• Latest

ΣΚΟΠΙΑ: Αισιόδοξος ο Ζάεφ μετά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

28 Ιανουαρίου 2018
Μεγάλη φωτιά σε αγροτική αποθήκη πίσω από τα φυτώρια “Τσαμπούρης”-Νεκρά δεκάδες περιστέρια και μεγάλες ζημιές-Βίντεο

Μεγάλη φωτιά σε αγροτική αποθήκη πίσω από τα φυτώρια “Τσαμπούρης”-Νεκρά δεκάδες περιστέρια και μεγάλες ζημιές-Βίντεο

12 Αυγούστου 2025
ΤΕΕ: Αίτημα για παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το κτηματολόγιο

Το ΤΕΕ  σχετικά με την Υπουργική Απόφαση  και τις πρόσφατες ρυθμίσεις στον κλάδο των Ενεργειακών Επιθεωρήσεων

12 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: VoioRace 2025 στα Νάματα

Δήμος Βοΐου: VoioRace 2025 στα Νάματα

12 Αυγούστου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Δήμος Σερβίων: Παρά την άρνηση του Δήμου απαλλοτριώνεται δημόσια έκταση στην Καστανιά

12 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Τρίτη 12 Αύγουστου

12 Αυγούστου 2025
Μήνυμα οικογένειας Τοπαλίδη για τον θάνατο της Χρυσούλας Χαραλαμποπούλου-Τοπαλίδη

Μήνυμα οικογένειας Τοπαλίδη για τον θάνατο της Χρυσούλας Χαραλαμποπούλου-Τοπαλίδη

12 Αυγούστου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Ταξί χρέωσε 90 ευρώ για διαδρομή από το λιμάνι Πειραιά μέχρι τη λεωφόρο Συγγρού

12 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Συναγερμός στα Σέρβια: 48χρονος άντρας απειλούσε να πέσει από τα Κάστρα Σερβίων

12 Αυγούστου 2025
ΔΕΥΑΚ

Τετάρτη 13/8, διακοπή υδροδότησης (08.00- 13.00) σε τμήμα της περιοχής Αγ. Αθανασίου, για την αποκατάσταση διαρροής.

12 Αυγούστου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη 40χρονου στην Καστοριά για διάθεση αλκοόλ σε ανήλικο

12 Αυγούστου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη ενός ατόμου σε περιοχή της Κοζάνης για καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

12 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Φλώρινας διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έναν αλλοδαπό, σε περιοχή της Φλώρινας

12 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΣΚΟΠΙΑ: Αισιόδοξος ο Ζάεφ μετά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

sierafm by sierafm
28 Ιανουαρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί εθνική συναίνεση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μετά την σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας όπου  επί εξάωρο εξετάσθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ονόματος και το πλαίσιο για την επίλυση του ζητήματος αυτού, που παρουσίασε στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι η συνάντηση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα.

«Απόψε παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς και στη συνέχεια ανταλλάξαμε απόψεις για τις συνομιλίες που είχα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Η όλη διαδικασία απαιτεί αφοσίωση και πολιτική υπευθυνότητα, με στόχο την οικοδόμηση εθνικής συναίνεσης. Με την επίλυση της διμερούς διαφοράς που διαρκεί 25 χρόνια, έχουμε σκοπό να εξασφαλίσουμε την πρόοδο και την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, όπως και την προστασία των εθνικών συμφερόντων και της αξιοπρέπειας του λαού μας» σημείωσε ο Ζάεφ.

Πρόσθεσε ότι για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι απαραίτητη η συμμετοχή της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, του Προέδρου της χώρας, καθώς και η έγκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

«Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η πολιτική βούληση και θάρρος από την πλευρά μας, όμως η λύση είναι δυνατή εφόσον υπάρχει αντίστοιχη πολιτική βούληση και από την ελληνική πλευρά. Η (ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική) ολοκλήρωση, μαζί με τις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό, είναι σημαντικά για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Το χρωστάμε αυτό στους πολίτες. Γι’ αυτό εμείς, ως κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό, όπως και με τους πολιτικούς εκπροσώπους της Ελλάδας», σημείωσε ο Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε ακόμη ότι θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες συναντήσεις, «όπου θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων με στόχο τη λύση, υπογραμμίζω, τη λύση και όχι την αναβολή».

Ο Ζόραν Ζάεφ σημείωσε επίσης ότι δεν θέλει να σχολιάσει τις ελληνικές θέσεις και ότι στο μέλλον θα σχηματιστούν ομάδες εργασίας για τα σχολικά εγχειρίδια.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ ανέφερε ότι παρόμοιες συσκέψεις το επόμενο διάστημα είναι χρήσιμες για τη διαμόρφωση της θέσης της χώρας, ενώ, απέφυγε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις προτάσεις του Μάθιου Νίμιτς, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο συμφωνήθηκε στη σύσκεψη.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προτάσεις του Μάθιου Νίμιτς «που είναι λίγο-πολύ γνωστές στην κοινή γνώμη». Υπογράμμισε ότι από αυτό το σημείο και μετά, η ευθύνη των χειρισμών εναπόκειται στην κυβέρνηση της χώρας. Σημείωσε ότι το VMRO-DPMNE υποστηρίζει σθεναρά την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και παραμένει στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων, ενώ τόνισε ότι η συνάντηση αυτή θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι αρνήθηκε να σχολιάσει τις προτάσεις του Μάθιου Νίμιτς, τονίζοντας ότι η διαδικασία θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, του DUI, Αλί Αχμέτι χαρακτήρισε παραγωγική τη συνάντηση. Ο Αχμέτι, δεν θέλησε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες της συνάντησης, για να μην πλήξει τη διαδικασία, όπως είπε. «Είναι η αρχή του τέλους μίας σημαντικής διαδικασίας. Είναι πολύ σημαντικό η χώρα να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή», σημείωσε ο Αχμέτι.

Πηγή:naftemporiki.gr

 

Tags: Σκόπια
Previous Post

Αποφασισμένος ο Τσίπρας να λύσει το Σκοπιανό -Ποιες λύσεις υπάρχουν

Next Post

Βίδες και γυαλιά στην Εγνατία Οδό, έκλεισε το ρεύμα προς Βέροια. Φωτογραφίες

Next Post

Βίδες και γυαλιά στην Εγνατία Οδό, έκλεισε το ρεύμα προς Βέροια. Φωτογραφίες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μεγάλη φωτιά σε αγροτική αποθήκη πίσω από τα φυτώρια “Τσαμπούρης”-Νεκρά δεκάδες περιστέρια και μεγάλες ζημιές-Βίντεο
  • Το ΤΕΕ  σχετικά με την Υπουργική Απόφαση  και τις πρόσφατες ρυθμίσεις στον κλάδο των Ενεργειακών Επιθεωρήσεων
  • Δήμος Βοΐου: VoioRace 2025 στα Νάματα
  • Δήμος Σερβίων: Παρά την άρνηση του Δήμου απαλλοτριώνεται δημόσια έκταση στην Καστανιά
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Τρίτη 12 Αύγουστου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr