• Latest
ΣΥΝΤΑΞΗ

Συντάξεις: Επικουρική για όλους τους ασφαλισμένους με 15ετία

19 Οκτωβρίου 2023
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
Δυναμικό ΤΕΕ ΤΔΜ

Κοινή επιστολή των παρατάξεων “Δυναμικό ΤΕΕ” και “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

18 Ιουλίου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συντάξεις: Επικουρική για όλους τους ασφαλισμένους με 15ετία

sierafm by sierafm
19 Οκτωβρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΤΑΞΗ
0
SHARES
77
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με βασική προϋπόθεση τη συμπλήρωση 15ετίας, είτε σε έναν φορέα είτε με διαδοχική ασφάλιση, θα εκδίδονται οι επικουρικές συντάξεις, καθώς διάταξη που αναμένεται να ενταχθεί στο ασφαλιστικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας θα προβλέπει ότι όλες οι επικουρικές θα εκδίδονται με «κανόνα ΙΚΑ», ο οποίος θα εφαρμοστεί σε όλους τους ασφαλισμένους.

Ειδικότερα, η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να έρθει σύντομα στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ όπως υπολογίζεται αφορά περί τις 40.000 ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις.

Πιο συγκεκριμένα, η διάταξη του νομοσχεδίου εκτιμάται ότι θα βοηθήσει από την ημερομηνία έναρξής της και μετά στη δραστική μείωση του χρόνου απονομής των επικουρικών συντάξεων του Δημοσίου. Και αυτό γιατί θα επιτρέπει στους ασφαλισμένους του Δημοσίου να λαμβάνουν επικουρική σύνταξη με fast track διαδικασία, θέτοντας ως ελάχιστο όριο τη 15ετία (4.500 ένσημα), είτε σε έναν φορέα είτε με διαδοχική ασφάλιση. Στην πράξη, υπολογίζεται ότι με την ενεργοποίηση της διάταξης σχεδόν το σύνολο του στοκ των εκκρεμών επικουρικών του Δημοσίου (περίπου 13.000-14.000) θα εκκαθαριστεί μέσα σε 30 ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το στοκ των επικουρικών συντάξεων παραμένει σε υψηλά επίπεδα και ξεπερνάει τις 100.000 εκκρεμείς συντάξεις. Βέβαια, από αυτές, ο ΕΦΚΑ θεωρεί ληξιπρόθεσμες τις περίπου 44.500 καθώς για τις υπόλοιπες δεν έχουν εκδοθεί οι κύριες συντάξεις. Αναλυτικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΦΚΑ, οι ληξιπρόθεσμες επικουρικές συντάξεις, με χρόνο αναμονής άνω των 90 ημερών, που μπορούν αλλά δεν έχουν εκδοθεί, ξεπερνούν τις 44.500. Από αυτές, περίπου 14.000 είναι εκκρεμότητες που αφορούν την έκδοση επικουρικών συντάξεων του Δημοσίου.

Όσον αφορά στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, σήμερα, προκειμένου να εκδοθεί η επικουρική σύνταξη, απαιτείται η θεμελίωση 25 ή και 35 ετών ασφάλισης. Μάλιστα, στην 25ετία ο ασφαλισμένος παίρνει την επικουρική στα 67 ακόμη και αν πήρε την κύρια σύνταξη πολύ νωρίτερα (π.χ. στα 55 με 25ετία και ανήλικο). Για να πάρει την επικουρική πριν από τα 67 θα πρέπει να έχει 35 έτη. Οι ίδιοι κανονισμοί ισχύουν και στις ΔΕΚΟ – τράπεζες καθώς απαιτείται η συμπλήρωση 25 και 35 ετών ασφάλισης για την έκδοση της επικουρικής.

Εντούτοις, με τη νέα διάταξη όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να θεμελιώνουν δικαίωμα για επικουρική με 15ετία. Ο ασφαλιστικός χρόνος θα υπολογίζεται με βάση τα στοιχεία που «διαβάζει» το σύστημα. Αν τεκμηριώνεται ασφαλιστικός χρόνος 25 ετών, η επικουρική του ασφαλισμένου θα υπολογίζεται με βάση την 25ετία, αν διαπιστώνονται 20 έτη, με βάση την 20ετία κ.ο.κ. Αν το σύστημα δεν «διαβάσει» το σύνολο του ασφαλιστικού βίου, το σίγουρο είναι ότι ο ασφαλισμένος μπορεί να θεμελιώσει δικαίωμα επικουρικής σύνταξης με ελάχιστο χρόνο ασφάλισης 15 ετών.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: Επικουρικήσυνταξη
Previous Post

Γίνεται υποχρεωτικό το IRIS για όλους τους επαγγελματίες

Next Post

Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας -Τι αλλάζει

Next Post
παιδι

Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας -Τι αλλάζει

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό
  • Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr