• Latest
εξετασεις, σχολειο

Στις 16 Μαΐου ξεκινά ο γραπτός διαγωνισμός για απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας

12 Μαΐου 2021
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Προσλήψεις στην ΕΦΑ Κοζάνης

16 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Σε κρίσιμη κατάσταση πυροσβέστης που έπεσε σε βράχια κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς

16 Αυγούστου 2025
ΚΑΦΕΣ

Η αλήθεια πίσω από τους 6 πιο γνωστούς μύθους για τον καφέ

16 Αυγούστου 2025
αστεροειδής πλανητης

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη σήμερα – Τρεις ακόμη διελεύσεις την επόμενη εβδομάδα

16 Αυγούστου 2025
φορολογια

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ και στα πανηγύρια – Στη… φάκα πολλοί φοροφυγάδες

16 Αυγούστου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Προσωπικός Αριθμός: Πότε αρχίζει η αυτόματη απόδοσή του

16 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Νοσηλεύεται 14χρονος μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε πανηγύρι

16 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη υπάλληλος ελεγκτικής Αρχής του Δημοσίου για υπόθεση χρηματισμού

16 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Οι περιγραφές – σοκ των ανηλίκων για τον κατηγορούμενο γυμνασιάρχη στη Σάμο – «Μου έλεγε ότι πρέπει να έχω ανοιχτό μυαλό»

16 Αυγούστου 2025
Σιάτιστα: Η μεγάλη και εντυπωσιακή παρέλαση των καβαλάρηδων της Παναγίας- Βίντεο και φωτογραφίες

Η ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ για την παρέλαση των Καβαλάρηδων της Παναγίας: Μία έκφραση ευλάβειας και συλλογικής μνήμης

15 Αυγούστου 2025
Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιάτιστας 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2024

Σιάτιστα: Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου

15 Αυγούστου 2025
Σιάτιστα: Η μεγάλη και εντυπωσιακή παρέλαση των καβαλάρηδων της Παναγίας- Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η μεγάλη και εντυπωσιακή παρέλαση των καβαλάρηδων της Παναγίας- Βίντεο και φωτογραφίες

15 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στις 16 Μαΐου ξεκινά ο γραπτός διαγωνισμός για απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας

sierafm by sierafm
12 Μαΐου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξετασεις, σχολειο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μία νέα διαγωνιστική διαδικασία, που αποτελεί μικρογραφία των πανελλαδικών εξετάσεων, θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες ημέρες. Την προσεχή Κυριακή, 16 Μαΐου, 2.450 αλλογενείς αλλοδαποί θα συμμετάσχουν στον πρώτο γραπτό (για ορισμένους μόνο προφορικό) διαγωνισμό για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ), που είναι απαραίτητο για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, αναφέρει το ΑΠΕ.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν να αποδείξουν ότι γνωρίζουν επαρκώς της ελληνική γλώσσα (επίπεδο Β1) και ότι διαθέτουν γνώσεις για τη χώρα της οποίας επιθυμούν να γίνουν πολίτες.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σε 19 εξεταστικά κέντρα, που κατανέμονται σε επτά πόλεις της χώρας. Στην πρωτεύουσα δημιουργήθηκαν 10 εξεταστικά κέντρα, όπου θα διαγωνιστούν 1.521 υποψήφιοι, σε τρία εξεταστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης θα διαγωνιστούν 295, στη Λάρισα 105, στο Ηράκλειο Κρήτης 95, στην Πάτρα 91, στα Ιωάννινα 57 και στην Τρίπολη 48 υποψήφιοι.

Παράλληλα, 25 άτομα με αναπηρίες και 211 άνω των 62 ετών θα εξεταστούν προφορικά σε ειδικά εξεταστικά κέντρα.

Τα εξεταστικά κέντρα

Ως εξεταστικά κέντρα ορίστηκαν στην Αττική τα εξής σχολικά συγκροτήματα: 1ο ΓΕΛ Πετρούπολης, 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 1ο ΓΕΛ Αιγάλεω, 3ο ΓΕΛ Αμαρουσίου, 3ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής, 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, Ζάννειο Πρότυπο ΓΕΛ Πειραιά, Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, 1ο ΓΕΛ Αργυρούπολης, 60ο Γυμνάσιο Αθηνών και 9ο ΓΕΛ Αθηνών (ειδικό εξεταστικό κέντρο).

Στη Θεσσαλονίκη, το 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης (εξεταστικό και ειδικό εξεταστικό κέντρο), το 3ο ΓΕΛ Σταυρούπολης και το 15ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Στις άλλες πόλεις, το 3ο ΓΕΛ Πατρών, το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, το Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και το 3ο ΓΕΛ Τρίπολης.

Η άφιξη στα εξεταστικά κέντρα γίνεται στις 7:00 και έως τις 8:00 οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταλάβει τις προκαθορισμένες για αυτούς θέσεις εντός των αιθουσών. Στην είσοδο του κάθε εξεταστικού κέντρου θα διενεργείται έλεγχος ταυτοποίησης των εξεταζόμενων. Εκτός από το δελτίο εξεταζόμενου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ισχύον ταξιδιωτικό έγγραφό τους, την άδεια διαμονής τους ή τη βεβαίωση εγγραφής πολίτη της ΕΕ που εκδίδει η Ελληνική Αστυνομία.

Από τις 5:00 θα συνεδριάζει η Επιστημονική Επιτροπή στον προκαθορισμένο χώρο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να καθορίσει τα θέματα των εξετάσεων. Η εκπομπή των θεμάτων στα εξεταστικά κέντρα γίνεται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων, αφού έχουν κλείσει οι πύλες όλων των εξεταστικών κέντρων και οι διαγωνιζόμενοι έχουν καταλάβει τις θέσεις τους.

Η διαδικασία εξέτασης

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν πρώτα στην ελληνική γλώσσα ως προς την κατανόηση και παραγωγή του γραπτού λόγου, διαδικασία που θα διαρκέσει 90 λεπτά. Θα ακολουθήσει για άλλα 90 λεπτά η εξέταση των θεμάτων Ιστορίας, Πολιτικών Θεσμών, Γεωγραφίας και Πολιτισμού. Οι ερωτήσεις για τις συγκεκριμένες θεματικές ενότητες αντλούνται τυχαία από την τράπεζα θεμάτων, που είναι προσβάσιμη σε πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας (ΓΓΙ). Μετά οι υποψήφιοι ανά δύο προσέρχονται με μέριμνα των επιτηρητών στους δύο αξιολογητές για την εξέταση της ελληνικής γλώσσας στην παραγωγή προφορικού λόγου, διάρκειας 15 λεπτών.

Στην ενότητα «Κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου» οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε 20 ερωτήσεις και να συνθέσουν ένα σύντομο κείμενο. Αυτή η δοκιμασία θα δίνει 30 μονάδες. Οι ερωτήσεις των θεματικών ενοτήτων θα είναι συνολικά 20 με την εξής κατανομή: Τέσσερα θέματα Γεωγραφίας, τέσσερα θέματα Πολιτισμού, έξι θέματα Ιστορίας και έξι θέματα Πολιτικών Θεσμών. Κάθε θέμα βαθμολογείται με 2 μονάδες και η συνολική μέγιστη βαθμολογία για όλες τις θεματικές ενότητες ισοδυναμεί με 40. Στην ενότητα «Κατανόηση προφορικού λόγου» οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε 10 ερωτήσεις και η κάθε σωστή απάντηση δίνει μιάμιση μονάδα (σύνολο 15 μονάδες), ενώ στην ενότητα «Παραγωγή προφορικού λόγου» εξετάζονται σε τρεις διαφορετικές δραστηριότητες επικοινωνίας, όπου η άριστη ανταπόκριση στα ζητούμενα δίνει 15 μονάδες.

Επιτυχών θεωρείται ο υποψήφιος που συγκεντρώσει το 70% της μέγιστης συνολικής δυνατής βαθμολογίας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι έχει επιτύχει στη γλώσσα ποσοστό 66,66% (40/60) και στις άλλες θεματικές ενότητες το 50% (20/40).

Οι απαντήσεις αξιολογούνται από δύο βαθμολογητές, όπως ισχύει και στις πανελλαδικές εξετάσεις, και η τελική βαθμολογία προκύπτει από τον μέσο όρο της βαθμολογίας τους.

Σε περίπτωση διαφοράς άνω του 10% μεταξύ των δύο βαθμολογητών, υπάρχει αξιολόγηση από τρίτο βαθμολογητή, του οποίου ο βαθμός καθίσταται τελικός. Οι βαθμολογητές και οι αξιολογητές είναι δημόσιοι ή ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι βαθμολογίες καταχωρούνται στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΓΓΙ και αφού ολοκληρωθούν ο επανέλεγχος και η οριστική επικύρωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της τελευταίας ο ενιαίος πίνακας βαθμολογίας με τους επιτυχόντες και τους αποτυχόντες. Επί της συγκεκριμένης διαδικασίας δεν υπάρχει δικαίωμα ένστασης ή αντίρρησης.

Οι επιτυχόντες θα περάσουν στο τελικό στάδιο της σύντομης συνέντευξης από τριμελή επιτροπή για να διαπιστωθούν η κοινωνική και οικονομική ένταξή τους. Όσοι δεν τα καταφέρουν έχουν το δικαίωμα να επαναλάβουν την εξεταστική διαδικασία όσες φορές χρειαστεί, αρχής γενομένης από τις επόμενες εξετάσεις που θα διεξαχθούν στις 7 Νοεμβρίου 2021.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Σιδερά-Λιβερά: Προς αποκατάσταση οι φθορές από την κίνηση βαρέων οχημάτων – Συνάντηση του αντιδημάρχου Γιώργου Δουγαλή με εκπροσώπους της κατασκευαστικής εταιρείας

Next Post

Κοζάνη: Rapid tests για την covid19 την Παρασκευή 14 Μαΐου, 10:00 – 13:00, στην κεντρική πλατεία

Next Post
rapid tests, ΚΟΡΟΝΟΙΟ, self test

Κοζάνη: Rapid tests για την covid19 την Παρασκευή 14 Μαΐου, 10:00 – 13:00, στην κεντρική πλατεία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσλήψεις στην ΕΦΑ Κοζάνης
  • Σε κρίσιμη κατάσταση πυροσβέστης που έπεσε σε βράχια κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς
  • Η αλήθεια πίσω από τους 6 πιο γνωστούς μύθους για τον καφέ
  • Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη σήμερα – Τρεις ακόμη διελεύσεις την επόμενη εβδομάδα
  • Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ και στα πανηγύρια – Στη… φάκα πολλοί φοροφυγάδες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr