• Latest
ΠΡΟΒΑΤΑ

Συνελήφθησαν κτηνίατροι -δημόσιοι υπάλληλοι -Εξέδιδαν ψευδείς βεβαιώσεις σφαγής ζώων

13 Μαΐου 2024
Υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης και το Γεφύρι του Πασά στα Γρεβενά

Υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης και το Γεφύρι του Πασά στα Γρεβενά

20 Οκτωβρίου 2025
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Γέφυρα Ζωής: 28η Αιμοδοσία του 2025, στο γραφείο

20 Οκτωβρίου 2025
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Για πρώτη φορά: Γονική άδεια στις 11/12 σε όλους – Η απόφαση

20 Οκτωβρίου 2025
ΔΥΠΑ

Νέες δράσεις της ΔΥΠΑ για 65.000 γυναίκες, νέους και ευάλωτες ομάδες

20 Οκτωβρίου 2025
ΕΝΦΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΕΝΦΙΑ 2026: Οι αλλαγές, οι εκπτώσεις, οι δόσεις – Πότε έρχεται το «ραβασάκι» για 7 εκ. ιδιοκτήτες

20 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (12 Μαΐου – 17 Μαΐου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (20 Οκτωβρίου – 25 Οκτωβρίου 2025)

20 Οκτωβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Μια αποκάλυψη που φωτίζει τα μυστικά του κάμπινγκ

20 Οκτωβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης

Υποχρεωτική ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business” μέχρι το τέλος του έτους.

20 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Μεταφορά ημέρας διενέργειας λαϊκών αγορών λόγω της 28ης Οκτωβρίου

20 Οκτωβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα την Δευτέρα 20/10

20 Οκτωβρίου 2025
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ρεύματος την Τετάρτη και την Παρασκευή στον κεντρικό Υποσταθμό της ΔΕΗ ΑΕ στην περιοχή των Αυλών

20 Οκτωβρίου 2025
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Δευτέρα 20 Οκτωβρίου. Διακοπή νερού λόγω διακοπής ρεύματος

20 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθησαν κτηνίατροι -δημόσιοι υπάλληλοι -Εξέδιδαν ψευδείς βεβαιώσεις σφαγής ζώων

sierafm by sierafm
13 Μαΐου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΠΡΟΒΑΤΑ
0
SHARES
53
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την εξάρθρωση τριών εγκληματικών ομάδων που φαίνεται πως αποσπούσαν οικονομικές ενισχύσεις από το Δημόσιο ή λάμβαναν αθέμιτα ωφελήματα, μέσω της έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων γέννησης – θανάτου και σφαγής ζώων, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ στη Βόρεια Ελλάδα.

Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα, μεταξύ αυτών τέσσερις κτηνίατροι του δημοσίου και δύο ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 33 άτομα (είτε συνέδραμαν περιστασιακά στη δράση των συγκεκριμένων ομάδων είτε επωφελούνταν απ’ αυτές) με την εκτιμώμενη ζημιά που επρόκειτο να προκληθεί για το ελληνικό Δημόσιο να υπολογίζεται σε τουλάχιστον 54.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την πολύμηνη έρευνα που διεξήγαγε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, οι τρεις εγκληματικές ομάδες που εξαρθρώθηκαν -με επίκεντρο την περιοχή των Σερρών- αποτελούνταν από ιδιώτες και κτηνιάτρους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της τοπικής Περιφερειακής Ενότητας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα εμπλεκόμενα άτομα κατηγορούνται ότι δραστηριοποιούνταν στην έκδοση ψευδών βεβαιώσεων γέννησης – θανάτων και σφαγής ζώων, έναντι αμοιβής, για λογαριασμό κτηνοτρόφων.
Πώς ξεκίνησε η έρευνα

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εις βάρος υπαλλήλου, που εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, φέρεται να έλαβε χρηματικό ποσό από ιδιώτη για την άσκηση επιρροής σχετικά με πρόστιμο που θα του επιβαλλόταν από κτηνιατρική υπηρεσία, αλλά και για αποζημίωση που θα λάμβανε λόγω θανάτωσης ζώων του εξαιτίας νόσου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η πρώτη και δεύτερη εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον από τα τέλη του 2023, με τη συμμετοχή υπαλλήλων – κτηνιάτρων και διοικούντων Βιομηχανικού Σφαγείου, έχοντας κοινό πεδίο δράσης και ταυτόσημη μεθοδολογία, δραστηριοποιούνταν σε εικονικές σφαγές, μέσω έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων σφαγής, λαμβάνοντας χρηματικές αμοιβές από κτηνοτρόφους, οι οποίοι καθίσταντο δικαιούχοι παράνομων οικονομικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων από το ελληνικό Δημόσιο.

Για τον σκοπό αυτό, οι κτηνοτρόφοι φαίνεται πως προχωρούσαν σε ψευδείς δηλώσεις γεννήσεων – θανάτων και σφαγών βοοειδών και μαύρων χοίρων που είχαν στην εκμετάλλευσή τους προς την αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία, ενώ με τη συνδρομή των συγκεκριμένων υπαλλήλων – κτηνιάτρων και των υπευθύνων του σφαγείου βεβαιώνονταν οι εικονικές σφαγές και εκδίδονταν τα σχετικά παραστατικά, αντίστοιχα.

Συνολικά, τα μέλη των δύο παραπάνω εγκληματικών ομάδων, σε τουλάχιστον 11 περιπτώσεις φέρονται πως βεβαίωσαν ψευδώς την εικονική σφαγή 193 βοοειδών και χοίρων έναντι αμοιβής από οκτώ κτηνοτρόφους της περιφέρειάς τους.
Το «Κοινό Ταμείο»

Κατά την ίδια ανακοίνωση, η τρίτη εγκληματική ομάδα αποτελείτο από τέσσερις υπαλλήλους-κτηνιάτρους, οι οποίοι, προφασιζόμενοι τον αυξημένο αριθμό ζώων που οι κτηνοτρόφοι προσάγουν προς σφαγή κατά τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα, ζητούσαν και έπαιρναν χρηματικές αμοιβές από κτηνοτρόφους για ενέργειες ή παραλείψεις σχετικές με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

«Από την εν λόγω διαδικασία που οι ίδιοι ονόμαζαν “Κοινό Ταμείο”, έλαβαν από κτηνοτρόφους και εμπόρους ζώων συνολικά το ποσό των 2.660 ευρώ, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων 2023, και 3.630 ευρώ, κατά την περίοδο του φετινού Πάσχα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Μαύρα» και «σφαγή ντεμέκ» – ο κώδικας της μεταξύ τους επικοινωνίας

Για την αποφυγή της ταυτοποίησής τους, τα μέλη των εγκληματικών ομάδων -κατά τις μεταξύ τους επικοινωνίες- χρησιμοποιούσαν κωδικές λέξεις, όπως «χαρτιά» ή «μαύρα» που αναφερόταν σε «εικονικά» ζώα, «σφαγή ντεμέκ» που αφορούσε εικονική σφαγή ζώων.

Στο πλαίσιο δε των ερευνών, προέκυψαν και αυτοτελείς αξιόποινες πράξεις των υπαλλήλων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (όπως εκδόσεις αδειών διακίνησης ζώων, ψευδείς βεβαιώσεις θανάτου ζώων, ψευδείς βεβαιώσεις δήλωσης ηλικίας ζώων, διαμεσολάβηση για μείωση ή διαγραφή επιβληθέντων διοικητικών προστίμων).

 

Με την εξάρθρωση των τριών συγκεκριμένων ομάδων αποφεύχθηκε -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- ζημία ύψους 54.000 ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, η οποία θα προκαλούνταν από την παράνομη δραστηριότητα των εγκληματικών ομάδων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, οχήματα, επαγγελματικούς χώρους, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ποσό των 26.800 ευρώ, τρία χάλκινα και ένα χρυσό νόμισμα αρχαίων και υστεροβυζαντινών χρόνων, επτά κινητά τηλέφωνα και χειρόγραφες σημειώσεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει -κατά περίπτωση- τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της δωροληψίας – δωροδοκίας υπαλλήλου, της εμπορίας επιρροής-μεσαζόντων, της ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος, της απάτης, και της παράβασης νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων. Τα κατασχεθέντα χρηματικά ποσά και αρχαία νομίσματα θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Previous Post

Πήγε σε τράπεζα να ανταλλάξει 40.000 ευρώ – Κλάπηκαν από τη Λιβύη επί Καντάφι

Next Post

Δήμος Βοϊου: Αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής των νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς

Next Post
παιδικοι σταθμοι

Δήμος Βοϊου: Αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής των νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης και το Γεφύρι του Πασά στα Γρεβενά
  • Γέφυρα Ζωής: 28η Αιμοδοσία του 2025, στο γραφείο
  • Για πρώτη φορά: Γονική άδεια στις 11/12 σε όλους – Η απόφαση
  • Νέες δράσεις της ΔΥΠΑ για 65.000 γυναίκες, νέους και ευάλωτες ομάδες
  • ΕΝΦΙΑ 2026: Οι αλλαγές, οι εκπτώσεις, οι δόσεις – Πότε έρχεται το «ραβασάκι» για 7 εκ. ιδιοκτήτες

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr