• Latest
ΤΕΕ, συναντηση

«Συνάντηση κλιμακίου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με εκπροσώπους της παράταξης ¨Ανατροπή – Δημιουργίᨻ

25 Μαΐου 2022
Διαδικτυακό Σεμινάριο “Βιώσιμες Πόλεις για Όλους: Η συμμετοχή των παιδιών στη λήψη αποφάσεων”

Διαδικτυακό Σεμινάριο “Βιώσιμες Πόλεις για Όλους: Η συμμετοχή των παιδιών στη λήψη αποφάσεων”

28 Αυγούστου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πλακοπίτη και Παγούνη για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Παγούνη και Μικρού για OPEN MALL

28 Αυγούστου 2025
Άγιος Δημήτριος

Σιάτιστα: Εκδρομή κατηχητικού Αγίου Δημητρίου

28 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Φλώρινα: Σύλληψη 43χρονου αλλοδαπού για μαστροπεία

28 Αυγούστου 2025
Σιάτιστα: Αναβολή στις εργασίες στο δρόμο για Μπούνο

Σιάτιστα: Κλείνει ο δρόμος στο Μπούνο για επισκευή

28 Αυγούστου 2025
ΟΧΙ στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων

Όχι στην καύση απορριμμάτων

28 Αυγούστου 2025
Στο Δήμο Βοΐου δωρεάν για 20 χρόνια τμήμα του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου

Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου: Οι επισκέπτες ιατροί για τον Σεπτέμβριο

28 Αυγούστου 2025
Νίκη του αντρικού του ΑΓΣ Η ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Σιάτιστα: Εγγραφές στην Ακαδημία Μπάσκετ του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου

28 Αυγούστου 2025
Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις 9 εκ των 13 δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας-Αμανατίδη-Βουλευτών ΝΔ με υπουργούς στην Αθήνα

186 εκατομμύρια ευρώ στη Δυτική Μακεδονία και στο ΔΑΜ από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης

28 Αυγούστου 2025
Ικανοποίηση Αμανατίδη από τις συναντήσεις των δημάρχων με τους υπουργούς στην Αθήνα-Εξήγγγειλε κοινή ανακοίνωση με τον πρόεδρο της ΠΕΔ- Βίντεο

Ικανοποίηση Αμανατίδη από τις συναντήσεις των δημάρχων με τους υπουργούς στην Αθήνα-Εξήγγγειλε κοινή ανακοίνωση με τον πρόεδρο της ΠΕΔ- Βίντεο

28 Αυγούστου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα «αμαρτωλά» ΚΥΔ και η κομπίνα με ΑΦΜ των ΕΛΤΑ – Ακόμα και ΚΤΕΟ ανάμεσα στους δικαιούχους

28 Αυγούστου 2025
Πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης 27/8, η παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου GIFT στην Κοζάνη – Νέα καινοτόμα γαλακτοκομικά προϊόντα (Βίντεο και Φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης 27/8, η παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου GIFT στην Κοζάνη – Νέα καινοτόμα γαλακτοκομικά προϊόντα (Βίντεο και Φωτογραφίες)

28 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Συνάντηση κλιμακίου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με εκπροσώπους της παράταξης ¨Ανατροπή – Δημιουργίᨻ

sierafm by sierafm
25 Μαΐου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΤΕΕ, συναντηση
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κλιμάκιο της διοίκησης του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Νικόλαο Συλλίρη, την Αντιπρόεδρο Ευαγγελία Μπάγκαβου, τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Τζιόλα και το μέλος της Δ.Ε και πρώην Πρόεδρο Στέργιο Κιάνα, υποδέχτηκε στα γραφεία του Τμήματος στην Κοζάνη τους εκπροσώπους του συνδυασμού «Ανατροπή – Δημιουργία» και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, κο Θεόδωρο Καρυπίδη,  κο Ηλία Κάτανα, κα Μαρία Καρυπίδου και κο Γιάννη Λιάση, προκειμένου να ενημερωθεί για τις θέσεις τους γύρω από τα θέματα της επικαιρότητας, να υπάρξει καταγραφή των προβλημάτων και των γενικότερων απόψεων και να βρεθούν τρόποι συνεργασίας, προς όφελος της κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ Νικόλαος Συλλίρης, αφού αναφέρθηκε στις πολύ σημαντικές επαφές της διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τους φορείς της περιοχής και στα προβλήματα που έχει καταγράψει, καλωσόρισε τους παριστάμενους και τους ενημέρωσε πρωτίστως για τις δύο ενημερωτικές ημερίδες που διοργανώνει το Τμήμα την 1η και 2η Ιουνίου στην Κοζάνη και στην Καστοριά αντίστοιχα, για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό των Μηχανικών, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους για συμμετοχή.

Ο κος Θεόδωρος Καρυπίδης, ως επικεφαλής του συνδυασμού και πρώην Περιφερειάρχης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ΤΕΕ/ΤΔΜ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, συμφώνησε ότι το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό θέμα απασχολεί μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και συνεχάρη τον Πρόεδρο για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης των δύο ημερίδων. Δήλωσε επίσης ότι με τη συνάντησή τους αυτή, επιθυμεί να σηματοδοτήσει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη στο ΤΕΕ και στο τεχνικό δυναμικό της περιοχής, με το οποίο, άλλωστε και επί θητείας του διατηρούσε εξαιρετική σχέση συνεργασίας. Αναφέρθηκε μάλιστα στην σημαντική του επιτυχία ως Περιφερειάρχης να θεσμοθετηθεί το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στην Δυτική Μακεδονία, κάτι που κατάφερε με τη βοήθεια που παρείχε το ΤΕΕ/ΤΔΜ.

Ο κος Καρυπίδης δήλωσε ότι θεωρεί ευθεία βολή στον κλάδο και στην προσφορά των Διπλωματούχων Μηχανικών στη χώρα την εξομοίωση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των ελληνικών πανεπιστημίων και ότι η απαξίωση του τεχνικού κόσμου που επιχειρείται, τον βρίσκει κάθετα αντίθετο. Τέλος, αναφέρθηκε στον ρόλο του σύγχρονου μηχανικού στη Δυτική Μακεδονία, στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και στη θέση που οφείλουν να κατέχουν οι Μηχανικοί στο μέλλον της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, μετά από μια σύντομη αναφορά στις γνωστές και αποκρυσταλλωμένες θέσεις του ΤΕΕ/ΤΔΜ για την απολιγνιτοποίηση και την παράταση λειτουργίας των τριών μονάδων «Αγ. Δημήτριος 5», «Μελίτη 1» και «Πτολεμαΐδα 5» μέχρι να αντικατασταθούν οι χαμένες θέσεις εργασίας από το white dragon, συμφώνησε ότι η σύντομη αυτή παράταση δεν αποτελεί επουδενί λύση στο πρόβλημα της απολιγνιτοποίησης και ότι πρέπει τα έργα του Προγράμματος ΔΑΜ να τρέξουν τάχιστα, καθώς εκτιμά ότι ήδη έχουν καθυστερήσει αρκετά. Ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους της παράταξης «Ανατροπή – Δημιουργία» για τη μελέτη που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Τμήμα και αφορά στις εξωηλεκτρικές χρήσεις του λιγνίτη.

Ο κος Καρυπίδης αναφέρθηκε στα δύο σημαντικά αγαθά που διαθέτει η Δυτική Μακεδονία, την ενέργεια και τα νερά, τα οποία επεσήμανε ότι έχουμε όλοι χρέος να τα αντιμετωπίζουμε ως δημόσια αγαθά και όχι ως προϊόντα εμπορίου και ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα εξορθολογισμένο ενεργειακό μείγμα, που θα αποτελείται τόσο από τον λιγνίτη, όσο και από τις ΑΠΕ αλλά και τα ορυκτά καύσιμα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι θα υπάρχει δίκαιη κατανομή, χωρίς ρήτρες αναπροσαρμογής, για να ισοσκελίζεται το κόστος του λιγνίτη.

Ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση για την παντελή απουσία συμμετοχής εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων της περιοχής στην κατάρτιση του ΣΔΑΜ, με τον κο Καρυπίδη να δηλώνει ιδιαίτερα ενοχλημένος για το γεγονός αυτό, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, παραδόθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο η περιοχή μας άνευ όρων, στη λογική των αρίστων, αντιμετωπιστήκαμε ως υποδεέστεροι και συναινέσαμε με τη σιωπή μας στη δημιουργία ενός θέσφατου. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι καμία ανάπτυξη δε μπορεί να συντελεστεί στη Δυτική Μακεδονία, χωρίς τη συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής και χωρίς εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας στην Διαχειριστική Αρχή. Τέλος θεώρησε μεγάλο σφάλμα το γεγονός ότι ήδη η περιοχή μας καταγράφει σημαντικές απώλειες, τόσο σε πληθυσμό, όσο και σε θέσεις εργασίες, χωρίς να έχουν διασφαλιστεί τα κέρδη από την απολιγνιτοποίηση και τη μετάβαση που όφειλε να προηγείται. Όλοι οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ/ΤΔΜ συμφώνησαν ότι  η συμμετοχή των τοπικών φορέων στο ΣΔΑΜ έπρεπε να έχει εξασφαλιστεί, αναφέρθηκαν στην συνάντηση με τον Υπουργό κο Παπαθανάση, όπου του έθιξαν ακριβώς αυτό το θέμα και υπερθεμάτισαν ότι πρέπει να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα, ώστε να καταστεί η μετάβαση πραγματικά δίκαιη.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας, όπως η αποκατάσταση των ορυχείων και οι υποχρεώσεις της ΔΕΗ, το κατά πόσο ήταν ορθό να ταυτιστεί η μετάβαση με τα εδάφη της ΔΕΗ, το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν διαθέσιμες εκτάσεις για να κατευθυνθούν εν δυνάμει επενδυτές, η έλλειψη επενδυτικών προτάσεων πέραν όσων αφορούν σε ΑΠΕ και το πλασματικό ΑΕΠ που αυτές δημιουργούν, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το πρόβλημα της Ακρινής.

Tags: ΤΕΕ
Previous Post

Σύλληψη 43χρονου σε περιοχή της Φλώρινας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Next Post

Εξέλιξη έργων της αντιπεριφέρειας ΠΕ Κοζάνης

Next Post
Δαδαμογια

Εξέλιξη έργων της αντιπεριφέρειας ΠΕ Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Διαδικτυακό Σεμινάριο “Βιώσιμες Πόλεις για Όλους: Η συμμετοχή των παιδιών στη λήψη αποφάσεων”
  • Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Παγούνη και Μικρού για OPEN MALL
  • Σιάτιστα: Εκδρομή κατηχητικού Αγίου Δημητρίου
  • Φλώρινα: Σύλληψη 43χρονου αλλοδαπού για μαστροπεία
  • Σιάτιστα: Κλείνει ο δρόμος στο Μπούνο για επισκευή

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
  5. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr