• Latest

Συνάντηση Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη με τον Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ.Κωνσταντίνο Μουσουρούλη

20 Ιουνίου 2020
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 25χρονος γιατί σε καβγά λόγω προσωπικών διαφορών τραυμάτισε με μαχαίρι έναν 24χρονο και έναν 40χρονο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

23 Σεπτεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Δεκάδες αναβάτες από όλη την Ελλάδα στους 14ους Ευθύμιους Ιππικούς αγώνες. Βίντεο

Σιατιστα: 15οι Πανελλήνιοι Ευθύμιοι Ιππικοι Αγώνες

23 Σεπτεμβρίου 2025
κρεας φαγητο

4 σημάδια ότι τρώτε υπερβολική πρωτεΐνη – και γιατί δεν χρειάζεστε τόση

23 Σεπτεμβρίου 2025
ΦΑΓΗΤΟ

6 είδη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο για πιο δυνατά οστά

23 Σεπτεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Πώς συνέβη η τραγωδία με τον 20χρονο στον Βόλο – Διασκέδαζε με φίλους στην ταράτσα

23 Σεπτεμβρίου 2025
ταξιδι διακοπες

Χριστούγεννα 2025: Ποιοι μπορούν να κάνουν φέτος διακοπές με φθηνά voucher και πώς

23 Σεπτεμβρίου 2025
Με συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Ενδιαφερομένων Μερών και η Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας του έργου TOTEM στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+

Με συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Ενδιαφερομένων Μερών και η Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας του έργου TOTEM στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+

23 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πώς θα γίνεται η περιφρούρηση των καταυλισμών Ρομά από τις νέες ομάδες αστυνόμευσης του «ελληνικού FBI»

23 Σεπτεμβρίου 2025
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Επιστροφή ενοικίου: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν θα λάβουν την ενίσχυση

23 Σεπτεμβρίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Στο νοσοκομείο αγοράκι τριών ετών – Το παρέσυρε ο πατέρας του με το αυτοκίνητο

23 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Σύμβαση για την ανακαίνιση των ΚΕΠ

Εποχικό Βοήθημα: Από σήμερα και μέσω ΚΕΠ οι αιτήσεις

23 Σεπτεμβρίου 2025
Γιάννης Κοκκαλιάρης: Υπογραφή σύμβασης για το έργο συντήρησης όλων των παιδικών χαρών του Δήμου Κοζάνης

Γιάννης Κοκκαλιάρης: Υπογραφή σύμβασης για το έργο συντήρησης όλων των παιδικών χαρών του Δήμου Κοζάνης

23 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη με τον Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ.Κωνσταντίνο Μουσουρούλη

sierafm by sierafm
20 Ιουνίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Όπως γνωρίζετε και εσείς, η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί ένα παγκόσμιο παράδειγμα καθώς είναι η πρώτη φορά που δρομολογείται μια βίαιη απολιγνιτοποίηση μέσα σε ένα τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αυτά τα λόγια δεν είναι δικά μου άλλα εκπροσώπων της Παγκόσμιας Τράπεζας με τους οποίους είχαμε συναντηθεί στο πρόσφατο παρελθόν και μας είπαν ότι το αυτό το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά στον κόσμο».

Αυτό υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης στη συνάντηση που είχε στο Γραφείο του, το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Ιουνίου 2020, με τον Συντονιστή της Δίκαιης Μετάβασης κ.Κωνσταντίνο Μουσουρούλη παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ.Γιώργου Κασαπίδη και αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού της Π.Ε. Γρεβενών.

Επιπλέον, ο κ.Δασταμάνης τόνισε ότι «η απεξάρτηση από τον λιγνίτη και ο τρόπος που πάει να γίνει, βρίσκει τη Δυτική Μακεδονία με τους χειρότερους δείκτες όσον αφορά την ανεργία και τη γήρανση του πληθυσμού», επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητη η ενσωμάτωση των Γρεβενών αλλά και της Καστοριάς στο Σχέδιο Μετάβασης που ετοιμάζει η Κυβέρνηση και η έμπρακτη ενίσχυση των δυο αυτών περιοχών με την παροχή ειδικών φορολογικών και αναπτυξιακών κινήτρων.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Γρεβενών αναγνώρισε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω της απολιγνιτοποίησης αναμένονται στους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, υποστηρίζοντας όμως ότι Γρεβενά και Καστόρια έχουν «αδικηθεί διαχρονικά και βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα». Όπως εξήγησε οι δυο αυτές Περιφερειακές Ενότητες μπορεί να μην έχουν λιγνίτη άλλα «πλήρωσαν», όπως είπε, το «πλασματικό» ΑΕΠ της λιγνιτοπαραγωγής που εμφανίζει τη Δυτική Μακεδονία εύπορη και έτσι χάθηκαν και χάνονται απαραίτητα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που αφορούν μειονεκτικές περιοχές.

Μάλιστα, συμπληρωματικά τόνισε και την ανάγκη απλοποίησης των χρονοβόρων διαδικασιών του Νόμου 4412 που σχετίζεται με τις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών καθώς το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο είναι γραφειοκρατικό και κατ’επέκταση αντιαναπτυξιακό αφού εμποδίζει την γρήγορη απορροφητικότητα που θα χρειαστεί για την ορθή εξέλιξη του Σχεδίου Μετάβασης λόγω και του σφιχτού χρονοδιαγράμματος που έχει αποφασιστεί από την Κυβέρνηση.

Επιπρόσθετα, ο κ.Δασταμάνης επισήμανε την απουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Συντονιστικό Όργανο που έχει αναλάβει την απολιγνιτοποίηση, απαιτώντας την άμεση συμμετοχή ενός εκπροσώπου των Ενεργειακών Δήμων προκειμένου οι δήμαρχοι «να έχουν λόγο και ενημέρωση εκ των έσω» ενώ έθεσε και την πρόταση δημιουργίας ενός Παρατηρητηρίου που θα ελέγχει από κοντά την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού master plan.

Παράλληλα, ο κ.Γιώργος Δασταμάνης εξέφρασε στον κ.Μουσουρούλη την ένσταση του για το γεγονός ότι στο πολυήμερο πρόγραμμα της επίσκεψης του στη Δυτική Μακεδονία δεν προνοήθηκε να υπάρξει σύσκεψη με το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ώστε να συζητηθούν διεξοδικά και επί τάπητος όλα τα ζητήματα παρουσία όλων των Δημάρχων.

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Γρεβενών παρουσίασε αναλυτικά στον κ.Μουσουρούλη επιμέρους προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας όπως είναι η απαραίτητη στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, η στήριξη του Τουρισμού και του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας αλλά και η δύσκολη οικονομική κατάσταση των ΔΕΥΑ που πληρώνουν ακριβό οικιακό τιμολόγιο ρεύματος και όχι φθηνό βιομηχανικό όπως θα έπρεπε.

Σε αυτό το σημείο ζητήθηκε επιτακτικά από τον επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής να συμπεριληφθεί στο Σχέδιο Μετάβασης και η διαγραφή του χρέους που έχουν προς τη ΔΕΗ οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης της Δυτικής Μακεδονίας.

Κλείνοντας, ο κ.Δασταμάνης πρόβαλε και το αίτημα της τοπικής κοινωνίας των Γρεβενών για ίδρυση Ακαδημίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων καθώς η περιοχή μας έχει και την εμπειρία αλλά και τις προδιαγραφές για τη δημιουργία μια τέτοιας πρωτοποριακής δομής που δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα.

Tags: ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Previous Post

27 χρόνια ο ΠΑΟΚ, 15 αγώνες η ΑΕΚ

Next Post

H Σιατιστινή Γιώτα Κάστια ξεπερνά τον νικητή του master chef Σταύρο Βαρθαλίτη και μαγειρεύει με την πράσινη σημαία του ΠΑΣΟΚ!-Βίντεο

Next Post

H Σιατιστινή Γιώτα Κάστια ξεπερνά τον νικητή του master chef Σταύρο Βαρθαλίτη και μαγειρεύει με την πράσινη σημαία του ΠΑΣΟΚ!-Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνελήφθη 25χρονος γιατί σε καβγά λόγω προσωπικών διαφορών τραυμάτισε με μαχαίρι έναν 24χρονο και έναν 40χρονο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς
  • Σιατιστα: 15οι Πανελλήνιοι Ευθύμιοι Ιππικοι Αγώνες
  • 4 σημάδια ότι τρώτε υπερβολική πρωτεΐνη – και γιατί δεν χρειάζεστε τόση
  • 6 είδη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο για πιο δυνατά οστά
  • Πώς συνέβη η τραγωδία με τον 20χρονο στον Βόλο – Διασκέδαζε με φίλους στην ταράτσα

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr