Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ανοίξετε ένα μπουκάλι καλό κόκκινο κρασί ή ένα μπουκάλι καλό ουίσκι για ειδικές περιπτώσεις, σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον με φίλους ή την οικογένεια.
Γι ‘ αυτό θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε διατηρήσει το μπουκάλι υπό τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε κάθε ποτό και ιδιαίτερα το κρασί να είναι ιδανικό για κατανάλωση. Εδώ είναι μερικές συμβουλές που ελπίζουμε να σας βοηθήσουν στο να αποθηκεύσετε το κρασί με επιτυχία σε μια κάβα στο σπίτι.
Πρώτα απ ‘ όλα, θα πρέπει να θυμάστε ότι η περίοδος που έρχεται ένα κρασί στην αγορά είναι και η καλύτερη στιγμή για να το καταναλώσετε. Επομένως, πόσο καιρό μπορείτε να διατηρήσετε μια κάβα ποτών με την πληρέστερη wine list; Κάποιοι οινολόγοι συμβουλεύουν να μην αποθηκεύουμε ένα κρασί για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν το πιούμε. Συνήθως ένα μπουκάλι κρασί μπορεί να κρατήσει τις ιδιότητές του άθικτες μέχρι και ένα έτος από την ημερομηνία αγοράς.
Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για μια κάβα; Το μέρος όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε το κρασί είναι σημαντικό και πρέπει να έχει ορισμένα χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να παραμείνει σε σταθερή θερμοκρασία μεταξύ 10 και 15 βαθμών, χωρίς απότομες μεταβολές, δονήσεις ή κινήσεις. Θα πρέπει επίσης να είναι καθαρό και στεγνό και προστατευμένο από την υγρασία και το φως. Το ιδανικό μέρος για να αποθηκεύσετε το κρασί είναι το πιο δροσερό δωμάτιο του σπιτιού.
Επίσης, μπορείτε να συμβουλευτείτε και έναν ξυλουργό για ξυλουργικές εργασίες έτσι ώστε να σας δημιουργήσει έναν χώρο στον οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε τα κρασιά σας, που να είναι απομονωμένος από το εξωτερικό περιβάλλον.
Τα μπουκάλια είναι καλύτερο να αποθηκεύονται κάθετα πριν ανοιχτούν. Αλλά μην βάλετε ένα μπουκάλι στην πόρτα του ψυγείου για να κρυώσει. Αυτή μπορεί να είναι μια κοινή συνήθεια, αλλά δεν προτείνεται, καθώς το μπουκάλι μπορεί να επηρεαστεί από το ανοιγοκλείσιμο της πόρτας του ψυγείου.
Όταν ανοίξετε ένα μπουκάλι και θέλετε να διατηρήσετε την ποσότητα που έμεινε για αργότερα, το μπουκάλι θα πρέπει να σφραγιστεί και πάλι χρησιμοποιώντας ένα αεροστεγές και αποστειρωμένο πώμα. Υπάρχει ένας μύθος, ότι το να βάζεις ένα κουταλάκι του γλυκού στο λαιμό του μπουκαλιού θα διατηρήσει τον αφρισμό του. Δεν είναι αλήθεια!
Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές θα σας εξασφαλίσουν ένα κρασί σε άριστη κατάσταση, ώστε να μπορείτε να το απολαύσετε πραγματικά όταν ανοίξετε το μπουκάλι. Στην υγειά μας!