• Latest
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

«Στη φάκα» της ΕΛΑΣ κύκλωμα που έβγαζε πλαστά διπλώματα σε πιλότους, είχαν… κρυφές κάμερες στα πουκάμισα

12 Μαΐου 2023
HELLENiQ ENERGY: Υποτροφίες σε 35 φοιτητές από 5 χώρες για Μεταπτυχιακές Σπουδές σε κορυφαία Πανεπιστήμια Ελλάδας και εξωτερικού

HELLENiQ ENERGY: Υποτροφίες σε 35 φοιτητές από 5 χώρες για Μεταπτυχιακές Σπουδές σε κορυφαία Πανεπιστήμια Ελλάδας και εξωτερικού

10 Σεπτεμβρίου 2025

Δυτική Μακεδονία: Είπαν “ΟΧΙ” στην καύση απορριμμάτων αυτοδιοίκηση, φορείς, σύλλογοι

10 Σεπτεμβρίου 2025
Νέα σύνθεση Τοπικής Διοίκησης του 5ου Π.Τ. Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας

Νέα σύνθεση Τοπικής Διοίκησης του 5ου Π.Τ. Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας

10 Σεπτεμβρίου 2025
Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής σε Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας από ένστολο προσωπικό της Τροχαίας

Διανομή Ενημερωτικών Φυλλαδίων Οδικής Ασφάλειας από Υπηρεσίες Τροχαίας Δυτικής Μακεδονίας με την Έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

10 Σεπτεμβρίου 2025
Καστοριά: Δύο συλλήψεις για διακίνηση αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδου

Καστοριά: Δύο συλλήψεις για διακίνηση αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδου

10 Σεπτεμβρίου 2025
Η Περιφέρεια βράβευσε τον Σιατιστινό Ζήση Δαρδάλη και τον Δρ. Αναστάσιο Τάμη. Βίντεο και φωτογραφίες

Η Περιφέρεια βράβευσε τον Σιατιστινό Ζήση Δαρδάλη και τον Δρ. Αναστάσιο Τάμη. Βίντεο και φωτογραφίες

10 Σεπτεμβρίου 2025
Made In… Κοζάνη το πρώτο ηλεκτρικό τετράτροχο ποδήλατο στην Ελλάδα

Κοζάνη: Πρόσκληση για συνδιοργάνωση Έκθεσης Ηλεκτροκίνησης στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Κοζάνης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

10 Σεπτεμβρίου 2025
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης για τη ΔΕΘ

10 Σεπτεμβρίου 2025
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθμιας Εκπαίδευσης:  Ανακοίνωση  για την έναρξη της  νέας σχολικής  χρονιάς

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

10 Σεπτεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Τοποθέτηση του Νόντα Στολτίδη στη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για την καύση απορριμμάτων

10 Σεπτεμβρίου 2025
Εμποροπανήγυρη Σερβίων 2025 – Ζωντάνια, αγορές και διασκέδαση

Εμποροπανήγυρη Σερβίων 2025 – Ζωντάνια, αγορές και διασκέδαση

10 Σεπτεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Κοζάνη: Σύλληψη 34χρονης. Είχε κάθειρξη 6 ετών

10 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Στη φάκα» της ΕΛΑΣ κύκλωμα που έβγαζε πλαστά διπλώματα σε πιλότους, είχαν… κρυφές κάμερες στα πουκάμισα

sierafm by sierafm
12 Μαΐου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
0
SHARES
26
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Κύκλωμα που έκανε νοθεία στις εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος πιλότου έφερε στο φως το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Σε επιχείρηση που έγινε το πρωί της Πέμπτης 11 Μαΐου σε διάφορες περιοχές της Αθήνας συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ηλικίας 43, 69 και 70 ετών, ως μέλη του κυκλώματος και ακόμα δύο άτομα, που ήταν εξεταζόμενοι υποψήφιοι χειριστές αεροσκαφών.

Σε βάρος τους, καθώς και για ακόμα 16 άτομα, σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση-συμμορία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, καθώς και για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία.

Όπως ανέφερε η ΕΛΑΣ, το κύκλωμα από τον Ιανουάριο του 2023, νόθευε τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την απόκτηση άδειας χειριστή αεροσκάφους με τη χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού.

Οι εξεταζόμενοι για την απόκτηση άδειας επαγγελματία χειριστή αεροσκάφους ήταν κυρίως σπουδαστές σχολών πιλότων, οι οποίοι είτε δεν είχαν καταφέρει να αποκτήσουν τη συγκεκριμένη άδεια έπειτα από αποτυχημένες προσπάθειες είτε δεν ήθελαν να διαβάσουν την θεωρεία των μαθημάτων.

Εκτός όμως από τις σωστές απαντήσεις ένα μέλος του κυκλώματος τους ενημέρωνε για έναν ακόμα παράνομο τρόπο απόκτησης άδειας χειριστή αεροσκάφους το οποίο κόστιζε 25.000 ευρώ με το πλεονέκτημα όμως ότι δεν θα είχε σημασία αν ο υποψήφιος θα απαντούσε σωστά στις ερωτήσεις, καθώς με έναν ειδικό τρόπο του εξασφάλιζαν την επιτυχία.

Οι υποψήφιοι πλησίαζαν τα μέλη της οργάνωσης είτε μέσω τρίτων ατόμων τα οποία είχαν κατορθώσει να αποκτήσουν την άδεια με τον ίδιο παράτυπο τρόπο είτε μέσω ανθρώπων που βρίσκονταν στον χώρο της αεροπλοΐας ως εκπαιδευτές υποψηφίων πιλότων.

Στη συνέχεια, μέλος του κυκλώματος ενημέρωνε τους υποψήφιους πιλότους για τη μέθοδο που ακολουθούσαν και ότι θα τους καθοδηγούσε μέσω οπτικοακουστικών συσκευών, ώστε να επιλέγουν να επιλέξουν τις σωστές απαντήσεις.

Οι κατηγορούμενοι προτιμούσαν εξετάσεις πιστοποιημένης εταιρείας σε ευρωπαϊκή χώρα, καθώς οι ερωτήσεις των υποψηφίων ήταν δημοσιευμένες σε διαδικτυακή πλατφόρμα και έτσι τα μέλη της σπείρας μπορούσαν να δουν τις σωστές απαντήσεις.

Ο 70χρονος μέλος του κυκλώματος που έχει συλληφθεί πραγματοποιούσε δοκιμές με τους υποψήφιους για να διαπιστώσουν τη σωστή λειτουργεία του εξοπλισμού. Ακόμα τους παρότρυνε να φορούν μακρυμάνικη μπλούζα ή πουκάμισο έτσι ώστε να μην φαίνονται οι κάμερες και τα μικρόφωνα.

Κατά την ημέρα της θεωρητικής εξέτασης ο 70χρονος έδινε οδηγίες στον εξεταζόμενο να σταθεί στο σωστό σημείο, ώστε μέσω της κάμερας που είχε να μπορεί να βλέπει την οθόνη που προβάλλονταν οι ερωτήσεις. Στη συνέχεια ακολουθούσε συνομιλία του εξεταζόμενου με τον 70χρονο μέχρι το τέλος της εξέτασης και του υπαγόρευε τις σωστές απαντήσεις.

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος ήταν σε σχολή πιλότων του εξωτερικού, το κύκλωμα του χορηγούσε βεβαίωση σπουδών από αντίστοιχη σχολή μέλους της οργάνωσης που έχει έδρα πόλη της Βόρειας Ελλάδας, στην οποία σημείωνε ψευδώς ότι είχε διδαχθεί τη θεωρητική ύλη των μαθημάτων, προκειμένου να συμμετάσχει στις εξετάσεις. Έτσι, εξετάζονταν στο κέντρο της εταιρείας στην Ελλάδα υποψήφιοι αλλοδαποί που κατοικούσαν στο εξωτερικό, χωρίς να γίνεται αντιληπτή η δράση τους.

Όσον αφορά τις μεταξύ τους επικοινωνίες, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις όπως «τηλεβοήθεια» για να περιγραφεί η παράτυπη διαδικασία, «μπιλάκι» για το ακουστικό τύπου ψείρας και «μηχανήματα» ή «πράγματα» για τις οπτικοακουστικές συσκευές.

Η σπείρα κατάφερε να χορηγήσει άδειες επαγγελματία χειριστή αεροσκάφους σε τουλάχιστον πέντε άτομα, ενώ η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι οι κατηγορούμενοι αποκόμισαν συνολικά ποσό περίπου 40.000 ευρώ, αφού κάθε υποψήφιος κατέβαλε, κατά μέσο όρο, το ποσό των 7.800 ευρώ. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι προηγουμένως χορηγήθηκαν άδειες χειριστή αεροσκάφους σε ακόμα 10 άτομα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 5.570 ευρώ, 7 μικροκάμερες, 9 ακουστικά τύπου «ψείρα», 2 πουκάμισα με ενσωματωμένη στο εσωτερικό μέρος τους και στο αριστερό μανίκι ηλεκτρονική συσκευή με μικροκάμερα, καθώς και πλήθος καρτών SIM, usb, tablet. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: Αστυνομίαπλαστα διπλωματα
Previous Post

Ο Σωκράτης Βατάλης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: «Αυτοί που έκοβαν κορδέλες εγκαινίων, είναι οι ίδιοι που ήθελαν να το κλείσουν»

Next Post

Ο Γιώργος Δακής στην ΕΤ3

Next Post
Ο Γιώργος Δακής στην ΕΤ3

Ο Γιώργος Δακής στην ΕΤ3

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • HELLENiQ ENERGY: Υποτροφίες σε 35 φοιτητές από 5 χώρες για Μεταπτυχιακές Σπουδές σε κορυφαία Πανεπιστήμια Ελλάδας και εξωτερικού
  • Δυτική Μακεδονία: Είπαν “ΟΧΙ” στην καύση απορριμμάτων αυτοδιοίκηση, φορείς, σύλλογοι
  • Νέα σύνθεση Τοπικής Διοίκησης του 5ου Π.Τ. Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας
  • Διανομή Ενημερωτικών Φυλλαδίων Οδικής Ασφάλειας από Υπηρεσίες Τροχαίας Δυτικής Μακεδονίας με την Έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς
  • Καστοριά: Δύο συλλήψεις για διακίνηση αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδου

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr