• Latest
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Στο 63% έφτασε στην Ελλάδα η χρήση παράνομου λογισμικού

20 Ιουλίου 2017
Οι κορυφαίοι παίκτες του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson στον 21ο αιώνα

Σαουθάμπτον – Ρέξαμ: Χολιγουντιανή πρεμιέρα στην Τσάμπιονσιπ

9 Αυγούστου 2025
Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης

Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης

9 Αυγούστου 2025
ΓΙΑΤΡΟΣ

5 ενδείξεις ότι πρέπει να επισκεφθείτε ενδοκρινολόγο

9 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Άνδρας σκότωσε σκύλο με κυνηγετικό όπλο

9 Αυγούστου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Μαθητής κατείχε 1.000 αρχεία βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού με ανήλικους

9 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Ξένοι τουρίστες εκβίασαν ιδιοκτήτη καταλύματος – Ζητούσαν 700 ευρώ για να μην τον δυσφημίσουν στο διαδίκτυο

9 Αυγούστου 2025
26χρονη τραυματίστηκε από ομπρέλα στην παραλία: «Θύμα» των ισχυρών ανέμων

26χρονη τραυματίστηκε από ομπρέλα στην παραλία: «Θύμα» των ισχυρών ανέμων

9 Αυγούστου 2025
παιδι

Τρίχρονος με ναρκωτικά στον οργανισμό του – Οι γονείς κατηγορούνται για αμέλεια και κυκλοφορούν ελεύθεροι

9 Αυγούστου 2025
ΠΝΙΓΜΟΣ, ΘΑΛΑΣΣΑ

Μήλος: Δύο πνιγμοί απο selfie στο Σαρακήνικο

9 Αυγούστου 2025
Έγκυος στον 7ο μήνα έχασε τη ζωή της από ανεύρυσμα – Σε θερμοκοιτίδα μεταφέρθηκε το νεογνό

Πτώση βρέφους ενός έτους από μπαλκόνι – Νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ παίδων

9 Αυγούστου 2025
Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου

Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου

8 Αυγούστου 2025

Στο επίκεντρο του ορεινού τουρισμού τον Δεκαπενταύγουστο η Σιάτιστα – Έθιμα, Αρχιτεκτονική και πλούσια φύση

8 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στο 63% έφτασε στην Ελλάδα η χρήση παράνομου λογισμικού

sierafm by sierafm
20 Ιουλίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στα 189 εκατ. δολ. αποτιμήθηκε η εμπορική αξία των μη αδειοδοτημένων προγραμμάτων για το 2015.

Σε υψηλό ποσοστό της τάξης του 63% κυμάνθηκε η χρήση του παράνομου (μη αδειοδοτημένου) λογισμικού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση της Business Software Alliance (ΒSA) 2015, που επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια, σε συνεργασία με την IDC και την έρευνα με τίτλο «Δράττοντας την Ευκαιρία μέσω της Συμμόρφωσης προς τους Όρους Αδειοδότησης». Το ποσοστό αυτό (63%) αντιπροσωπεύει αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα συγκριτικά με την προηγούμενη έκθεση της BSA που έγινε το 2013. Η εμπορική αξία του λογισμικού που διακινήθηκε το 2015 παράνομα στην Ελλάδα ανήλθε στα 189 εκατ. δολ. Το 2013 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 62% στα 220 εκατ. δολ., το 2011 στο 61% στα 343 εκατ. δολ., το 2009 στο 58% και στα 248 εκατ. δολ.

Η μεγάλη αύξηση της χρήσης μη αδειοδοτημένου λογισμικού σε ένα σύνολο τομέων έχει οδηγήσει στην υπαγωγή της Ελλάδας στη λίστα επιτήρησης (Watch List) που τηρεί το αμερικανικό υπουργείου εμπορίου (Office of the United States Trade Representative), όπως προκύπτει από την αντίστοιχη έκθεση (πρόκειται για το 2017 Special 301 Report). Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην κατάταξη των χωρών της Δυτικής Ευρώπης όπου συμπεριλαμβάνεται η χώρα μας στην έρευνα, που αντιστοιχεί σε ποσοστά πρώην ανατολικών χωρών καθώς και χωρών της Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Όπως τονίζεται οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ελλάδα χρησιμοποιούν μη αδειοδοτημένο λογισμικό σε ανησυχητικό βαθμό, παρά τη σύνδεση που υφίσταται μεταξύ του μη αδειοδοτημένου λογισμικού και των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Να σημειωθεί πως ο μέσος όρος της χρήσης παράνομου λογισμικού στη Δυτική Ευρώπη το 2015 ανήλθε στο 28%, φτάνοντας τα 10,5 δισ. δολ. και παγκοσμίως στο 39%, φτάνοντας στα 52,2 δισ. δολ. Σύμφωνα με τη Victoria Espinel, BSA President & CEO, «είναι κρίσιμης σημασίας για μια εταιρεία να γνωρίζει τι λογισμικό είναι εγκατεστημένο στο δίκτυό της.

Πολλοί CIOs δεν γνωρίζουν τον συνολικό όγκο του λογισμικού που βρίσκεται εγκατεστημένος στα συστήματά τους, ούτε εάν αυτό το λογισμικό είναι νομίμως αδειοδοτημένο». Η έρευνα, η οποία συμπεριέλαβε καταναλωτές, υπεύθυνους μηχανογράφησης και εργαζόμενους χρήστες PC, επιβεβαιώνει ότι η χρήση μη αδειοδοτημένου λογισμικού παραμένει ιδιαίτερα υψηλή και ότι ιδιώτες και εταιρείες «παίζουν με τη φωτιά», όταν χρησιμοποιούν μη αδειοδοτημένο λογισμικό. Αυτό οφείλεται στη στενή σύνδεση που υφίσταται μεταξύ των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο (cyberattacks) και της χρήσης μη αδειοδοτημένου λογισμικού.

Όταν χρησιμοποιείται μη αδειοδοτημένο λογισμικό, ο κίνδυνος εμφάνισης κακόβουλου λογισμικού αυξάνεται δραματικά, ενώ το κόστος αντιμετώπισης περιστατικών κακόβουλου λογισμικού μπορεί να είναι ιλιγγιώδες. Για παράδειγμα, το 2015 μόνο, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο (cyberattacks) στοίχισαν στις επιχειρήσεις πάνω από 400 δισεκατομμύρια δολάρια.
Λογισμικό και ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου παρά τους εντατικούς ελέγχους και τις ποινές, η τόσο υψηλή πειρατεία κοστίζει μεγάλα ποσά στο ελληνικό κράτος τα οποία θα εισπράττονταν από την άμεση και την έμμεση φορολογία σε περίπτωση που υπήρχαν αγορές προγραμμάτων, ενώ αποτρέπει και τις μελλοντικές επενδύσεις ξένων εταιρειών στη χώρα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Να σημειωθεί πως υπάρχουν σχετικές νομοθετικές διατάξεις που επισύρουν βαρύτατες αστικές, διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, οι οποίες (ποινικές κυρώσεις) ανέρχονται σε φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή έως 15.000 ευρώ. Με βάση στοιχεία της έκθεσης «Λογισμικό: Καταλυτική συνεισφορά 910 δισεκατομμυρίων ευρώ στην οικονομία της Ε.Ε.», που δημοσίευσε το 2016 η BSA, το λογισμικό επιδρά σημαντικά στην ευρωπαϊκή οικονομία, συνεισφέροντας κεφάλαια άνω των 900 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένων των έμμεσων και συνεπακόλουθων αποτελεσμάτων), συντηρώντας σχεδόν 12 εκατομμύρια υψηλής ποιότητας, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας καθώς και επενδύσεις περίπου 13 δισ. ευρώ στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr/

 

Tags: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Previous Post

Εγκατάσταση POS: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 10 ερωτήσεις-απαντήσεις

Next Post

ΚΚΕ: Για τη συμπλήρωση 43 χρόνων από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο

Next Post

ΚΚΕ: Για τη συμπλήρωση 43 χρόνων από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σαουθάμπτον – Ρέξαμ: Χολιγουντιανή πρεμιέρα στην Τσάμπιονσιπ
  • Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης
  • 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επισκεφθείτε ενδοκρινολόγο
  • Άνδρας σκότωσε σκύλο με κυνηγετικό όπλο
  • Μαθητής κατείχε 1.000 αρχεία βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού με ανήλικους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr