• Latest
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Συνδικάτο Οικοδόμων: Να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από τον καύσωνα

27 Ιουλίου 2021
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αλλαγές στην εκλογή δημάρχων, περιφερειαρχών -Νέο πειθαρχικό αιρετών

26 Ιουλίου 2025
ΖΕΥΓΑΡΙ σχεση

Πώς μια σπάνια αλλεργία στο σπέρμα επηρέασε τη γονιμότητα νεαρής γυναίκας – Ποια συμπτώματα αγνόησαν οι γιατροί

26 Ιουλίου 2025
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΤΟ

Το…τερμάτισε 32χρονος: Οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα και πινακίδες

26 Ιουλίου 2025
υπολογιστης

Πόθεν έσχες… λαβράκια: Καθηγήτρια με 100.000 ευρώ, αντιδήμαρχος με 1 εκατ. και στελέχη ΚΤΕΛ με 600.000 ευρώ

26 Ιουλίου 2025
εκλειψη ηλιος

Η μεγαλύτερη έκλειψη Ηλίου όλων των εποχών θα ρίξει στο σκοτάδι τη Γη για 7 λεπτά

26 Ιουλίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Ποια φάρμακα θα διατίθενται δωρεάν κατά της παχυσαρκίας

26 Ιουλίου 2025
Δικαστήριο, δικη, μηνυση

Κληρονομιά χωρίς δικαστήρια: Η επανάσταση στις διαθήκες μετά από 80 χρόνια

26 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Σύλληψη 50χρονου για απειλή, εξύβριση κατ΄ εξακολούθηση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου

26 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα έως 1.000 ευρώ σε μητέρες – Ξεκινούν οι αιτήσεις

26 Ιουλίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Στη ΜΕΘ 15χρονος που υπέστη θερμοπληξία ενώ έκανε πεζοπορία στο Μέτσοβο

26 Ιουλίου 2025
Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στην Ιεροπηγή Καστοριάς – Ήχησε το 112 – Στη μάχη κατάσβεσης εναέρια μέσα

Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στην Ιεροπηγή Καστοριάς – Ήχησε το 112 – Στη μάχη κατάσβεσης εναέρια μέσα

26 Ιουλίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Από 28/7 οι αιτήσεις επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας για τις επιπλέον 700 θέσεις

26 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνδικάτο Οικοδόμων: Να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από τον καύσωνα

sierafm by sierafm
27 Ιουλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η περίοδος που διανύουμε, βαδίζοντας προς την καρδιά του καλοκαιριού, είναι αντικειμενικά περίοδος υψηλών θερμοκρασιών. Οι ημέρες του καύσωνα  αποτελούν ένα ακόμα καμπανάκι κινδύνου για την εργατική τάξη.

Αυτό αφορά και ανοιχτούς χώρους (εργοτάξια κλπ.), όπου υπάρχει άμεση έκθεση στον ήλιο, αλλά και κλειστούς χώρους, όπου είτε λόγω κατασκευής είτε λόγω εργασιακών παραγόντων (π.χ. λειτουργία μηχανών) οι συνθήκες εργασίας θα είναι ανυπόφορες και εξοντωτικές. Στο όνομα της συνέχισης της παραγωγής, των προθεσμιών για την παράδοση του έργου ή  των εμπορευμάτων, της “εξυπηρέτησης του πελάτη”, της “ανταγωνιστικότητας” οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται από την μεγαλοεργοδοσία με κίνδυνο της υγείας τους να δουλέψουν μέχρι τελικής πτώσης.

Απέναντί μας έχουμε, εκτός από τους καπιταλιστές του κλάδου, και έναν ακόμα ύπουλο αντίπαλο: Η ζέστη και η υγρασία έχουν και άμεσα αρνητικά αποτελέσματα (καταπόνηση, αφυδάτωση, ηλίαση, αύξηση του κινδύνου εργατικών ατυχημάτων), αλλά και μακροπρόθεσμη επίδραση σε χρόνιες παθήσεις (καρδιοπάθειες κλπ). Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός, καμιά επανάπαυση με πρόφαση το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας τις σωματικές του αντοχές. Πολύ περισσότερο όταν και για τα ζητήματα αυτά δεν πρόκειται κανείς άλλος να φροντίσει για την υγεία μας εκτός από εμάς τους ίδιους και τα ταξικά σωματεία μας.

Για την εργοδοσία η κερδοφορία είναι πρωτεύον ζήτημα. Κέρδη και εργατικά συμφέροντα δεν συμβιβάζονται, γι΄ αυτό και ποτέ δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα ούτε από το κράτος και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του. Θα ξαναδούμε τυπικές ανακοινώσεις, προειδοποιήσεις και ευχολόγια, χωρίς καμία αυστηρή εφαρμογή έστω και της κολοβής σημερινής νομοθεσίας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης απαιτεί για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων, τις επόμενες ημέρες όπου οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές να γίνει άμεση διακοπή των εργασιών στα υπαίθρια εργοτάξια μετά τις 12:00 και να καταβληθούν  κανονικά τα ημερομίσθια των εργαζομένων.

Χρειάζεται με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών κατά την διάρκεια του καλοκαιριού να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συναδέλφων για αυτό Απαιτούμε:

  1. Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38 ο Αντίστοιχα, άμεση διακοπή εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους. Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου χωρίς καμία περικοπή.
  2. Αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς). Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου.
  3. Περιορισμός βαριών εργασιών όταν οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες.
  4. Διάθεση σε συνεχή βάση στους εργαζόμενους πόσιμου δροσερού νερού κοντά στη θέση εργασίας τους. Δημιουργία κατάλληλων κλιματισμένων χώρων διαλείμματος για την ανάπαυση των εργαζομένων, πιο συχνά διαλλείματα όταν δεν σταματάνε οι εργασίες και υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες (15 λεπτά ανά 1 ώρα) χωρίς καμία μεταβολή στο ωράριο εργασίας.
  5. Ίδρυση κρατικού σώματος γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας ενταγμένου σε ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της ΥΑΕ.
  6. Εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου από το Γιατρό Εργασίας και τον Τεχνικό Ασφάλειας και εφαρμογή από τους εργοδότες, όλων των αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την ουσιαστική προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Ίδρυση κρατικού σώματος γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας ενταγμένου σε ένα αποκλειστικά

Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Previous Post

Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης της ενέργειας σε αντλιοστάσια  πόσιμου νερού του Δήμου Βοΐου

Next Post

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τίτλο «Στέγαση των φοιτητών των Α.Ε.Ι. Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ΕΚΠΑ & Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας»

Next Post
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τίτλο «Στέγαση των φοιτητών των Α.Ε.Ι. Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ΕΚΠΑ & Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αλλαγές στην εκλογή δημάρχων, περιφερειαρχών -Νέο πειθαρχικό αιρετών
  • Πώς μια σπάνια αλλεργία στο σπέρμα επηρέασε τη γονιμότητα νεαρής γυναίκας – Ποια συμπτώματα αγνόησαν οι γιατροί
  • Το…τερμάτισε 32χρονος: Οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα και πινακίδες
  • Πόθεν έσχες… λαβράκια: Καθηγήτρια με 100.000 ευρώ, αντιδήμαρχος με 1 εκατ. και στελέχη ΚΤΕΛ με 600.000 ευρώ
  • Η μεγαλύτερη έκλειψη Ηλίου όλων των εποχών θα ρίξει στο σκοτάδι τη Γη για 7 λεπτά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr