• Latest
βια

Συνήγορος του Πολίτη: «Όλα τα ιδρύματα είναι εκ των πραγμάτων κακοποιητικά»

24 Νοεμβρίου 2022
Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

8 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Πρωτοφανές περιστατικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Εφημερεύων ειδικός γιατρός φέρεται να αρνείται να εξετάσει γυναίκα-ασθενή αν και αυτό κρίθηκε αναγκαίο άμεσα από την παθολόγο-Εξετάζει και μήνυση ο σύζυγός της

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Σερβίων: Υπογραφή σύμβασης για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Δ.Κ. Τρανοβάλτου

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Στάθη Χατζηιωαννίδη

8 Αυγούστου 2025
Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

8 Αυγούστου 2025
Την Κυριακή, 18 Αυγούστου, στο Ύψωμα Αννίτσα, η Ετήσια Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Κυριακή 10 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Σάββατο 09 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Φτωχότερη η οικογένεια του Σπάρτακου. Καλό ταξίδι φίλε Χάρη

8 Αυγούστου 2025
ηλικιωμένοι

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο – Το φαινόμενο της «ραγισμένης καρδιάς» ισχύει και εξηγείται επιστημονικά

8 Αυγούστου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Στιγμές τρόμου για 21χρονη φοιτήτρια: Την ξυλοκόπησε άγρια οδηγός ταξί

8 Αυγούστου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ασυνήθιστη υπόθεση revenge porn: Πρώην σύζυγος και πεθερά του έστειλαν ταχυδρομικώς «ακατάλληλες» φωτογραφίες του

8 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Ζευγάρι άρπαξε τσάντα με 2.000 ευρώ από τουαλέτα καταστήματος

8 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συνήγορος του Πολίτη: «Όλα τα ιδρύματα είναι εκ των πραγμάτων κακοποιητικά»

sierafm by sierafm
24 Νοεμβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
βια
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το ενδιαφέρον για αναδοχή είναι πολύ μικρότερο απ’ ότι για υιοθεσία

«Όλα τα ιδρύματα είναι de facto κακοποιητικά, δεν χρειάζεται να εστιάσουμε στην κακοποίηση που ασκείται από το προσωπικό», δήλωσε η βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Θεώνη Κουφονικολάκου, μιλώντας σε ημερίδα σχετικά με την αναδοχή παιδιών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ίδια ημερίδα, το ενδιαφέρον των γονιών για αναδοχή είναι πολύ μικρότερο από ό,τι για υιοθεσία. Σχολιάζοντας την επικαιρότητα, η κυρία Κουφονικολάκου ανέφερε ότι «η απουσία προσώπου αναφοράς για το παιδί στα ιδρύματα, δηλαδή η ματιά του αποκλειστικού φροντιστή, είναι κακοποιητική, είναι σε τέτοιο βαθμό παραμελητική, ώστε υπονομεύει την πλήρη ανάπτυξη του παιδιού που θα βρεθεί εκεί». Επίσης, στα ιδρύματα, συνέχισε η ίδια, τα παιδιά πολύ συχνά δεν έχουν φροντίδα για την εκπαιδευτική τους ένταξη, για ζητήματα ψυχικής υγείας και για την κοινωνικοποίησή τους, δεν έχουν καμία ενίσχυση της σχέσης με τη βιολογική οικογένεια ή με το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Αναφερόμενη στα κενά του συστήματος παιδικής προστασίας, η βοηθός Συνήγορος του Πολίτη παρατήρησε ότι οι επαγγελματίες των κοινωνικών υπηρεσιών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών, ενώ παρατηρούνται ιδιαίτερα ανομοιογενείς πρακτικές σε υπηρεσίες ελλείψει πρωτοκόλλων υποστήριξης, παρέμβασης, διερεύνησης και ως προς την υποστήριξη της οικογένειας και ως προς την εποπτεία της αναδοχής και των ιδρυμάτων. Επίσης, οι θεσμικές παρεμβάσεις χαρακτηρίζονται από αποσπασματικότητα και έλλειψη βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από το πληροφοριακό σύστημα αναδοχής και υιοθεσίας, τα οποία παρουσίασε η ερευνήτρια Θεοδώρα Μώρου, διαπιστώνεται αξιοσημείωτη επιβράδυνση του ρυθμού αναδοχών και υιοθεσιών το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, την περίοδο από 4 Οκτωβρίου 2021 ως 3 Οκτωβρίου 2022 οι ολοκληρωμένες αναδοχές ανήλθαν σε 98 και υιοθεσίες σε 158. Την περίοδο 7 Ιουλίου 2020 ως 3 Οκτωβρίου 2021 οι ολοκληρωμένες αναδοχές ήταν 419 και οι υιοθεσίες 386. Επιπλέον, το ενδιαφέρον των γονιών για αναδοχή είναι πολύ μικρότερο από ό,τι για υιοθεσία. Την περίοδο 7/7/2020-3/10/2022 οι εγκεκριμένοι γονείς για αναδοχή ήταν 45 ενώ οι ανήλικοι προς αναδοχή 624, ενώ από την άλλη πλευρά οι γονείς για υιοθεσία ήταν 1.580 την ώρα που οι ανήλικοι για υιοθεσία ήταν μόλις 114.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν ξεχωριστά στοιχεία για την αναδοχή ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών και προσφύγων, ωστόσο στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα ασυνόδευτα παιδιά αποκλείονται από την αναδοχή γιατί είναι άνω των 12 ετών. Όπως είπε ο Ανδρέας Δήμου, συνεργάτης της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μόλις έξι ή επτά αναδοχές είναι σε διαδικασία υλοποίησης. Ο ίδιος χαρακτήρισε ύψιστης σημασίας την αναδοχή και για τα ασυνόδευτα παιδιά παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα βρίσκονται για λίγο καιρό στην Ελλάδα και αναμένουν την επανένωσή τους με μέλη της οικογένειάς τους σε άλλες χώρες. Σημαντική χαρακτήρισε ο Ανδρέας Κασκανιώτης, κοινωνικός λειτουργός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, την ανάγκη αναδοχής και των παιδιών με αναπηρία, όπως και την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών υποστήριξής τους.

Τη διαδικτυακή συζήτηση για τον θεσμό της αναδοχής διοργάνωσε το ΚΜΟΠ- Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «FAB! Φροντίδα οικογενειακού τύπου για παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες», η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση και επέκταση της εναλλακτικής οικογενειακής φροντίδας μέσω της αναδοχής για ασυνόδευτα παιδιά σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής: την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Κύπρο.

Πηγή: News.gr

Tags: κακοποιηση
Previous Post

Καθηγητής βρήκε τον μπελά του από ψεύτικο προφίλ στο Facebook που δημιούργησε μαθητής

Next Post

Πελάτες σούπερ μάρκετ ακινητοποίησαν επίδοξο ληστή

Next Post
super market καταστηματα

Πελάτες σούπερ μάρκετ ακινητοποίησαν επίδοξο ληστή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»
  • Πρωτοφανές περιστατικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Εφημερεύων ειδικός γιατρός φέρεται να αρνείται να εξετάσει γυναίκα-ασθενή αν και αυτό κρίθηκε αναγκαίο άμεσα από την παθολόγο-Εξετάζει και μήνυση ο σύζυγός της
  • Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Στάθη Χατζηιωαννίδη
  • Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας
  • Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr