• Latest
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Στις 12:00 οι ανακοινώσεις του ανασχηματισμού – Τι αλλάζει, ποιοι αναβαθμίζονται

4 Αυγούστου 2020
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Κασαπίδης: Όχι στην απόλυτη δυσφήμιση της Δυτικής Μακεδονίας

1 Σεπτεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Καστοριά

1 Σεπτεμβρίου 2025
43α Λασσάνεια: Genesis Flow την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία Νίκης της Κοζάνης

43α Λασσάνεια: Genesis Flow την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία Νίκης της Κοζάνης

1 Σεπτεμβρίου 2025
43α Λασσάνεια. Το πρόγραμμα

43α Λασσάνεια: Jazz Fest το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 21:00 στο Ανοιχτό Θεατράκι της ΖΕΠ

1 Σεπτεμβρίου 2025
Μητρόπολη Κοζάνης: Ξεκινούν τα μαθήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής

Μητρόπολη Κοζάνης: Ξεκινούν τα μαθήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής

1 Σεπτεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

430- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος στη Δυτική Μακεδονία

1 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Ανοιχτή εκδήλωση για τη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας πολιτών και επιχειρήσεων στα Γρεβενά

Δήμος Γρεβενών: Ανοιχτή εκδήλωση για τη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας πολιτών και επιχειρήσεων στα Γρεβενά

1 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Έναρξη εγγραφών στο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Εκπαιδευτική χρονιά 2025-2026

Δήμος Γρεβενών: Έναρξη εγγραφών στο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Εκπαιδευτική χρονιά 2025-2026

1 Σεπτεμβρίου 2025

Δήμος Βοΐου: Έναρξη Εγγραφών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γαλατινής για το Σχολικό Έτος 2025-2026

1 Σεπτεμβρίου 2025
43α Λασσάνεια: O Χρήστος Αδαμόπουλος με «Ένα Ταξίδι στο Καλό Ελληνικό Τραγούδι»

43α Λασσάνεια: O Χρήστος Αδαμόπουλος με «Ένα Ταξίδι στο Καλό Ελληνικό Τραγούδι»

1 Σεπτεμβρίου 2025
Γέφυρα Ζωής: 21η Αιμοδοσία του 2025

Γέφυρα Ζωής: 21η Αιμοδοσία του 2025

1 Σεπτεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Να επεκταθεί στο σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας»

1 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στις 12:00 οι ανακοινώσεις του ανασχηματισμού – Τι αλλάζει, ποιοι αναβαθμίζονται

sierafm by sierafm
4 Αυγούστου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
3
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανασχηματισμός: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00 από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Η ώρα για τον ανασχηματισμό φαίνεται ότι έφτασε. Σημείο «κλειδί» για την επιλογή των προσώπων το Ταμείο Ανάκαμψης, ποιες αλλαγές αναμένονται. Από τα μέσα Ιουνίου και την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, όπου ο ίδιος, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αλλαγών στην κυβέρνηση, ο «συναγερμός» για τον επικείμενο ανασχηματισμό ήχησε για τα καλά.

Το απόγευμα της Δευτέρας, όμως, φαίνεται ότι ξεκίνησε να γίνεται πράξη, με τον πρωθυπουργό μετά τα …απαραίτητα τηλεφωνήματα να καταλήγει στις αλλαγές που θα προχωρήσει στο κυβερνητικό σχήμα, με την ανακοίνωσή τους να αναμένεται για το μεσημέρι της Τρίτης, εκτός απροόπτου.

Οι αλλαγές που αναμένονται

Στα χέρια του κ. Μητσοτάκη, βρίσκονται εδώ και καιρό οι εισηγήσεις για τις αλλαγές στη δομή του κυβερνητικού σχήματος, οι οποίες αφορούν κατά βάση στην Προεδρία της Κυβέρνησης και τη διασύνδεση των υπουργείων παρά σε συγχωνεύσεις ή καταργήσεις.

Ουσιαστικά οι αλλαγές προσβλέπουν σ’ αυτό που φιλοδοξεί να υπηρετήσει ο ανασχηματισμός, δηλαδή ευελιξία, ταύτητα και αποτελεσματικότητα σε τομείς του κυβερνητικού έργου, με κορυφαία προτεραιότητα την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη για την επόμενη περίοδο και ξεπερνά τον ορίζοντα τετραετίας.

Αλλαγές σε επίπεδο υπουργών δεν θα υπάρξουν και έτσι, στις θέσεις τους αναμένεται να παραμείνουν ακόμη και υπουργοί όπως οι Χάρης Θεοχάρης και Γιάννης Βρούτσης. Οι «διορθωτικές κινήσεις» του πρωθυπουργού αφορούν μόνο υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς επί της ουσίας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος θα παραμείνει στην ίδια θέση, δήλωσε στον Antenna ότι «δεν γίνεται ανασχηματισμός, οι όποιες κινήσεις θα κάνει ο πρωθυπουργός δεν συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου».

Ποιοι αναβαθμίζονται

Όπως όλα δείχνουν, Θόδωρος Σκυλακάκης και Νίκος Παπαθανάσης επιβραβεύονται από τον πρωθυπουργό για το έργο τους το τελευταίο διάστημα και αναβαθμίζονται σε αναπληρωτές υπουργούς από υφυπουργούς.

Ο κ. Σκυλακάκης αναλαμβάνει και τυπικά ρόλο συντονιστή για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ ο κ. Παπαθανάσης για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τη βιομηχανία. Εξάλλου, στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει τη δημιουργία «ομάδας κρούσης» για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης με τη συμμετοχή του κ. Σκυλακάκη.

Επιπλέον, αρκετές πιθανότητες για συμμετοχή στην κυβέρνηση έχει ο καθηγητής Πάνο Τσακλόγλου, ο οποίος συμμετέχει και στην επιτροπή Πισσαρίδη, ενώ το όνομά του είχε συζητηθεί και μετά τις εκλογές για το ενδεχόμενο υπουργοποίησης.

Δεν είναι βέβαιο ποιο χαρτοφυλάκιο θα αναλάβει εάν συμπεριληφθεί στις επιλογές του πρωθυπουργού, αλλά σίγουρα θα είναι σχετικό με την οικονομία κι ίσως έχει σχέση με τις πολιτικές για την ανάκαμψη μετά την πανδημία.

Τη θέση του Γεράσιμου Θωμά (παραιτηθείς για ν’ αναλάβει πόστο στην Κομισιόν) ως υφυπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας φέρεται ν’ αναλαμβάνει η γ.γ. Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, ενώ πιθανότητες να εισέλθει στο κυβερνητικό σχήμα και η γ.γ. Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοΐζου, η οποία ειδικεύεται σε θέματα πολιτικής και μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγείας.

Αντιθέτως, ενδέχεται να μην αναπληρωθεί η θέση του παραιτηθέντος υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Κράνη.

Σε επίπεδο δομικών αλλαγών, ενισχυμένος εμφανίζεται ο γ.γ. Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης, ο οποίος θα λειτουργεί ως επικεφαλής της Προεδρίας της Κυβέρνησης και με τον υφυπουργό Συντονισμού, Άκη Σκέρτσο θα εποπτεύουν το κυβερνητικό έργο. Και οι δύο θα έχουν κομβικό ρόλο στο σχέδιο “Next Gen”, όπως ονομάζουν στην κυβέρνηση το πλάνο για την αξιοποίηση των 32 δις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο κ. Σκέρτσος, είναι μέλος της «ομάδας κρούσης» μαζί με τον κ. Σκυλακάκη και τους Αλέξη Πατέλη, Δημήτρη Σκάλκο και Μιχάλη Αργυρού.

Τέλος από τη Δευτέρα έπιασαν δουλειά οι ομάδες εργασίας ανά υπουργείο για το σχέδιο “Next Gen” (πράσινη ανάπτυξη, ψηφιακή πολιτική, απασχόληση και κοινωνική συνοχή, υποδομές, επενδύσεις), τις οποίες θα συντονίζει και θα εποπτεύει η ομάδα των πέντε κυβερνητικών στελεχών.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Previous Post

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: O τρόπος για να μπείτε στο πρόγραμμα -Επιδότηση έως 50.000 ευρώ

Next Post

Απίστευτος καβγάς στη Χαλκιδική: Ξύλο και βρισιές για μία βάρκα

Next Post
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΞΥΛΟ ΒΙΑ

Απίστευτος καβγάς στη Χαλκιδική: Ξύλο και βρισιές για μία βάρκα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κασαπίδης: Όχι στην απόλυτη δυσφήμιση της Δυτικής Μακεδονίας
  • Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Καστοριά
  • 43α Λασσάνεια: Genesis Flow την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία Νίκης της Κοζάνης
  • 43α Λασσάνεια: Jazz Fest το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 21:00 στο Ανοιχτό Θεατράκι της ΖΕΠ
  • Μητρόπολη Κοζάνης: Ξεκινούν τα μαθήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr