• Latest
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Συμμετέχουμε στην διαδήλωση των συνδικάτων που θα γίνει στη ΔΕΘ το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 18.00 στην πλατεία ΧΑΝΘ.

10 Σεπτεμβρίου 2021
Αποκριάτικη εκδήλωση Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κοζάνη

Αποκριάτικη εκδήλωση Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κοζάνη

17 Φεβρουαρίου 2026
Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

Πρόγραμμα Κατανυκτικών Εσπερινών στην πόλη της Κοζάνης

17 Φεβρουαρίου 2026
Σπάρτακος: Κατολίσθηση σημαίνει πως διολισθαίνει το ενδιαφέρων των υπευθύνων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

Σπάρτακος: Κατολίσθηση σημαίνει πως διολισθαίνει το ενδιαφέρων των υπευθύνων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

17 Φεβρουαρίου 2026
Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

Εορτή Αγίας Φιλοθέης στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

17 Φεβρουαρίου 2026
κτηνοτροφια προβατα

Έκκληση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να ολοκληρωθεί η καραντίνα των αιγοπροβάτων

17 Φεβρουαρίου 2026
αστυνομια

Γρεβενά: Συνελήφθη 53χρονος με κάνναβη, έκσταση, χάπια και άλλα ναρκωτικά!!!

17 Φεβρουαρίου 2026
Κοζανίτικη Αποκριά 2026: Κάλεσμα του Δήμου στις μαθήτριες και τους μαθητές για τα φετινά Sourd Games – Μάθημα μόνο την πρώτη ώρα για Γυμνάσια και Λύκεια την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου

Κοζανίτικη Αποκριά 2026: Κάλεσμα του Δήμου στις μαθήτριες και τους μαθητές για τα φετινά Sourd Games – Μάθημα μόνο την πρώτη ώρα για Γυμνάσια και Λύκεια την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου

17 Φεβρουαρίου 2026
Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Τζώνου: Αποτελέσματα ESB PROFICIENCY Δεκεμβρίου 2025

Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Τζώνου: Αποτελέσματα ESB PROFICIENCY Δεκεμβρίου 2025

17 Φεβρουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Ψευτοηλεκτρολόγοι έστησαν κομπίνα μέσω αγγελίας – Πώς αποσπούσαν χρήματα από τα θύματά τους

17 Φεβρουαρίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Ψευδείς δύο στις τρεις δηλώσεις

17 Φεβρουαρίου 2026

Την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026 συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

17 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Υποβολή αιτήσεων για τη σύνδεση νέων καταναλωτών στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης Κοζάνης για την περίοδο λειτουργίας 2026-2027

17 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμμετέχουμε στην διαδήλωση των συνδικάτων που θα γίνει στη ΔΕΘ το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 18.00 στην πλατεία ΧΑΝΘ.

sierafm by sierafm
10 Σεπτεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη στιγμή που ο λαός μας και όλη η χώρα, καίγεται στην κυριολεξία από τις τραγικές και οδυνηρές συνέπειες της εγκληματικής ανυπαρξίας ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκε- ντρο την πρόληψη, αποδείχτηκε η γύμνια του κρατικού μηχανισμού για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας, της ζωής και των περιουσιών του λαού που σταματάει εκεί που αρχίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αν κάτι έγινε ξανά στάχτη στη νέα ανείπωτη τραγωδία που ζει αυτές τις μέρες ο λαός σε όλη την Ελλάδα, είναι ο μύθος ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να συμβαδίσει με τις λαϊκές ανάγκες, ότι το αστικό κράτος μπορεί να υπηρετήσει ταυτόχρονα τα συμφέροντα του κεφα- λαίου και αυτά του λαού.

Τη ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο ψηφίζοντας νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα», ένα έκτρωμα βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ, το οποίο στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ που ψήφισαν πλήθος άρθρων του νομοσχεδίου. Το μεγάλο κεφάλαιο απαιτεί εξαθλιωμένους εργαζόμενους για να εξασφαλίσει την ανάκαμψή του, δηλαδή τα κέρδη του. Γι’ αυτό θέλουν να ξεμπερδεύουν μία και καλή με το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τη συνδικαλιστική δράση.

Τη στιγμή που για άλλο ένα καλοκαίρι για λογαριασμό των κερδών των μεγαλοξενοδόχων, αεροπο- ρικών εταιρειών, εφοπλιστών βλέπουμε τα πρωτόκολλα υγείας απέναντι στην πανδημία να γίνονται καπνός, ο λαός και οι εργαζόμενοι είναι για άλλη μια φορά εκτεθειμένοι με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής. Αντί να στηριχτεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, αντί να υποχρεώσει η κυβέρνηση τους εργοδότες να πάρουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, αντί να ενισχυθεί η ουσιαστική, επιστημονική ενημέρωση για την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού, επιδιώκει με την πολιτική της να αναγάγει την προστασία της Υγείας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων.

Οι τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για το άνοιγμα σχολείων, πανεπιστημίων αλλά και την επιστροφή των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς αναδεικνύουν την επιλεκτική ανικανότητα της να προστατέψει την υγεία του λαού αλλά και την προσπάθειά της να μετατραπεί το δικαίωμα στην υγεία σε πελατεία των ιδιωτικών μονάδων υγείας.

Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει το ότι αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, προστασίας στους χώρους δουλειάς κ.α. η κυβέρνηση επιμένει να ρίχνει τις ευθύνες της στο λαό, μετατρέποντας το εμβόλιο με την υποχρεωτικότητα σε ορισμένες περιπτώσεις, από μέσο αντιμετώπισης της πανδημίας σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Τη στιγμή μάλιστα που αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς να έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, εστιατόρια κτλ. για να μη θιχτούν τα κέρδη των τουριστικών ομίλων, έχει φέρει τεράστια αύξηση κρουσμάτων.

Πώς μπορεί να εξηγηθεί πως αντι να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας με το αναγκαίο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, θέτει σε αναστολή εργασίας τους ανεμβολίαστους και κόβει τις άδειες των υπολοίπων υγειονομικών επιδιώκοντας να διαιρέσει τους εργαζόμενους και να πετάξει για άλλη μια φορά την ευθύνη από πάνω της. Οι παλινωδίες της και η λειψή ενημέρωση για τα εμβόλια, στο έδαφος της εμπορευματοποίησης της υγείας, είναι που τρέφουν τον ανορθολογισμό.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ένας εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να δίνει από την τσέπη του σε ιδιωτικά μόνο διαγνωστικά κέντρα 40€ τον μήνα για τεστ κορονοϊού. Αντίστοιχα, ένας φοιτητής για να παρακολουθεί την σχολή του πρέπει να δίνει 80€ για 2 τεστ την εβδομάδα!

Όλα για την κυβέρνηση μπαίνουν στο ζύγι κόστους – οφέλους, ακριβώς η ίδια πολιτική που υπηρετήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, προωθώντας βήμα-βήμα την εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Οι ευθύνες τους είναι εγκληματικές, πολύ περισσότερο τώρα που όλο αυτό το διάστημα που διαρκεί η πανδημία όχι μόνο δεν πάρθηκαν μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές, αλλά δαπανούνται εκατομμύρια ευρώ για Πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ τα σχολεία ανοιγοκλείνουν κάθε λίγο λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, γιατί η μείωση των μαθητών ανά τάξη και η πρόσληψη εκπαιδευτικών θεωρείται περιττό κόστος.

Ταυτόχρονα αξιοποιείται όλη αυτή η κατάσταση, με πρόσχημα την ατομική ευθύνη, για να δοθεί νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, αφού ο εργοδότης έχει την ευχέρεια να απολύει όταν κάποιος είναι ανεμβολίαστος και αρνείται να πληρώσει από την τσέπη του τα διαγνωστικά τεστ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση έχουμε καθήκον και υποχρέωση  να αντιδράσουμε για να υπερασπιστούμε εργασιακά δικαιώματα και την υγεία την δικιά μας και των οικογενειών μας. Οργανώνουμε την πάλη μας με το Συνδικάτο και διεκδικούμε:

  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
  • Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.
Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Καστοριά για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -31- κιλών και -300- γραμμαρίων

Next Post

Έναρξη Νέας Σχολικής Χρονιάς – Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων

Next Post
τροχαια φυλλάδια

Έναρξη Νέας Σχολικής Χρονιάς - Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αποκριάτικη εκδήλωση Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κοζάνη
  • Πρόγραμμα Κατανυκτικών Εσπερινών στην πόλη της Κοζάνης
  • Σπάρτακος: Κατολίσθηση σημαίνει πως διολισθαίνει το ενδιαφέρων των υπευθύνων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων
  • Εορτή Αγίας Φιλοθέης στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Κοζάνης
  • Έκκληση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να ολοκληρωθεί η καραντίνα των αιγοπροβάτων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr