• Latest
Αγρότες

Στις 37.000 ευρώ από τις 25.000 η τριετής επιδότηση για αγρότες

17 Ιουνίου 2024
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για ηρωίνη, κοκαΐνη και χάπια

3 Σεπτεμβρίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για τις συναντήσεις στην Αθήνα

3 Σεπτεμβρίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 «Στην καρδιά της πόλης» – Δεύτερο μέρος

Φιλοπρόοδος: Αναβολή εκδήλωσης

3 Σεπτεμβρίου 2025
ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στα μέλη του

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Παρατηρήσεις – προτάσεις επί της ΣΜΠΕ για τη δημιουργία δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης ΑΕΠΥ από ΑΣΑ

3 Σεπτεμβρίου 2025
Αποδυνάμωση του Δημοσίου και  εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και ανώνυμες εταιρείες στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

ΕΜΔΥΔΑΣ: Λέμε ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων

3 Σεπτεμβρίου 2025
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Γαλατινή: Μεγάλο το ενδιαφέρον για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

3 Σεπτεμβρίου 2025
Σκωτία – Ελλάδα 0-3: Τα «μωρά» του Γιοβάνοβιτς συγκλόνισαν την Ευρώπη

Ελλάδα ποδόσφαιρο:Διπλασιάζει η απόδοση για πρόκριση

3 Σεπτεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αλλαγή ημερομηνίας για την Ανοιχτή εκδήλωση δημιουργίας Ενεργειακής Κοινότητας πολιτών και επιχειρήσεων στα Γρεβενά

3 Σεπτεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Φέρνουμε τους κάτω – πάνω, με δύναμη στους αδύναμους και σαρωτική ανατροπή βολεμένων συμφερόντων

3 Σεπτεμβρίου 2025
ΖΕΥΓΑΡΙ

3 ενδείξεις ότι ο σύντροφός σας έχει εγκαταλείψει τη σχέση, παρόλο που είναι ακόμη εκεί

3 Σεπτεμβρίου 2025
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΓΚΥΟΣ

Η χρήση παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού και ΔΕΠΥ στα παιδιά – Έρευνα του Χάρβαρντ

3 Σεπτεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Μυστήριο με τον θάνατο 22χρονου με τραύματα στον λαιμό στην Κόρινθο – Τον βρήκε ο αδερφός του

3 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στις 37.000 ευρώ από τις 25.000 η τριετής επιδότηση για αγρότες

sierafm by sierafm
17 Ιουνίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Αγρότες
0
SHARES
25
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αύξηση του ποσού των κρατικών ενισχύσεων στον γεωργικό τομέα, το οποίο θα μπορεί να φτάνει τις 37.000 ευρώ σε διάστημα τριετίας, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με άλλες τροποποιήσεις της σχετικής νομοθεσίας που θα διευκολύνουν και θα επιταχύνουν τη χορήγηση των χρημάτων στους δικαιούχους.

Πρόκειται για τις λεγόμενες ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, ενώ η Κομισιόν ξεκίνησε για το σκοπό αυτό μια δημόσια διαβούλευση ώστε να ακούσει και να λάβει υπόψη τα αιτήματα των κρατών-μελών και όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών. Η δημόσια διαβούλευση θα έχει διάρκεια έως τις 21 Ιουλίου 2024.

Τα όρια

Ο κανονισμός για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας στον γεωργικό τομέα εξαιρεί τα μικρά ποσά από το πεδίο εφαρμογής του ελέγχου των κρατικών ενισχύσεων, δεδομένου ότι θεωρείται ότι δεν επηρεάζουν τον ανταγωνισμό και τις συναλλαγές στην ενιαία αγορά.

Με βάση την τελευταία αναθεώρηση του 2019, τα κράτη-μέλη μπορούν να χορηγούν στήριξη στον γεωργικό τομέα ύψους έως 20.000 ευρώ ανά δικαιούχο για περίοδο τριών οικονομικών ετών, χωρίς προηγούμενη κοινοποίηση προς έγκριση από την Επιτροπή. Εάν ένα κράτος- μέλος διαθέτει κεντρικό μητρώο σε εθνικό επίπεδο για την καταχώριση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, ισχύει υψηλότερο ανώτατο όριο, ύψους 25.000 ευρώ για περίοδο τριών οικονομικών ετών.

Η Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη πληθωριστική πίεση στον γεωργικό τομέα και τις υψηλές τιμές των βασικών προϊόντων, δρομολόγησε στοχευμένη αναθεώρηση του κανονισμού για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας στον γεωργικό τομέα στις 2 Μαΐου 2024, νωρίτερα από την προγραμματισμένη επανεξέταση.

Τι αλλάζει

Το σχέδιο τροποποίησης περιλαμβάνει τις ακόλουθες αλλαγές:

* Την αύξηση του ανώτατου ορίου για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας ανά επιχείρηση σε διάστημα τριών ετών, από 25.000 ευρώ σε 37.000 ευρώ, ώστε να ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός.

* Την προσαρμογή των εθνικών ανώτατων ορίων, τα οποία υπολογίζονται με βάση την αξία της γεωργικής παραγωγής. Οι ισχύοντες σήμερα κανόνες λαμβάνουν υπόψη την περίοδο αναφοράς 2012-2017 για τον υπολογισμό αυτό. Η Επιτροπή θέλει να επεκτείνει την περίοδο αναφοράς ώστε να καλύπτει την περίοδο 2012-2023, γεγονός που θα επιτρέψει να ληφθεί υπόψη η αυξημένη αξία της γεωργικής παραγωγής, ιδίως κατά τα τελευταία έτη.

* Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης θα υπολογίζεται για περίοδο τριών φυσικών ετών αντί τριών ημερολογικών ετών, σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας.

* Τη θέσπιση υποχρεωτικού μητρώου ενισχύσεων ήσσονος σημασίας σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό την αύξηση της διαφάνειας και τη μείωση του διοικητικού φόρτου για τους γεωργούς που χρησιμοποιούν επί του παρόντος σύστημα υπεύθυνης δήλωσης.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Εως το 2032 σε ισχύ ο κανονισμός

Οπως επισημαίνει η Επιτροπή, με την αύξηση του ανώτατου ορίου των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας ανά επιχείρηση, προκειμένου να ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός, οι προτεινόμενες τροποποιήσεις θα διευρύνουν τις δυνατότητες των κρατών- μελών να παρέχουν στήριξη στους γεωργούς με απλούστερο, ταχύτερο, πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο, δεδομένου ότι η στήριξη αυτή δεν χρειάζεται να κοινοποιείται στην Επιτροπή ούτε να εγκρίνεται από αυτήν. Επιπλέον, με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις θα μειωθεί ο διοικητικός φόρτος για τους γεωργούς μέσω της θέσπισης υποχρεωτικών κεντρικών μητρώων ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, τα οποία θα ελαφρύνουν τις υποχρεώσεις υποβολής εκθέσεων για τους γεωργούς, κυρίως σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Με την εν λόγω αναθεώρηση θα παραταθεί η περίοδος ισχύος του κανονισμού έως το 2032. Το σχέδιο της Κομισιόν θα συζητηθεί επίσης σε συνεδριάσεις μεταξύ της Επιτροπής και των κρατών – μελών, ώστε να έχουν όλοι επαρκείς ευκαιρίες να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΑΓΡΟΤΕΣεπιδοτηση
Previous Post

Δημοτικό Ωδείο Σερβίων: Μια βραδιά γεμάτη μουσική και συναισθήματα

Next Post

H πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Εξασφάλισης Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.) του Δήμου Κοζάνης, χρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο

Next Post
H πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Εξασφάλισης Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.) του Δήμου Κοζάνης, χρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο

H πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Εξασφάλισης Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.) του Δήμου Κοζάνης, χρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για ηρωίνη, κοκαΐνη και χάπια
  • Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για τις συναντήσεις στην Αθήνα
  • Φιλοπρόοδος: Αναβολή εκδήλωσης
  • ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Παρατηρήσεις – προτάσεις επί της ΣΜΠΕ για τη δημιουργία δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης ΑΕΠΥ από ΑΣΑ
  • ΕΜΔΥΔΑΣ: Λέμε ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr