• Latest
βια

Συνήγορος του Πολίτη: «Όλα τα ιδρύματα είναι εκ των πραγμάτων κακοποιητικά»

24 Νοεμβρίου 2022
ηλιακος θερμοσιφωνας

«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από σήμερα

15 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ανεπαρκής η αύξηση των οδοιπορικών για τους νεφροπαθείς της Δυτικής Μακεδονίας»

15 Μαΐου 2025
Ατάραχος σε κελί ο 21χρονος μητροκτόνος -Τι εκτιμούν οι Αρχές

Ατάραχος σε κελί ο 21χρονος μητροκτόνος -Τι εκτιμούν οι Αρχές

15 Μαΐου 2025
Μακεδονικός

Το Σάββατο η κλήρωση του Μακεδονικού Σιάτιστας για τρία αρνιά

15 Μαΐου 2025
ποδια

Έτοιμες για σανδάλια: Βήμα-βήμα η φροντίδα για απαλά πόδια

15 Μαΐου 2025
μαλλια

Μαλλιά: Η συνήθεια που τα κάνει πιο λιπαρά

15 Μαΐου 2025
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Δημόσιος υπάλληλος «ξάφρισε» 250.000 ευρώ από δομή Υγείας

15 Μαΐου 2025
αυτοκινητο οδηγος

Η επίδραση του κινητού στην απόσπαση προσοχής των οδηγών – Τι έδειξε έρευνα

15 Μαΐου 2025
Εξοικονομώ

Παράταση στην προθεσμία αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021»

15 Μαΐου 2025
ταξιδι διακοπες

Κοινωνικός Τουρισμός: Επίσημα και νέα παράταση – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

15 Μαΐου 2025
γυμνασιο λυκειο σιατιστας

Ευχαριστήριες επιστολές του Ημερήσιο Γυμνασίου Σιάτιστας προς το οινοποιείο MAGOUTES και το Δήμο Βοΐου

15 Μαΐου 2025
σκυλια ροτβαιλερ

«Μπούκαρε» με ροτβάιλερ σε κατάστημα – Απείλησε την υπάλληλο

15 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συνήγορος του Πολίτη: «Όλα τα ιδρύματα είναι εκ των πραγμάτων κακοποιητικά»

sierafm by sierafm
24 Νοεμβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
βια
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το ενδιαφέρον για αναδοχή είναι πολύ μικρότερο απ’ ότι για υιοθεσία

«Όλα τα ιδρύματα είναι de facto κακοποιητικά, δεν χρειάζεται να εστιάσουμε στην κακοποίηση που ασκείται από το προσωπικό», δήλωσε η βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Θεώνη Κουφονικολάκου, μιλώντας σε ημερίδα σχετικά με την αναδοχή παιδιών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ίδια ημερίδα, το ενδιαφέρον των γονιών για αναδοχή είναι πολύ μικρότερο από ό,τι για υιοθεσία. Σχολιάζοντας την επικαιρότητα, η κυρία Κουφονικολάκου ανέφερε ότι «η απουσία προσώπου αναφοράς για το παιδί στα ιδρύματα, δηλαδή η ματιά του αποκλειστικού φροντιστή, είναι κακοποιητική, είναι σε τέτοιο βαθμό παραμελητική, ώστε υπονομεύει την πλήρη ανάπτυξη του παιδιού που θα βρεθεί εκεί». Επίσης, στα ιδρύματα, συνέχισε η ίδια, τα παιδιά πολύ συχνά δεν έχουν φροντίδα για την εκπαιδευτική τους ένταξη, για ζητήματα ψυχικής υγείας και για την κοινωνικοποίησή τους, δεν έχουν καμία ενίσχυση της σχέσης με τη βιολογική οικογένεια ή με το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Αναφερόμενη στα κενά του συστήματος παιδικής προστασίας, η βοηθός Συνήγορος του Πολίτη παρατήρησε ότι οι επαγγελματίες των κοινωνικών υπηρεσιών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών, ενώ παρατηρούνται ιδιαίτερα ανομοιογενείς πρακτικές σε υπηρεσίες ελλείψει πρωτοκόλλων υποστήριξης, παρέμβασης, διερεύνησης και ως προς την υποστήριξη της οικογένειας και ως προς την εποπτεία της αναδοχής και των ιδρυμάτων. Επίσης, οι θεσμικές παρεμβάσεις χαρακτηρίζονται από αποσπασματικότητα και έλλειψη βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από το πληροφοριακό σύστημα αναδοχής και υιοθεσίας, τα οποία παρουσίασε η ερευνήτρια Θεοδώρα Μώρου, διαπιστώνεται αξιοσημείωτη επιβράδυνση του ρυθμού αναδοχών και υιοθεσιών το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, την περίοδο από 4 Οκτωβρίου 2021 ως 3 Οκτωβρίου 2022 οι ολοκληρωμένες αναδοχές ανήλθαν σε 98 και υιοθεσίες σε 158. Την περίοδο 7 Ιουλίου 2020 ως 3 Οκτωβρίου 2021 οι ολοκληρωμένες αναδοχές ήταν 419 και οι υιοθεσίες 386. Επιπλέον, το ενδιαφέρον των γονιών για αναδοχή είναι πολύ μικρότερο από ό,τι για υιοθεσία. Την περίοδο 7/7/2020-3/10/2022 οι εγκεκριμένοι γονείς για αναδοχή ήταν 45 ενώ οι ανήλικοι προς αναδοχή 624, ενώ από την άλλη πλευρά οι γονείς για υιοθεσία ήταν 1.580 την ώρα που οι ανήλικοι για υιοθεσία ήταν μόλις 114.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν ξεχωριστά στοιχεία για την αναδοχή ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών και προσφύγων, ωστόσο στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα ασυνόδευτα παιδιά αποκλείονται από την αναδοχή γιατί είναι άνω των 12 ετών. Όπως είπε ο Ανδρέας Δήμου, συνεργάτης της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μόλις έξι ή επτά αναδοχές είναι σε διαδικασία υλοποίησης. Ο ίδιος χαρακτήρισε ύψιστης σημασίας την αναδοχή και για τα ασυνόδευτα παιδιά παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα βρίσκονται για λίγο καιρό στην Ελλάδα και αναμένουν την επανένωσή τους με μέλη της οικογένειάς τους σε άλλες χώρες. Σημαντική χαρακτήρισε ο Ανδρέας Κασκανιώτης, κοινωνικός λειτουργός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, την ανάγκη αναδοχής και των παιδιών με αναπηρία, όπως και την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών υποστήριξής τους.

Τη διαδικτυακή συζήτηση για τον θεσμό της αναδοχής διοργάνωσε το ΚΜΟΠ- Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «FAB! Φροντίδα οικογενειακού τύπου για παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες», η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση και επέκταση της εναλλακτικής οικογενειακής φροντίδας μέσω της αναδοχής για ασυνόδευτα παιδιά σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής: την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Κύπρο.

Πηγή: News.gr

Tags: κακοποιηση
Previous Post

Καθηγητής βρήκε τον μπελά του από ψεύτικο προφίλ στο Facebook που δημιούργησε μαθητής

Next Post

Πελάτες σούπερ μάρκετ ακινητοποίησαν επίδοξο ληστή

Next Post
super market καταστηματα

Πελάτες σούπερ μάρκετ ακινητοποίησαν επίδοξο ληστή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από σήμερα
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ανεπαρκής η αύξηση των οδοιπορικών για τους νεφροπαθείς της Δυτικής Μακεδονίας»
  • Ατάραχος σε κελί ο 21χρονος μητροκτόνος -Τι εκτιμούν οι Αρχές
  • Το Σάββατο η κλήρωση του Μακεδονικού Σιάτιστας για τρία αρνιά
  • Έτοιμες για σανδάλια: Βήμα-βήμα η φροντίδα για απαλά πόδια

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr