• Latest
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Στέγη σε πολύτεκνες οικογένειες προσφέρει ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

23 Ιουλίου 2018

Ξανά εκλογές στον Ιππικό Σύλλογο Σιάτιστας. Δείτε ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου!

26 Φεβρουαρίου 2026
ΑΔΕΔΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη

26 Φεβρουαρίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη και δημιουργία ενιαίου δικτύου σήμανσης των σημείων μαχών

26 Φεβρουαρίου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Δύο (2) Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026 στις 18:00 (Προϋπολογισμός) και 19:30 (Τακτική)

26 Φεβρουαρίου 2026
Φλώρινα: Απίστευτη μπάζα από απατεώνες. Επιχείρησαν να πατήσουν με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς!!

Φλώρινα: Απίστευτη μπάζα από απατεώνες. Επιχείρησαν να πατήσουν με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς!!

26 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Δράσεις του Προγράμματος EcoZani, 18-19/2/2026 (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Δράσεις του Προγράμματος EcoZani, 18-19/2/2026 (Φωτογραφίες)

26 Φεβρουαρίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Νεάπολη λόγω βλάβης

26 Φεβρουαρίου 2026
Ο Δήμος Γρεβενών στη «Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή» κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Ο Δήμος Γρεβενών στη «Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή» κατά της παιδικής παχυσαρκίας

26 Φεβρουαρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για προμήθεια οικοδομικών υλικών για την 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για προμήθεια οικοδομικών υλικών για την 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία

26 Φεβρουαρίου 2026
Νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κοζάνης

Νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κοζάνης

26 Φεβρουαρίου 2026
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Αναζήτηση Προσωπικού – Σαντορίνη (Φηροστεφάνι)

26 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή Αγ. Αθανασίου και Παναγίας την Πέμπτη 26/2

26 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Στέγη σε πολύτεκνες οικογένειες προσφέρει ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

sierafm by sierafm
23 Ιουλίου 2018
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
5
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με το σύνθημα «οι πολλοί για τον ένα» ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, ξεκίνησε την εκστρατεία ενημερώνοντας τους πιστούς της μητρόπολής του για το πρόγραμμα βοήθειας και στεγαστικής αποκατάστασης πολυτέκνων σε εγκαταλελειμμένες κατοικίες στα χωριά του Βοΐου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολύτεκνες οικογένειες που ζουν σε άσχημες συνθήκες σε σπίτια στα μεγάλα αστικά κέντρα και ειδικότερα στην Αθήνα. «Θέλουμε να προσφέρουμε την ευκαιρία στις οικογένειες να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες, σε όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους μια νέα ζωή στην επαρχία» σημείωσε ο Μητροπολίτης Παύλος και από την άλλη υπογράμμισε ότι «θα ‘ναι μια ευκαιρία να ξαναζωντανέψουν ορισμένα από τα χωριά του Βοΐου, που ζουν μόνο ηλικιωμένοι».

Μέχρι το Φθινόπωρο τρεις κατοικίες θα έχουν παραδοθεί στις πολύτεκνες οικογένειες που έχουν επιλεγεί. Προς το τέλος Αυγούστου μια κατοικία με επτά δωμάτια στο χωριό Χορηγός του Βοΐου θα παραδοθεί σε πολύτεκνη οικογένεια με επτά παιδιά, που τώρα μένει σε σπίτι μόλις 45 τετραγωνικά μέτρα. Η μητέρα είναι έγκυος στο όγδοο και όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Παύλος το γεγονός της γέννησης «θα ’ναι σημάδι ελπίδας για το Βόϊο όπου οι κάτοικοι του έχουν σταματήσει να ακούν παιδικές φωνές».

Η κατοικία προσφέρθηκε στη Μητρόπολη από οικογένεια που μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, όπου με αυτό τον τρόπο θέλησαν να στηρίξουν την προσπάθεια μας. Εξήγησε ότι για τη συγκεκριμένη οικογένεια θα αγοραστούν εκτάσεις γης προκειμένου να ασχοληθούν με τη γεωργία.

Ο Μητροπολίτης Παύλος εξιστορεί πώς ξεκίνησε η προσπάθεια για το πρόγραμμα παροχής στέγης στους πολύτεκνους, που ορισμένοι εξ αυτών ζουν σε πολύ κακές συνθήκες στη Αθήνα. Την ημέρα του δεκαπενταύγουστου στο μοναστήρι του Μικροκάστρου όπου συγκεντρώνει το θρησκευτικό ενδιαφέρον ακόμη και των ξενιτεμένων Βοϊατών ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία της μητρόπολης, όπου «ζητήσαμε από τους πιστούς να εισφέρουν ως ετήσια συνδρομή 10 ευρώ έκαστος γι’ αυτό τον ιερό σκοπό».

Αν και η μητρόπολη είναι αρκετά φτωχή, πολλοί οικισμοί του Βοΐου είναι έρημοι ή μένουν μόνο ηλικιωμένοι «πολλοί κάτοικοι ανταποκρίθηκαν με ζήλο στην πρόσκλησή μας». Από δωρεές μόλις τριών ανθρώπων που έδωσαν συνολικά 20.000€ αγοράστηκε κατοικία μαζί με 32 στρέμματα γης στο χωριό Πλατανιά Βοΐου.

Ο Μητροπολίτης εξηγεί ότι η κατοικία προορίζεται για μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά όπου γνωρίζουν ήδη ότι θα ασχοληθούν με τη γεωργία και καλλιέργεια των αρωματικών φυτών και τριαντάφυλλων που τα τελευταία χρόνια παράγονται κατά αποκλειστικότητα στην περιοχή και απορροφώνται από την αγορά. Όπως φαίνεται τα νέα ταξίδεψαν γρήγορα στην Αυστραλία όπου υπάρχουν αρκετοί ξενιτεμένοι από τη Σιάτιστα, τη Νεάπολη, το Τσοτύλι και τα χωριά του Βοΐου.

Ένας ομογενής που άκουσε για την πρωτοβουλία μας, σημειώνει ο κ Παύλος, «χωρίς δεύτερη κουβέντα πρόσφερε ως δωρεά το σπίτι του μαζί μ’ ένα μικρό οικόπεδο στο Τσοτίλι». Στην κατοικία θα εγκατασταθεί μια πενταμελής οικογένεια και επειδή δεν υπάρχει σύζυγος έχει ρυθμιστεί ακόμη και η εργασία για ένα μέλος της οικογένειας. Ο Μητροπολίτης Σιάτιστας βρίσκει χρόνο να παρακολουθεί ακόμη και τις εργασίες επιδιόρθωσης που πραγματοποιούν τα συνεργεία για να γίνουν τα σπίτια εκ νέου λειτουργικά και κατοικήσιμα. Τονίζει ότι θα χρειαστεί να απευθυνθεί εκ νέου στους πιστούς της μητρόπολης για την ετήσια συνδρομή των 10 € ώστε ορισμένες ατέλειες στις κατοικίες να επιδιορθωθούν.

Μέχρι το τέλος του 2018 σε τρία χωριά του Βοΐου θα εγκατασταθούν τρεις οικογένειες με 17 παιδιά, ενώ όπως δηλώνει φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από ξενιτεμένους να προσφέρουν τις κατοικίες ή από πολίτες να στηρίξουν με την οικονομική τους ενίσχυση την προσπάθεια. Ανάφερε ότι το επόμενο διάστημα περιμένει ένα ομογενή από την Αυστραλία που θα προσφέρει ως δωρεά τη διώροφη κατοικία του με ορισμένα στρέμματα γης στην Ομαλή Βοΐου «προκειμένου να εγκαταστήσουμε πολύτεκνες οικογένειες».

Στο ερώτημα εάν νιώθει ικανοποιημένος από την έκβαση της εγχειρήματος που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο δήλωσε ότι «περισσότερο ευχαριστημένος δείχνει ο κόσμος που συμμετέχει στην προσπάθεια» και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ευρεία εφαρμογή κα επιτυχία του προγράμματος «θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα της πατρίδας μας».

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ του Σπ. Κουταβά Κοζάνη, Ελλάδα

Tags: ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ
Previous Post

Σιάτιστα: Ζήτησε κι έλαβε άδεια για ανεύρεση θησαυρού σε δημόσια έκταση, 15 στρεμμάτων

Next Post

Την Παρασκευή καταβάλλεται το επίδομα Αλληλεγγύης

Next Post
χρημα

Την Παρασκευή καταβάλλεται το επίδομα Αλληλεγγύης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ξανά εκλογές στον Ιππικό Σύλλογο Σιάτιστας. Δείτε ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου!
  • Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη και δημιουργία ενιαίου δικτύου σήμανσης των σημείων μαχών
  • Δύο (2) Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026 στις 18:00 (Προϋπολογισμός) και 19:30 (Τακτική)
  • Φλώρινα: Απίστευτη μπάζα από απατεώνες. Επιχείρησαν να πατήσουν με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς!!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr