• Latest
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

Σε ποιους κόβονται για 6 μήνες τα επιδόματα Παιδιού, Ενοικίου και Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

16 Ιουνίου 2022
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: Η αλήθεια για την Πτολεμαΐδα V δεν μπορεί να κρυφτεί

19 Ιανουαρίου 2026

Κοπή Βασιλόπιτας στα ΚΑΠΗ Νεάπολης και Εράτυρας

19 Ιανουαρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Με τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών στον Γ.Γ. Εμπορίου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Με τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών στον Γ.Γ. Εμπορίου

19 Ιανουαρίου 2026
Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων την Τρίτη 20 Ιανουαρίου

19 Ιανουαρίου 2026
Η αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Η αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

19 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Απαιτείται άμεση ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Μαμάτσειο για να δοθεί τέλος στην επιβάρυνση των αιμοκαθαιρόμενων και του προσωπικού

19 Ιανουαρίου 2026
Κορυφή Βοΐου – Στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου

Κορυφή Βοΐου – Στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου

19 Ιανουαρίου 2026
Γαλατινή: Τιμητική διάκριση από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στην Αθανασία Τζίμου

Γαλατινή: Τιμητική διάκριση από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στην Αθανασία Τζίμου

19 Ιανουαρίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Η απάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην ερώτηση για τη λειτουργία και τη στελέχωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ (Βίντεο)

19 Ιανουαρίου 2026
Οι τρίτεκνοι αποκτούν τα ίδια φορολογικά προνόμια με τους πολύτεκνους

Αίτημα για ένταξη της Αιανής στο πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης

19 Ιανουαρίου 2026

Η απάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην ερώτηση για τη λειτουργία και τη στελέχωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ

19 Ιανουαρίου 2026
Λαϊκή Συσπείρωση

Εδώ και τώρα στελέχωση του Ακτινολογικού και των άλλων τμημάτων του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου

19 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε ποιους κόβονται για 6 μήνες τα επιδόματα Παιδιού, Ενοικίου και Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

sierafm by sierafm
16 Ιουνίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κόβονται τα επιδόματα Παιδιού Α21, ενοικίου και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (π. ΚΕΑ) του ΟΠΕΚΑ, για 6 μήνες στους δικαιούχους που έχουν παιδιά και χθες δεν προήχθησαν στην επόμενη τάξη του σχολείου λόγω απουσιών που δεν σχετίζονται με την υγεία τους.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews από τον Σεπτέμβριο τα εν λόγω επιδόματα του ΟΠΕΚΑ (επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) θα κοπούν στους συγκεκριμένους δικαιούχους καθώς πλέον είναι προϋπόθεση καταβολής η υποχρέωση φοίτησης των παιδιών των δικαιούχων στις σχολικές μονάδες, όπως και η συνέπεια των μαθητών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή να περάσει στην επόμενη τάξη.

Ωστόσο εξαιρούνται από την προϋπόθεση της υποχρεωτικής φοίτησης οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται σε λόγους συναρτώμενους με την υγεία τους. Η διασταύρωση της φοίτησης των παιδιών που είναι στην ηλικία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα γίνεται αυτόματα μέσω πλατφόρμας myschool.

Δηλαδή από τον Σεπτέμβριο πλέον γίνονται αυτομάτως διασταυρώσεις, αν το παιδί θα έχει περάσει στην επόμενη τάξη η έχει μείνει στην προηγούμενη λόγω απουσιών η άλλων λόγων.

Στις περιπτώσεις που το νοικοκυριό περιλαμβάνει ανήλικα μέλη, για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση, απαιτείται αφενός η εγγραφή τους στο σχολείο για το τρέχον σχολικό έτος και αφετέρου η επαρκής φοίτησή τους για το αμέσως προηγούμενο σχολικό έτος.

Η τελευταία προϋπόθεση θεωρείται ότι συντρέχει, όταν το ανήλικο μέλος δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των απουσιών του.

Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης της υποχρέωσης επαρκούς φοίτησης λόγω αδικαιολόγητων απουσιών το νοικοκυριό δύναται να επανυποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα έξι μήνες μετά από τη διαπίστωσή της, υπό την προϋπόθεση της εγγραφής στο νέο σχολικό έτος.

Η αναστολή του δικαιώματος υποβολής αίτησης εφαρμόζεται μία φορά κατά τη διάρκεια του ίδιου σχολικού έτους.

Ήδη το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο και καλεί τους προϊσταμένους και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης να δηλώσουν στην πλατφόρμα Myschool τους μαθητές που δεν ολοκλήρωσαν τη φοίτηση τους και δεν προάγονται στην επόμενη τάξη.

Αναλυτικότερα η εγκύκλιος καλεί τους Προϊστάμενους και Διευθυντές των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης όπως μεριμνήσουν, πριν την έκδοση του πιστοποιητικού φοίτησης για τους/τις μαθητές/τριες Νηπιαγωγείου και του τίτλου προόδου/τίτλου σπουδών για τους/τις μαθητές/τριες Δημοτικού, να ενημερώσουν τη νέα φόρμα σχετικά με την ελλιπή φοίτηση μαθητών/τριών του Πληροφοριακού Συστήματος Myschool (Μαθητές-> Έκδοση Αποτελεσμάτων -> Δήλωση ελλιπούς φοίτησης), καταχωρώντας και τον αριθμό της σχετικής πράξης του Συλλόγου Διδασκόντων. Για τους μαθητές αυτούς δεν πραγματοποιείται έκδοση προαγωγικού αποτελέσματος.

Η συμπλήρωση της ανωτέρω φόρμας αφορά στους/στις μαθητές/τριες που λόγω μη επαρκούς φοίτησης θα επαναφοιτήσουν στην ίδια τάξη κατά το σχολικό έτος 2022-23 και σχετίζεται με την παροχή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση επιδόματος παιδιού είναι:

  • (α) Η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε1 από τον υπόχρεο για υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
  • (β) Η συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης υπεύθυνης δήλωσης Α21, η οποία επέχει θέση αίτησης υπεύθυνης δήλωσης, για τη χορήγηση του επιδόματος, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ.
  • (γ) Οι αιτούντες/υπόχρεοι να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα.

Ο έλεγχος της μόνιμης και συνεχούς διαμονής του δικαιούχου καθώς και των εξαρτώμενων τέκνων του στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία πέντε (5) έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης, γίνεται αποκλειστικά από την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των ιδίων ή των συζύγων τους/ή των γονέων τους, εφόσον οι ίδιοι δεν ήταν υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης.

Για τη συμπλήρωση της ως άνω πενταετίας πριν την υποβολή της αίτησης προσμετράται χρόνος που εμπίπτει στην εν λόγω πενταετία, κατά την οποία ο αιτών λάμβανε οικογενειακό επίδομα

  • (δ) Τα τέκνα τους να είναι εξαρτώμενα και να βρίσκονται στην Ελλάδα.
  • (ε) Σε περίπτωση εξαρτώμενου τέκνου, για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησής του στην υποχρεωτική εκπαίδευση, το επίδομα χορηγείται υπό την προϋπόθεση, αφενός της εγγραφής του σε σχολείο για το τρέχον σχολικό έτος, και αφετέρου της επαρκούς φοίτησής του για το αμέσως προηγούμενο σχολικό έτος.

Η τελευταία θεωρείται ότι συντρέχει όταν το εξαρτώμενο τέκνο δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των αδικαιολόγητων απουσιών του.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
Previous Post

Αρκούδα με τα δυο αρκουδάκια της μόνιμοι…κάτοκοι στο Σταυροδρόμι Βοϊου-Δείτε τα βίντεο έξω από σπίτι του χωριού

Next Post

Καταγγελίες σε Ρόδο, Κω, Κρήτη: Σκανδιναβές παντρεύονται Έλληνες και εξαφανίζονται με τα παιδιά

Next Post
παιδι

Καταγγελίες σε Ρόδο, Κω, Κρήτη: Σκανδιναβές παντρεύονται Έλληνες και εξαφανίζονται με τα παιδιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: Η αλήθεια για την Πτολεμαΐδα V δεν μπορεί να κρυφτεί
  • Κοπή Βασιλόπιτας στα ΚΑΠΗ Νεάπολης και Εράτυρας
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Με τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών στον Γ.Γ. Εμπορίου
  • Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων την Τρίτη 20 Ιανουαρίου
  • Η αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr