• Latest

Συνάντηση Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη με τον Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ.Κωνσταντίνο Μουσουρούλη

20 Ιουνίου 2020

Στο επίκεντρο του ορεινού τουρισμού τον Δεκαπενταύγουστο η Σιάτιστα – Έθιμα, Αρχιτεκτονική και πλούσια φύση

8 Αυγούστου 2025
«Ευχαριστήρια επιστολή» του Γυμνασίου Σιάτιστας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διεθνές δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό για τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων σε συνεργασία με το UFT Βουλγαρίας

8 Αυγούστου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

8 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

8 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Πρωτοφανές περιστατικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Εφημερεύων ειδικός γιατρός φέρεται να αρνείται να εξετάσει γυναίκα-ασθενή αν και αυτό κρίθηκε αναγκαίο άμεσα από την παθολόγο-Εξετάζει και μήνυση ο σύζυγός της

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Σερβίων: Υπογραφή σύμβασης για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Δ.Κ. Τρανοβάλτου

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Στάθη Χατζηιωαννίδη

8 Αυγούστου 2025
Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

8 Αυγούστου 2025
Την Κυριακή, 18 Αυγούστου, στο Ύψωμα Αννίτσα, η Ετήσια Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Κυριακή 10 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Σάββατο 09 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Φτωχότερη η οικογένεια του Σπάρτακου. Καλό ταξίδι φίλε Χάρη

8 Αυγούστου 2025
ηλικιωμένοι

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο – Το φαινόμενο της «ραγισμένης καρδιάς» ισχύει και εξηγείται επιστημονικά

8 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη με τον Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ.Κωνσταντίνο Μουσουρούλη

sierafm by sierafm
20 Ιουνίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Όπως γνωρίζετε και εσείς, η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί ένα παγκόσμιο παράδειγμα καθώς είναι η πρώτη φορά που δρομολογείται μια βίαιη απολιγνιτοποίηση μέσα σε ένα τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αυτά τα λόγια δεν είναι δικά μου άλλα εκπροσώπων της Παγκόσμιας Τράπεζας με τους οποίους είχαμε συναντηθεί στο πρόσφατο παρελθόν και μας είπαν ότι το αυτό το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά στον κόσμο».

Αυτό υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης στη συνάντηση που είχε στο Γραφείο του, το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Ιουνίου 2020, με τον Συντονιστή της Δίκαιης Μετάβασης κ.Κωνσταντίνο Μουσουρούλη παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ.Γιώργου Κασαπίδη και αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού της Π.Ε. Γρεβενών.

Επιπλέον, ο κ.Δασταμάνης τόνισε ότι «η απεξάρτηση από τον λιγνίτη και ο τρόπος που πάει να γίνει, βρίσκει τη Δυτική Μακεδονία με τους χειρότερους δείκτες όσον αφορά την ανεργία και τη γήρανση του πληθυσμού», επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητη η ενσωμάτωση των Γρεβενών αλλά και της Καστοριάς στο Σχέδιο Μετάβασης που ετοιμάζει η Κυβέρνηση και η έμπρακτη ενίσχυση των δυο αυτών περιοχών με την παροχή ειδικών φορολογικών και αναπτυξιακών κινήτρων.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Γρεβενών αναγνώρισε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω της απολιγνιτοποίησης αναμένονται στους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, υποστηρίζοντας όμως ότι Γρεβενά και Καστόρια έχουν «αδικηθεί διαχρονικά και βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα». Όπως εξήγησε οι δυο αυτές Περιφερειακές Ενότητες μπορεί να μην έχουν λιγνίτη άλλα «πλήρωσαν», όπως είπε, το «πλασματικό» ΑΕΠ της λιγνιτοπαραγωγής που εμφανίζει τη Δυτική Μακεδονία εύπορη και έτσι χάθηκαν και χάνονται απαραίτητα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που αφορούν μειονεκτικές περιοχές.

Μάλιστα, συμπληρωματικά τόνισε και την ανάγκη απλοποίησης των χρονοβόρων διαδικασιών του Νόμου 4412 που σχετίζεται με τις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών καθώς το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο είναι γραφειοκρατικό και κατ’επέκταση αντιαναπτυξιακό αφού εμποδίζει την γρήγορη απορροφητικότητα που θα χρειαστεί για την ορθή εξέλιξη του Σχεδίου Μετάβασης λόγω και του σφιχτού χρονοδιαγράμματος που έχει αποφασιστεί από την Κυβέρνηση.

Επιπρόσθετα, ο κ.Δασταμάνης επισήμανε την απουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Συντονιστικό Όργανο που έχει αναλάβει την απολιγνιτοποίηση, απαιτώντας την άμεση συμμετοχή ενός εκπροσώπου των Ενεργειακών Δήμων προκειμένου οι δήμαρχοι «να έχουν λόγο και ενημέρωση εκ των έσω» ενώ έθεσε και την πρόταση δημιουργίας ενός Παρατηρητηρίου που θα ελέγχει από κοντά την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού master plan.

Παράλληλα, ο κ.Γιώργος Δασταμάνης εξέφρασε στον κ.Μουσουρούλη την ένσταση του για το γεγονός ότι στο πολυήμερο πρόγραμμα της επίσκεψης του στη Δυτική Μακεδονία δεν προνοήθηκε να υπάρξει σύσκεψη με το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ώστε να συζητηθούν διεξοδικά και επί τάπητος όλα τα ζητήματα παρουσία όλων των Δημάρχων.

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Γρεβενών παρουσίασε αναλυτικά στον κ.Μουσουρούλη επιμέρους προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας όπως είναι η απαραίτητη στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, η στήριξη του Τουρισμού και του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας αλλά και η δύσκολη οικονομική κατάσταση των ΔΕΥΑ που πληρώνουν ακριβό οικιακό τιμολόγιο ρεύματος και όχι φθηνό βιομηχανικό όπως θα έπρεπε.

Σε αυτό το σημείο ζητήθηκε επιτακτικά από τον επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής να συμπεριληφθεί στο Σχέδιο Μετάβασης και η διαγραφή του χρέους που έχουν προς τη ΔΕΗ οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης της Δυτικής Μακεδονίας.

Κλείνοντας, ο κ.Δασταμάνης πρόβαλε και το αίτημα της τοπικής κοινωνίας των Γρεβενών για ίδρυση Ακαδημίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων καθώς η περιοχή μας έχει και την εμπειρία αλλά και τις προδιαγραφές για τη δημιουργία μια τέτοιας πρωτοποριακής δομής που δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα.

Tags: ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Previous Post

27 χρόνια ο ΠΑΟΚ, 15 αγώνες η ΑΕΚ

Next Post

H Σιατιστινή Γιώτα Κάστια ξεπερνά τον νικητή του master chef Σταύρο Βαρθαλίτη και μαγειρεύει με την πράσινη σημαία του ΠΑΣΟΚ!-Βίντεο

Next Post

H Σιατιστινή Γιώτα Κάστια ξεπερνά τον νικητή του master chef Σταύρο Βαρθαλίτη και μαγειρεύει με την πράσινη σημαία του ΠΑΣΟΚ!-Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο επίκεντρο του ορεινού τουρισμού τον Δεκαπενταύγουστο η Σιάτιστα – Έθιμα, Αρχιτεκτονική και πλούσια φύση
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διεθνές δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό για τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων σε συνεργασία με το UFT Βουλγαρίας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»
  • Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»
  • Πρωτοφανές περιστατικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Εφημερεύων ειδικός γιατρός φέρεται να αρνείται να εξετάσει γυναίκα-ασθενή αν και αυτό κρίθηκε αναγκαίο άμεσα από την παθολόγο-Εξετάζει και μήνυση ο σύζυγός της

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr