• Latest
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Συμμετέχουμε στην διαδήλωση των συνδικάτων που θα γίνει στη ΔΕΘ το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 18.00 στην πλατεία ΧΑΝΘ.

10 Σεπτεμβρίου 2021
Ενοικιάζεται όμορφο διαμέρισμα στη Σιάτιστα στον 1 ο όροφο

Ενοικιάζεται όμορφο διαμέρισμα στη Σιάτιστα στον 1 ο όροφο

12 Μαΐου 2025
Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Παρουσίαση ξένων και ελληνικών λογοτεχνικών έργων που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Παρουσίαση ξένων και ελληνικών λογοτεχνικών έργων που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο

12 Μαΐου 2025
Επίσκεψη του Διοικητή 1ης Στρατιάς στον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη

Επίσκεψη του Διοικητή 1ης Στρατιάς στον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη

12 Μαΐου 2025
Νίκη του αντρικού του ΑΓΣ Η ΣΙΑΤΙΣΤΑ

ΑΓΣ Η Σιάτιστα: Συγχαρητήρια στον Μακεδονικό Σιάτιστας

12 Μαΐου 2025
ΑΓΣ Η Σιάτιστα – Αίαντας Αμυνταίου 75-39

ΑΓΣ Η Σιάτιστα – Αίαντας Αμυνταίου 75-39

12 Μαΐου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (12 Μαΐου – 17 Μαΐου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (12 Μαΐου – 17 Μαΐου 2025)

12 Μαΐου 2025
Έκθεση Εφηβικού και Παιδικών Τμημάτων Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Κοζάνης – Εγκαίνια την Τρίτη 13

Έκθεση Εφηβικού και Παιδικών Τμημάτων Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Κοζάνης – Εγκαίνια την Τρίτη 13

12 Μαΐου 2025
Σιάτιστα: Μοναχές και ιερείς ενημερώθηκαν στην αντιμετώπιση απατεώνων και στην κατάσβεση πυρκαγιών

Σιάτιστα: Μοναχές και ιερείς ενημερώθηκαν στην αντιμετώπιση απατεώνων και στην κατάσβεση πυρκαγιών

12 Μαΐου 2025
Η νεολαία της Δυτικής Μακεδονίας καλείται να πάρει τον λόγο για το μέλλον της

Η νεολαία της Δυτικής Μακεδονίας καλείται να πάρει τον λόγο για το μέλλον της

12 Μαΐου 2025
Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για τη συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα  Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας- Αναρράχης

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για τη συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα  Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας- Αναρράχης

12 Μαΐου 2025
Δήμος Βοΐου: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Τσοτύλι

Δήμος Βοΐου: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Τσοτύλι

12 Μαΐου 2025
Συνάντηση Δημάρχου Γρεβενών με το ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση Δημάρχου Γρεβενών με το ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας

12 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμμετέχουμε στην διαδήλωση των συνδικάτων που θα γίνει στη ΔΕΘ το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 18.00 στην πλατεία ΧΑΝΘ.

sierafm by sierafm
10 Σεπτεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη στιγμή που ο λαός μας και όλη η χώρα, καίγεται στην κυριολεξία από τις τραγικές και οδυνηρές συνέπειες της εγκληματικής ανυπαρξίας ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκε- ντρο την πρόληψη, αποδείχτηκε η γύμνια του κρατικού μηχανισμού για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας, της ζωής και των περιουσιών του λαού που σταματάει εκεί που αρχίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αν κάτι έγινε ξανά στάχτη στη νέα ανείπωτη τραγωδία που ζει αυτές τις μέρες ο λαός σε όλη την Ελλάδα, είναι ο μύθος ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να συμβαδίσει με τις λαϊκές ανάγκες, ότι το αστικό κράτος μπορεί να υπηρετήσει ταυτόχρονα τα συμφέροντα του κεφα- λαίου και αυτά του λαού.

Τη ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο ψηφίζοντας νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα», ένα έκτρωμα βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ, το οποίο στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ που ψήφισαν πλήθος άρθρων του νομοσχεδίου. Το μεγάλο κεφάλαιο απαιτεί εξαθλιωμένους εργαζόμενους για να εξασφαλίσει την ανάκαμψή του, δηλαδή τα κέρδη του. Γι’ αυτό θέλουν να ξεμπερδεύουν μία και καλή με το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τη συνδικαλιστική δράση.

Τη στιγμή που για άλλο ένα καλοκαίρι για λογαριασμό των κερδών των μεγαλοξενοδόχων, αεροπο- ρικών εταιρειών, εφοπλιστών βλέπουμε τα πρωτόκολλα υγείας απέναντι στην πανδημία να γίνονται καπνός, ο λαός και οι εργαζόμενοι είναι για άλλη μια φορά εκτεθειμένοι με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής. Αντί να στηριχτεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, αντί να υποχρεώσει η κυβέρνηση τους εργοδότες να πάρουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, αντί να ενισχυθεί η ουσιαστική, επιστημονική ενημέρωση για την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού, επιδιώκει με την πολιτική της να αναγάγει την προστασία της Υγείας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων.

Οι τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για το άνοιγμα σχολείων, πανεπιστημίων αλλά και την επιστροφή των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς αναδεικνύουν την επιλεκτική ανικανότητα της να προστατέψει την υγεία του λαού αλλά και την προσπάθειά της να μετατραπεί το δικαίωμα στην υγεία σε πελατεία των ιδιωτικών μονάδων υγείας.

Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει το ότι αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, προστασίας στους χώρους δουλειάς κ.α. η κυβέρνηση επιμένει να ρίχνει τις ευθύνες της στο λαό, μετατρέποντας το εμβόλιο με την υποχρεωτικότητα σε ορισμένες περιπτώσεις, από μέσο αντιμετώπισης της πανδημίας σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Τη στιγμή μάλιστα που αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς να έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, εστιατόρια κτλ. για να μη θιχτούν τα κέρδη των τουριστικών ομίλων, έχει φέρει τεράστια αύξηση κρουσμάτων.

Πώς μπορεί να εξηγηθεί πως αντι να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας με το αναγκαίο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, θέτει σε αναστολή εργασίας τους ανεμβολίαστους και κόβει τις άδειες των υπολοίπων υγειονομικών επιδιώκοντας να διαιρέσει τους εργαζόμενους και να πετάξει για άλλη μια φορά την ευθύνη από πάνω της. Οι παλινωδίες της και η λειψή ενημέρωση για τα εμβόλια, στο έδαφος της εμπορευματοποίησης της υγείας, είναι που τρέφουν τον ανορθολογισμό.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ένας εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να δίνει από την τσέπη του σε ιδιωτικά μόνο διαγνωστικά κέντρα 40€ τον μήνα για τεστ κορονοϊού. Αντίστοιχα, ένας φοιτητής για να παρακολουθεί την σχολή του πρέπει να δίνει 80€ για 2 τεστ την εβδομάδα!

Όλα για την κυβέρνηση μπαίνουν στο ζύγι κόστους – οφέλους, ακριβώς η ίδια πολιτική που υπηρετήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, προωθώντας βήμα-βήμα την εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Οι ευθύνες τους είναι εγκληματικές, πολύ περισσότερο τώρα που όλο αυτό το διάστημα που διαρκεί η πανδημία όχι μόνο δεν πάρθηκαν μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές, αλλά δαπανούνται εκατομμύρια ευρώ για Πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ τα σχολεία ανοιγοκλείνουν κάθε λίγο λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, γιατί η μείωση των μαθητών ανά τάξη και η πρόσληψη εκπαιδευτικών θεωρείται περιττό κόστος.

Ταυτόχρονα αξιοποιείται όλη αυτή η κατάσταση, με πρόσχημα την ατομική ευθύνη, για να δοθεί νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, αφού ο εργοδότης έχει την ευχέρεια να απολύει όταν κάποιος είναι ανεμβολίαστος και αρνείται να πληρώσει από την τσέπη του τα διαγνωστικά τεστ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση έχουμε καθήκον και υποχρέωση  να αντιδράσουμε για να υπερασπιστούμε εργασιακά δικαιώματα και την υγεία την δικιά μας και των οικογενειών μας. Οργανώνουμε την πάλη μας με το Συνδικάτο και διεκδικούμε:

  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
  • Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.
Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Previous Post

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Καστοριά για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -31- κιλών και -300- γραμμαρίων

Next Post

Έναρξη Νέας Σχολικής Χρονιάς – Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων

Next Post
τροχαια φυλλάδια

Έναρξη Νέας Σχολικής Χρονιάς - Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ενοικιάζεται όμορφο διαμέρισμα στη Σιάτιστα στον 1 ο όροφο
  • Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Παρουσίαση ξένων και ελληνικών λογοτεχνικών έργων που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο
  • Επίσκεψη του Διοικητή 1ης Στρατιάς στον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη
  • ΑΓΣ Η Σιάτιστα: Συγχαρητήρια στον Μακεδονικό Σιάτιστας
  • ΑΓΣ Η Σιάτιστα – Αίαντας Αμυνταίου 75-39

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr