• Latest

Συνάντηση εργασίας φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. για την νέα Βιομηχανική Περιοχή στην Κοζάνη

26 Ιουλίου 2017
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας

6 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

6 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

6 Ιουνίου 2025
Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

6 Ιουνίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας. Φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2025
Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

6 Ιουνίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η καθολική κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

6 Ιουνίου 2025
ΒΟΤΑΝΑ

Αυτό το μεσογειακό βότανο επιβραδύνει την εσωτερική γήρανση του σώματος

6 Ιουνίου 2025
ΚΑΦΕΣ

Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με την υγιή γήρανση στις γυναίκες

6 Ιουνίου 2025
φορολογια

Υποχρεωτική δήλωση ΙΒΑΝ στο Μητρώο της ΑΑΔΕ

6 Ιουνίου 2025
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Καταστήματα: Πότε μπαίνουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

6 Ιουνίου 2025
απορριματοφορο

Νεκρή δημοτική υπάλληλος: Ταξί συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση εργασίας φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. για την νέα Βιομηχανική Περιοχή στην Κοζάνη

sierafm by sierafm
26 Ιουλίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την ανάπτυξη της νέας Βιομηχανικής Περιοχής της Κοζάνης έγινε την Τρίτη 25/7 στα γραφεία της Αναπτυξιακής Κοζάνης (ΑΝ.ΚΟ). Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης και σημαντικών φορέων της επιχειρηματικότητας της περιοχής ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝ.ΚΟ. κ. Γεώργιος Αμανατίδης, ο  Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Κώστας Κυριακίδης, και εκ μέρους της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. οι κ.κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Σύμβουλος Ανάπτυξης της εταιρείας, Παναγής Κύρτσης, project manager του έργου, Μάνος Τσουρδαλάκης, Υπεύθυνος λειτουργίας Βιομηχανικών Περιοχών βορείου τομέα, κ.α.

Οι κλάδοι δραστηριοποίησης των υπαρχουσών εταιρειών της περιοχής, τα κίνητρα εγκατάστασης στη νέα ΒΙ.ΠΕ., οι υποδομές που θα δημιουργηθούν, καθώς και η δυνατότητα συνεργειών με άλλες Βιομηχανικές Περιοχές του δικτύου της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. στη Βόρεια Ελλάδα ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση. Όλοι οι φορείς συμφώνησαν ότι η περιοχή πρέπει να προσελκύσει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες για να προετοιμαστεί αποτελεσματικά για την νέα ενεργειακή εποχή. Η καινούρια ΒΙ.ΠΕ., με τις ανεπτυγμένες υποδομές δικτύων και ύδρευσης/αποχέτευσης και με την εγγύτητά της στο οδικό (Εγνατία) και σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, έχει όλες τις προδιαγραφές να προσελκύσει νέες και δυναμικές επιχειρήσεις.

Η Βιομηχανική Περιοχή της Κοζάνης έχει συνολική έκταση 680 στρεμμάτων και χωροθετείται στις κτηματικές περιφέρειες Μαυροδενδρίου και Κοίλων. Βρίσκεται, σε πολύ κοντινή απόσταση από την έκταση όπου σχεδιάζεται να μεταφερθεί ο Εμπορευματικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, έχει άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό και θα ενταχθεί στον ν. 3982/2011. Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. σχεδιάζει να δημιουργήσει ειδικά χρηματοοικονομικά προϊόντα σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς για την υποστήριξη των προς εγκατάσταση επιχειρήσεων.

– 291 λέξεις –

 

 

Για την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε.

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. ιδρύθηκε το 2003, όταν απορροφήθηκε η ΕΤΒΑbank από την Τράπεζα Πειραιώς και αποσχίστηκε ο κλάδος των βιομηχανικών περιοχών. Ανήκει κατά 65% στην Τράπεζα Πειραιώς και κατά 35% στο Ελληνικό Δημόσιο. Σήμερα, η εταιρεία διαχειρίζεται 27 βιομηχανικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, εντός των οποίων λειτουργούν 1.500 επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 30.000 εργαζόμενους. Αυτές δραστηριοποιούνται σε περισσότερους από 50 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας κι έχουν συνολικό κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 9 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί δηλαδή στο 5% περίπου του ΑΕΠ της χώρας.

Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία του περιβάλλοντος σε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς της και ήδη εφαρμόζει Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στα κεντρικά της γραφεία και στις ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής και Λαμίας, με στόχο την σταδιακή επέκτασή του σε όλες.

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. εισέρχεται δυναμικά σε τομείς αιχμής για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, όπως τα logistics, η διαχείριση βιομηχανικών αποβλήτων, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, επιδιώκοντας να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη μετάβαση της ελληνικής βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας στο αύριο.

Εξωστρεφής, «πράσινη», καινοτόμος και με υψηλού επιπέδου εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό, η ΕΤΒΑ παραμένει προσηλωμένη στη δημιουργία υπεραξίας για όλους τους stakeholders της.

Previous Post

Η Περιφέρεια απαντά στον Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Next Post

Δείτε τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού στη Δ.Ε. Σιάτιστας!

Next Post
παναγια δεκαπενταυγουστος

Δείτε τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού στη Δ.Ε. Σιάτιστας!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας
  • Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού
  • Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης
  • Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας. Φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr