• Latest
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Συνδικάτο Οικοδόμων: Να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από τον καύσωνα

27 Ιουλίου 2021
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Συνεδριάζει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και η ΚΕΔΕ στην Καστοριά

9 Μαρτίου 2026
Ο πρωταθλητής Δημήτρης Σελέτης εμπνέει τους μαθητές του Γυμνασίου Σιάτιστας

Ο πρωταθλητής Δημήτρης Σελέτης εμπνέει τους μαθητές του Γυμνασίου Σιάτιστας

9 Μαρτίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Δυτική Μακεδονία: 116- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος

9 Μαρτίου 2026
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις -3- ατόμων σε περιοχές της Κοζάνης, των Γρεβενών και της Εορδαίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

9 Μαρτίου 2026
κτηνοτροφια προβατα

Βόιο: Σύλληψη Κτηνοτρόφου για παραβίαση των οδηγιών περί ευλογιάς των αιγοπροβάτων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

9 Μαρτίου 2026
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Συλλυπητήριο Μήνυμα για τον θάνατο του Νικολάου Κοκκαλιάρη, πατέρα του Δημάρχου  Κοζάνης

9 Μαρτίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πορνογραφία ανηλίκων: Η Google «τσίμπησε» τον γυναικολόγο που φωτογράφιζε και τα εγγόνια του

9 Μαρτίου 2026
kardia, καρδια, εμφραγμα

Σιωπηλό έμφραγμα: Ο «αόρατος» κίνδυνος για την καρδιά – Τα συμπτώματα που μοιάζουν αθώα αλλά δεν είναι

9 Μαρτίου 2026
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Έρχεται νέο Fuel Pass για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου – Τι σχεδιάζεται

9 Μαρτίου 2026
Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών με μήνυμα « Σπάσε τη Σιωπή – Είμαστε Εδώ»

Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών με μήνυμα « Σπάσε τη Σιωπή – Είμαστε Εδώ»

9 Μαρτίου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑρρένΑ: Στήριξη της αριστείας και της νέας γενιάς στην Καστοριά

9 Μαρτίου 2026
Σύλλογος «Εδώ για Σένα»: Δωρεά ειδών προς το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου- Δήμου Βοΐου

Σύλλογος «Εδώ για Σένα»: Δωρεά ειδών προς το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου- Δήμου Βοΐου

9 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 10 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνδικάτο Οικοδόμων: Να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από τον καύσωνα

sierafm by sierafm
27 Ιουλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η περίοδος που διανύουμε, βαδίζοντας προς την καρδιά του καλοκαιριού, είναι αντικειμενικά περίοδος υψηλών θερμοκρασιών. Οι ημέρες του καύσωνα  αποτελούν ένα ακόμα καμπανάκι κινδύνου για την εργατική τάξη.

Αυτό αφορά και ανοιχτούς χώρους (εργοτάξια κλπ.), όπου υπάρχει άμεση έκθεση στον ήλιο, αλλά και κλειστούς χώρους, όπου είτε λόγω κατασκευής είτε λόγω εργασιακών παραγόντων (π.χ. λειτουργία μηχανών) οι συνθήκες εργασίας θα είναι ανυπόφορες και εξοντωτικές. Στο όνομα της συνέχισης της παραγωγής, των προθεσμιών για την παράδοση του έργου ή  των εμπορευμάτων, της “εξυπηρέτησης του πελάτη”, της “ανταγωνιστικότητας” οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται από την μεγαλοεργοδοσία με κίνδυνο της υγείας τους να δουλέψουν μέχρι τελικής πτώσης.

Απέναντί μας έχουμε, εκτός από τους καπιταλιστές του κλάδου, και έναν ακόμα ύπουλο αντίπαλο: Η ζέστη και η υγρασία έχουν και άμεσα αρνητικά αποτελέσματα (καταπόνηση, αφυδάτωση, ηλίαση, αύξηση του κινδύνου εργατικών ατυχημάτων), αλλά και μακροπρόθεσμη επίδραση σε χρόνιες παθήσεις (καρδιοπάθειες κλπ). Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός, καμιά επανάπαυση με πρόφαση το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας τις σωματικές του αντοχές. Πολύ περισσότερο όταν και για τα ζητήματα αυτά δεν πρόκειται κανείς άλλος να φροντίσει για την υγεία μας εκτός από εμάς τους ίδιους και τα ταξικά σωματεία μας.

Για την εργοδοσία η κερδοφορία είναι πρωτεύον ζήτημα. Κέρδη και εργατικά συμφέροντα δεν συμβιβάζονται, γι΄ αυτό και ποτέ δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα ούτε από το κράτος και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του. Θα ξαναδούμε τυπικές ανακοινώσεις, προειδοποιήσεις και ευχολόγια, χωρίς καμία αυστηρή εφαρμογή έστω και της κολοβής σημερινής νομοθεσίας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης απαιτεί για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων, τις επόμενες ημέρες όπου οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές να γίνει άμεση διακοπή των εργασιών στα υπαίθρια εργοτάξια μετά τις 12:00 και να καταβληθούν  κανονικά τα ημερομίσθια των εργαζομένων.

Χρειάζεται με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών κατά την διάρκεια του καλοκαιριού να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συναδέλφων για αυτό Απαιτούμε:

  1. Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38 ο Αντίστοιχα, άμεση διακοπή εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους. Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου χωρίς καμία περικοπή.
  2. Αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς). Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου.
  3. Περιορισμός βαριών εργασιών όταν οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες.
  4. Διάθεση σε συνεχή βάση στους εργαζόμενους πόσιμου δροσερού νερού κοντά στη θέση εργασίας τους. Δημιουργία κατάλληλων κλιματισμένων χώρων διαλείμματος για την ανάπαυση των εργαζομένων, πιο συχνά διαλλείματα όταν δεν σταματάνε οι εργασίες και υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες (15 λεπτά ανά 1 ώρα) χωρίς καμία μεταβολή στο ωράριο εργασίας.
  5. Ίδρυση κρατικού σώματος γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας ενταγμένου σε ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της ΥΑΕ.
  6. Εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου από το Γιατρό Εργασίας και τον Τεχνικό Ασφάλειας και εφαρμογή από τους εργοδότες, όλων των αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την ουσιαστική προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Ίδρυση κρατικού σώματος γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας ενταγμένου σε ένα αποκλειστικά

Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης της ενέργειας σε αντλιοστάσια  πόσιμου νερού του Δήμου Βοΐου

Next Post

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τίτλο «Στέγαση των φοιτητών των Α.Ε.Ι. Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ΕΚΠΑ & Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας»

Next Post
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τίτλο «Στέγαση των φοιτητών των Α.Ε.Ι. Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ΕΚΠΑ & Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνεδριάζει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και η ΚΕΔΕ στην Καστοριά
  • Ο πρωταθλητής Δημήτρης Σελέτης εμπνέει τους μαθητές του Γυμνασίου Σιάτιστας
  • Δυτική Μακεδονία: 116- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος
  • Συλλήψεις -3- ατόμων σε περιοχές της Κοζάνης, των Γρεβενών και της Εορδαίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
  • Βόιο: Σύλληψη Κτηνοτρόφου για παραβίαση των οδηγιών περί ευλογιάς των αιγοπροβάτων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr