Κ.Ε.Α.Ο., καθώς και οφειλές ασφαλισμένων που έχουν αποβιώσει.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΕΦΚΑΧΡΕΗ
Previous Post

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο 19ο Πολυσυνέδριο Καινοτομίας και Ανάπτυξης

Next Post

Καθαρισμός οικοπέδων: Ανοίγει η πλατφόρμα- Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες

Next Post
Χόρτα καθαρισμός

Καθαρισμός οικοπέδων: Ανοίγει η πλατφόρμα- Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».
  • Σύλληψη 31χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης
  • Έγκυος η μητέρα της δίχρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έκανε όπισθεν ο πατέρας χωρίς να την δει
  • Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ο αγώνας για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία απέδωσε – Απαιτείται άμεση στελέχωση και έναρξη ισχύος»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr