Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Υλοποίηση δράσης για τη βία στην τρίτη ηλικία 
Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 οι εγγραφές σε Ωδείο, Πανδώρα, Εικαστικό και Φωτογραφικό Εργαστήρι
Κάλεσμα σε συνάντηση των γουνοποιών που απορρίφθηκαν από τις ενισχύσεις
Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση Medwood 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο
ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ: Καταγγελία του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για κατάργηση απόφασης του ΣτΕ
Θεσμικά και βασικά ζητήματα λειτουργίας των Κοινοτήτων και των εκλεγμένων Τοπικών Συμβουλίων τους σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη
Δαδαμογια
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή
Κ. Κόλλιας: Ο προϋπολογισμός αποδεικνύει την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας
Υπογραφή Σύμβασης για την  «Τοποθέτηση αγωγού μεταφοράς νερού σε υφιστάμενο ανοικτό κανάλι εντός του αρδευτικού Κλήματος» της Τοπικής Κοινότητας Αξιοκάστρου του Δήμου Βοίου.
Πασχαλινές Τελετουργίες 2026 στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Στη φυλακή 60χρονη που άνοιξε πυρ όταν πήγαν να της κόψουν το ρεύμα

Στη φυλακή οδηγήθηκε, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, μία 60χρονη, η οποία πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο προκειμένου να ματαιώσει έλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ για ρευματοκλοπή, σε χωριό των Σερρών. 

Η ίδια καταδικάστηκε σε συνολική φυλάκιση 5 ετών, ποινή την οποία το δικαστήριο δεν ανέστειλε ούτε μετέτρεψε, αλλά αποφάσισε να την εκτίσει.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020, όταν η 60χρονη στη θέα των υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ, τους οποίους συνόδευαν αστυνομικοί, άρπαξε ένα όπλο, τύπου φλόμπερ, με το οποίο πυροβόλησε μία φορά σε ευθεία βολή εναντίον αστυνομικού, χωρίς όμως να τον τραυματίσει.

«Ήθελα να φύγουν και πίστευα ότι με τον τρόπο αυτό θα το πετύχαινα. Ήταν μία πράξη διαμαρτυρίας, δεν ήθελα να σκοτώσω», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η 60χρονη στην απολογία της ενώπιον των δικαστών. Η ίδια, όταν κλήθηκε να λογοδοτήσει στον ανακριτή Σερρών που με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα την άφησε ελεύθερη, έκανε δηλώσεις, εκτοξεύοντας απειλές, λέγοντας ότι έχει δικαίωμα ακόμη και να εκτελέσει. Με βάση τη δήλωση αυτή, είχε συλληφθεί εκ νέου και κρατήθηκε.

Το Εφετείο την έκρινε ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπάλληλων, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης 5 ετών- μέρος της οποίας εξέτισε ως προσωρινά κρατούμενη και το υπόλοιπο καλείται να το εκτίσει, σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε και ο 64χρονος σύντροφός της που καταδικάστηκε για πλημμεληματικές πράξεις και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Πηγή: Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *