• Latest
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Συνδικάτο οικοδόμων: Ανακοίνωση για τις συνθήκες ανάπαυσης των εργαζομένων από την εργασία στους χώρους των εργοταξίων

24 Ιανουαρίου 2023
ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα «αμαρτωλά» ΚΥΔ και η κομπίνα με ΑΦΜ των ΕΛΤΑ – Ακόμα και ΚΤΕΟ ανάμεσα στους δικαιούχους

28 Αυγούστου 2025
Πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης 27/8, η παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου GIFT στην Κοζάνη – Νέα καινοτόμα γαλακτοκομικά προϊόντα (Βίντεο και Φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης 27/8, η παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου GIFT στην Κοζάνη – Νέα καινοτόμα γαλακτοκομικά προϊόντα (Βίντεο και Φωτογραφίες)

28 Αυγούστου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Τραγωδία στην Καστοριά: Δύο 16χρονα παιδιά σκοτώθηκαν σε τροχαίο

28 Αυγούστου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Ερώτηση Π. Κουκουλόπουλου στη Βουλή: «Ποιος και γιατί απέκλεισε την Αντιπολίτευση από τις επίσημες συναντήσεις σε Υπουργεία των Αιρετών της Δυτικής Μακεδονίας;»

28 Αυγούστου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε μπαλκόνι και έσωσαν 5χρονο αγοράκι

28 Αυγούστου 2025
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων

28 Αυγούστου 2025
απατη

Θύμα απάτης 54χρονος – Κατέθεσε 160.000 ευρώ σε υποτιθέμενη επενδυτική ιστοσελίδα

28 Αυγούστου 2025
ΚΑΦΕΣ

Πόσο επηρεάζει ο απογευματινός καφές τον εγκέφαλο μας;

28 Αυγούστου 2025
καιρός

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται ψυχρή λίμνη με βροχές και καταιγίδες

28 Αυγούστου 2025
ασθενοφορο

Νεκρή 9χρονη σε τροχαίο – Μάχη για τη ζωή δίνει η 11χρονη αδερφή της

28 Αυγούστου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

MyStreet: Πώς θα κατεβάσετε την εφαρμογή για τους κοινόχρηστους χώρους

28 Αυγούστου 2025
ΛΥΚΟΣ

Ζευγάρι σε μηχανάκι ήρθε αντιμέτωπο με αγέλη λύκων!

28 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνδικάτο οικοδόμων: Ανακοίνωση για τις συνθήκες ανάπαυσης των εργαζομένων από την εργασία στους χώρους των εργοταξίων

sierafm by sierafm
24 Ιανουαρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο έλεος των ακραίων καιρικών συνθηκών είναι για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στα εργοτάξια της ΠΕ Κοζάνης αφού δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα για την προστασία τους τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους μεγαλοεργοδότες. Ενδεικτικές είναι οι εικόνες όπου συνάδελφοι σε εργοτάξια κάνουν διάλειμμα εν μέσω κακοκαιρίας και βροχής σε προχειροστημένα «καταφύγια» ή στην καλύτερη μέσα στα αυτοκίνητα.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και συνολικά οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ΠΕ Κοζάνης το χειμώνα, καθιστούν την εργασία σε εξωτερικό χώρο δύσκολη και άκρως επικίνδυνη, όχι μόνο γιατί μπορεί να προκληθεί εργατικό ατύχημα, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να συμβεί λόγο των συνθηκών, αλλά και γιατί επιβαρύνεται ο οργανισμός των εργαζομένων που δουλεύουν αρκετές ώρες σε συνθήκες παγετού και υψηλής υγρασίας.

Επισημαίνουμε πως οι συνάδελφοι διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο για την υγεία τους, ακόμα και για την ζωή τους, δουλεύοντας σε τέτοιες καιρικές συνθήκες. Είναι απαράδεκτο ότι ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι κύριοι ούτε και οι ανάδοχοι των έργων, ούτε οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΕΠΕ δεν παίρνουν κάποιο μέτρο για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή. Είναι τραγικό, σήμερα, να μην υπάρχει πρόβλεψη για χώρο διαλείμματος με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, όπου οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς θα προστατεύονται από το κρύο και τη βροχή και θα πραγματοποιούν το διάλλειμα τους σε ανθρώπινες συνθήκες.

Χορτάσαμε να ακούμε για «πράσινη ανάπτυξη», για τις τεράστιες οικονομικές επενδύσεις σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς, αλλά από την άλλη να μην διαμορφώνονται στα εργοτάξια κατάλληλοι χώροι για την ανάπαυση των εργαζομένων. Και αυτό το ζήτημα αντιμετωπίζεται από τους εργοδότες ως ένα «επιπλέον κόστος» όπως και τα άλλα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια. Έχουμε επισημάνει αυτό το ζήτημα αλλά κανένα μέτρο προς αυτήν την κατεύθυνση δεν βλέπουμε.

Η προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων δεν μπορεί να μην υπολογίζεται. Οι εργαζόμενοι αν συνειδητοποιήσουν την δύναμη που έχουν μπορούν να πετύχουν πολλά, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο συνδικάτο μας. Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται.

Για αυτό ως Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης απαιτούμε:

– Την κατασκευή ή τη διασφάλιση του απαραίτητου χώρου διαλείμματος, με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, για τους εργαζόμενους στα εργοτάξια.

– Την διακοπή των εργασιών σε εξωτερικούς χώρους όταν η θερμοκρασία δεν προβλέπεται με βάση τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις να ξεπεράσει τους 3°C . Με ευθύνη του κράτους να διασφαλίζεται το μεροκάματο και τα ασφαλιστικά δικαιώματα για όσες εργάσιμες μέρες διαρκούν αυτές οι συνθήκες. 

– Αναπροσαρμογή του ωραίου, μετάθεση της ώρας έναρξης των εργασιών λόγω του παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες, αν και εφόσον μπορούν να γίνονται εξωτερικές εργασίες. 

– Πλήρη εφαρμογή της 7ωρης εργασίας σε ακραίες συνθήκες (χαμηλές θερμοκρασίες) που δεν απαιτείται η διακοπή εργασιών. 

– Συχνότερα και μεγαλύτερης διάρκειας διαλλείματα, διασφάλιση θερμαινόμενων χώρων για τα διαλλείματα των εργαζομένων.

– Παροχή, με ευθύνη των εργοδοτών, δωρεάν όλα τα απαραίτητα και συγκεκριμένα ΜΑΠ για ακραίες καιρικές συνθήκες.            

Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Previous Post

Ετήσιος χορός  του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών

Next Post

ΔΕΥΑΚ: Τρίτη 24- 1- 2023, διακοπή υδροδότησης σε οδούς της Κοζάνης

Next Post
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Τρίτη 24- 1- 2023, διακοπή υδροδότησης σε οδούς της Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα «αμαρτωλά» ΚΥΔ και η κομπίνα με ΑΦΜ των ΕΛΤΑ – Ακόμα και ΚΤΕΟ ανάμεσα στους δικαιούχους
  • Πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης 27/8, η παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου GIFT στην Κοζάνη – Νέα καινοτόμα γαλακτοκομικά προϊόντα (Βίντεο και Φωτογραφίες)
  • Τραγωδία στην Καστοριά: Δύο 16χρονα παιδιά σκοτώθηκαν σε τροχαίο
  • Ερώτηση Π. Κουκουλόπουλου στη Βουλή: «Ποιος και γιατί απέκλεισε την Αντιπολίτευση από τις επίσημες συναντήσεις σε Υπουργεία των Αιρετών της Δυτικής Μακεδονίας;»
  • Αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε μπαλκόνι και έσωσαν 5χρονο αγοράκι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
  5. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr