Σπάρτακος: Μία ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση εθελοντικής αιμοδοσίας
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά
Σιάτιστα: Ο Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο.  Βίντεο και φωτογραφίες
Μαζί για την Κοζάνη: «Kαι χθες μας θυμίσατε κ. Μαλούτα και ποιος είστε και τι δεν κάνατε!»
Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Υλοποίηση δράσης για τη βία στην τρίτη ηλικία 
Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 οι εγγραφές σε Ωδείο, Πανδώρα, Εικαστικό και Φωτογραφικό Εργαστήρι
Κάλεσμα σε συνάντηση των γουνοποιών που απορρίφθηκαν από τις ενισχύσεις
Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση Medwood 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο
ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ: Καταγγελία του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για κατάργηση απόφασης του ΣτΕ
Θεσμικά και βασικά ζητήματα λειτουργίας των Κοινοτήτων και των εκλεγμένων Τοπικών Συμβουλίων τους σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη
Δαδαμογια

Σταϊκούρας: Σε 6 δόσεις η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ – Την Τετάρτη η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Τη δυνατότητα να καταβάλουν τις δύο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ στο τέλος του Οκτωβρίου, χωρίς την όποια επιβάρυνση, θα έχουν οι φορολογούμενοι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση της Βουλής.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αιτία είναι το στενό χρονικό περιθώριο από την ανάρτηση των εκκαθαριστικών (αναμένεται να ξεκινήσει μεθαύριο Τετάρτη) έως την πληρωμή της πρώτης δόσης στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Τα φετινά εκκαθαριστικά θα είναι τα ίδια με τα περυσινά για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, εκτός εάν έχουν μεταβληθεί: η αξία της περιουσίας μέσω μεταβιβάσεων, ή ο αριθμός των τετραγωνικών μέσω της διαδικασίας νομιμοποίησης αδήλωτων επιφανειών, ή το δηλωθέν εισόδημα εξαιτίας της πανδημίας. Ο φόρος εξοφλείται σε 6 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου εφέτος και την τελευταία έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2022.

Υπολογίζεται πως περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι δικαιούνται φέτος έκπτωση 50% ή πλήρη απαλλαγή από τον φόρο. Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται εφέτος και οι πυρόπληκτοι, αρκεί να έχουν υποβάλει ή να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr έως και αύριο.

Για όσους υποβάλουν αίτηση μετά την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και έως τις 15 Οκτωβρίου εφέτος, η αρχική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα περιλαμβάνει και τα ακίνητα αυτά και στη συνέχεια θα επανεκδοθεί νέο εκκαθαριστικό από την ΑΑΔΕ έως τις 30 Οκτωβρίου με την απαλλαγή από τον φόρο. Ειδικά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στη Δυτική Αττική και στην Κορινθία που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και δεν έχουν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr έως τις 21 Σεπτεμβρίου, η απαλλαγή θα χορηγηθεί από την ΑΑΔΕ απευθείας χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης στην πλατφόρμα.

 

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *